Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@02:35:03 GMT

آیا یک متر و نیم ابدی شد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۹۸۸۸

آیا یک متر و نیم ابدی شد؟

فضاهای عمومی در شهرهای مدرن دارایی‌های مشترک ساکنان محسوب می‌شود که توسط تمام شهروندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. گسترش ویروس کرونا باعث ایجاد پرسش‌های بسیاری در خصوص نقش پارک‌ها در زمان وقوع یک بحران در ذهن همگان به وجود آورده است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از زمانی که سازمان بهداشت جهانی وقوع ویروس کرونا را به طور رسمی اعلام کرد، تمام کشورهای سراسر دنیا به سرعت شروع به انجام اقدامات جداسازی اجتماعی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات رسمی استرالیا سختگیرانه قانون فاصله‌گذاری اجتماعی را بین شهروندان خود پیاده کردند و دولت هند از جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی خود خواست از خانه‌هایشان بیرون نروند. در قاره اروپا نیزابتدا ایتالیا و سپس، به ترتیب، کشورهای اسپانیا، فرانسه، بلژیک و انگلستان وارد دوره‌های قرنطینه کامل شد. اگرچه اثرات گسترش ویروس کرونا بر اقتصاد خود را نشان داده است با این حال، هنوز نمی‌توان به طور یقین گفت فضاهای عمومی چگونه تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است.

این روزها در بسیاری از کشورهای سراسر دنیا بنگاه‌های اقتصادی کسب و کار خود را متوقف کرده‌اند و بسیاری از بخش‌ها از راه دور فعالیت خود را ادامه می‌دهند. در نتیجه افزایش روزافزون انتشار ویروس کرونا در جهان، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به طور بسیار چشمگیری کاهش یافته است و مردم به ندرت در فضاهای عمومی به گذراندن اوقات خود می‌پردازند. کشور استرالیا نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان فضاهای عمومی غیرضروری نظیر رستوران‌ها، کافه‌ها و سینماها را تعطیل کرده است. بسیاری از رویدادهای ورزشی، موسیقی‌های زنده و جشنواره‌ها در سراسر دنیا لغو و سفرها و ملاقات‌های غیرضروری ممنوع شده است. تمام این اقدامات چگونگی برقراری تعاملات اجتماعی بین مردم در فضاهای عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث به وجود آمدن پرسش‌هایی در مورد آینده می‌شود؛ آیا فاصله یک مترو نیم تا ابد همراه ما خواهد بود؟ آیا پس از پایان بحران کرونا ما به زندگی عادی بازمی‌گردیم؟ آیا دیگر سرفه کردن در وسایل حمل و نقل عمومی ممنوع می‌شود؟

جمع‌گرایی یا فردگرایی؟

ویروس کرونا اثرات مثبت و منفی زیادی بر چگونگی برقراری ارتباط اجتماعی بین مردم به جای گذاشته است؛ بیگانه‌هراسی و کلیشه‌های نژادی منجر به رفتار عمومی ضد اجتماعی شده است و این در حالی است که سوپرمارکت‌ها به مکان‌هایی برای نبرد انسان‌ها در به چنگ آوردن مواد ضدعفونی کننده و دستمال کاغذی تبدیل شده است. با وجود این فردگرایی‌ها، نمونه‌هایی از جمع‌گرایی‌ها نیز در بحران ویروس دیده می‌شود که باعث برانگیختن همه مردم می‌شود؛ در ایتالیا، قرنطینه ملی مردم را به ایجاد نوع جدیدی از فضای عمومی سوق داده است. شهروندان به بالکن خانه‌های خود می‌روند و از فاصله دور با یکدیگر به شنیدن موسیقی مشغول می‌شوند به طوری که این روزها، خیابان‌ها و کوچه‌ها مملو از صدای موسیقی‌های شاد و پر انرژی است.

این تعاملات نشان می‌دهد که برقراری ارتباط بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان‌ها حتی در مواجهه با بحران است اما آیا این نوع جمع‌گرایی می‌تواند نتیجه تراکم شهری باشد؟

چه چیزی خلأ به وجود آمده در ارتباط اجتماعی را پر می‌کند؟

خود جداسازی برای مهار ویروس کرونا باعث ایجاد شبهه‌های بسیاری در خصوص فضاهای عمومی می‌شود؛ ارتباط روزانه انسان‌ها با تعاملات آن‌ها در فضاهای عمومی عجین شده است اما انزواطلبی بشر در دوران کرونا نگرش او نسبت به استفاده از فضاهای عمومی را بدون شک تغییر خواهد داد. البته شاید به جرأت می‌توان گفت که جدایی جسمی امری خیلی بیگانه در سال ۲۰۲۰ نیست، چرا که وجود ایمیل، رسانه‌های اجتماعی و اقتصاد تسهیمی پیش از این نیز باعث ایجاد زیرساخت‌های دیجیتالی و در نتیجه دوری فیزیکی انسان‌ها شده است. نقش فضای دیجیتالی در به اشتراک‌گذاری اطلاعات و فراهم آوردن امکان برقراری تعاملات انسانی در دنیای پسا کرونا به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

گسترش ویروس کرونا شاید سبک کار کردن و مطالعه انسان‌ها را تغییر دهد، اما اشتیاق آن‌ها برای برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران را کاهش نخواهد داد. با این حال، لازم است فضاهای عمومی در آینده تغییراتی مثبت متحمل شود تا در نتیجه اعتماد مردم به گرد هم آمدن را جلب کند.

کد خبر 423057

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا شیوع کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضاهای عمومی ویروس کرونا انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۹۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های دستگاههای اجرایی استان که در محل سالن شهدای گمنام برگزار شد، از تلاش‌ها و فعالیت‌های فکری و رسانه‌ای روابط‌عمومی‌های استان قدردانی و اظهار کرد: روابط عمومی پل ارتباطی سازمان با افکار و تمایلات مخاطبان جامعه است.

وی با بیان اینکه نقش روابط عمومی‌ها در دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی بسیار پیچیده است، تصریح کرد: زمانی می‌توانیم در تعریف روابط عمومی موفق و پویا به آن نقطه اصلی و هدف غایی دست‌یابیم که جامعه مخاطب آن سازمان را نسبت به خبرها و مطالبی که در آن بستر منتشر می‌کنیم قانع و ترغیب به پیگیری آن مطلب کنیم.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان با اشاره به اینکه روابط عمومی پل ارتباطی یک سازمان با افکار، نگرش‌ها و تمایلات و سلائق مخاطبان خاص و عام یک جامعه است، تصریح کرد: بازخورد اقدامات سازمان به مدیران و مسوولان و از طرفی اقناع و ترغیب مخاطبان به منظور مشارکت همه جانبه و ایجاد سرمایه اجتماعی، ایجاد انگیزه و پیوند مدیران با مخاطبان است.

رمضانی با اشاره به اینکه هیچ سازمانی بدون روابط عمومی غنی و قوی، به اهداف خود نمی‌رسد، افزود: در این فضای جنگ رسانه‌ای، ادراکی و حرفه‌ای که در تمام دنیا جریان دارد اقناع سازی مخاطب تاثیر فوق‌العاده مهمی دارد و چنین رویه‌ای بسیار ماموریت سخت و از جمله رسالت بارز مسئولین روابط عمومی‌ها است.

وی امیدآفرینی، اقناع و اعتمادسازی را ازوظایف مهم روابط‌عمومی‌ها برشمرد و افزود: کار تبیینی در قالب مسئولیت روابط عمومی‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران به مراتب سخت‌تر از دیگر نقاط دنیا است چراکه ما نظامات رقیبی داریم که مانع از دیده‌شدن کارهای ما می‌شوند و نمی‌خواهند جامعه ما امیدوار شود.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان اضافه کرد: امید کلیدواژه زنده بودن و پویایی هر جامعه‌ای است اگر امید از آحاد مردم سلب شود آن جامعه به مقصد نامعلومی سوق داده می‌شود.

رمضانی یاد آور شد: جایگاه روابط عمومی‌ها باید به خوبی درک شود که متاسفانه در این زمینه ضعف‌هایی در سطح کشور و به تبع استان داریم که بایستی برطرف شود.

وی سنجش و ارزیابی عملکرد روابط عمومی‌ها توسط کارشناسان، اساتید دانشگاهی، نخبگان و صاحب نظران کارآمد در حوزه رسانه را الزامی دانست و گفت: برخی روابط عمومی‌ها در نظر خود احساس می‌کنند که خبرهایشان مخاطب دارد اما متاسفانه بسیار بی‌کیفیت، بدون مهارت و ناشیانه در حد کلمات تکراری و بسیار مبسوط و بدون توجه به عناصر خبری فقط برای رفع تکلیف، منتشر می‌کنند.

رمضانی تاکید کرد: دانش روز و تکنولوژی باید در ارتقاء عملکرد روابط عمومی‌ها بکارگیری شود و این قشر فرهیخته باید با جامعه هدف ارتباط موثر داشته و همچنین در معرفی سازمان مطلوب عمل کند.

وی در ادامه مخاطب شناسی را یکی از وظایف اصلی روابط عمومی‌ها عنوان کرد و گفت: روابط عمومی با استفاده از ابزارها و فعالیت‌های خاص حرفه‌ای به ایجاد سازش و تفاهم بین سازمان و گروه های مخاطب دست می‌یابد و از رهگذر این گونه فعالیت‌ها می‌تواند فرهنگ صحیح و پویا را تبلیغ کند.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار کردستان با ذکر اینکه روابط عمومی‌ها بازوان اصلی مدیران دستگاه‌ها هستند، افزود: متاسفانه امروزه روابط عمومی از رسالت واقعی خود دور شده است و باید در مورد نفوذ اجتماعی و خبرهایی که در حوزه روابط عمومی تهیه می‌شود کار آماری به صورت جدی با درنظرگرفتن کمیت و دقت انجام شود و بررسی کنیم تا پوشش این اخبار در جامعه چه میزان تاثیر گذاری داشته است.

گفتنی است، در این جلسه که بیش از سه ساعت به طول انجامید، نظرات و راهکارهای اعضای جلسه پیرامون برگزاری همایش روز گرامیداشت روابط عمومی‌ها مورد بحث قرار گرفت.

این همایش یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در استاندار ی و با حضور مدیران و کارشناسان روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان برگزار می‌شود.

کد خبر 6092619

دیگر خبرها

  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ماموریت‌های مضاعف برای جهش تولید در موسسات سینمایی ابلاغ شد
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • آرژانتین مسی را ابدی می‌خواهد: تا ابد بازی کن لئو!‏
  • روابط عمومی در اقناع افکار عمومی نقش کلیدی دارد
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند