Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا از کاهش بی سابقه حمل و نقل دریایی جهان در سال ۲۰۲۰ خبر داد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ در نشست خبری تشریح اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی درخصوص تبیین اهداف و برنامه‌های این مجموعه در سال جاری با اشاره به وضعیت حمل و نقل تجاری جهانی در دریا و آثار و تبعات شیوع ویروس کرونا در دنیا اظهار داشت: از اوایل سال میلادی ۲۰۲۰ تقریبا جهان به طور یکپارچه درگیر شیوع ویروس کرونا شد و طبعا این مساله اقتصاد و تجارت جهانی را تحت تاثیر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حمل و نقل دریایی هم کاملا وابسته به تجارت بین المللی است، شاهد افت قابل ملاحظه حمل و نقل دریایی در جهان بودیم. برخی موسسات مطالعاتی پیش بینی می‌کنند در حالی که در سال ۲۰۱۹ میلادی بالغ بر ۱۱ میلیارد تن جابه جایی کالا از طریق دریا در جهان رخ داد، در سال ۲۰۲۰ حداقل ۶۰۰ میلیون تن از این میزان کاسته می‌شود. این اتفاق در سه دهه اخیر بی سابقه است.

راستاد گفت: سفارش ساخت کشتی هم در اثر کاهش تقاضا در ۴ ماه ابتدایی سال میلادی در جهان کاهش پیدا کرده است. در چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۲۰، ۱۰۰ فروند کشتی تجاری و باری سفارش داده شده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹، شاهد کاهش ۷۱ درصدی برای سفارش ساخت کشتی هستیم.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: از نظر اجاره روزانه کشتی های تجاری هم به دلیل کاهش تقاضا، یک کاهش قابل ملاحظه را شاهد بودیم. در یک نمونه اجاره روزانه کشتی هایی بزرگی که در پایان سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۳۵ هزار دلار بود، در ۳ ماه اول سال ۲۰۲۰ به کمتر از ۵ هزار دلار کاهش پیدا کرد.

​تخلیه و بارگیری بیش از ۱۴ میلیون تن کالا در بنادر کشور از ابتدای سال ۹۹

وی با اشاره به تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در بنادر کشور در شرایط شیوع ویروس کرونا تصریح کرد: مطمئنا این میزان کاهش در حمل و نقل دریایی، بنادر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و بنادر ایران نیز از این مساله مستثنی نیستند. اما آن چیزی که قابل ملاحظه است، این بود که با تمهیداتی که در بنادر تجاری کشور از زمان شیوع ویروس کرونا پیش‌بینی شد، حتی یک روز هم توقف عملیات تخلیه و بارگیری را نداشتیم و به صورت شبانه‌روزی ورود و خروج کشتی‌ها و عملیات تخلیه و بارگیری ادامه دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ماحصل اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی از ابتدای سال ۹۹ تاکنون در بنادر بالغ بر ۱۴ میلیون تن تخلیه و بارگیری بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵.۸ درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: امیدواریم با تعدیل وضعیت شیوع بیماری کرونا و در واقع عادی تر شدن شرایط تجارت منطقه‌ای و جهانی به مرور بتوانیم این عقب‌ماندگی را که در سال جاری تاکنون حادث شده، جبران کنیم. گرچه در سال گذشته علی‌رغم همه فشارها و محدودیت‌هایی که ناشی از تحریم‌ها وجود داشت، توانستیم در روند کلی تخلیه و بارگیری حدود ۷ درصد افزایش داشته باشیم و ۱۵۰ میلیون تن محموله در بنادر تخلیه و بارگیری شود.

وی ادامه داد: از این میزان ۱۴.۳ میلیون تن که حجم کلی تخلیه و بارگیری بود، حجم محمولات غیرنفتی حدود ۹.۷ میلیون تن بوده که ۳۹.۸ درصد کاهش داشته است. حجم محمولات فله مایع که در بنادر تخلیه و بارگیری می‌شوند بالغ بر ۴.۶ میلیون تن اعلام شده که ۲۵.۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد. تخلیه و بارگیری کانتینر در بنادر ۱۷۲هزار ۲۰۰ TEU بوده که حدود ۳۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

کاهش ۹۷ درصدی مسافرت دریایی در سال جدید

راستاد افزود: بیشترین تاثیر منفی در جابه جایی مسافران دریایی مشاهده شده است. با توجه به اینکه پیک تردد مسافر دریایی در ایام نوروز است و امسال عملا گردشگری دریایی و سفرهایی دریایی براساس پروتکل‌های پیرامون ویروس کرونا تقریبا به طور کامل متوقف بود، طبیعتا آمار جابه جایی مسافران دریایی به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داشته است. تقریبا سفرهای دریایی برای بومیان جزایر بود که با ۱۴۱ هزار و ۸۳۴ نفر مسافر از ابتدای سال تاکنون، این تعداد نسبت به سال گذشته حدود ۹۷ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در زمینه وضعیت موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور اظهار داشت:‌در حال حاضر موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور ۴ میلیون و ۱۵۴ هزار و ۱۷۷ تن است که از این میزان بالغ بر ۳ میلیون تن در بندر امام خمینی (ره)‌ و مابقی در سایر بنادر کشور وجود دارد.

وی افزود: بیشترین میزان کالای اساسی موجود در بنادر ذرت است که ۲ میلیون و ۴۱۳هزار و ۶۳ تن وزندارد. سایر کالاهای اساسی موجود در بنادر شامل گندم، جو، سویا، برنج، شکر، روغن خام و دانه های روغنی است که در مجموع میزان آن‌ها بالغ بر ۴ میلیون تن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: محمولاتی که در حال حاضر در بنادر در حال تخلیه هستند شامل ۲۵ فروند کشتی است که حامل ۵۸۸ هزار و ۷۸۲ تن محموله کالای اساسی هستند. در همین زمینه ۲۳ فروند کشتی هم منتظر ورود به بنادر هستند که میزان محموله آنها یک میلیون و ۷۳ هزار و ۳۷۱ تن کالاهای اساسی است.

راستاد ادامه داد: میزان محمولات کالای اساسی که در شرف ترخیص و خروج از بنادر هستند، ۸۰۳ هزار تن در بندر امام (ره) است که در حال حاضر پروانه گمرکی برای آنها صادر شده است. ۴۵۰ هزار تن در مرحله اتمام تشریفات گمرکی و ۳۰۰ هزار تن هم در مرحله کارشناسی و ارزیابی قرار دارد.

ثبت ۵ قرارداد با بخش خصوصی در سال ۹۹

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: نکته دیگری که باید ذکر شود، پیرامون اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در بحث سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه روبناها و مراکز تولیدی در بنادر تجاری کشور است. در سال ۹۸ توانستیم ۱۱ قرارداد را با بخش خصوصی برای احداث پایانه‌های مختلف، مخازن نگهداری فرآورده های نفتی، انبارهای نگهداری کالا و کارخانه های تولیدی منعقد کنیم.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای این تعداد پروژه ۵۵ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال است. حجم سرمایه گذاری که برای سال جاری تاکنون نهایی شده ۵ قرارداد بوده که ۱۰۸۱ میلیارد ریال میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی است و مراحل نهایی شدن را سپری می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه جمع کل سرمایه گذاری بخش غیردولتی و بخش خصوصی در بنادر کشور تا پایان سال گذشته عدد ۱۵۸ هزار میلیارد ریال است، اظهار داشت: در این خصوص بیشترین حجم سرمایه گذاری در بندر امام (ره) با ۳۰۰۹۹ میلیارد ریال است.

وی افزود: تعدادی پروژه در فاز آغاز عملیات اجرایی، افتتاح و بهره برداری در بنادر استان هرمزگان (عمدتا بندر شهید رجایی) و بندر امام (ره) است که بخش عمده‌ای از این موارد شامل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است. به زودی در مراسمی رسمی، شروع عملیات اجرایی و افتتاح این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود.

وی تصریح کرد: در بندر شهید رجایی آغاز عملیات اجرایی مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی، شروع عملیات اجرایی احداث پایانه ترانزیتی و صادراتی، شروع بهره‌برداری از پروژه احداث مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی و اسکله‌های شناوری که برای گردشگری احداث شده است را خواهیم داشت. در مجموع میزان سرمایه گذاری برای این پروژه‌ها ۱۶۰۴ میلیارد ریال است و اشتغالزایی برای ۲۰۶ نفر را به همراه خواهد داشت.

راستاد ادامه داد: در بندر امام خمینی (ره) شاهد افتتاح یا شروع عملیات اجرایی ۸ پروژه‌ خواهیم بود. پروژه‌هایی که افتتاح می‌شوند شامل انبارهای چند منظوره کالا برای غلات و کالاهای عمومی، انبارهای چند منظوره مخازن نگهداری مواد نفتی، کارخانه تسویه و بسته بندی روغن و سیلوی نگهداری دانه های روغنی است.  میزان سرمایه گذاری در بندر امام (ره)، ۴۸۵۳ میلیارد ریال بوده است.

ثبت بیش از ۱۲۶ هزار شناور در کشور

معاون وزیر راه و شهرسازی در رابطه با شناورهایی که در حال حاضر در کشور ثبت شدند و تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران قرار دارند، اظهار داشت: به طور کلی این تعداد ۱۲۶۷۹ فروند است که بخش عمده‌ای از این شناورها، شناورهای ناوگان منطقه‌ای و سنتی هستند. کشتی‌های اقیانوس پیمایی که در حال حاضر تحت پرچم ایران فعالیت دارند و توسط سازمان بنادر و دریانوردی به ثبت رسیده‌اند، ۱۷۹ فروند است که ظرفیت ناخالص آن‌ها ۱۳میلیون و ۲۰۰ هزار جی تی است.

وی در ادامه درخصوص عملکرد سال گذشته مراکز هماهنگی جست و جو نجات دریایی اظهار داشت: در سال ۹۸ در مجموع ۱۹۸ عملیات جست و جو نجات دریایی را انجام دادیم. در حوادثی که ناشی از سوانح بود، ۲۴ فروند شناور مغروقه وجود داشته که ناوگان سبک و سنتی بودند. در این عملیات ۹۹۲ نفر افراد نجات پیدا کردند از سوانح و متاسفانه ۱۱ نفر هم کل تلفات انسانی در سال گذشته در حمل و نقل دریایی کشور بود.

راستاد گفت: برای حصول اطمینان از ایمنی کشتی‌های اقیانوس پیمایی که به بنادر کشور تردد دارند، ۳۷۷۷ مورد بازرسی بندری انجام گرفت. یعنی نظارت بر کشتی‌هایی که به بنادر وارد می‌شوند، توسط افسران بازرسی سازمان بنادر و دریانوردی انجام شد.

وی ادامه داد: همچنین در راستای حفاظت از محیط زیست دریایی، سال گذشته ۴۹ مورد عملیات مقابله با آلودگی دریایی و پاکسازی در دریا انجام گرفت. یکی از اقداماتی که برای تامین ایمنی دریانوردی انجام شد، لایروبی آبراهه‌های منتهی به بنادر و حوضچه‌ها است که سال گذشته میزان ناخالص لایروبی انجام شده از نظر حجم ۱۲ میلیون متر مکعب بود.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات درخصوص ایمنی دریانوردی، استقرار، نگهداری و بهره‌برداری از ابزارهای کمک‌ناوبری است که ۳۹۱ دستگاه علائم کمک ناوبری در آب‌های تحت مسئولیت جمهوری اسلامی ایران به میزان ۹۸ درصد آماده به کار بوده و به ناوگان سرویس دادند. همچنین گواهینامه‌هایی که برای دریانوردان کشور صادر شد اعم از شایستگی و دوره‌های جانبی، شناسنامه دریانوردی و غیره در سال گذشته ۷۶ هزار و ۸۱۵ فقره اسناد و گواهینامه بوده است. برای ورود و خروج کشتی‌ها به بنادر در سال گذشته ۲۸۴۳۷ مورد عملیات راهنمایی انجام گرفت. یعنی راهنماها به کشتی‌ها ملحق شده و آنها را به بنادر وارد و یا خارج می‌کنند.

صرف ۲۱۰۰ میلیارد تومان از منابع مالی کشور برای بنادر در سال ۹۸

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درخصوص توسعه زیرساخت‌های بنادر کشور تصریح کرد: سال گذشته بالغ بر ۲۱۰۰ میلیارد تومان منابع در بنادر کشور هزینه شد. تعمیرات اساسی که انجام شد در حوزه راه و راه‌آهن یعنی مسیرهای دسترسی به بنادر یا مسیرهای داخلی آن‌ها و ریل‌های داخلی، ۲۹ کیلومتر بوده است و ۸ کیلومتر راه در بنادر بازرگانی احداث شد.

وی افزود: میزان محوطه‌سازی ۱۵۱ هکتار در بنادر تجاری کشور بوده است. همچنین احداث ۳۳۰۸ مترمربع ساختمان در ۳ بندر و تعمیرات اساسی در ۵ بندر از جمله دیگر اقداماتی است که در حوزه زیرساخت‌های بنادر انجام شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به آغاز عملیات احداث ۷۰۰ متر اسکله در بنادر کوچک کشور اظهار داشت: عمدتا ناوگان منطقه‌ای و سنتی در این بنادر تردد دارند. سال گذشته شاهد احداث شش هزار متر طول اسکله در ۲ بندر کشور بودیم.

وی تصریح کرد: در زمینه تجهیزات بندری، ۱۵ دستگاه ترانس تینر با هزینه ۹ میلیون و ۴۵۰ هزار یورو و ۴۸.۵ میلیارد ریال سال گذشته در بندر شهید رجایی و یک دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی با هزینه بالغ بر ۲ میلیون یورو در بندر امیرآباد به بهره‌برداری رسید.

وی افزود:  تجهیزاتی که در بنادر کشور در دست ساخت هستند، ۱۵ فروند انواع شناور عملیاتی مورد نیاز بنادر است. در این زمینه ۱۵۰ میلیون و ۲۷۰ هزار یورو به همراه ۳۸.۵ میلیارد ریال منابع مالی اختصاص یافته است. همچنین ۵۱ دستگاه کامیون آتش‌نشانی برای ایستگاه‌های آتش‌نشانی بنادر در دست ساخت است و میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای این منظور ۱۷میلیون و ۴۲۲ هزار یورو و ۳۸.۶ میلیارد ریال است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حمل و نقل دریایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی معاون وزیر راه و شهرسازی سرمایه گذاری بخش خصوصی شیوع ویروس کرونا میلیارد ریال حمل و نقل دریایی تخلیه و بارگیری کاهش داشته حال حاضر کالاهای اساسی مخازن نگهداری عملیات اجرایی بنادر کشور بندر امام سال گذشته بهره برداری قابل ملاحظه کالای اساسی درصد کاهش میلیون تن ۴ میلیون انجام شد سال ۲۰۲۰ کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا در بنادر/ رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه شکر

به گزارش خبرگزاری مهر، میزان تخلیه کالاهای اساسی شامل جو، ذرت، سویا، برنج، شکر و روغن در بنادر کشور طی فروردین ماه امسال معادل ۲ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۲۶۴ تن بود که در این بین جو رشد ۱۲۶ درصدی، ذرت رشد ۵۹ درصدی، سویا رشد ۱۴۹ درصدی، شکر رشد ۱۰۰ درصدی و روغن رشد ۳۰۴ درصدی داشت.

رشد ۱۲۶ درصدی تخلیه جو در فروردین‌ماه

میزان تخلیه جو طی فروردین‌ماه سال جاری معادل ۱۴۷ هزار و ۷۵۸ تن بود که حاکی از رشد ۱۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و میزان تخلیه ذرت طی یک ماهه نخست ۱۴۰۳ معادل یک میلیون و ۲۹۷ هزار و ۳۳۸ تن بود که نشان‌دهنده رشد ۵۹ درصدی است.

تخلیه سه هزار و ۵۲۳ تن برنج

علاوه بر این میزان تخلیه سویا طی ۳۰ روزه نخست سال جاری معادل ۵۷۷ هزار و ۹۵۸ تن بود که رشد ۱۴۹ درصدی را نشان می‌دهد و میزان تخلیه برنج نیز طی مدت مذکور معادل سه‌هزار و ۵۲۳ تن بود.

رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه شکر

این در حالی است که میزان تخلیه شکر طی یک ماهه نخست سال جاری معادل ۴۰ هزار و ۹۴۴ تن بود که حاکی از رشد ۱۰۰ درصدی این کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته است و میزان تخلیه روغن در این ماه معادل ۱۲۲ هزار و ۷۴۳ تن بود که در خصوص این کالا نیز شاهد رشد ۳۰۴ درصدی هستیم.

به گزارش مهر، تعداد کامیون و واگن اختصاص یافته برای خروج کالاهای اساسی طی یک ماهه نخست سال جاری شامل ۸۲ هزار و ۷۰۱ دستگاه کامیون و سه‌هزار و ۴۴۶ واگن بود که از این تعداد هفت‌هزار و ۴۴۳ دستگاه به صورت حمل یکسره بوده است.

کد خبر 6087944 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (۱۲ماهه سال ۱۴۰۲)
  • توقیف ۳ شناور با ۱۱ میلیارد تومان قاچاق در بوشهر
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا در بنادر/ رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه شکر
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر