Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:45:44 GMT

رمضان؛ ماه پرواز به ملکوت عالم در سایه بازگشت به خوبی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۷۴۷۳

رمضان؛ ماه پرواز به ملکوت عالم در سایه بازگشت به خوبی‌ها

ایسنا/مازندران امام جمعه نور ماه رمضان را ماه پرواز به ملکوت عالم در سایه بازگشت به خوبی‌ها دانست و گفت: هر بازگشتی امر پسندیده‌ای نیست اما بازگشت از بدی‌ها، لغزش‌ها و گناهان به خوبی‌ها کار پسندیده‌ای است که به آن توبه گفته می‌شود.

حجت الاسلام قنبرعلی احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به  اینکه از صفات اهل ایمان و تقوا درک صحیح ماه مبارک رمضان است، اظهار کرد: به فرموده نبی مکرم اسلام « لَوْ یَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِی رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَاانُ السَّنَة» اگر بنده ارزش و فضیلت‌های ماه رمضان را بداند آرزو می‌کردند که تمام سال رمضان وعبادت عارفانه و عاشقانه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه خدا دائم الفیض و الفضل است، تصریح کرد: انسان‌ها باید توجه داشته باشند درهایی که در این ماه پرخیر و برکت برای بخشیدن و زدودن کینه، حسد، تکبر و خودخواهی و غیره باز شده را با رفتارهای خودشان باعث بسته شدن آن درها نشوند.

امام جمعه نور با بیان اینکه ماه رمضان سرور همه ماه‌ها است، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته این ماه شیبه و نظیر نداشتن داشتن بوده که در آن قرآن نازل شده است.

رمضان؛ ماه آزادی از اسارت 

حجت الاسلام احمدی ماه رمضان را ماه آزادی از اسارت دانست، افزود: خداوند نسبت به بندگانش حریث است، چراکه بهترین انسان‌ها را پیامبر، امام و پیشوا برای هدایت قرار داده و بهترین ابزار سعادت یعنی عقل و اندیشه را در اختیار انسان‌ها نهاد و همچنین بهترین ماه (رمضان) را برای پیدا کردن راه صحیح زندگی و آزادی از اسارت قرار داده است.

وی گفت: امام صادق (ع) می‌فرماید اگر انسان‌ها در ماه رمضان تمامی آداب و شرایط را به خوبی عمل کنند و بهترین استفاده را از این ماه پر برکت ببرند در حقیقت سلامت یک ساله خود را تضمین می‌کنند. 

امام جمعه نور با اشاره به اینکه امساک کردن یعنی پرهیز از غذاهای حرام و شبهه ناک یکی از راه‌های روزه‌داری صحیح است، ادامه داد: روزه‌دار حقیقی از تهمت، غیبت، دشنام، بدگویی، دروغ و نگاه آلوده و غیره پرهیز می‌کند.

احمدی با بیان اینکه خداوند تواب است، یادآور شد: توبه واقعی همان به دنبال گناه نرفتن و حتی گناهان اتفاق افتاده را جبران نمودن است که حضرت علی (ع) در تفسیر توبه نصوح فرمودند توبه‌ای که پشیمانی واقعی از گناه و لغزش‌ها و انحراف‌ها از جاده مستقیم الهی را به دنبال داشته باشد و اعتراف و عذر خواهی زبانی و تصمیم واقعی بر ترک گناه و بالا تر از آن جبران گناه است.

وی انفاق و اطعام به نیازمندان را یکی از راه‌های توبه برشمرد و افزود: انفاق و اطعام به نیازمندان خصوصا در ایام ویروس کرونا که عده‌ای گرفتار و دچار مشکل شدند و بر طرف کردن آن بهترین جبران نسبت به بی توجهی و گناهی که انسان متوجه شده است. 

امام جمعه نور ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های بازگشت و توبه جبران به وسیله صله رحم نسبت به خویشاوندان و نزدیکانی که از آن‌ها قطع ارتباط کرده که بازگشت به آن‌ها بسیار ارزشمند خواهد بود.

احمدی با اشاره به اینکه بازگشت به خوبی‌ها بهترین سر فصل ماه مبارک رمضان است، تصریح کرد: تاخیر در توبه و بازگشت در حقیقت ماندن در سرگردانی‌ها و نا امیدی‌ها است که در سایه انس با قرآن و دعاهای وارد شده در این ماه و ارتباط با اهل بیت طاهرین، این انسان سرگردان و ناامید به یک انسان امیدوار و با نشاط تبدیل می‌شود و مسیر درست زندگی را طی می‌کند بنابراین تاخیر در برگشت به خوبی‌ها از دست دادن فرصت‌ها است.

رمضان؛ ماه تزریق عشق و محبت به خدا 

وی با بیان اینکه ماه رمضان، ماه تزریق عشق و محبت به خدا و بازگشت به محبت و عشق الهی است، افزود:  ریشه عشق و محبت کمال گرایی و جمال دوستی است که اهل ایمان و دل تمام کمال‌ها و زیبایی‌ها را در خداوند می‌بینند و به این جهت به او عشق می‌ورزند.

امام جمعه نور با اشاره به اینکه عشق و محبت مومنان براساس شایستگی به لیاقت است، خاطرنشان کرد: تفاوت عشق زمینی را با عشق الهی از زمین تا آسمان است و هر عشقی که مایه‌ای از عقل و فطرت نداشته باشد دیر یا زود خاموش می‌شود همانند عشق‌های مجازی که چه جنایت‌هایی را به دنبال داشته و حیثیت‌ها و آبرویی‌هایی ریخته شده است.

رمضان؛ نمایشگاه جلوه جلال و جمال الهی است

احمدی با بیان اینکه ماه رمضان نمایشگاه جلوه جلال و جمال الهی است، اظهار کرد: قاهر، جبار، متکبر، قوی و ذوالجلال از اسماع جلالیه وعلیم، رحیم، کریم، حکیم، رئوف، غفور و عطوف از اسماع جمالیه زیبای الهی هستند.

وی عفو و بخشش یکی از اسماع جمالیه صفات الهی عنوان کرد و گفت: خداوند انسان‌ها را در این ماه میهمان کرده تا آن‌ها را مورد عفو و بخشش خود قرار دهد.

امام جمعه نور بیان کرد: پرستش از حاجت‌های بشر است که احتیاج به ارتباط با خدا دارد و عبادت و بندگی خدا و همه موجودات در ید و قبضه قدرت او هستند.

بشر دچار بحران معنویت است

احمدی با اشاره به اینکه امروزه بشر دچار بحران معنویت شده است، یادآور شد: معنویت یکی از خلاء جوامع در میان ملت‌ها بوده چراکه از خدا دور شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماه رمضان امام جمعه نور خوبی ها عشق و محبت انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است

حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده با تسلیت سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: روش و سیره فردی و اجتماعی امام صادق (ع) یکی از بهترین الگوهای مورد نیاز مسلمانان است، به کارگیری این سیره در زندگی، راه حل مناسب و عملی برای بسیاری از معضلات و مشکلات امروز جوامع مسلمانان است.

وی تبلیغ عملی را مهم‌ترین روش تبلیغی ائمه دانست و خاطرنشان کرد: مؤثرترین روش امامان در عرصه تبلیغ، تبلیغ عملی بود، یعنی خود ایشان تجسم عالی ارزش‌های انسانی منطبق با تعالیم قرآنی بودند.

حجت الاسلام جعفرزاده با تبیین زندگانی آن امام همام گفت: حضرت امام صادق (ع) فردی بسیار راستگو و ساده زیست بوده و بسیار انفاق می‌کردند و به کسب روزی حلال اهمیت فراوان می‌دادند.

وی به ویژگی های رفتاری و فردی ایشان در ایجاد وحدیت رویه بین مردم آن زمان اشاره و تصریح کرد: از نگاه ائمه معصومین (ع) عالم واقعی کسی است که علمش همراه با عمل باشد و امام صادق (ع) در این زمینه می‌فرمایند؛ عالم کسی است که رفتار او گفتارش را تصدیق کند و هر کس که کردار او سخن وی را تصدیق نکند او بر خلاف گفته اش باشد، عالم نخواهد بود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل همراهی و همرنگی با مردم را از صفات بارز امام صادق (ع) عنوان کرد و گفت: در روایات متعددی مطرح شده که حتی در شرایط بحرانی امام اجازه نمی‌داد برای وی و خانواده‌اش امتیازی قائل شوند و در تمامی بحران‌های اقتصادی و اجتماعی قناعت و همراهی با مردم را پیشه می‌کرد.

جعفرزاده بیان کرد: امام صادق (ع) توسط شاگردانش دستورالعمل‌های فردی، اخلاقی، اجتماعی و تربیتی را به مسلمانان آموزش داد تا از این رهگذر موفق شوند که مکتب اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کند به گونه‌ای که رهنمودهای راهگشای آن بزرگوار در زمینه فردی، اجتماعی، سیاسی، تربیتی، برگ زرّینی در تاریخ شیعه است.

وی گسترش علوم دینی در زمان امام صادق (ع) را یادآور شد و بیان کرد: حضرت امام صادق (ع) در دوران امامت خویش توانست وسیع‌ترین دانشگاه اسلامی را پی‌ریزی کند و در این راستا توفیقات سرشاری به دست آورد به طوری که حدود ۴ هزار نفر از مجلس درس او با واسطه و بدون واسطه استفاده می‌کردند و بسیاری از آنان به مقامات عالی علمی و فقهی نائل شدند.

کد خبر 6096019

دیگر خبرها

  • بازگشت ۱۵۰۰ حاجی از خانه خدا
  • بازگشت 1500 حاجی از خانه خدا
  • بازگشت عمره گزاران یزدی به استان
  • تلاش برای برقراری پرواز مستقیم حجاج اردبیلی به مدینه
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • مکتب امام صادق(ع) مروج ارزش‌های انسانی و اسلامی است
  • بازگشت پرواز تهران - خرم آباد
  • شرایط جوی پرواز تهران - خرم آباد را مجبور به بازگشت کرد
  • بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی
  • پرواز تهران - خرم‌آباد به فرودگاه مهرآباد بازگشت