Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@22:03:31 GMT

دستورالعمل غذایی برای زوال عقل

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۲۷۳۵

دستورالعمل غذایی برای زوال عقل

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصرایران، احتمالا درباره مواد غذایی تقویت کننده مغز که می توانند خطر  زوال عقل  و  بیماری آلزایمر  را کاهش دهند، چیزهایی شنیده اید. و این درست است که بسیاری از مواد غذایی با کاهش خطر زوال شناختی پیوند خورده اند.

ماهی های چرب، شکلات تلخ، قهوه، بلوبری، و زردچوبه همگی از جمله مواد غذایی هستند که به حفظ سلامت مغز انسان با افزایش سن کمک می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما جفت های غذایی بخشی است که اغلب در زمان صحبت درباره رژیم غذایی و زوال عقل نادیده گرفته می شود. چه غذاهایی را همراه هم مصرف می کنید؟ و آیا این تاثیری بر خطر زوال عقل دارد؟

میکروبیوم بدن  انسان یک انبار غله نیست. تمام غذاهایی که مصرف می کنید برای ایجاد یک جامعه باکتریایی منحصر به فرد که بر خطر زوال عقل و همچنین خطر بسیاری از بیماری دیگر تاثیرگذار است با هم تعامل دارند. در نتیجه، این پرسش مطرح می شود که جفت های غذایی در مورد خطر زوال عقل اهمیت دارند؟

پژوهشی جدید نشان می دهد که احتمالا این چنین است...

مطالعه ای جدید که در نشریه آنلاین Neurology منتشر شد، نشان داده است که مصرف غذاهایی خاص همراه هم می تواند بر خطر زوال عقل تاثیرگذار باشد.

این مطالعه پنج ساله با حضور 209 شرکت کننده که به زوال عقل مبتلا بودند و 418 شرکت کننده که به این شرایط مبتلا نبودند، انجام شد. پژوهشگران از تمام شرکت کنندگان درخواست کردند تا در ابتدای مطالعه یک پرسشنامه غذایی را تکمیل کنند و پس از آن معاینات پزشکی را روی آنها انجام دادند.

زمانی که پژوهشگران پرسشنامه های غذایی را بررسی کردند، متوجه تفاوت بزرگی بین افراد مبتلا به زوال عقل و آنهایی که به این شرایط مبتلا نبودند، شدند.

میزان مصرف گوشت های فرآوری شده در افراد مبتلا به زوال عقل زیاد بود و آنها گوشت های فرآوری شده را همراه با غذاهای نشاسته ای مانند سیب زمینی، الکل، کلوچه ها و کیک ها مصرف می کردند. به عنوان مثال، فرد مبتلا به زوال عقل احتمال بیشتری داشت تا سوسیس را همراه با سیب زمینی پخته یا سرخ شده مصرف کند، اما فردی که به این شرایط مبتلا نبود، احتمال بیشتری سوسیس را همراه با بروکلی مصرف کند.

یک تفاوت بزرگ دیگر بین رژیم های غذایی افراد مبتلا به زوال عقل و آنهایی که به این شرایط مبتلا نبودند، تنوع بود. افراد که به زوال عقل مبتلا نبودند یک رژیم غذایی با تنوع بسیار بیشتر را مصرف می کردند که شامل انواع مختلفی از غذاهای سالم مانند میوه ها، سبزیجات، غذاهای دریایی و گوشت ماکیان می شد.

جفت های غذایی را با احتیاط انتخاب کنید

این مطالعه نشان می دهد که باید در انتخاب جفت های غذایی خود دقت بیشتری داشته باشید. اگر قصد دارید یک خوراکی ناسالم مانند سوسیس و کالباس را به میزان زیاد مصرف کنید، بهتر است آن را با همراه یک سالاد سالم و نه سیب زمینی سرخ شده مصرف کنید.

البته، بهترین گزینه پرهیز از غذاهای ناسالم مانند گوشت های فرآوری شده و غذاهای نشاسته ای تا حد امکان است. مصرف انواع مختلف مواد غذایی کامل و تازه را نیز باید در برنامه غذایی خود جای دهید. افزون بر این، مواد غذایی که ثابت شده است به تقویت مغز کمک می کنند را برای بهره‌مندی از فواید بیشتر مصرف کنید. از جمله منابع غذایی خوب در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بروکلی

- دانه های کدو تنبل

- شکلات تلخ

- مغزدانه ها

- زردچوبه

- چای سبز

- تخم مرغ

- پرتقال

- بلوبری

- قهوه

- ماهی های چرب

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلزایمر رژیم های غذایی مغز مغز انسان مواد غذایی شرایط مبتلا مبتلا به زوال عقل مبتلا نبودند خطر زوال عقل مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۲۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند