Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از ماجرایی پرده برداشت که نشان می‌دهد بر اساس آن، بخشنامه‌ای از سوی ستاد تنطیم بازار صادر شده که کالاهای موجود در انبارهای بنادر در صورتی که صاحب کالا در خصوص ماندگاری کالا قصوری نداشته باشد دپوی بیش از یک ماه کالا عملاً رایگان خواهد بود.

گروه پارلمانی خبرگزاری فارس: ستاد تنظیم بازار در آخرین روز فروردین ماه سال جاری مصوبه‌ای داشت تا چهار میلیون تن کالای اساسی موجود در بنادر به سرعت ترخیص شود اما اینکه چرا این میزان کالای اساسی در بنادر دپو شده است به مصوبه دیگری از این ستاد باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاد تنظیم بازار در اردیبهشت ماه سال گذشته مصوبه ای داشت که بر اساس آن محاسبه هزینه انبارداری کلیه کالاهای اساسی و ضروری مشتمل بر ۲۵ قلم کالا که با ارز ۴۲۰۰ تومان یا ارز نیما وارد بنادر کشور می‌شوند را تا یک ماه مشمول جدول تعرفه انبارداری بنادر دانسته و کالاهای مذکور را از اعمال افزایش تصاعدی تعرفه انبارداری ما به ازای افزایش مدت نگهداری آنها در بنادر معاف می‌کرد. تنها نتیجه عملی اجرای این مصوبه این بود که بنادر کشور به محل احتکار رایگان کالا شد.

* یک خدمت رسانی رایگان به محتکران

در همین مورد علی اکبر کریمی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به رسوب 4 میلیون تن کالای اساسی از جمله نهاده‌های دامی در بنادر کشور، علت این مساله را وجود ناهماهنگی‌هایی دانست که نهایتا موجب رشد قیمت  اقلام ضروری و کالاهای اساسی در بازار شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: بر اساس گزارشهای موجود بخشنامه‌ای از سوی  (ستاد تنطیم بازار) صادر شده که کالاهای موجود در انبارهای بنادر در صورتی که  صاحب کالا در خصوص ماندگاری کالا قصوری نداشته باشد دپوی بیش از یک ماه کالا عملاً رایگان خواهد بود.

وی تاکید می‌کند: این رویه به نوعی تشویق صاحبان کالا به نگهداری بی مورد کالاها در بنادر و در نهایت منجر به عدم ترخیص اقلام مذکور در سریع ترین زمان ممکن شود.

این نماینده مجلس صدور بخشنامه یادشده را در شرایطی که کشور به شدت به این  کالاها نیاز دارد قابل تامل می‌داند.

* گرانی؛ تنها نتیجه عملی مصوبه ستاد تنظیم بازار 

این بخشنامه در شرایطی صادر و اجرا شده و به دنبال خود مشکلات متعاقبی را داشت که به دلیل تداوم شرایط ناشی از تحریم ها، کاهش ارزش پول ملی و سیاست های دولت در جهت کاهش واردات کالاهای مصرفی، بنادر کشور به محل تخلیه و بارگیری و نگهداری کالاهای اساسی وارداتی تبدیل شده و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارند.

در واقع این مصوبه بنادر کشور را به محلی امن ، ارزان و مطمئن بدون محدودیت زمانی برای احتکار کالا با هزینه آفت زدایی و نگهداری سالم این نوع کالاها تبدیل کرده است.

در همین مورد کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید می‌کند: دولت با صدور این  قبیل بخشنامه ها شرایط را برای رسوب و دپوی طولانی مدت کالاها و اقلام مورد نیاز مردم فراهم می‌کند.

* رانتی برای دریافت کنندگان ارز دولتی 

سوی دیگر این ماجرا منفعتی است که وارد کنندگان کالا با ارز 4200 تومانی از آن می‌برند و به جای آنکه فرآیند تأمین و تخصیص ارز را بهبود بخشد ، تمامی عوامل دخیل در این فرآیند از جمله وارد کننده را به حاشیه امن رانده می‌راند.

به گفته این نماینده مجلس هرچه سریع تر باید این بخشنامه لغو  و از اتلاف منابع ارزی کشور جلوگیری شود.

کریمی می‌گوید: همچنین باید تدابیری لحاظ شود که کالاهای مذکور با سرعت بیشتری در بازارهای داخل کشور  توزیع شوند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه، با توزیع این اقلام که شامل گوشت،  نهادههای دامی، شکر و... می‌باشند، بخشی از نیازهای کشور رفع خواهد شد،‌گفت: قطعاً در مجلس شورای اسلامی این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مقامات مربوط از وضعیت رسوب و احتکار کالاهای اساسی سوال خواهد شد.

در روزهای اخیر محمد راستاد، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی موجودی کالای اساسی کشور در بنادر را ‌4 میلیون و 154 هزار و 177 هزار تن اعلام کرد و گفت: بیشترین میزان کالای اساسی در بنادر ذرت و حدود 2.4 میلیون تن است. سایر محموله‌های نیز شامل سویا، برنج، روغن،‌دانه‌های روغنی و.. است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریم کالای اساسی تنظیم بازار مجلس شورای اسلامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس کالاهای اساسی کالای اساسی بنادر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۳۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری از آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت قرمز در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر در نشست هم‌اندیشی اجرای طرح هوشمند‌سازی تامین و توزیع گوشت قرمز، اظهار داشت: با اجرای طرح هوشمندسازی، تامین تا توزیع گوشت قرمزبا هدف خدمت‌رسانی بیشتر به تولید کننده، قصابان و مصرف‌کنندگان ساماندهی و الکترونیکی خواهد شد.

وی ادامه داد: طرح هوشمندسازی تامین و توزیع مرغ در استان چهارمحال وبختیاری به عنوان استان پیشگام در سطح کشور انجام شد که منجر به ارائه خدمت بزرگی به تولید کنندگان و فروشندگان مرغ با توجه به الکترونیکی شدن ثبت درخواست خرید و فروش شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: تمامی فرایند عرضه گوشت مرغ در واحدهای صنفی و همچنین میزان تولید در کشتارگاه‌ها از طریق سامانه رهتاب پیگیری و نظارت بر این حوزه دقیق، و از وقوع هر تخلفی جلوگیری شد.

برزگر خاطرنشان کرد: ان‌شاالله  در اجرای طرح هوشمند سازی تامین و توزیع گوشت قرمز نیز استان چهارمحال وبختیاری پیشگام خواهد بود.

بهروز میرزایی، معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز بیان داست: این طرح بصورت تدریجی و فاز به فاز انجام خواهد شد که در مرحله اول هدف، خدمت‌رسانی به قصابان از طریق الکترونیکی کردن تامین و توزیع خواهد بود ودر مراحل بعدی، افزایش درآمد تولید کنندگان با فروش به قیمت واقعی وبدون دخالت دلالان، جلوگیری از خروج دام از استان، متعادل سازی و ثبات قیمت خواهد بود.

وی اظهار داشت: طرح هوشمندسازی نظام توزیع کالاهای اساسی به کمک و همراهی شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌های بخش کشاورزی نیاز دارد و بازار بدون استفاده از پلتفرم‌های توزیع به آرامش نمی‌رسد.

میرزایی افزود: استفاده بهینه از زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زمینه توزیع کالا را از حالت سنتی به مدرن فراهم می‌کند، همچنین می‌توان امکان کنترل و نظارت بر قیمت و مقدار اقلام توزیعی، شفافیت در زنجیره توزیع و اطلاع از میزان موجودی کالا و برنامه‌ریزی جهت تامین به موقع کالاهای اساسی از مهم ترین مزایای هوشمندسازی توزیع کالاهای اساسی است.

وی تصریح کرد: سامانه رهتاب علاوه بر توزیع گوشت بایستی قابلیت اجرای زنجیره کالاهای اساسی شامل شکر، برنج و ... و نظارت بر این فرآیند را داشته باشد که از طریق آن بتوان نظارت و بازرسی از واحد های صنفی را تسهیل و از این طریق بهره وری و بازدهی نیز افزایش یابد.

انتهای پیام/7540/.

دیگر خبرها

  • آغاز طرح هوشمندسازی تامین و توزیع گوشت در چهارمحال وبختیاری
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد