Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:37:28 GMT

زنگ خطر افزایش بیماران دیالیزی در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۴۳۹۰

زنگ خطر افزایش بیماران دیالیزی در خراسان رضوی

بیماریهای خاص شامل پنج گروه بیماران دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی، ام.اس و بیماران پیوندی هستند که هزینه‌های درمان و داروی این بیماران به صورت رایگان از سوی دولت پرداخت می‌شود.  
به گفته مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی هم اکنون حدود ۵۰ هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که هر ساله حدود ۱۰ درصد به این تعداد افزوده می‌شوند و این در حالی است که ظرفیت پیوند کلیه در کشور برای بیماران دیالیزی حدود دو هزار پیوند در سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به بیان ساده  "کلیه" مهم ترین ارگان در تنظیم میزان آب و مواد معدنی در خون و حفظ ثبات داخلی بدن است و به اعتقاد پزشکان وقتی کلیه‌ها نارسا شده و کارکرد خود را از دست بدهند تصفیه خون از طریق دستگاه دیالیز انجام می‌گیرد و راهکار نهایی درمان این‌گونه بیماران پیوند کلیه است.
 دشواری و مشکلات دیالیز از بابت مراجعات مکرر و طولانی شدن پروسه درمان از سویی و هزینه‌های سنگین وارده بر حوزه سلامت از بابت ارائه خدمات درمانی رایگان به این گونه بیماران از چالشهای بیماران دیالیزی و کلیوی کشور است از این رو اقدامات پیشگیرانه مهم‌ترین رکن در مهار بیماریهای کلیوی و کاهش تعداد  بیماران دیالیزی است.
با وجود تمام چالشها و مشکلات اکنون گامهای خوبی در راستای توسعه تخت‌های دیالیز و رفع چالشهای درمان بیماران دیالیزی از سوی وزارت بهداشت برداشته شده است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از  دانشگاههای پیشگام و موفق کشور در این زمینه به شمار می‌رود.
در حال حاضر دو هزار و ۸۵۰  بیمار دیالیزی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی قرار دارند و ۴۲ مرکز دیالیزی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه فعال هستند.
شبکه مراکز جامع بیماران خاص این دانشگاه سال گذشته همزمان با سراسر کشور به منظور ارتقای کیفی خدمات به بیماران خاص از جمله بیماران دیالیزی، کنترل بهینه تجویز و مصرف دارو، به روزرسانی برنامه‌های درمانی و اجرای دستورالعملها و پروتکلهای درمانی در این گروه بیماران فعال شده است.


سالانه ۹ درصد به بیماران دیالیزی افزوده می‌شود
کارشناس مسوول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این خصوص گفت: بیماران خاص به پنج گروه از بیماری‌ها شامل بیماران دیالیزی، تالاسمی، هموفیلی، ام.اس و بیماران پیوندی اطلاق می‌شود و بیماری سرطان جزء بیماریهای خاص نیست و در زمره بیماری‌های صعب‌العلاج قرار می‌گیرد.
دکتر جواد رجبیان افزود: به طور کلی در حال حاضر ۱۰ هزار و ۱۵۰ بیمار خاص زیرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند که دو هزار و ۸۵۰ نفر از این تعداد بیماران دیالیزی هستند.
وی با اشاره به رشد ۹ درصدی تعداد بیماران دیالیزی در سال ادامه داد: نیاز به تخت های دیالیز به دلیل افزایش بیماریهای کلیوی، افزایش بیماریهای غیر واگیردار، پرفشاری خون و دیابت که در نارسایی کلیه نقش دارند به طور فزاینده‌ای در جامعه رو به رشد است و از این رو برای درمان بیماران دیالیزی هر ساله باید تعداد تخت‌های دیالیز افزایش یابد.
کارشناس مسوول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی سالهای گذشته اقدامات خوبی در راستای توسعه و تجهیز تخت‌های بیماران دیالیزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری بخش خصوصی و دولتی انجام شده است.
رجبیان افزود: در حال حاضر شاخص تعداد تخت‌های دیالیزی به ازای تعداد بیماران چهار به یک است یعنی به ازای هر چهار بیمار یک تخت دیالیزی وجود دارد  که به نسبت مطلوب است و بالاتر از میانگین کشوری به شمار می‌آید.
وی ادامه داد: هم اکنون از بین ۱۳ شهرستان زیر پوشش این دانشگاه همه شهرستانها به جز رشتخوار دارای مرکز دیالیز هستند که ۲۶ مرکز از این تعداد در شهر مشهد دایر است.
کارشناس مسوول بیماری‌های خاص دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شرایط فعلی بیماران شهرستان رشتخوار برای دیالیز به شهرستان خواف مراجعه می کنند و با توسعه مراکز دیالیز کمبودها در این زمینه هم رفع خواهد شد. 
رجبیان با بیان این که هزینه درمان بیماران دیالیزی رایگان است افزود: هزینه انجام هر نوبت دیالیز در بخش خصوصی ۶۰۰ هزار تومان و در بخش دولتی ۴۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود که همه این هزینه‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود.
وی فرسودگی دستگاههای دیالیز را یکی از چالشها با توجه به تحریم‌ها در خراسان رضوی و کشور عنوان کرد و ادامه داد: دستگاههای دیالیز نیاز به تعویض قطعه و تعمیرات دارند که اکنون با مشکلاتی از این بابت رو به رو هستیم  که طی سالهای اخیر با تولید دستگاههای دیالیز توسط یک شرکت دانش‌بنیان در جهت کاهش این مشکلات اقدام شده است.
او پیشگیری را مهم‌ترین رکن در کاهش تعداد بیماران دیالیزی و مهار بیماریهای کلیوی ذکر کرد و افزود: بدین منظور کنترل مستمر بیماریهای غیر واگیر به ویژه  فشار خون و دیابت از طریق مراکز جامع دیابت، پزشکان خانواده، مراقبان سلامت در پایگاه‌های بهداشتی و بهورزان در خانه‌های بهداشت در شهرها و روستا دنبال می‌شود.

پیشگیری راهکار کاهش بیماران دیالیزی 
یک پزشک متخصص نفرولوژی در این خصوص گفت: نارسایی کلیه و بیماریهای کلیوی بر اثر عارضه هایی همچون فشار خون بالا و دیابت اکنون در جامعه شیوع بالایی دارند.
دکتر مسیح نقیبی افزود: وقتی کلیه‌ها کارکرد اصلی خود که  تنظیم میزان آب و مواد معدنی در خون و حفظ ثبات داخلی بدن است را از دست بدهند و دچار نارسایی شوند، تصفیه خون باید از طریق دستگاه دیالیز انجام شود.
وی با بیان این که فرآیند درمان بیماران دیالیزی مزمن و طولانی مدت است ادامه داد: بیماران دیالیزی تحت حمایت‌های مختلفی  از سوی دولتها در دنیا قرار می‌گیرند و در ایران نیز تلاشهای خوبی در این راستا انجام شده و درمان دیالیز رایگان است.
او در عین حال خاطر نشان کرد: دیابت و فشارخون به عنوان عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای کلیوی به شمار می‌روند و برای کاهش بیماران دیالیزی باید در زمینه پیشگیری و کنترل عوامل ایجاد کننده بیماریهای کلیوی گام برداشت، چراکه اگر به پیشگیری توجه نشود هر چه قدر مراکز دیالیز افزایش یابد نتیجه‌ای نداشته و هر ساله بر تعداد این بیماران افزوده خواهد شد.


۸۰۰ نفر در نوبت انتظار پیوند کلیه هستند
مسوول مرکز فراهم آوری و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: پارسال ۱۲۵ عمل اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در مرکز پیوند اعضای این دانشگاه که شمال شرق کشور را زیر پوشش دارد انجام شده است.
دکتر ابراهیم خالقی افزود: عمل های اهدای عضو طی این مدت موجب نجات و ادامه زندگی ۶۸۵ نفر از بیماران نیازمند به عضو شده است که ۱۱۵ پیوند کلیه بدین طریق برای بیماران انجام شده است.
وی اضافه کرد: در حقیقت تمام بیماران دیالیزی نیازمند پیوند کلیه هستند اما به سبب کهولت سن و پیشرفت بیماری برای همه بیماران دیالیزی پیوند توصیه نمی‌شود.
به گفته وی هم اکنون ۸۰۰  بیمار دیالیزی در مرحله لیست پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند که  ۲۰۰ نفر در اولویت بیشتری قرار دارند. 

۸۳۰۰ بیماری کلیوی در خراسان رضوی حمایت می شوند
رییس بنیاد خیریه خجسته ویژه حمایت از بیماران کلیوی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون افزون بر هشت هزار و ۳۰۰ بیمار کلیوی شامل بیماران نیازمند دیالیز و پیوند عضو در خراسان رضوی زیرپوشش خدمات و حمایت این بنیاد  قرار دارند.
محمد خجسته افزود: چهار هزار و ۶۸۰ نفر از بیماران کلیوی زیرپوشش ساکن مشهد هستند و بقیه در سایر شهرستان‌های خراسان رضوی سکونت دارند.
وی اضافه کرد: هم‌اکنون بیش از پنج هزار و ۳۵۰ نفر از بیماران کلیوی زیرپوشش این بنیاد دیالیز می‌شوند و حدود دو هزار و ۹۵۰ نفر نیز پیوند کلیه شده‌اند که باید تحت مراقبت قرار گیرند.
رییس بنیاد خیریه خجسته بر لزوم پیشگیری از بیماری‌های کلیوی تاکید کرد و گفت: هر سال بر تعداد بیماران کلیوی زیرپوشش این بنیاد در خراسان رضوی افزوده می‌شود.
خجسته با اشاره به اقدامات حمایتی بنیاد خجسته در تامین هزینه‌های درمان و داروی بیماران کلیوی افزود: بیشتر بیماران کلیوی زیرپوشش این بنیاد از بضاعت مالی و امکانات بهداشتی، تغذیه‌ای و رفاهی ضعیفی برخوردارند و برای تامین هزینه درمان و داروی خود با مشکل مواجهند.


 

برچسب‌ها مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو دیابت مشهد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیماری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو دیابت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمان بیماران دیالیزی بیماران کلیوی بیماریهای کلیوی خراسان رضوی تخت های دیالیز تعداد بیماران داد بیماران قرار دارند پیوند کلیه بیماری ها انجام شده هزینه ها هم اکنون زیر پوشش دو هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۴۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است

به گزارش قدس خراسان، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی پیش از ظهر یکشنبه در دیدار با مدیران دانشگاه فردوسی مشهد که در اتاق جلسات سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه در طلبگی اصطلاحی داریم که همیشه دو عالم ثبوت و اثبات وجود دارد، اظهار کرد: زمانی مسائلی در واقعیت‌ها و عالم ثبوت موجوده اما در عالم اثبات نمی‌شود این وجود را ثابت کرد، مسئله‌ای که در دانشگاه فردوسی نسبت به گذشته وجود دارد، همین موضوع است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: دانشگاه فردوسی نسبت به ذخایر ارزشمند علمی و فناورانه‌ای که از گذشته تاکنون داشته از یک عالم ثبوت بسیار قوی برخوردار است، چرا که بسیاری از مشاهیر علمی که در کشور درخشیدند، همچنین چهره‌هایی که توانستند بنیانگذار خیلی از مسائل علمی در حوزه علوم اجتماعی و علوم مادی باشند، همه محصول دانشگاه فردوسی در عرصه اساتید و دانش‌آموختگان بودند.

وی ادامه داد: این عظمتی که دانشگاه فردوسی در عالم ثبوت داشته را اگر بخواهیم نسبت به ذخایر علمی در بین دانشگاه‌های مطرح کشور بررسی کنیم، این دانشگاه در رده دوم و سوم دانشگاه‌های کشور قرار می‌گیرد.

علم‌الهدی خاطرنشان کرد: دانشگاه فردوسی در عالم اثبات نتوانسته آن اثرگذاری که شایسته و متناسب با آن ذخایر ارزشمند را در کشور و جامعه نشان دهد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: اگر فقیه و فیلسوفی توانست در جامعه اثرگذار باشد و مسائل و اندیشه‌های علمی خودش را در جامعه پیاده کند و در پرورش افراد و یا در سازندگی برخی عناصر اجتماعی موفق نقش داشته باشد، این یک عالم و روحانی موفق است که هم نام و نشان دارد و هم در میان مردم نیز شناخته شده است، اما روحانیون بسیاری را داریم که در حوزه علمیه مجهز به همه علوم و معارف علمی و فقهی و سایر علوم هستند اما متأسفانه به‌صورت ناشناخته زندگی روزمره خودشان را می‌گذرانند و بعد از فوتشان نیز اثری از آن‌ها به‌جا نمی‌ماند.

وی عنوان کرد: اینکه فکر کنیم مردم و دستگاه‌ها به سراغ دانشگاه بیایند اشتباه است، بلکه دانشگاه است که باید به سراغ جامعه برود و در نقاط مختلف اثرگذاری خودش را به ثبت برساند.

علم‌الهدی متذکر شد: هر میزانی که بتوانیم این ذخایر علمی را در عرصه‌های مختلف در جامعه شکل دهیم و اثرگذار باشد، شخصیت فعلی و بالقوه دانشگاه را ساخته‌ایم وگرنه اگر ذخایر علمی در دانشگاه مانند گنج نهفته باشد و کسی از آن خبر نداشته باشد، اثرگذار نیست و شخصیت علمی دانشگاه را ثابت نمی‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: در زمینه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه ریشه قضیه در خود دانشگاه است، دانشگاه باید وارد این عملیات شود که خودش را در عرصه‌های عملی مختلف نشان دهد و بعد دیگران مشتری شوند و به سراغ دانشگاه بیایند.

وی افزود: دانشگاه فردوسی مشهد باید در عملیاتی کردن دستاوردهای خود، جایگاه علمی این نهاد را در سطح جامعه تثبیت کند تا در ادامه دیگران برای پاسخ به نیازهای خود به آن مراجعه کنند.

علم‌الهدی با اشاره به چالش‌های پیش روی دانشگاه امام صادق (ع) در سال‌های آغاز به کار این دانشگاه گفت: یکی از نمونه‌های موفق پیوند دانشگاه و جامعه، تربیت نیروهای متخصص در دانشگاه امام صادق (ع) و به کارگیری آنان در مدیریت کلان اقتصادی و مدیریتی کشور بود. ما از این طریق توانستیم نیروهای متخصص خود را به جامعه هدف معرفی کنیم و امروز شاهد فعالیت دانش‌آموختگان این دانشگاه در عرصه‌های مدیریتی و اقتصادی جامعه هستیم.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه احداث پردیس زندگی کار بسیار ارزشمندی است، یادآور شد: با احداث این خوابگاه متأهلی بسیاری از مسائل فرهنگی دانشجویان حل می‌شود، چرا که مسئله به تأخیر افتادن ازدواج جوانان را با نصیحت و پند نمی‌توان برطرف کرد.

وی ادامه داد: دختر و پسر جوان دانشجو برای شروع یک زندگی سالم و آرام نیاز به تأمین زیرساخت‌هایی از جمله مسکن دارند که باید در اولویت برنامه‌های فرهنگی هر نهاد و دستگاهی قرار بگیرد، امیدواریم این حرکت ارزشمند در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری برسد؛ البته پیشنهاد بنده این هست که با کمک اساتید معماری حداقل فضای ممکن را در ساخت این خوابگاه در نظر بگیرید تا امکان استفاده بیشتر دانشجویان متأهل فراهم شود.

راه‌اندازی پژوهشکده علم و دین در دانشگاه فردوسی مشهد

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد از جمله دانشگاه‌های برتر در سطح کشور است که ظرفیت ویژه‌ای در عرصه دانشجویی و هیأت علمی دارد، اظهار کرد: این دانشگاه در عرصه‌هایی همچون نفت، گاز، پتروشیمی فعال است و در دوره جدید در عرصه علوم انسانی و فرهنگی نیز ان‌شاءالله بتوانیم در کشور به‌عنوان یک الگو عمل کنیم.

مسعود میرزایی شهرابی با اشاره به اینکه پیش از پایان سال ۱۴۰۲ فاز نخست پردیس زندگی را افتتاح کردیم، گفت: خوابگاه‌های فاز نخست ۸۸۰ واحد خوابگاه متأهلی را در کمتر از سه ماه به دانشجویان مقطع دکتری تحویل می‌دهیم.

وی با تشکر از معاونت آموزشی دانشگاه در مورد جذب اعضای هیأت علمی، خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته از سهمیه‌ای که در وزارت علوم داشتیم، استفاده نکرده بودیم، اما اکنون در طول هفته حداقل یک جلسه هیأت جذب را در دانشگاه برای جذب نیروهای انقلابی و متخصص داریم و توانستیم افراد متخصص و دلسوز نسبت به ایران را جذب کنیم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد یادآور شد: یکی از مهمترین برنامه‌هایی که برای خودمان تعریف کرده‌ایم، این است که بتوانیم کار تحولی در دانشگاه انجام دهیم، یعنی دانشگاه بتواند برای کشور آورده و ارزش افزوده ایجاد کند، به همین دلیل ستاد تحول در علوم انسانی را با همکاری ویژه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در برنامه داریم.

میرزایی شهرابی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور توانستند در تصمیمی شجاعانه براساس یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بعضی از پست‌ها را دو ستاره کنند، یعنی به جوانان متخصص و دلسوزی که می‌توانند به‌ویژه در معاونت فرهنگی و دانشجویی نقش‌آفرینی کنند، اجازه دادند که به بدنه دانشگاه جذب شوند.

وی با بیان اینکه سعی ما این است که سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی را بالا ببریم، گفت: یک سری معوقات و رفاهیات که اعضای هیأت علمی داشتند را با رایزنی که با وزارت علوم انجام دادیم توانستیم به طور کامل پرداخت کنیم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد یادآور شد: آیت‌الله علم‌الهدی در راه احقاق حق دانشگاه به ما کمک کردند تا با افراد تصمیم‌گیر اصلی در حوزه بودجه دانشگاه‌ها ارتباط بگیریم و بتوانیم بودجه خوبی را از دولت اخذ کنیم.

میرزایی از راه‌اندازی پژوهشکده علم و دین یا قرآن در آینده‌ای نزدیک در دانشگاه فردوسی خبر داد و گفت: تا بتوانیم در ذیل این پژوهشکده در راستای توسعه فناوری از کتاب مقدس قرآن از ۷۵۰ آیه‌ای که صراحتاً ارجاع علمی دارند، استفاده لازم را ببریم.

وی با بیان اینکه رویکرد ما مسئله‌محوری است، عنوان کرد: می‌خواهیم برای حل مشکلات دولت و ثروت‌آفرینی این پیام را به تهران مخابره کنیم که جوانان انقلابی در دانشگاه فردوسی مشهد می‌خواهند برای ارتقای دانشگاه و کشور آورده‌های خوبی را برای نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته باشند.

تحول در تدریس دروس معارفی دانشگاه

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی نیز در این مراسم گفت: اگر علم مقدس و نورانی شود همه مشتغات آن نیز نورانی می‌شود، علمی که باعث خشیت، اخلاص، عمل و بصیرت شود باعث می‌شود که دانشجو و دانشگاه از برکات آن بهره‌مند شوند.

مهدی ایمانی مقدم عنوان کرد: بحث تحول در علوم به معنای تعالی علم و توامان کردن او با اخلاق چیزی است که باید مجموعه‌های علمی به آن توجه کنند و این آن چیزی است که رئیس دانشگاه، هیأت رئیسه و اساتید دانشکده‌ها اذعان دارند که دانشگاه نیاز به تحول محتوایی در این زمینه دارد.

وی به تحول در تدریس دروس معارفی دانشگاه اشاره کرد و گفت: دروس معارف از جمله دروسی است که همه دانشجویان در طول هفت ترم در حال گذراندن آن‌ها هستند که اگر ارائه این دروس متحول شود، ثمرات بسیار خوبی دارد.

خبرنگار: فریده خسروی

دیگر خبرها

  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • هوای گرم در خراسان رضوی ماندگار است
  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • ۲ عمل اهدای عضو در مشهد نجات بخش جان پنج بیمار شد
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است