Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@17:17:53 GMT

مجلس لایحه رد شده از سوی شورای نگهبان را تصویب کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۶۵۶۱

مجلس لایحه رد شده از سوی شورای نگهبان را تصویب کرد

هدف کلی این کنوانسیون تضمین ایمنی مواد پرتوزا و سوخت مصرف‌شده اتمی کشورها و کاهش دغدغه‌های زیست‌محیطی و تبعات ناشی از آلودگی مواد هسته‌ای است که این هدف درمجموع امری مطلوب محسوب می‌شود.

به گزارش مشرق، ابوذر گوهری فعال رسانه ای طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: لایحه الحاق ایران به «کنوانسیون مشترک ایمنی مدیریت سوخت مصرف‌شده و ایمنی مدیریت پسماند پرتوزا» هفته گذشته علیرغم دو بار ایراد شورای نگهبان مبنی بر مغایرت با قانون اساسی، توسط مجلس تصویب و به مجمع تشخیص برای تصمیم‌گیری نهایی ارسال شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف کلی این کنوانسیون تضمین ایمنی مواد پرتوزا و سوخت مصرف‌شده اتمی کشورها و کاهش دغدغه‌های زیست‌محیطی و تبعات ناشی از آلودگی مواد هسته‌ای است که این هدف درمجموع امری مطلوب محسوب می‌شود، اما وجود نکاتی در متن کنوانسیون باعث می‌شود تبعات جدی امنیتی، سیاسی و حقوقی برای کشور ایجاد شود:

بر اساس بند (4) ماده 6 و نیز بند (4) ماده 13 کنوانسیون مذکور، اعضا موظفند اطلاعات تأسیسات هسته‌ای خود را به‌محض درخواست کشورهای مجاوری که احتمالاً از فعالیت این سایت‌ها تحت تأثیر قرار می‌گیرند، در اختیار آن‌ها قرار دهند. ماده (32) کنوانسیون نیز اعضا را ملزم به ارائه گزارش کامل پیرامون اطلاعات مربوط به سیاست‌ها،‌ رویه‌ها، فهرست تأسیسات، موجودی سوخت مصرف‌شده و... می‌نماید.

این مسئله با توجه به ماهیت و کاربرد سوخت مصرف‌شده می‌تواند تبعات منفی بسیاری داشته باشد و زمینه سلطه و اشراف اطلاعاتی و فنی بیگانگان را بر تأسیسات هسته‌ای ایجاد نماید. تجربه همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و افشای اسرار و اطلاعات کشور توسط این نهاد و سایر نهادهای بین‌المللی ضرورت تحفظ کامل و عدم پذیرش این مسئله را صدچندان می‌کند.

اصل پذیرش تعهدات توسط جمهوری اسلامی در شرایطی که آمریکا از برجام خارج‌شده است و به دنبال بازگرداندن تحریم‌ها و استفاده از مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی است و از سوی دیگر درنتیجه تغییرات مدیریتی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دنبال ایجاد و مفتوح سازی مجدد پرونده‌های گذشته اتمی علیه کشور است و در شرایطی که طرف‌های اروپایی نیز به تعهداتشان پایبند نبوده‌اند، به‌هیچ‌وجه به مصلحت نیست و عملاً سیگنال منفی به طرف‌های مقابل می‌دهد.

مسئله پسماند عملاً در سایر تعهدات کشور به آژانس موجود است و عملاً اصرار به پذیرش این کنوانسیون در شرایطی که طرف مقابل به هیچ تعهدی پایبند نیست؛ فاقد منطق است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا ماهواره نور زلزله تهران اخبار بورس مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان لایحه سوخت مصرف شده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی، موادی از لایحه برنامه هفتم، اعاده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.   همچنین نمایندگان در ماده ۳۱ به دنبال ایرادات شورای نگهبان، دولت را صرفا مجاز به تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و جانبازان و شهدای امنیت و اینکه «رزمندگان به ازای هر ۱۲ ماه حضور در جبهه مشمول ۸ درصد معافیت شوند»، کردند. احمد امیرآبادی فراهانی پیشنهاد معافیت مالی رزمندگان را ارائه کرد و درخواست کرد که مجلس بر مصوبه خود اصرار ورزد و همراه دیگر مصوبات اصرار شده جهت بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود که رئیس مجلس در پاسخ به تذکر و پیشنهاد این نماینده گفت: از آنجا که این مصوبه مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده و بار مالی دارد دیگر نمی‌توانیم بر آن اصرار ورزیم یا اصلاحش کنیم ضمن آن که در همین برنامه هفتم دولت مکلف شده است ظرف ۶ ماه قانون جامع ایثارگران را بیاورد، این در حالی است که قانون برنامه ششم تا همان زمان تمدید شده است، لذا بهتر است از این ماده عبور کنیم چرا که نمی‌توانیم مدافعان حرم را نادیده بگیریم، اما در قانون جامع ایثارگران تکلیفی شده است که همه موارد در آن ذکر شده است بنابراین پیشنهاد می‌کنم عبارت «مجاز است» را جایگزین عبارت «مکلف است» کنید. در نهایت عبارت «مجاز است» به هر دو بند اضافه شد؛ بنابراین گزارش نمایندگان با این پیشنهاد با ۱۵۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. همچنین نمایندگان در راستای مبارزه با فساد، آیین‌نامه اجرایی محدودیت ثبت، تأسیس، تغییرات و ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری موضوع قانون مبارزه با پولشویی توسط دستگاه‌های اجرایی و موسسات خصوصی عهده دار مأموریت عمومی با پیشنهادات وزارتخانه‌های مرتبط با مسئولیت سازمان ثبت اسناد به تصویب شورای عالی پولشویی با اصلاح تبصره (۱) ماده (۱۱) این لایحه موافقت کردند.   در ادامه، نمایندگان با اصلاح مواد ۳۳، ۳۸، ۴۰، ۴۲، ۴۴، ۴۸، ۵۰، ۵۱، ۵۳ و ۵۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.   به موجب یکی از این اصلاحات در ماده ۴۲ عبارت «ظرفیت و تولید نفت خام تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز اقدام قانون لازم را به عمل آورد» حذف شد.   همچنین، نمایندگان با اصلاح مواد ۵۸، ۵۹، ۶۱، ۶۵، ۶۶، ۶۷، ۶۹، ۷۰، ۷۱ و ۷۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.   به موجب یکی از این اصلاحات در بند (ث) ماده ۶۹؛ عبارت «دولت مکلف است نسبت به تعیین ضوابط، کیفیت و نحوه جبران متناسب با محرومیت در بخش خصوصی اقدام قانونی نماید» جایگزین عبارت «دولت مکلف است به منظور اجرای این حکم از طریق اعمال تعرفه مربوط و اصلاح نظام پرداخت کارانه در بودجه سنواتی خدمات ذینفعان را مطابق قوانین جبران نماید»، شده است.   در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۷۶، ۷۷، ۷۸، ۸۰، ۸۳، ۸۵، ۸۸، ۸۹، ۹۷ و ۱۰۲ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.   به موجب یکی از این اصلاحات در الف ماده ۸۸؛ عبارت «قانون گزینش معلمان و کارکنان مصوب سال ۱۳۷۴» به عبارت «قانون گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش مصوبه ۱۴ شهریور ۱۳۷۶» اصلاح می‌شود.   همچنین نمایندگان مواد ۱۰۰، ۱۰۱، ۱۰۳، ۱۰۵، ۱۰۶، ۱۰۷، ۱۱۲، ۱۱۴، ۱۱۶ و ۱۱۷ را اصلاح کردند.

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد