Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای امور بین‌الملل روسیه نوشته است کاهش درآمد و افزایش بیکاری در آمریکا، ترامپ را به سمت تشدید مقابله با چین، ایران و روسیه می‌کشاند. ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اندیشکده روسی به نام شورای امور بین‌الملل روسیه (ریاک) مصاحبه‌ای با گلیب ایواشنتسوف، دیپلمات با سابقه این کشور در دوره اتحاد جماهیر شوروی و فدراسیون روسیه را منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مصاحبه سیاست‌های ایالات متحده آمریکا در پساکرونا و تغییر معادله‌های جهانی مورد بررسی قرار گرفته است که به نظر کارشناس، واشنگتن برای رهایی از بحران‌های داخلی، اقدامات تقابلی در  سیاست خارجی خود را افزایش خواهد داد. 

اقدامات تند واشنگتن در قبال به چین و ایران  

ایواشنتسوف درباره تاثیر ویروس کرونا بر اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا، گفته است: ویروس کرونا سه وضعیت را برای سیاست خارجی واشنگتن ایجاد کرده است. اول اینکه در حال حاضر در ذهن مصرف کنندگان بازار جهانی، کالاهای چینی با نام ویروس کرونا همراه است. این موضوع برای واشنگتن مطلوب است که رقیب چینی آنها برای مدتی جایگاه خود در بازار جهانی را از دست داده است. مهم نیست تولیدکنندگان کالاهای چینی چقدر اطمینان دهند که مصحولات چینی بی‌خطر است، بلکه مشتریان سنتی آنها در اروپا و ایالات متحده آمریکا در خرید این کالاها همچنان احتیاط می‌کنند. دوم اینکه فضای اقتصادی موجود در اروپا که واشنگتن از اواخر دهه 1980 با آن مخالفت کرده  نیز در حال نابودی است. سومین وضعیت نیز پایین آمدن ارزش روبل روسیه در نتیجه کاهش قیمت نفت و خسارت‌های اقتصادی بر مسکو است. 

وی معتقد است:  ترامپ با تمجید از برنامه بازتولید مجدد آمریکا از طریق حمایت از تولیدکنندگان و تقویت پایگاه ملی خود توانست در انتخابات 2016 پیروز شود. اما واشنگتن در حال حاضر انتظار افزایش بیکاری و کاهش شدید تولید ناخالصی داخلی را دارد و این موضوع تعداد شهروندان ناراضی از ترامپ در رقابت ریاست جمهوری 2020 را افزایش می‌دهد، بنابراین ترامپ مجبور است که برای جلوگیری از آن کاری انجام دهد. در اینجاست که می‌توان انتظار اقدامات تند در سیاست خارجی واشنگتن نسبت به چین و یا ایران را داشت.  

افزایش اتهامات ایالات متحده آمریکا علیه چین

 دیپلمات روس در این مصاحبه تاکید کرده است که کلیه توافقات انجام شده برای رفع یا کاهش تحریم‌ها علیه چین نیز از بین رفته و واشنگتن تحریم‌های جدیدی علیه پکن اعمال خواهد کرد که بیشتر در حوزه محدودیت‌های انتقال فناوری خواهد بود. چنین تدابیری از حمایت گسترده مردمی برخوردار است و 71 درصد شهروندان آمریکایی می‌خواهند تولیدی‌های خود را از چین خارج کنند. از سوی دیگر اتهامات مربوط به شیوع کرونا در ووهان و مقصر خواندن چین ادامه خواهد داشت.

ایواشنتسوف معتقد است که کمپین اتهامات علیه چین در ساخت اسلحه افزایش می‌یابد و در درجه اول مربوط به تسلیحات کشتار جمعی، هسته‌ای و بیولوژیکی می‌شود. در درجه دوم نیز مسائل دریای جنوبی چین و تهاجمی خواندن برنامه‌های پکن نسبت به کشورهای همسایه نیز بهانه‌ای برای افزایش هجمه‌ها با مشارکت تایوان و بیانیه‌های ایالات متحده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل علیه پکن خواهد بود.

آمریکا و حاکمیت جهانی از دست رفته

به اعتقاد این دیپلمات روس، واشنگتن ابتدا در برخورد با ویروس کرونا همان سیاست "آمریکا اول" را پیش گرفت، اما از سوی دیگر نتوانست به سرعت با بیماری کرونا در کشور خود مقابله کند و این عامل جذابیت و نفوذ آنها در جهان را کاهش داد، اما مقابله سریع چین با ایپدمی کرونا موقعیت پکن در جهان ر ا تقویت کرد. همه این عوامل موجب تشدید درگیری ایالات متحده با چین، روسیه و تا حد زیادی با ایران شده تا بتواند به رهبری جهانی خود بازگردد، این موضوع رویکرد فعلی آمریکا نسبت به وضعیت حاکمیت جهانی را نشان می‌دهد. واشنگتن با شیوع ویروس کرونا نه تنها تمام ابزارهای خود مانند تحریم‌ها، جنگ‌های تجاری، جنگ اطلاعاتی، بازدارندگی سیاسی و باج‌خواهی از طریق ایجاد یک مسابقه تسلیحاتی جدید را رها نکرد، بلکه ویروس کرونا به عنصر جدیدی در جنگ اطلاعاتی این کشور علیه پکن، مسکو و تهران تبدیل شد.

ایواشنتسوف همچنین پیش‌بینی کرده که ممکن است فعالیت‌های آمریکا در کشورهای بالتیک، اروپای شرقی، بالکان و خاورمیانه کاهش پیدا کند و  به جای آن واشنگتن به منظور مقابله با چین، به تقویت مناسبات نظامی خود با کشورهای ژاپن، تایوان، کره جنوبی و استرالیا بپردازد. همچنین تلاش‌های جدیدی برای گسترش مناسبات و تنوع ابعاد راهبردی با هند صورت می‌گیرد. البته تغییر در سیاست‌های واشنگتن نسبت به کره شمالی، با هدف دور کردن پیونگ یانگ از پکن نیز دور از ذهن نخواهد بود.

اندیشکده| ارتباط کرونا با تغییر مؤلفه‌های امنیتی و افزایش خودخواهی‌های ملیاندیشکده|پایان سیستم مدیریتی غرب و آغاز افول نظم لیبرال در دوران پساکرونااندیشکده|برنامه‌های آب‌وهوایی غرب، کره زمین را به نابودی نزدیک‌تر کرده استاندیشکده|کرونا نشان داد «تروریسم سفید» از «تروریسم سیاه» مرگبارتر استاندیشکده| چگونه رویکرد خوداستثناءانگاری آمریکا بحران کرونا را در جهان تشدید کرد؟اندیشکده| ارتباط کرونا با تغییر مؤلفه‌های امنیتی و افزایش خودخواهی‌های ملیاندیشکده| ویروس کرونا شکستی برای مدل حاکمیتی شرق و غرب است

انتهای پیام/

R1436/P/S8,87,89,95,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط دونالد ترامپ اخبار "روسیه" اخبار "چین" ویروس کرونا اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دونالد ترامپ اخبار روسیه اخبار چین ویروس کرونا اخبار آمریکا دونالد ترامپ اخبار روسیه اخبار چین ویروس کرونا اخبار آمریکا ایالات متحده آمریکا سیاست خارجی ویروس کرونا بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۸۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)