Web Analytics Made Easy - Statcounter

نجفی‌منش گفت: قیمت‌گذاری خودرو که توسط کمیته خودرو سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام می‌شود موجب زیان‌د‌‌ه شدن خودروسازان شده است.

محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: الان قیمت‌گذاری خودرو که توسط کمیته خودرو سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام می‌شود موجب زیان‌د‌‌ه شدن خودروسازان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایط فعلی به عنوان مثال خودرویی که 37 میلیون تومان فروخته می‌شود، 5 میلیون تومان آن به ارزش افزوده و پلاک‌گذاری اختصاص دارد حدود 33 میلیون تومان به خودروساز می‌رسد. همین خودرو در بازار 70 تا 80 میلیون تومان فروخته می‌شود.

وی درباره علت اصلی تضعیف قطعه‌سازان گفت: در شرایط فعلی خودروساز هیچ نقشی در بازار خودرو ندارد اما ضرر و زیان آن به خودروسازان برمی‌گردد و دولت برای تنظیم بازار قیمت‌های ثابتی مانند 37 میلیون تومان را تعیین می‌کند که موجب ضررده شدن خودروسازان شده است. علاوه‌بر این خودروسازان نمی‌توانند هزینه قطعه‌سازان را پرداخت کنند که عامل تضعیف قطعه‌سازان داخلی شده است. نتیجه این سیاست کاهش تولید و عرضه خودرو در بازار بوده است.

دبیر انجمن قطعه سازان درباره بهترین روش قیمت‌گذاری در بازار خودرو بیان کرد: تمامی مدل‌های قیمت‌گذاری که تاکنون اجرایی شده، نتیجه نداده است. برای اصلاح روند فعلی باید دولت دست از قیمت‌گذاری بردارد و اجازه بدهند مکانیزم بازار قیمت را تعیین کند تا تولید خودرو برای خودروساز سودده باشد و بتواند هزینه‌ها و مطالبات خود را به جاهای مختلف از جمله قطعه‌سازان پرداخت کند.

نجفی‌منش خاطر نشان کرد: بهتر است فاصله بین قیمت بازار و قیمت کارخانه کمتر شود تا مقدار مابه تفاوتی که در گذشته به جیب دلال می‌رفته به صنعت خودروسازی بازگردد تا نقدینگی موجود در بخش‌های مختلف خودروسازی افزایش پیدا کند.

به گزارش آنا به نظر می‌رسد استفاده از سازوکار بازار برای قیمت‌گذاری و آزادسازی قیمت خودرو لزوما به معنی کاهش قیمت خودرو نخواهد بود. بلکه با توجه به شرایط غیرواقعی و حبابی این بازار، آزادسازی قیمت خودرو موجب افزایش بیش از پیش قیمت خودروهای تحویلی توسط خودروسازان خواهد شد و مصرف کننده در این حالت باز هم باید خودرو را گران‌تر از اصل قیمت آن خریداری کند. از این‌رو لازم است تا ابتدا با استفاده از سازوکارهای مالیاتی مابه‌تفاوت قیمت درب کارخانه و قیمت بازار به میزان 5 درصد قیمت خودرو تحویلی خودروسازان کاهش یابد که نتیجه آن کاهش سود دلالی‌ در بازار نیز خواهد بود. پس از اجرای این روش و تثبیت روش قیمت‌گذاری خودرو می‌توان قیمت‌گذاری دستوری را حذف نمود.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: ایران خودرو سایپا قیمت پراید قیمت گذاری خودرو شدن خودروسازان شده سازان شده میلیون تومان قیمت خودرو قطعه سازان قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۷۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار

فرارو- ساینا S دنده‌ای جرو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی سایپا به حساب می‌آید و در بازار آزاد به طور متوسط ۴۳۸ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود.

کوئیک GX حدود ۱۰ میلیون بیشتر قیمت دارد و مثل کوئیک SR دنده‌ای، ۴۴۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد. اطلس G که اخیرا راهی بازار شده و خیلی آن‌ها را فیس لیف کوییک می‌دانند، ۵۸۰ میلیون تومان قیمت دارد و شاهین دنده‌ای ۷۶۵ میلیون تومان.

شاهین اتوماتیک هم که گرانقیمت‌ترین سواری داخلی سایپاست، ۸۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 12 اردیبهشت 13 اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403

338 میلیون تومان

338 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401

397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچ‌بک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403

438 میلیون تومان

438 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

580 میلیون تومان

580 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

765 میلیون تومان

765 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

860 میلیون تومان

860 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت امروز خودرو در بازار | نوسان در قیمت خودروهای داخلی و خارجی
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • تجهیز خودرو‌ها به ردیاب برای جلوگیری از سرقت خودرو
  • قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت خودرو امروز 12 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول