Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@23:48:35 GMT

دوری سلامتی می‌آورد!

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۵۴۷۸

دوری سلامتی می‌آورد!

 همشهری آنلاین _ زینب زینال‌زاده:   این تصمیم در راستای حفظ سلامت شهروندان و گسستن زنجیره شیوع بیماری گرفته شد. با بهبود شرایط، شهروندان اجازه یافتند برای لذت بردن از هوای بهاری و گذران اوقات فراغت راهی بوستان‌ها شوند البته با این ملاحظه که فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی در بوستان‌ها اعمال شود. رئیس اداره فضای سبز شهرداری منطقه۶، تأکید می‌کند که در بیش از۶۰ بوستان این منطقه این کار انجام ‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فاصله‌گذاری در ۶۶ بوستان‌

بسته شدن بوستان‌ها هرچند برای شهروندان خوشایند نبود، اما فرصتی پیش آورد تا مدیران شهری نواقص و کمبودهای بوستان‌ها را بررسی و با استفاده از خلوتی بی‌سابقه، آنها را برطرف کنند. رفع مشکلات زمین بازی کودکان، مرمت برخی بناها، رسیدگی مناسب به وضیعت سرویس‌های بهداشتی و تعمیر برخی از لوازم ورزشی و صندلی‌ها، کارهایی هستند که به گفته «مهدی کاوه» رئیس اداره فضای سبز شهرداری منطقه۶ در ۶۶ بوستان‌ منطقه انجام شده است. او در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: «فاصله‌گذاری اجتماعی از طریق خطوط قرمز روی صندلی‌ها و نیمکت‌های بوستان‌ها اعمال شد و همین خطوط شهروندان را دعوت می‌کند که با حفظ فاصله کنار هم بنشینند.» این کار شاید به ظاهر ساده باشد، اما همین خطوط قرمز سبب رعایت فاصله‌ها و گسستن زنجیره شیوع کرونا می‌شود. 

نصب شیرهای پدالی در سرویس‌های بهداشتی

استفاده از شیرهای آب پدالی برای نخستین بار و به‌صورت پایلوت در سرویس‌های بهداشتی بوستان لاله اجرا شده است که کاوه در توضیح بیشتر می‌گوید: «برای استفاده از این شیرهای آب شهروندان تماس دستی با آنها نخواهند داشت و از طریق پا می‌توانند آب را وصل یا قطع کنند. البته این کار آزمایشی است و در صورت استقبال شهروندان در سایر بوستان‌ها هم اجرا می‌شود.» نظافت مستمر و روزانه سرویس‌های بهداشتی هم کار دیگری است که در تمام بوستان‌های منطقه ۶ انجام می‌شود. 

ضدعفونی تجهیزات 

به گفته مهدی کاوه، وسایل بازی کودکان و لوازم ورزشی هم روزانه توسط کارگران اداره فضای سبز ضدعفونی می‌شوند: «شهروندان رعایت می‌کنند و این روزها فرزندان خود را برای بازی به بوستان نمی‌آورند، اما وظیفه ماست تا وسایل بازی کودکان را ضدعفونی کنیم. همچنین برخی شهروندان ساعات ابتدایی روز برای ورزش به بوستان می‌آیند و تمایل دارند از لوازم ورزشی داخل بوستان‌ها استفاده کنند. این لوازم هم ضدعفونی می‌شوند، اما بهتر است شهروندان هنگام کار با این لوازم دستکش به دست داشته باشند و در پایان هم دستکش‌ها را داخل سطل‌های زباله بیندازند.» کارگران فضای سبز هم پروتکل‌های ستاد مقابه با کرونا را رعایت می‌کنند. کاوه به این موضوع اشاره و عنوان می‌کند: «تمامی کارگران فضای سبز که در بوستان‌ها مشغول کارند، ملکف به استفاده از ماسک و دستکش شده‌اند و تعدادی که المان‌ها و سرویس‌های بهداشتی و تجهیزات داخل بوستان را ضدعفونی می‌کنند، لباس‌های مخصوص می‌پوشند تا هم خودشان از ویروس در امان بمانند و هم از شیوع و انتقال این بیماری به دیگران جلوگیری شود.»

رضایت شهروندان از وضعیت بوستان‌ها

گل‌ها و شکوفه‌های بهاری و طراوت درختان، فضای بوستان‌ها را دلنشین‌تر کرده است. شاید اگر کرونا مهمان ناخوانده نمی‌شد، این روزها بوستان‌ها مملو از جمعیت بود. کووید ۱۹ برای مدتی بوستان‌ها را تعطیل کرد، اما به محض بازگشایی، شهروندان راهی بوستان‌ها شدند تا از هوای بهاری و زیبایی‌های طبیعت لذت ببرند؛ حضوری متفاوت از سال‌های گذشته. ماسک به دهان و دستکش به دست و البته حفظ فاصله اجتماعی. 
بوستان لاله نه تنها برای ساکنان منطقه ۶ بلکه برای تمام پایتخت‌نشینان شناخته ‌شده است و همه در این بوستان خاطره دارند. قبل از کرونا این بوستان در تمام ساعات روز میزبان زن و مرد، کوچک و بزرگ و پیر و جوان بود. کرونا تعداد مراجعه‌کنندگان به بوستان را کم کرده است، اما باز هم هستند کسانی که با رعایت پروتکل‌های ستاد مقابله با کرونا آمده‌اند تا از زیبایی‌های آن لذت ببرند. 
«الناز حسینی‌منش» همراه با دختر کوچکش روی نیمکت نشسته‌ است. مادر با لحن مهربانانه می‌گوید: «مسئولان مدام از قرنطینه سخن می‌گویند ، اما ظرفیت بچه‌ها کم است و در قرنطینه تاب نمی‌آورند. امروز تسلیم دخترم شدم و به بوستان لاله آمدیم. واقعاً هوا خوب است و مدیران شهری هم در حد توان تلاش کرده‌اند تا با خط‌کشی‌ها و ضدعفونی کردن المان‌ها و تجهیزات بوستان را برای حضور مردم ایمن کنند.»
پیست دوچرخه بوستان لاله هم طرفداران زیادی دارد. «حسین اکبری» نوجوانی که همراه با دوستانش برای دوچرخه‌سواری آمده است، می‌گوید: «در محله‌ها امکانات بازی وجود ندارد. باشگاه‌ها و مراکز فرهنگی هم تعطیل شده‌اند. بوستان لاله تنها جایی است که می‌توانیم عصرها همراه با دوستانم به اینجا بیاییم و تفریح کنیم. بارها شاهد تلاش کارگران فضای سبز بوده‌ام که مشغول نظافت و ضدعفونی تجهیزات بوستان هستند. اما اگر شهروندان در این کار مشارکت نکنند و به اصول بهداشتی پایبند نباشند، قطعاً تلاش کارگران هم بی‌نتیجه خواهد بود و باید همچنان شاهد وجود کرونا در ماه‌های آتی در شهر باشیم.»


بوستان ساعی هم این روزها شلوغ است و جوانان به‌صورت گروهی و دسته‌جمعی برای گذران اوقات فراغت آرام و دلنشین، این بوستان را انتخاب می‌کنند. «مینو موحد» به قول خودش بعد از حدود ۴۵ روز قرنطینه امروز به اینجا آمده تا با دوستانش خوش بگذارند. او می‌گوید: «بوستان ساعی آرام و دنج است و گذران فراغت در آن حس خوبی دارد. وقتی متوجه شدم بوستان ساعی باز شده و کارگران فضای سبز به‌طور مستمر آن را ضدعفونی می‌کنند، تصمیم گرفتم با دوستانم بیاییم و هوایی عوض کنیم.»
«بیژن میرزا» شورایار منطقه هم با ابراز رضایت از اقدامات شهرداری در بوستان‌های منطقه می‌گوید: «بوستان‌های لاله، ایرانشهر و ساعی از فضاهای تفریحی منطقه محسوب می‌شوند و به همین دلیل همیشه محل‌ تردد خانواده‌ها و شهروندان هستند. در شرایط بحرانی کنونی که کشور درگیر کروناست، کارگران فضای سبز تلاش می‌کنند این فضاها را برای حضور شهروندان ایمن کنند.»
او ادامه می‌دهد: «ریشه‌کنی ویروس کرونا نیاز به همت عالی دارد و همه مردم و مسئولان باید کنار هم بایستند و دست در دست هم تلاش کنند. کارگران اداره فضای سبز در حد توان خود برای ایمن‌سازی بوستان‌ها می‌کوشند، اما مردم نباید حقوق شهروندی را نادیده بگیرند و پروتکل‌های ستاد مقابله با کرونا را فراموش کنند.»
به گفته میرزا مردم با رعایت موارد بهداشتی می‌توانند کار را برای مأموران فضای سبز سهل و آسان کنند. او می‌گوید: «انداختن ماسک و دستکش روی زمین و رها کردن آنها کنار معابر قطعاً شیوع بیماری را تشدید می‌کند. همچنین بی‌توجهی به علامتگذاری‌های اجتماعی زمینه را برای ابتلای بیشتر به کرونا افزایش می‌دهد. بنابراین ما شهروندان باید در کنار مدیران شهری، تلاش کنیم تا سهمی در گسسته شدن زنجیره انتقال ویروس کووید ۱۹ داشته باشیم و به‌زودی شاهد ریشه‌کنی این بیماری و برگزاری جشن ملی باشیم.»

کد خبر 509607 برچسب‌ها محله همشهری محله منطقه ۶ كرونا در ايران بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری محله منطقه ۶ كرونا در ايران بوستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • احداث فاز نخست بوستان جلالیه در محله گل محمدی
  • بهسازی و توسعه بوستان‌های منطقه ۵ قم
  • نقدی بر حصار کشی و اسباب‌کشی درختان از پارک‌ها
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • ویدیو/ از طرح دغدغه‌های کارگران تا دوری از باندهای قدرت و ثروت
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • دلیل دوری ستاره کشتی ایران از تمرینات مشخص شد
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