Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@07:10:57 GMT

صادرات پتروشیمی ایران به ترکیه کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۱۰۲۳

صادرات پتروشیمی ایران به ترکیه کاهش یافت

درحالی خبر کاهش واردات گاز ایران به ترکیه این روزها در رسانه ها منتشر می شود که ظاهرا ترک ها در ماه گذشته میلادی واردات محصولات پتروشیمی از ایران را نیز کاهش داده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی خبرهایی از گوشه و کنار به گوش می رسد که ترکیه قصد دارد حجم خرید گاز مورد نیازش از ایران را کم کند و در عوض واردات گاز از دیگر کشورها همچون امریکا را افزایش دهد که رصد بازار پتروشیمی ترکیه حاکی از آن است که ترک ها خرید محصولات پتروشیمیایی ایران را نیز کاهش داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اعلام رسانه های ترکیه ای، در ماه مارس ترکیه بیشترین حجم محصولات پتروشیمی مورد نیاز خود را از سابیک عربستان و شرکت های کره ای و روسی و هندی وارد کرده است و کمترین میزان مربوط به محصولات پتروشیمی ایران بوده است.

این گزارش حاکی است به این ترتیب واردات از عربستان سعودی، کره جنوبی، روسیه و هند به ترتیب 77575 تن، 10 هزار و 284 تن، 11 هزار و 712 تن و 5 هزار و 186 تن به ترکیه افزایش یافته است و کمترین میزان مربوط به ایران است.

ظاهرا یکی از دلایل کاهش صادرات محصولات پتروشیمی ایران به ترکیه تعرفه گذاری این کشور بر محصولات تولیدی ایران است که در سالهای گذشته نیز این کار بارها توسط وزارت بازرگانی ترکیه انجام شده است که بعد از گذشت چند هفته این تعرفه ها برداشته شده است.

مسئولان ترکیه بارها اعلام کرده اند قیمت تمام شده محصولا تپتروشیمیایی ایران نسبت به دیگر کشور ها بالاتر است به همین دلیل سعی می کنند اولویت واردات محصولات پتروشیمی با کشورهایی باشد که محصولات ارزان تری تولید می کنند و در صورت عدم کفاف از ایران وارد خواهند کرد.

این گزارش حاکی است نگاه مقطعی و سودآوری در کوتاه مدت نباید در شرکتهای پتروشیمی ملاک تصمیم گیری مدیران برای انتخاب بازار صادراتی قرار گیرد. یکی از مشکلات دیگری که ظاهرا شرکت های پتروشیمیایی ایران باید به آن توجه کنند وجود شرکت بازرگانی مشترک است که میتواند برای محصولات ایران بازاریابی کند که متاسفانه با انحلال شرکت بازرگانی پتروشیمی عملا ایران نتوانست مانند گذشته اقدام به بازاریابی برای محصولات پتروشیمی خود کند که اکنون با مشکلات جدی در این زمینه مواجه است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: محصولات پتروشیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • قطع واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو به کشور
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود