Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@11:21:55 GMT

روایت روزهایی که غسل و تدفین اموات کرونایی آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۶۲۱۲

روایت روزهایی که غسل و تدفین اموات کرونایی آغاز شد

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، با شیوع ویروس کرونا در کشور، طلاب و روحانیون جهادی مازندران با تشکیل قرارگاه جهادی موسی‌بن‌جعفر(ع) داوطلب امر تجهیز و تدفین اموات کرونایی شدند، در ابتدای امر با توجه به ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین آماده نبودن غسالخانه‌های استان مازندران از نظر تجهیزات کمی تدفین و غسل اموات برایشان سخت بود اما با همان امکانات تغسیل اموات آغاز شد و طلاب و روحانیون مجدانه و با تلاش‌های  شبانه‌روزی تمام توان خود را برای انجام این فریضه و بر زمین نماندن این واجب الهی بکار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوسازی‌های شبکه‌های معاند انگیزه ما را در تدفین اموات کرونایی بیشتر کرد 

یک طلبه جهادی مازندرانی گفت: جوسازی و دروغ‌پردازی شبکه‌های معاند نسبت به دفن اموات کرونایی بدون رعایت مسائل شرعی در ایران انگیزه ما را نسبت به کار تدفین میت کرونایی در مازندران بیشتر کرده است.

محمدعلی رضاپور اظهار کرد: قرارگاه جهادی موسی‌بن‌جعفر(ع) با حضور طلاب جهادی استان شکل گرفته و ۱۶۵ طلبه خواهر و برادر در آن فعالیت می‌کنند، از ۲۳ اسفند ماه  ۹۸ اولین تدفین ما یک شهیده راه سلامت بوده است که این تدفین بدون غسل بوده و ترس مفرط مردم از این میت آشکار شده بود.

وی تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا دفن میت در مازندران غیرشرعی اتفاق می‌افتاد، آرامستان‌ها از غسل بیماران کرونایی شانه خالی کرده بودند، غسال‌ها ترسیده بودند و یک اتفاقات عجیب و غریبی در دفن بیماران کرونایی رقم می‌خورد.

این طلبه جهادی مازندرانی گفت: از ابتدای شروع کرونا مشغول ضدعفونی کردن معابر شهری بودیم، در این شرایط امام جمعه بابلسر، آقای قلی‌پور با من تماس گرفت و گفت درست است شما کارهای بهداشتی و ضدعفونی انجام می‌دهید اما کار ما طلبه‌ها روی زمین مانده در حقیقت بحث احکام اموات در حال تعطیلی است.

رضاپور ادامه داد: در این راستا این قرارگاه با حمایت مستقیم آیت‌الله لائینی، نماینده ولی فقیه مازندران و سردار بابایی، فرمانده سپاه کربلا  تشکیل شد اما در این میان با فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه (صرف ابتلای کرونا نمی‌تواند مانع انجام امورات شرعی شود) این امر در شرایط کرونایی برای ما یک حجت شرعی شد.

وی خاطرنشان کرد: لذا از روز ۹ فروردین ۹۹ به همراه ۳ طلبه دیگر کار را شروع کردیم و در یک روز توانستیم ۹ جنازه کرونایی را غسل دهیم. البته از روز اول اندک اندک طلبه‌های برادر و خواهر به ما ملحق شدند و همکارانی که در این راه قدم برداشته‌اند، حتی خانواده‌هایشان هنوز خبر ندارند که آن‌ها اموات کرونایی را غسل داده و کفن می‌کنند.

این طلبه مازندرانی افزود: برای اینکه همسرم متوجه نشود، چه کاری را انجام می‌دهم او را به خانه پدرش فرستادم تا استرس و نگرانی در این خصوص نداشته باشد و در روزهایی که آن‌ها را ندیده بودم، از طریق تماس تصویری ارتباط برقرار می‌کردم.

رضاپور گفت: خداوند در این راه شهامتی به ما داد که به هیچ عنوان از میت کرونایی نترسیم. در صورتی که با میت‌هایی روبرو بودیم که آلودگی صددرصدی داشتند و تجهیزات ما مثل ماسک شیمیایی و لباس‌های محافظتی کاملا ایزوله شده بود اما وقتی این لباس‌ها را بر تن می‌کنیم سراسر وجودمان خیس عرق می‌شود که تحمل آن خیلی سخت است.

وی تصریح کرد: منزلم در شرایط کرونایی برای طلبه‌های جهادی پاتوقی شده بود، با دوستانم عهد کردم که اگر کاری را در این راستا انجام می‌دهیم، مردانه پای کار باشیم و اگر قرار است میتی را غسل دهیم طوری غسل کنیم که مدیون آن‌ها نشویم.

این طلبه جهادی گفت: در شرایط کرونایی ما برای غسل و کفن میت کرونایی روضه می‌خواندیم، خواندن روضه به این گونه بوده که مثلا برای غسل میت روضه حضرت زهرا(س)، برای کفن میت روضه سیدالشهدا(ع) و برای دفن میت روضه شهدای کربلا را زمزمه می‌کردیم.

رضاپور از خاطره‌ای در زمان غسل میت کرونایی گفت: روزی به اتفاق یک خبرنگار وارد غسالخانه شدیم. در حال کار کردن بودیم و روضه‌ها را زمزمه می‌کردیم، خبرنگار بعد از عکاسی در یک گوشه‌ای نشست و با شنیدن این روضه اشک از چشمانش جاری شد و گفت تا الان در چنین روضه‌ای شرکت نکردم.

وی خاطرنشان کرد: در طی این مدت ۱۶۵ طلبه‌ای که مشغول غسل و تدفین بودیم، هیچ کدام مبتلا به کرونا نشده در حالیکه در خطرناکترین نقطه این بیماری قرار داشتیم.

تمام تجهیزات بهداشتی ما ازسوی مردم خریداری شد 

این طلبه جهادی تاکید کرد: تمام تجهیزات بهداشتی ما از سوی مردم خریداری شده و هیچ گونه مبلغی از بیت المال هزینه نشده است، تقریبا بیش از ۱۶ میلیون تومان مردم برای خرید این تجهیزات کمک مالی کردند.

رضاپور از خاطرات روزهای کرونایی خود و دوستانش چنین گفت: با وجود اینکه خودم در قرارگاه مسئولیت دارم علاوه بر تدفین میت کرونایی، بازدید از شهرهای استان، و بررسی کم و کسری وسایل مورد نیاز همکاران را هم انجام می‌دهیم.

وی در ادامه با ذکر خاطره‌ای افزود: یک روز قبل از نیمه شعبان به تنکابن رفتیم. برای تهیه لوازم کار همکارانم در غرب تا گیلان هم سفر کردیم، در حال برگشت بین رامسر و تنکابن در یک رستورانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کرد برای صرف ناهار مستقر شدیم، در همان زمان امام جمعه تنکابن با یکی از همکارانم تماس گرفت و گفت میتی آوردند که هیچ کس حاضر نیست، غسلش دهد، زمانی که علت را جویا شدیم گفت این میت هم بیماری سل دارد و هم بیماری کرونا.

این طلبه مازندرانی تصریح کرد: بلافاصله راه افتادیم. میت ظاهرا کس و کاری نداشت و امام جمعه تنکابن کفیل او شد و تمام وسایل تدفین را برای این میت خریداری کرد و تاکیدش بر این بود که این میت را مثل شاهان غسل دهید و به فقر و بیچارگی او نگاه نکنید یعنی همان دقتی که برای میت کرونایی انجام می‌دهید برای این فرد هم انجام دهید.

رضاپور افزود: در صندوق ماشین ما لباس و تجهیزات بهداشتی نظیر چکمه صیادی، ماسک و غیره همراهمان بود که در غروب نیمه شعبان به محض رسیدن به این شهر برای تدفین این فرد شروع به روضه خواندن کردیم و متوسل به امام زمان‌(عج) شدیم و خیلی از مستحبات تدفین را برای این فرد انجام دادیم و دقیقا اتمام غسل این میت با الله‌اکبر اذان مغرب همراه شد.

وی گفت: این الله‌اکبر اشک همه را در آورده بود و به گفته امام جمعه این شهر این میت کسی بود که سرمایه‌های خود را به واسطه اعتیاد از دست داد اما خود و پدر و مادرش یک خیر بزرگ و به نام شهر بودند اما به علت اعتیاد کسی او را در شهر تحویل نمی‌گرفت و این بنده خدا به کارتن‌خوابی روی آورده بود اما سابقه‌ای که در کار خیر داشت در وقت مردن امام زمان‌(عج) دستش را گرفت که آن لحظه یک خاطرات به یاد ماندنی برای ما ثبت شده است و هرگز این خاطرات از ذهنمان دور نمی‌شود.

این طلبه مازندرانی  یادآور شد: در کامنت صفحه مجازی من افرادی نوشته بودند، شما دید ما را نسبت روحانیت تغییر دادید و ما قبل از این عمل شما فکر می‌کردیم، فقط کار روحانیت در خانه بودن است در صورتی‌که شما در این ایام کار بزرگی کردید و رسالت شما به ما اثبات شد، دریافت این پیام‌ها از سوی هموطنانم برای ما قوت قلبی‌ست تا ادامه دهیم.

کد خبر 509937 برچسب‌ها استان مازندران بهداشت عمومی كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران بهداشت عمومی كرونا در ايران اموات کرونایی میت کرونایی طلبه جهادی امام جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۶۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟

روایت زیر از کتاب «نهج البلاغه» منتشر می‌شود.

أمیرالمؤمنین علی علیه السلام:

اعـْقِلُوا الْخـَبَرَ إِذا سَمِعْتُـمُوهُ عَقْـلَ رِعایـَةٍ لاَ عَقْـلَ رِوایـَةٍ، فَإِنَّ رُوَاةَ الْعِلْمِ کَثِیرٌ، وَ رُعَاتَهُ قَلِیلٌ

چون خبری را شنیدید ـ همانند ژرف اندیشان و نه چون ظاهر بینان ـ ژرف در آن بیندیشید و تنها به شنیده خود بسنده نکنید؛ زیرا که روایت‌گران دانش بسیارند و رعایت کنندگانش اندک.

نهج البلاغه، الکلمات: ۹۸

دیگر خبرها

  • کارنامه سه ساله به روایت اعضای شورای شهر اصفهان
  • حدیث روز | با اخباری که می‌شنویم چگونه برخورد کنیم؟
  • ببینید | روایت خبرگزاری فارس از ترفند جدید کلاهبرداری از مردم
  • تشییع و تدفین چهار شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق(ع) در استان کرمان
  • تپش؛ روایت مهمترین حوادث روز
  • ببینید | حشاشین، کینه صهیونیستی به روایت مصری‌
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم