Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@13:52:34 GMT

کشف راه جدید برای کنترل راکتورهای همجوشی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۸۲۳۱

کشف راه جدید برای کنترل راکتورهای همجوشی

دانشمندان راه جدیدی برای تثبیت و کنترل راکتورهای همجوشی پیدا کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس الرت، تیمی از فیزیکدانان دانشگاه پرینستون راه جدیدی برای کنترل واکنش‌های همجوشی درون راکتورهای دونات شکل توکامک کشف کرده‌اند که گامی موثر در راه تبدیل انرژی همجوشی به بهترین محصول انرژی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توکامک نام نوعی دستگاه است که کار آن محصورسازی پلاسما است، درواقع برای ایجاد پایداری پلاسما بر مبنای محصورسازی مغناطیسی طراحی شده ‌است. بسیاری از راکتورهای همجوشی امروزی از عناصر سبک پلاسما به عنوان سوخت استفاده می‌کنند. مشکل اینجاست که این عناصر پلاسمایی بسیار داغ، به داغی خورشید، و غیرقابل‌پیش‌بینی هستند و کنترل آنها بسیار دشوار است.

با این حال دانشمندان دانشگاه پرینستون در تحقیقات اخیر خود به این نتیجه رسیده‌اند راه‌هایی وجود دارد که پلاسما را مجبور به انجام کارهای خاصی کند تا کارآمدتر و قابل‌پیش‌بینی‌تر شود. یافته‌های جدید حاکی از آن است که ارسال امواج فرکانس رادیویی به سوی واکنش‌های همجوشی فوق‌العاده داغ درون یک راکتو توکامک می‌تواند شانس اینجاد جزایر مغناطیسی (ساختار حبابی شکل که با آزادسازی ناگهانی انرژی که مانع از واکنش‌ همجوشی می‌شود) را به شدت کاهش دهد.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: تثبیت راکتور همجوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال افزایش خروجی سد دز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان گفت: در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت شاهد فعالیت دو موج بارشی قوی در استان بودیم.

عباس صدریان فر افزود:از ۱۰ روز گذشته فعالیت این سامانه بارشی مورد رصد کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.

وی اظهار کرد: با هدف کنترل سیلاب ظرفیت جدیدی در سد‌های استان ایجاد شد و نقطه بحرانی در سد دز بوده است که میزان ورودی به سد ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه و خروجی به ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه تنطیم شد. 

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد:با این اقدام ظرفیت ۶۵ میلیون متر مکعبی در سد دز برای کنترل سیلاب انجام شد.

صدریان فر گفت:همچنین در پایین دست رودخانه‌ دز، رودخانه های فصلی و مسیل ها  آب با دبی ۹۰۰ متر مکعب جاری شد که با مدیریت این سیلاب هم کنترل شد.

وی افزود: احتمال دارد میزان خروجی سد دز که ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر مکعب است تا ساعاتی دیگر افزایش یابد و این اطلاع رسانی توسط فرمانداری‌های شهر‌های مسیر رودخانه انجام می‌شود.

صدریان فر با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سد‌های استان ۸۱ درصد افزایش یافته است، ادامه داد:این میزان در سد‌های زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است.

دیگر خبرها

  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد
  • احتمال افزایش خروجی سد دز
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اوسمار نمی‌تواند بازیکنان را کنترل کند چون...
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • درس‌هایی برای روانپزشکان از پروژه‌های کنترل ذهن سیا