Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@06:28:48 GMT

آتش در کمین مراتع کرمان است

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۴۷۹۳

آتش در کمین مراتع کرمان است

مرجان شاکری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بارش های فراوان طی سال گذشته و سال جاری در کرمان همانند بسیاری از نقاط کشور، موجب رویش قابل توجهی گیاه در مراتع این استان شده که در صورت رعایت نکردن در فصل گرم سال، احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ ها افزایش می یابد.

وی با تاکید بر اینکه گردشگران بعد از روشن کردن آتش در مراتع از خاموش شدن آن اطمینان حاصل کنند تصریح کرد: حجم انبوه گیاهان خشک موجب گسترش وسیع آتش در مراتع می شود که خسارات جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاکری با اشاره به تکرار آتش سوزی در مراتع و محیط زیست طی سال گذشته و سال های قبل از آن در مراتع استان کرمان از گردشگران خواست بعد از پایان یافتن شیوع کرونا در صورت حضور در مراتع از روشن کردن آتش خوداری یا در صورت روشن کردن آتش از خاموش شدن کامل آن اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: گردشگران به محض مشاهده آتش سوزی در مراتع و محیط زیست سریع با شماره های ۱۵۰۴ و ۱۵۴۰ تماس حاصل کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به مخاطرات زیست محیطی از جمله پدیده گرد و غبار، خشکسالی، آلودگی آب و خاک و آتش سوزی تصریح کرد: دامن زدن به هر کدام از این مخاطرات می تواند برای محیط زیست به بحران تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر آتش سوزی مراتع در مناطق سخت گذر و کوهستانی اتفاق می افتد اظهار داشت: اطفا حریق در این مناطق بسیار دشوار است و زمان می برد. 
وی با بیان اینکه بهار امسال سرسبزترین بهاری است که حداقل در طول حداقل ۱۰ سال گذشته، کشور و استان کرمان آن را تجربه کرده است گفت: رعایت اصول ایمنی برای حضور در طبیعت امری مهم است.

سال گذشته ۹۰ درصد وقوع آتش سوزی های مراتع طبیعی در استان کرمان به دلیل عامل انسانی رخ داد.

آتش سوزی یکی از آشفتگی های رایج در اکوسیستم جنگلی است که به صورت طبیعی یا مصنوعی ایجاد شده و در هر دو حالت تاثیرات قابل توجهی را بر ساختمان و ترکیبات خاک، موجودات زنده خاکزی، چرخه آب و پوشش گیاهی جنگل برجای می گذارد.

آتش سوزی های شدید و کنترل نشده منجر به تغییر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک شده و با کاهش مواد آلی، چرخه عناصر غذایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

تغییر خاک تحت تاثیر آتش به دلیل حرارتی است که تولید می شود و برای تغییر در خصوصیات شیمیایی و در پی آن تغییرات فیزیکی و بیولوژیکی کافی است.

بارش نزولات آسمانی در ابتدای سال جاری هرچند مردم کرمان را با سختی هایی مواجه کرد و در برخی موارد خسارت‌هایی را به بار آورد اما از طرف دیگر منظره های زیبایی از گیاهان بهاری به محیط زیست این استان هدیه کرده است.

براساس آمارها سالانه به ‌طور میانگین حدود ۵ هزار هکتار از مراتع ایران دچار آتش‌ سوزی می‌شود که خسارت‌های جبران‌ ناپذیری به منابع طبیعی وارد می کند.

برچسب‌ها خبرگزاری جمهوری اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست کرمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خبرگزاری جمهوری اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست کرمان خبرگزاری جمهوری اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست کرمان استان کرمان سال گذشته محیط زیست آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۴۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسلام جاودان خرد ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: طرح‌های حافظ محیط زیست در حوزه صنعتی، کشاورزی، طرح‌های کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاه‌های تولید انرژیِ پاک به خصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری‌ها شامل پرداخت این تسهیلات می‌شوند.

وی بیان داشت: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری‌ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت‌های صنعتی و فرمانداران می‌توانند نسبت به معرفی طرح‌های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا محیط زیست استان برای مراجعه کنند.

جاودان خرد افزود: هیچ نهادی تاکنون برای ارائه طرح‌های زیست محیطی و دریافت تسهیلات به صندوق ملی محیط زیست مراجعه نکرده است.

وی اظهار داشت: صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند.

وی اظهار داشت: این صندوق، تسهیلاتی با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می‌کند اما متأسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

جاودان خرد تصریح کرد: متأسفانه صنایع، شهرداری‌ها، شرکت‌های شهرک‌های صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرح‌های محیط زیستی و بهره مندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده نکرده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان داشت: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی‌های محیط زیست و طرح‌هایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می‌شود.

کد خبر 6094198

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن