Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و یکمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

21 اردیبهشت 1291، سند اعلام مقررات برای پیش‌ بینی آذوقه سالانه تهران در این روز منتشر شده است. در اين سند، ناصرالملك نایب‌السلطنه، طي 8 ماده دستور داده است تا پیش ‌بیني ‌های لازم براي تامين آذوقه تهران بر حسب پيشنهاد هیات وزيران صورت گيرد.

21 اردیبهشت 1306، مصطفی قلی ‌بیات به معاونت وزارت فوائد عامه تعیین شد.

21 اردیبهشت 1307، نخستین آیین ‌نامه راهنمایی رانندگی تهیه و دو روز بعد (23اردیبهشت) از طرف سرتیپ محمد درگاهی رییس نظمیه به اطلاع عموم رسید. طبق آمار منتشره سال 1307 تعداد وسایط نقلیه تهران به این شرح بود: اتومبیل ‌های شخصی 490 دستگاه، اتومبیل کرایه 1099 دستگاه، درشکه کرایه‌ ای 459 دستگاه.

21 اردیبهشت 1309، محمدعلی فروغی وزیر اقتصاد ملی با کفالت آن وزارتخانه به سمت امور خارجه منصوب شد. همچنین در همین روز قراردادی بین دولت و بانک شاهی در مورد واگذاری حق صدور اسکناس به بانک ملی امضا شد.

21 اردیبهشت 1311، امتیاز زغال‌سنگ تبریز از جمله خبرهای جالب توجه روزنامه اطلاعات در این روز بود. بر اساس این خبر کمیسیون اقتصاد ملی در دو جلسه با حضور رییس و نماینده اداره کل صناعت لایحه شماره 895 دولت راجع به اعطای امتیاز زغال سنگ اطراف شهر تبریز را به یک شخص حقیقی مطرح کرده که با موافقت رییس کل صناعت و مجلس مواجه شده است.

در روزنامه همچنین خبری از صورت واردات و صادرات فروردین ماه چاپ شده بود. بر اساس صورت منتشر شده آذربایجان بیشترین حجم صادرات را دارد و در مقابل از گیلان بیشترین واردات صورت گرفته بود. همچنین این صورت نشان می ‌داد که حجم واردات بر صادرات پیشی گرفته است. 

21 اردیبهشت 1331، بنا به تقاضای دکتر امینی وزیر اقتصاد ملی جلسه شورای عالی اتحادیه بازرگانان در این روز تشکیل و خبر آن 22 اردیبهشت در رسانه ‌های وقت منتشر شد. در این جلسه که عکسی از آن با حضور برخی از بازرگانان معروف آن موقع مثل حاج میرزا احمد تهرانی، اصغرزاده، اخوان و نیکروان به اتفاق دکتر امینی در رسانه‌ ها به چاپ رسید گفته شد که باید اشکالات تجارت با آلمان برطرف شود.

خبر افتتاح کارخانه برق جدید شهرداری آستارا نیز در این روز در روزنامه ها به چاپ رسیده است.

21 اردیبهشت 1339، لايحه قانوني بيمه ‌هاي اجتماعي كارگران به تصویب رسید. اين لايحه، مشتمل بر 113 ماده بود كه در آن به مواردي چون وظايف سازمان بيمه‌ هاي اجتماعي كارگران، موارد شمول قانون، ضرورت بيمه كردن كارگران، تشكيلات اداري و اركان مركزي سازمان، نحوه تعيين اعضا و وظايف آنها، تشكيلات مالي سازمان، مقررات مالي، كمك ‌ها، مستمري‌ ها، كمك ‌هاي تعاوني، پيشگيري حوادث و بيماري‌ ها و تخلفات اشاره شده است.

21 اردیبهشت 1340، در جلسه هیات دولت افزایش حقوق فرهنگیان تصویب شد.

21 اردیبهشت 1343، سازمان مسکن وابسته به وزارت آبادانی و مسکن تشکیل شد.

21 اردیبهشت 1346، ایران 75 هزار تن نفت به بلغارستان فروخت.

21 اردیبهشت 1348، مذاکرات مهم نفت با کنسرسیوم در تهران آغاز شد.

21 اردیبهشت 1351، قیمت طلا از طرف بانک مرکزی هر کیلو 14600 تومان اعلام شد.

21 اردیبهشت 1356، قرار شد فرانسه برای ایجاد دو نیروگاه هسته‌ای در ایران 10میلیارد فرانک سرمایه‌گذاری کند.
21 اردیبهشت 1390، یک روز پس از آنکه علی لاریجانی ادغام وزارتخانه‌ ها بدون مجوز مجلس را «غیرقانونی» خواند، محمود احمدی ‌نژاد در جلسه هیات دولت به شدت از اظهارات وی انتقاد کرد و گفت: «رییس محترم مجلس ظاهرا فکر می ‌کنند عین قانون هستند.» رییس‌ جمهور در نشست هیات وزیران، عملکرد دولت در ادغام هشت وزارتخانه را «قانونی» دانست و در عین حال گفت: در هیچ قانون عادی و نیز در قانون اساسی نیامده که رییس مجلس مرجع رسیدگی به تخلف احتمالی دولت از قانون است. 

21 اردیبهشت 1392، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نحوه تخصیص ارز مرجع به کالاهای اساسی هیچ تغییری نکرده و پرداخت آن به کالاهای اساسی همچنان ادامه دارد. شمس ‌الدین حسینی افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی از آغاز سال‌ جاری تا ۱۶ اردیبهشت ‌ماه مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ارز برای کالاهای اساسی از طریق مرکز مبادلات ارزی تخصیص یافته است. وی افزود: بانک مرکزی همچنین اعلام کرده، هیچ مشکلی جهت تخصیص ارز برای کالاهای اساسی وجود ندارد.

21 اردیبهشت 1393، ولی الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی از احیای تسهیلات در «قالب عقود مبادله‌ای» خبر داد.

21 اردیبهشت 1394، طبق اعلام غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی تمامی اقساط سررسید شده دارایی ‌های ارزی ایران در قالب دور سوم آزادسازی دارایی‌ های بلوکه شده واریز شد. در نتیجه تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در سوم آذرماه سال ۱۳۹۳ و تعیین مهلت تا تیرماه امسال، توافقاتی برای آزادسازی بخش دیگری از درآمدهای نفتی بلوکه شده کشورمان انجام شد. بر این اساس قرار شد 4.9 میلیارد دلار در این هفت ماه و هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار از طریق اقدامی مشترک در اختیار ایران قرار گیرد.

21 اردیبهشت 1396، سیدکامل تقوی نژاد معاون وزیر اقتصاد با اعلام وصول ۹۹۰ میلیارد تومان مالیات از ۷۷ بدهکار بزرگ مالیاتی کشور گفت: بدهی مالیاتی این افراد از مالیات وصول شده از 1.7 میلیون واحد صنفی بیشتر بوده است.

21 اردیبهشت 1398، وزارت خزانه‌داری آمریکا دو شرکت و دو نفتکش را با متهم کردن به تحویل نفت ونزوئلا به کوبا از اواخر سال ۲۰۱۸ تا مارس سال ۲۰۱۹، هدف تحریم قرار داد. آمریکا اعلام کرده این تحریم‌ها در واکنش به دستگیری اخیر شماری از نمایندگان کنگره ونزوئلا وضع شده و شرکت مونسون نویگیشن که مالک نفتکش اوشن الگانس است و شرکت سرنیتی ماریتیم که مالک نفتکش لئون دیاس است را هدف می‌گیرد.

 

منبع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا زلزله تهران گرگیعان علیرضا افتخاری دعای روز شانزدهم رمضان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران نفت تحریم مالیات ویروس کرونا زلزله تهران گرگیعان علیرضا افتخاری دعای روز شانزدهم رمضان کالاهای اساسی ایران و جهان بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب،ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد که تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است