Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:13:44 GMT

مشارکت طراحان آلمان در طراحی ساینا

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۷۰۷۳

مشارکت طراحان آلمان در طراحی ساینا

ساینا محصول کوچک شرکت سایپا، در حقیقت نسخه فیس‌لیفت تیباست که در تیپ سدان و هاچبک ارائه‌شده است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دیوار، نتیجه تلاش طراحان و سازندگان ساینا برای ایجاد تغییرات خاص و جدید در طراحی این اتومبیل را می‌توان در ظاهر آن دید. بااینکه سایپا در طراحی و تولید این خودرو از طراحان آلمانی کمک گرفته، اما این طراحی هنوز با استانداردهای طراحی دنیا فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت خودروسازی سایپا که از ابتدا در تلاش برای ساخت خودروهایی اقتصادی بوده تا اقشار مختلف جامعه توان خرید آن را داشته باشند، این بار هم سدانی کوچک و خانوادگی معرفی کرده که نسبت به نمونه‌های قبلی خود، پیشرفت داشته است.

نمای جلو، شبیه یاریس

باوجود تلاش طراحان برای ایجاد ظاهری اسپرت برای ساینا، جلوپنجره یکنواخت و سپر پهن این خودرو خیلی توی چشم می‌زند و در همان نگاه اول جذابیت بصری ایجاد نمی‌کند. این حالت یکنواخت در نمای جانبی و عقب خودرو هم ادامه دارد. فرم کشیده چراغ‌های عقب و جلوی ساینا از مشخصه‌های خوب طراحی ظاهری این اتومبیل است که شباهت زیادی با چراغ‌های تویوتا یاریس دارد.

با همه این‌ها ساینا شاید در نمای ظاهری نسبت به پراید و تیبا طراحی بهتری داشته باشد، اما درمجموع نمی‌توان به آن به‌عنوان خودرویی دوست‌داشتنی نگاه کرد. در داخل کابین هم این نقص خودش را نشان می‌دهد. داشبورد ساده و تیره و بدون هیچ جذابیت ساینا همانند دیگر خودروهای سایپا طراحی‌شده است. کیفیت متریال به‌کاررفته در کابین هم چنگی به دل نمی‌زند. صندلی‌ها اما نسبتاً راحت‌تر و نشیمن بهتری دارند و فضای کافی در اختیار سرنشینان قرار می‌دهند.

امکانات رفاهی این اتومبیل شامل دوربین پارک، کروز کنترل، کامپیوتر سفری، استارت دکمه‌ای و ورود بدون کلید و ناوبری ماهواره‌ای فارسی، نسبت به خودروهای قبلی سایپا قدمی مثبت و قابل‌توجه است. هرچند که شرکت سایپا این امکانات را برای تمامی تیپ‌های ساینا در نظر نگرفته است.

آیا ساینا نسخه جهش‌یافته پراید است؟

باوجود تغییرات ظاهری وقتی به بخش فنی خودرو می‌رسیم، متوجه می‌شویم که سایپا نتوانسته تغییر چشمگیری در محصول جدیدش ایجاد کند. موتور ۱۵۰۳ سی‌سی ساینا توان تولید قدرت ۸۷ اسب بخار را دارد که قدرتی بسیار ناامیدکننده است. این موتور درواقع مدل تقویت‌شده موتور پراید است. سایپا این اتومبیل را در دو مدل دنده‌ای و اتوماتیک تولید کرده است. بااینکه ازنظر ایمنی ساینا بهتر از پراید عمل کرده، اما نمی‌توان آن‌ها را حتی با مدل‌های قدیمی خودروهای خارجی مقایسه کرد. وجود ۲ کیسه هوا و سنسور پارک و ترمز ضد قفل تنها آپشن‌های ایمنی ساینا هستند. البته تیپ لوکس این خودرو امکاناتی نظیر هشدار افت فشار باد تایرها و قفل خودکار درها و نگهدارنده صندلی کودک هم دارد. در divar.ir می‌توانید تیپ‌های مختلف ساینا و تفاوت آن‌ها را ببینید.

ساینا در رقابت با سدان‌های داخلی

اگرچه تعداد سدان‌های تولیدشده در داخل کشور زیاد نیست، اما اگر بخواهیم برای مقایسه ساینا با دیگر سدان‌های ایرانی نمونه‌هایی معرفی کنیم، می‌توانیم در مورد ال ۹۰، تیبا، پژو ۴۰۵ و رانا بنویسیم. ساینا ازنظر طراحی ظاهری تقریباً از تمام این اتومبیل‌ها یک سرو گردن بالاتر قرار می‌گیرد؛ اما در بحث فنی و قدرت موتور قطعاً در برابر ال ۹۰، پژو ۴۰۵ و حتی رانا حرفی برای گفتن ندارد. علاوه بر اینکه ال ۹۰ سواری خوب و هندلینگ مناسبی در میان سایر تولیدات ایرانی دارد که اکثر خریداران را راضی نگه‌داشته است. ساینا نسبت به دیگر تولیدات سایپا قیمت بالاتری دارد، اما تنها ظاهر زیبای آن نمی‌تواند خریدار را به انتخاب آن ترغیب کند. برگ برنده ساینا در رقابت با سدان‌های داخلی، گیربکس اتوماتیک این خودرو است. برای اتومبیلی در این بازه قیمتی، وجود دنده‌اتوماتیک آپشن بسیار خوب محسوب می‌شود که سایپا با زیرکی آن را استفاده کرده تا سایر نقاط ضعف محصولش را بپوشاند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طراحی خودرو سايپا سایت دیوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۷۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی

ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اولین موضوع در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانش‌بنیانی این شرکت‌ها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات ادعای دانش‌بنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتا دانش‌بنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها می‌توان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرف‌نظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگی‌های فنی وجود دارد که به دست دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

شجاعت در ادامه گفت: گستردگی فرصت کار برای دانش‌بنیان‌ها در صنعت قطعه سازی خودرو از روش‌های فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. همچنین لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف می‌توانند حلقه‌های تولید تجاری خود را به دانش‌بنیان‌ها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکاف‌های فناورانه تولید پوشش داده شود.

وی تصریح کرد: اتصال گپ‌های فناوری به شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به اینکه معمولا بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان می‌توانند این شکاف‌ها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.

رابطه دانش‌بنیان ها و تولید در چیست؟

این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکت‌های دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند چرا که ماهیت و ذات این شرکت‌ها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر می‌رسید که این همکاری دانش‌بنیان‌ها بیشتر به جهت نمایش بوده است.

تحولات سال جاری در صنعت خودرو

شجاعت تصریح کرد: به نظر می‌رسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودرو‌های مونتاژی و قیمت ارز به نظر می‌رسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر می‌رسد که خودرو‌های چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: در بحث خودرو‌های وارداتی نیز به نظر می‌رسد که حجم واردات خودرو‌های برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودرو‌های دسته دوم به نظر می‌رسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعمل‌های آن پرداخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت محصولات سایپا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ قیمت ساینا و شاهین در بازار
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • سانتافه 2024؛ جوجه اردک زشت کره ای در نمایشگاه خودرو پکن (+تصاویر)
  • سایپا فراخوان داد / این افراد به سایت سایپا مراجعه کنند
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید