Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@13:04:30 GMT

چقدر کشت چغندر سفید اقتصادی است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۳۷۲۷

چقدر کشت چغندر سفید اقتصادی است؟

 به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، در کشور ما با توجه به شرایط اقلیمی و الزام  به صرفه جویی در مصرف آب کشت نیشکر به دلیل مصرف بالای آب به صرفه نیست به طوری که نیشکر در هر هکتار ۲۸ هزار متر مکعب و چغندر در هر هکتار ۱۲ هزار متر مکعب مصرف آب دارد. ایران برای تولید شکر ۶۰ درصد چغندر و ۴۰ درصد نیشکر فرآوری می‌کند محمد شفیع ملک زاده رییس نظام صنفی کشاورزی کشور در گفت‌وگو با خبرنگارصنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از مزایای کشت محصول چغندر تقویت خاک مزرعه است به طوری که بعد از برداشت این محصول هر محصول دیگری در زمین کشت شود بهره وری و عملکرد آن محصول افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از دیگر مزایای کشت چغندر این است که بعد از استحصال، شکر با کیفیت تری تولید خواهد شد بنابراین کشت چغندر ارزش اقتصادی بالاتری نسبت به نیشکر دارد.

ملک زاده با بیان اینکه در مقایسه با کشور‌های دیگر بیشترین میزان تولید شکر در کشور ما از فرآوری  چغندر به میزان ۶۰ درصد و حدود ۴۰ درصد از نیشکر است، ادامه داد: در کشور‌های اروپایی ۳۵ درصد تولید شکر از چغندر و ۶۵ درصد از نیشکر است و علت آن بهره مندی از آب‌های جاری در این کشور هاست.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت بالایی در افزایش سطح زیر کشت و تولید چغندر در کشور وجود دارد، تصریح کرد: به طوری که در سال زراعی ۹۷- ۹۶ که با تولید ۲ میلیون و ۵۰ هزارتن شکر به مرز خودکفایی رسیده ایم. دلیلش افزایش سطح زیر کشت چغندر در آن سال بود که از یک میلیون و ۲۲۰ هزار تن شکر استحصال شد و مابقی از نیشکر بود. اما با توجه به مشکلات چغندر کاران در خصوص خرید تضمینی  در سال زراعی ۹۸-۹۷ با کاهش ۴۰ درصدی کشت این محصول به دلیل بی رغبتی کشاورزان مواجه شده ایم.  
ملک زاده گفت: امسال سطح زیر کشت چغندر پاییزه به ۱۷ هزار هکتار رسیده است و برای کشت بهاره تا ۸۵ هزار هکتار قابل پیش بینی است که از این میزان تولید حدود ۵ میلیون تن چغندر پیش بینی می‌شود، نسبت به سال گذشته ۲۵ هزار هکتار افزایش سطح زیر کشت داشته ایم، ولی در مقایسه با میانگین سال‌های گذشته که حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر بود ۲۵ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر در کشور کاهش یافته است.

رییس نظام صنفی کشاورزی کشور افزود: امسال از ۷۰ تا ۸۰ هزار هکتار سطح زیر کشت نیشکر برداشت ۱۰۸ میلیون تن نیشکر پیش بینی شده است.   وی بیان کرد: اگر دولت سیاست مناسبی برای تولید چغندر قند اتخاذ کند و حمایت‌های لازم از جمله تضمین قیمت مناسب محصول کشاورز و تسهیلات کم بهره، بلا عوض و یارانه‌ای در اختیار کشاورز قرار دهد  در تولید شکر خود کفا می‌شویم  و نیاز سرانه کشور تامین خواهد شد. چه کسانی بر طبل واردات شکرمی کوبند؟ ۲ میلیون ۸۰۰ هزارتن ثبت سفارش برای واردات شکر با توجه به سرانه مصرف ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تنی شکر در کشور نیاز به واردات ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن است در حالیکه ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تن برای واردات شکر ثبت سفارش شده است.

