Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@23:33:43 GMT

گدایان کت و شلواری/ هرچه زیباتر دلسوزی بیشتر

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۶۹۱۹

گدایان کت و شلواری/ هرچه زیباتر دلسوزی بیشتر

امروزه متکدیان شهر به گونه‌ای تغییر شکل دادند که به راحتی قابل شناسایی نیستند اما چگونه باید فرد نیازمند را تشخیص داد؟ چرا گدایان روز به روز لاکچری‌تر می‌شوند؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ قبلا تکلیف متکدیان روشن بود. آنها با لباس‌هایی مندرس و ژولیده در کوچه و خیابان‌ها قدم می‌زدند و از مردم تقاضای پول می‌کردند، مردم هم از روی ظاهر می‌توانستند تشخیص دهند این افراد نیازمند هستند و به آنها کمک می‌کردند اما اکنون این کارها برای تحریک حس ترحم مردم و جذب پول کافی نیست به همین دلیل وضعیت تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه متکدیان با کت و شلوار و لباس‌های شیک و آراسته در متروها و خیابان‌ها قدم می‌زنند و با روش‌های مختلف و جدید از مردم تقاضای پول می‌کنند.

برخی از آنها دخترهای بسیار شیک و خوش تیپی هستند که مثلا می‌گویند کیف پول خود را جا گذاشته و برای برگشت به خانه پول ندارند یا اینکه خانم‌هایی حتی با ماشین جلوی مردم را می‌گیرند و می‌گویند دزد کیف آنها را زده و هزینه بنزین برای رفتن به خانه یا شهرشان را ندارند.

جدا از این خانم‌ها، مردهای بسیار خوش تیپی هم هستند که یک پرونده پزشکی زیر بغل خود می‌گذارند و در مترو یا اتوبوس بسیار محترمانه از مردم تقاضای کمک می‌کنند.

اما اینکه نیازمند و گدای واقعی کیست و مردم از کجا متوجه شوند فردی واقعا نیازمند است یا خیر تبدیل به مهم‌ترین مسئله برای مردم شده که درباره آن با قمر فلاح، جامعه شناس مسائل شهری، گفتگو کردیم.

او با اشاره به تغییر شکل متکدیان در سطح شهر گفت: در تمام دنیا شکل متکدیان تغییر کرده‌اند به طوری که روز به روز این افراد زیباتر و خوش‌تیپ‌تر می‌شوند. 

فلاح افزود: در گذشته مصرف‌گرایی نبود و مردم حتی جورابی که می‌گرفتند را چندین ماه استفاده می‌کردند یا حتی پولدارها هم به‌ندرت لباس می‌خریدند اما دنیای سرمایه‌داری تولید انبوه را تحمیل کرده و مصرف‌گرایی تبدیل به سبک زندگی شده است.

این جامعه‌شناس مسائل شهری تصریح کرد: در دنیای امروزی افراد تنوع طلب شدند و دوست دارند طبق جدیدترین مد دنیا لباس بپوشند به همین دلیل است وقتی به دختری که حتی در حاشیه شهر هم زندگی می‌کند نگاه می‌کنیم از لحاظ پوشش، تفاوتی با دختران بالاشهر ندارد.

او افزود: در گذشته تمام انسان‌ها اعم از فقیر و پولدار کنار یکدیگر زندگی می‌کردند. مثلا در شهری مانند کاشان اصلا بحث محله فقیرنشین، پولدارنشین و... وجود نداشت اما اکنون فاصله اجتماعی، اقتصادی و فیزیکی بسیار افزایش یافته و حاشیه‌نشینی بیداد می‌کند.

فلاح تصریح کرد: طبیعتا مصرف‌گرایی در طبقات فرودست جامعه هم رواج یافته و آنها هم مانند دیگر افراد جامعه، شیک پوش و تنوع طلب شدند.

این جامعه شناس به تعریف گدا در جامعه امروزی اشاره کرد و گفت: فقرا دیگر از طریق لباس شناسایی نمی‌شوند بلکه از طریق میزان دسترسی آنها به فرصت‌های زندگی می توانند قابل شناسایی باشند.

او با اشاره به گدایی کردن جوانان به جای کار کردن گفت: گدایی کردن به ویژگی‌های فردی، اخلاق اجتماعی و مناعت طبع افراد باز می‌گردد. 

فلاح افزود: برخی از کسانی که در مترو دست فروشی می‌کنند کمتر از گدا نیستند برای مثال من چند سال پیش در میدان غار زنی را دیدم که از سوپرمارکت لواشک قسطی خرید تا در مترو بفروشد این کار جوهر این زن را نشان داد که حاضر نشده گدایی کند.

این جامعه شناس تصریح کرد: جدا از ویژگی‌های فردی، متاسفانه شاخصه‌های اخلاقی در جامعه به شدت نازل شده برای مثال همه افراد سعی می‌کنند هر کاری کنند تا از کار خود بدزدند تا کمتر کار کنند.

او ادامه داد: در گذشته گدایی عار و ننگ به حساب می آمد اما در حال حاضر اجتماع پذیرفته کسی که پول ندارد می تواند دست درازی کند.

فلاح اظهار کرد: کار وجود دارد اما برخی جوانان گدایی کردن به روش‌های نوین که راحت‌تر است را انتخاب می‌کنند.

این جامعه‌شناس گفت: آنها نه تنها تقبیح نمی‌شوند بلکه از سوی جامعه مورد ستایش هم قرار می‌گیرند برای مثال در گذشته شخصی که گدایی می‌کرد روی خود را می‌پوشاند اما اکنون زیباتر و خوش‌تیپ‌تر ظاهر می‌شوند تا مردم دل‌شان بسوزد و بگویند این فرد با این سیمای زیبا گناه دارد.

فلاح بیان کرد: متاسفانه ارزش‌های اجتماعی جامعه ما به‌طور کلی تغییر کرده و این اتفاق بر ویژگی‌های فردی و شخصی افراد هم تاثیر گذاشته و باعث شده روز به روز با مسائل و مشکلات پیچیده‌تری روبه‌رو شویم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اتوبوس مترو جامعه شناس آسیب شناس تکدی گری متکدیان فقیرنشین گدایی مصرف گرایی فاصله اجتماعی جامعه شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است

سید محمد حسینی معاون امور پارلمانی رئیس جمهور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تعطیلی روز‌های هفته گفت: جزئیات لایحه به این صورت بود که به جز روز جمعه یک روز دیگر نیز باید تعطیل باشد. در کمیسیون اجتماعی مجلس نظرات مختلف بر سر تعطیلی پنجشنبه و یا شنبه وجود داشت. با توجه به اینکه عملا در تهران پنجشنبه‌ها تعطیل است نظر دولت بر تعطیل شدن پنجشنبه‌ها بود و بیشترین ارتباط هم با دنیا از طریق تهران است. همه وزارت خانه‌ها منتظر نظر مجلس هستند، اما دولت هم نظر رسمی خود را اعلام کرده است.

وی ادامه داد: دولت تا الان ۴۴ ساعت کاری را مبنا قرار داده بود، اما بعد پیشنهاد ساعت کاری دو ساعت و نیم را داد و بعد هم مجلس این ساعت را ۴۰ ساعت اعلام کرد که دولت هم با آن موافق است و حقوق افراد هم تغییری نخواهد کرد. اگر بخش خصوصی بخواهد اقدام خاصی انجام دهد مربوط به وزارت کار است.

حسینی افزود: در دولت دهم بحث‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه تعطیلی ما از همه جا بیشتر است، اما بعد از بررسی دیدیم که چنین موضوعی صحت ندارد و تازه اگر تعطیلی ما در هفته دوروز باشد تازه میتوان گفت که با برخی از کشور‌ها یکی هستیم. حتی ساعات کاری ما نسبت به برخی ازکشور‌ها بیشتر است. مردم علاوه بر کار زندگی خود را نیز دارند مخصوصا ما که تاکید بر ارتباط با خانواده داریم این تعطیلات کمک کننده است. حتی در دوران کرونا که ساعات کاری کم بود گاهی بازدهی بیشتری داشتیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • علم الهدی: در بحث حجاب، اگر مردم بخواهند تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود! مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند/ مایه تأسف است که شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان
  • لزوم حمایت بیشتر مسئولان از کارگران در شرایط جنگ اقتصادی
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • دلسوزی علیرضا دبیر برای فوتبالیست‌ها: طفلکی‌ها!
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن