Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@23:11:37 GMT

خانه‌دار کردن مردم وابسته به تغییر سیاست‌هاست

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۳۶۲۲

خانه‌دار کردن مردم وابسته به تغییر سیاست‌هاست

سیاست‌گذاری‌های دولت آقای روحانی از بدو روی کار آمدن تاکنون مانع خانه‌دار شدن مردم شده است. بررسی وضعیت تولید مسکن به خوبی نشان می‌دهد هیچ اتفاق در خور تأمل و به نفع محرومان و مستضعفان در بخش مسکن انجام نشده است، به نحوی که می‌توان گفت از روی کار آمدن این دولت تاکنون تولید مسکن به یک چهارم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود نجفی، کارشناس بخش مسکن

سیاست‌گذاری‌های دولت آقای روحانی از بدو روی کار آمدن تاکنون مانع خانه‌دار شدن مردم شده است. بررسی وضعیت تولید مسکن به خوبی نشان می‌دهد هیچ اتفاق در خور تأمل و به نفع محرومان و مستضعفان در بخش مسکن انجام نشده است، به نحوی که می‌توان گفت از روی کار آمدن این دولت تاکنون تولید مسکن به یک چهارم کاهش یافته است. خوشبختانه بخش مسکن ارزبری چندانی ندارد، مصالح ساختمانی در داخل تولید می‌شود و زمین نیز می‌تواند به صورت رایگان یا با قیمت دولتی و کمترین نرخ به انبوه‌ساز برای تولید واگذار شود. تا زمانی که مسکن در ایران مافیایی اداره شود هیچ‌گاه نمی‌توان به کاهش قیمت مسکن امیدوار بود. در هیچ جای دنیا مسکن کالایی برای سرمایه‌گذاری به شمار نمی‌رود، در واقع اصلاً بازار مسکن بازار کسب سود نیست، در حالی که در ایران بازار مسکن تابعی از رفتارها و تصمیم‌گیری‌های عده‌ای است که بر این حوزه مسلط شده‌اند، اعم از بخش دولتی یا خصوصی!

 عبور از مافیای مسکن نیازمند ورود همه‌جانبه  و تعهد به این موضوع است. قطعاً زمانی می‌توان بر مافیای مسکن غلبه کرد که همه بخش‌های اقتصادی شفاف عمل کنند. تحقق دولت الکترونیک بخشی از رسیدن به این منظور مهم است. حل مشکل مسکن نیازمند عزم جدی در مسئولان دغدغه‌مند است. دولت در بیش از 6 سال گذشته نشان داده برنامه‌ای برای حل مشکل مسکن ندارد، بنابراین امیدی برای فائق آمدن بر بحران مسکن با تولید مسکن در طرح اقدام ملی نیز چندان مشاهده نمی‌شود، چرا که تولید به‌قدری پایین است که به هیچ‌وجه جوابگوی یک دهم نیاز بازار هم نیست.

آنچه تاکنون توسط دولتی‌ها برای حل معضلات مسکن عنوان شده تنها برای توجیه کم‌کاری و بی‌عملی وزراست! یا برای خالی نبودن عریضه! بود و نبود هر آنچه به عنوان طرح مسکن در ایران در 6 سال گذشته طراحی و اجرا شده نه‌تنها تفاوتی به حال مسکن نداشته بلکه در بسیاری از زمینه‌ها التهاباتی را به این بخش وارد کرده است. حل مشکل مسکن که امروز یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مردم در همه جای کشور به شمار می‌رود، وابسته به تولید مسکن ارزان است. تولید مسکن تا سال‌های سال باید متناسب با نیاز واقعی مردم صورت گیرد در غیر این صورت مردم از اساسی‌ترین حق خود که قانون اساسی بر آن تأکید ویژه‌ای داشته محروم شده و در آینده‌ای نه‌چندان دور باید منتظر عواقبی باشیم که از انحصارگرایی مسکن در دست عده‌ای خاص و سرگردانی بخش بزرگی از جامعه، به دنبال خانه و کاشانه باشیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مسکن خانه تولید مسکن روی کار آمدن بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین روحانی نژاد نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی و وزارت راه و شهرسازی متشکل از بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی که با مشارکت سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، با اشاره به این فرمایش امام راحل که قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی نداشتن مسکن مشکل اساسی مردم به شمار می‌رفت، گفت: امام راحل امید داشتند دولت‌های آتی مشکل مسکن را حل کنند، هر چند وضعیت مسکن قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست و قبل از انقلاب بخش بزرگی از شهرها را حلبی آبادی‌ها تشکیل می‌داد اما امروز مستأجران هم مسکن مناسبی دارند و بد مسکنی چندان زیاد نیست.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به مهاجرت مردم از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ گفت: عزم دولت سیزدهم حل مشکلات بخشی از مردم در حوزه مسکن است.

روحانی‌نژاد تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خانه دار کردن مردم، در بازسازی حوادث بعد از زلزله و سیل، گام‌های بلندی برداشته است و دلیل آن هم وجود گروه‌های جهادی است که در حوادث جزو اولین گروه‌ها هستند که در کنار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساخت خانه‌های جدید تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت این گروه‌های جهادی برای نوسازی مسکن استفاده کرد، گفت: دولت سیزدهم توجه بسیاری برای حل مشکل مسکن دارد و وزیر راه و شهرسازی نیز تمرکز خود را بر این موضوع گذاشته است.

روحانی نژاد اظهار کرد: زمین رایگان برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن برای اقشار کم درآمد در این دولت تخصیص یافته است. امیدواریم در سال‌جاری با تخصیص زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکونی دیگر دولت سیزدهم به دوران طلایی ساخت مسکن کم درآمدها تبدیل شود.

کد خبر 6098549 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • ۸۰ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی آماده بهره‌برداری در گناباد است
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!