جعفر حسینی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان،  گفت: تولید حدود ۵ تا ۶ میلیون تن چغندر قند و ۱۰۸ میلیون تن نیشکر در کشور قابل پیش بینی است که  با استحصال ۹ تا ۱۰ درصدی از نیشکر  تولید  حدود ۶۵۰ هزار تن شکر و با استحصال ۱۲ درصدی از چغندر قند  ۶۵۰ هزار تن شکر  قابل پیش بینی است در نتیجه  یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن شکر از هر دو محصول در کشور تولید خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه  مصرف سالیانه شکر در کشور ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده با توجه به میزان تولید در کشور نیاز به واردات ۹۰۰ هزار تن است، افزود: در سال ۹۸ با توجه به کاهش تولید شکر به میزان یک میلیون تن حدود  یک میلیون ۳۳۹ هزار تن شکر وارد کشور شد که ۴۴۲ هزار تن آن به وسیله شرکت بازرگانی دولتی و ۸۹۷ هزار تن آن از طریق سیستم مافیایی وارد کشور شده است وبا توجه به میزان واردات امسال ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تن برای واردات شکر ثبت سفارش شده است.

حسینی ادامه داد: این وارد کنندگان کسانی هستند که از واردات منافع بسیار زیادی به جیب می‌زنند و به تولید اهمیت نمی‌دهند و از تصمیماتی نظیر اینکه کشت و تولید را در داخل کاهش دهیم و واردات مقرون به صرفه است، حمایت می‌کنند. در کشور مافیای واردات وجود دارد که نیاز هست نهاد‌های نظارتی ورود کنند.  
وی تاخیر در اعلام قیمت شکر از سوی ستاد تنظیم بازار را یکی دیگرمشکلات تولید کنندگان دانست و  گفت: تعیین دیر هنگام قیمت شکر باعث به تعویق افتادن مطالبات چغندر کاران شده به طوری که کارخانجات از پرداخت وجوهات عقب افتاده آن‌ها به همین دلیل خود داری می‌کنند.

وی افزود: ۴۲ کارخانه قند و شکر در کشور وجود دارد که ۶ کارخانه غیر فعال هست که ۱۰ کارخانه مربوط فرآوری نیشکر است که از ۱۰ کارخانه ۲ کارخانه غیر فعال هست استان خراسان، آذربایجان غربی و فارس بیشترین استان‌هایی هستند  که کارخانه فرآوری شکر از چغندر را دارند و کارخانجات فرآوری نیشکر در استان خوزستان فعال هستند که بسیاری از این کارخانجات در سال‌های اخیر نوسازی کردند و مشکلی از نظر تجهیزات و فرآوری نداریم.

وی ادامه داد: ضایعات و کاربرد ثانویه نیشکر در صنایع چوب سازی و نئوپان سازی استفاده می‌شود و چغندر قند در صنایع خوراک دام و الکل سازی کاربرد ثانویه دارد. شکر وارداتی با ارز ۴۲۰۰ وارد کشور و با ارز ۳۶ هزار تومانی به دست مصرف کننده می‌رسد شکر وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود که با توجه به افت قیمت جهانی شکر به هر کیلو ۲۲ سنت، قیمت هر کیلو شکر برای وارد کننده کمتر از ۱۰۰۰ تومان تمام می‌شود و با ارز ۱۶ هزار تومانی کمتر از کیلویی ۴۰۰۰ تومان  باید به دست مصرف کننده برسد، ولی با توجه به قیمتی که برای فروش تعیین شده بین کیلویی ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ تومان باید باشد، ولی به دلیل نبود نظارت ازکیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ تومان  به فروش می‌رسد یعنی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود و با ارز ۳۶ هزار تومانی به دست مصرف کننده می‌رسد.

مسعود اسدی رییس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی کشور گفت:  تخصیص ارز ۴۲۰۰ برای واردات کالایی مثل شکر در شرایطی که دسترسی به منابع ارزی محدود است از نظر اقتصادی قابل دفاع نیست چرا که با سوء مدیریت نه تنها قیمت محصول را در بازار متعادل نکرده بلکه قیمت شکر را چند برابر کرده است.

وی افزود: در چنین شرایطی دولت برای کالایی مثل شکر که در بسیاری از کشور‌های دنیا به دلیل تهدید سلامت مالیات وضع می‌شود، یارانه پرداخت می‌کند و در نهایت این محصول با قیمت بالاتر از قیمت واقعی به دست مصرف کننده می‌رسد.  
اسدی در پایان بیان کرد: قیمت شکر در بازار به ۸ هزار تومان رسیده است و این قیمت یعنی شکر با ارز ۳۶ هزار تومانی وارد کشور شده است.  سوء مدیریت در بازار شکر باعث لطمه به چغندرکاران و کارخانه داران قند و شکر شده است.       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند

رئیس جمهور با یادآوری اینکه جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است، تاکید کرد: همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، کارگران ما هم در عرصه اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد.

به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی در سی و پنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحد‌های نمونه اظهار کرد: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند. تولید محور همه تلاش‌های ماست و محور تولید هم کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران در این زمینه بی بدیل است و باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود تا تولید ما هم در کیفیت و هم کمیت رشد کند.

وی ادامه داد: باید محصولی تولید شود که در دنیا بهترین باشد و تولید این محصولات از کشور ما برمی‌آید. استاندارد کف مشخصات یک کالاست و کالای تولدی ما باید در دنیا برتر باشد. در سریلانکا صدور خدمات فنی و ومهندسی انجام شده و ومهندسان آنجا می‌گفتند، کار بسیار علمی و دانش پایه انجام شده است. این کار چند منطوره بود و سد و نیروگاه ایجاد شده بود. مهندسان ما گفتند شاید اولین کاری است که در آن منطقه انجام شده است.

وی ادامه داد: رهبری حکیمانه فرمودند که در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند که باید به این نخبگان توجه شود. باید از ایده پردازی حمایت کرد. ایده پردازی در دانشگاه مهم است، اما کسی که در عمل صاحب ایده شده است، باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد فرهنگ کار در کشور بسیار مهم است، گفت: باید به کار و کارگر توجه شود. عمل برتر و موثر مهم است. بین نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم کار زمان شناسانه اهمیت دارد. در زمان دفاع مقدس کار‌هایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشور‌های بیگانه بی نیاز کرد. کار‌هایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود.

ارگران ما سابقه این کار‌ها را نداشتند. الان هم به ما جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است که تاکنون جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، کارگران ما هم در عرصه اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد، دشمنان فکر می‌کنند با تهدید و تحریم می‌توانند ما را متوقف کنند.

وی افزود: ما رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد داریم. رشد کمی در شرکت‌های دانش بنیان داریم. جامعه کارگری و کارآفرنی ما پای کار است و این جای تقدیر دارد.

رئیس جمهور با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود تا کار سریعتر به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد: ثبات شغلی بسیار مهم است. ما امروز شاهیدم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد. زمینه شغل برای تحصیل کردگان بهتر از قبل فراهم شده است. بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر خوب است و ادامه یابد تا تصمیم مناسب با تورم گرفته شود و قابل دفاع است، افزود: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند. تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می‌کند، همراهی کنند. باز هم تاکید می‌کنم که بانک‌ها مساعدت بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: مسئول بانک رفاه کارگران اعلام کردند که آمادگی دارند که برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کنند که من از وی تشکر می‌کنم تا این دغدغه کارگران را حل کنند. سهم مسکن در سبد هزینه خانوداه زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود داردآن را حل کند.

یکی از امکانات مهم کشور، زمین است و ممکن در مرکز استان یا تهران زمین نداشته باشیم، اما آن طرف‌تر از تهران، تبریز یا مشهد و مرکز استان امکان تهیه زمین وجود دارد. از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می‌خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند. وزارت راه و شهرسازی آمادگی برای رفع دغدغه مسکن را دارد. مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رئیسی در ادامه گفت: مهارت ورزی برای همه لازم است برای هر کاری دانش‌افزایی و مهارت افزایی لازم است. مهارت و دانش باید به روز شود. همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیا هم دنیای اطلاعات، ارتباطات و دانش است. در گذشته حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث دولت هوشمند مطرح است. در سال‌های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند و الان ۳۷ درصد دولت الکترونیک محقق شده است. همه ما محتاجیم که دانش‌مان به روز شود و مهارت افزایی و دانش افزایی برای جامعه کارگران هم اهمتی زیادی دارد.

وی در پایان گفت: هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند. تعطیلی کارخانجات مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد کرده است. کارخانه‌های زیادی بودند که از گردونه تولید خارج شده بودند و، اما الان به چرخه تولید بازگشته‌اند. قریب به ۱۰ هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل به تولید برگشته‌اند. تاکید کرده‌ام که مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیلی تعطیل شود.

دیگر خبرها

  • رئیسی: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • نقش برجسته کارگران در جهش تولید
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  •  چرا دلار سقوط کرد؟