Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوید محمودی کارگردان افغان‌تبار سینما و تلویزیون ایران با اشاره به مشکلات مهاجران افغانستانی در کشور درخواستی را در برنامه تلویزیونی «شب‌گرد» خطاب به رهبر انقلاب مطرح کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نوید محمودی کارگردان ایرانی- افغانستانی سینما و تلویزیون با حضور در برنامه «شبگرد» به بیان دغدغه‌هایی درباره مهاجرین افغان و وضعیت مبهم فرزندان ایرانی-افغانستانی ساکن ایران پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای برنامه محمد سلوکی با اشاره به اینکه در دهه هشتاد نوید محمودی باعث ورودش به تلویزیون شده، از محمودی در این رابطه پرسید. محمودی گفت: بعد از دهه هشتاد کم‌کم جریان ورود مجریان مستعد به صداوسیما دچار توقف شد و نمی‌دانم اگر مجریان آن دوره در تلویزیون امروز نبودند، الآن دقیقاً چه کسانی قرار بود برنامه‌ها را مدیریت کنند.

محمودی در ادامه با اشاره به مهاجرتش به ایران در دوران خردسالی، گفت: ۱۱ ساله بودم که در ایران فیلم سینمایی «دونده» به کارگردانی وحید نادری را دیدم و با سینما آشنا شدم. بعد از آن هم با فیلم‌های مرحوم عباس کیارستمی عاشق سینما شدم و از ۱۴ سالگی هم با ورود به تلویزیون، خیلی زود به سمت تهیه‌کنندگی و کارگردانی سوق پیدا کردم و در ۱۹ سالگی برای نخستین بار تهیه‌کنندگی و کارگردانی را تجربه کردم.

کارگردان فیلم سینمایی «چند مترمکعب عشق» ادامه داد: دوران نوجوانی همیشه برای من اهمیت خاصی داشته و سعی کردم در آثاری که آن‌ها را تهیه‌کرده‌ام هم آن را مهم بشمارم، زیرا به اعتقاد من نوجوانی دورانی است که هویت انسان در آن دوره زمانی شکل می‌گیرد و از این‌جهت اهمیت بسیار زیادی دارد.

هنوز برای شناسنامه فرزند متولد ایرانم مشکل داریم!

محمودی در ادامه با اشاره به وضعیت مبهم هویتی مهاجرین افغان در ایران گفت: دوست دارم به چیزی که قصد داشتم در یکی از جشن‌های سینمایی بگویم، در اینجا اشاره‌ کنم و آن وضعیت مهاجرین افغان ساکن ایران است. ببینید من بخش زیادی از هویتم را ایرانی می‌دانم و فرزندی دارم که در ایران به دنیا آمده و بزرگ‌شده و به مدرسه رفته، ولی هنوز برای گرفتن شناسنامه برای او مشکل‌ داریم.

وی افزود: ما بازیگری مانند فرشته حسینی را داریم که این روزها یکی از بازیگران فعال سینمای ایران است ولی هنوز دغدغه شناسنامه و هویتش را دارد. ما حسیبا حسینی را در فیلم‌هایمان جلوی دوربین آوردیم که در نخستین تجربه سینمایی‌اش در ایران نامزد سیمرغ بهترین بازیگر زن شد، ولی به خاطر مشکلات هویتی و با دل خون از ایران رفت و چند سالی از این محیط فاصله گرفت.

این کارگردان ادامه داد: ما داریم درباره یکی دو میلیون مهاجری که در ایران ساکن هستند و چند ده هزار فرزندی که حاصل وصلت آن‌ها با ایرانی‌ها بوده‌اند صحبت می‌کنیم و علیرغم اینکه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی قانونی در حمایت و برای رفع مشکلات آن‌ها وضع شد، ولی هنوز اجرایی نشده و مشکلات این قشر همچنان وجود دارد.

خواهشی از رهبر انقلاب

این کارگردان ایرانی- افغانستانی سینما و تلویزیون تصریح کرد: راستش را بخواهید با خودم فکر می‌کردم که چطور می‌شود یک‌بار برای همیشه این مشکلات حل شود و دوست داشتم اگر «آقا» را می‌ دیدم از ایشان درباره این مشکلات خواهشی می‌کردم و بعد فکر کردم که همین‌جا در این برنامه از ایشان خواهش کنم که ایشان دستوری دهند که یک‌بار برای همیشه این مشکلات حل‌وفصل شود.

محمودی ادامه داد: واقعیت این است که این مشکلات قانونی می‌بایست سال‌ها قبل حل می‌شد، ولی حل نشدن این‌ها باعث شده که مهاجرین وضع مبهم و بدی را داشته باشند. شاید مأمور بانکی که برای یک کار ساده بانکی سرِ یک افغان فریاد می‌زند که فقط با کارت ملی کار انجام می‌دهیم، اگر از این مشکلات قانونی خبر داشت با لحن آرام‌تری با مهاجرین برخورد می‌کرد.

درس‌های همدلی از کرونا

کارگردان فیلم سینمایی «مردن در آب مطهر» اظهار کرد: خود ایران هم از کشورهایی است که چند میلیون مهاجر در کشورهای دیگر دارد. همین الآن میلیون‌ها ایرانی در کشورهای اروپایی و ایالات‌متحده ساکن هستند و به‌نوعی مهاجر در آن کشورها هستند. اگر به این موضوع دقت کنیم که چقدر ایرانی در سرتاسر دنیا مهاجر هستند، شاید برخوردمان با مهاجرینی که در ایران حضور دارند بهتر می‌شد.

محمودی در پایان گفت: به نظرم خداوند بزرگ با اتفاقاتی مانند کرونا به ما درس می‌دهد که همدلی‌هایی که فراتر از مرزها و خط‌کشی‌ها است، می‌تواند بشریت را نجات دهد و امیدوارم روزی برسد که جلوه‌های واقعی دوستی در این موضوعات متجلی شود و مشکلات مهاجرین برای همیشه رفع شود.

برنامه تلویزیونی «شب‌گرد» به تهیه‌کنندگی و اجرای محمد سلوکی هر شب حوالی بامداد روی آنتن شبکه دو سیما می‌رود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سینما و تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۷۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم

 ابوالفضل جلالوندی، مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی قم در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد: زبان و ادبیات فارسی از آسیای میانه تا افغانستان و ایران و شبه قاره هند تا  ترکیه به عنوان هویت انسانی، بسترساز تمدنی دیرینه و همدلی و همزبانی صدها میلیون انسان در این پهنه خاکی از زمین شده است. 

وی افزود: در میان ساحت‌های همدلی و هم‌زبانی ملت‌های ایران و افغانستان، ساحت فرهنگ و هنر یکی از مهم‌ترین و در عین حال مغفول مانده‌ترین عرصه تمدن مشترک فارسی است.

مدیر نگارستان اشراق دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: در این عرصه، خوشنویسی، اوج هنر اسلامی ایرانی به شمار می‌آید و در افغانستان نیز تاریخی به قدمت زبان فارسی دارد که بزرگانی همچون میرعلی هروی،میرزا جعفرخان بایسنقر و سلطان علی مشهدی از جمله طلایه داران این عرصه در آن خطه اند.

وی خاطرنشان کرد: آن چه رنج سالهای مهاجرت را آسان می کند، پرورش هزاران انسان فرهیخته در عرصه های علم و هنر و صنعت است که امروز مصدر خدمت و رشد و تعالی جامعه هستند.

جلالوندی گفت: این نمایشگاه ادای دینی است به همه فعالان عرصه هنر خوشنویسی از افغانستان و ایران‌. معلمان و اساتیدی که آموزش دادند و معرفت آموزانی که آموختند.

وی بیان داشت: در این نمایشگاه گرانسنگ ۴۱ اثر خوشنویسی از جواد ابراهیمیان و محمد داستان، اساتید ایرانی و محمدزمان حیدری استاد افغانستانی و محمود حیدری، ابوالفضل غلامی، مهدی محمدی، صادق احمدی، ریحانه محمدی و محمد علی خاوری هنرمندان این هنر برپاست.


رئیس اداره هنرهای تجسمی دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: نمایشگاه به همت جمعی از اهالی فرهنگ و هنر افغانستانی استان قم دایر گردیده است و از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی استان قم و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی که یاریگر پیشنهاد کنندگان، حامیان و مجریان این برنامه گرانسنگ شدند، صمیمانه تشکر می کنم.

در آیین افتتاح این نمایشگاه نیز که با حضور هنرمندان ایرانی و افغانستانی برگزار شد، محمدرضا قربان زاده "رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی" طی سخنانی با اشاره به اشتراکات فرهنگی دو ملت تصریح کرد: می بایست همه ما از زبان هنر برای تقویت تعاملات و اشتراکات بین ملت ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به ظرفیت هنر در ترویج و گسترش معارف والای اسلامی و تمدنی به فعالیت های این معاونت در همین جهت اشاره کرد و افزود: سال گذشته نمایشگاه عکس غزه را داشتیم و پیش از این نمایشگاه، نگارستان اشراق میزبان ورکشاپ فلسطین بود که برپایی این نمایشگاه پس از آن را باید به فال نیک گرفت.

رئیس اداره تعاملات رسانه ای دفتر تبلیغات اسلامی اظهارداشت: همه ملت های مسلمان باید با همدلی در کنار ملت مظلوم فلسطین بایستند و در این صورت فلسطین به پیروزی کامل خواهد رسید. 

وی با اشاره به نقش علمای شیعه دو ملت ایران و افغانستان در ایجاد همدلی و وحدت میان دو ملت، گفت: در صدر همه، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) پرچمدار وحدت و همدلی هستند که نقش مهم و بسزایی را در همدلی دو ملت داشته و دارند.

در ادامه، زارعی مدیر کل اتباع استان قم با اشاره به توجه این اداره کل به برنامه های فرهنگی برای اتباع گفت: زارعی با اشاره به برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی کرامت مهاجرین در سال ۱۴۰۲ گفت: برنامه ریزی برگزاری جشنواره های فیلم کوتاه و داستان نویسی کودکان و نوجوانان ویژه مهاجرین استان قم در سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است.

وی با اشاره همدلی بین اقوام و ملت های اسلامی مقیم در جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد زبان هنر خصوصا خوشنویسی منشأ ظهور و بروز اشتراکات فرهنگی ملل است.

زارعی با اشاره به وجود ظرفیت های ارزشمند هنری بین مهاجرین گفت: اداره کل امور اتباع استان حامی هنرمندان و نخبگان فرهنگی مهاجر در سطح استان است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی جمعی از هنرمندان افغانستانی و ایرانی در قم
  • پاسخ مرتضی‌علیزاده به منتقد «هفت»: سینما بر همه‌چیز مقدم است
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • بازگشت شهروندان افغانستانی به وطنشان
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • عزاداری مهاجرین افغانستانی همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)