Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر و کارشناس تاریخ اسلام با اشاره به برنامه‌های مذهبی و معارفی تلویزیون بیان کرد که در چند سال اخیر این برنامه‌ها با نوعی افت کیفیت روبه‌رو بوده‌اند.

قدس آنلاین: محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر و محقق تاریخ اسلام با اشاره به برنامه‌ها و مباحثی که با محوریت ذکر اهل‌بیت (ع) در مناسبت‌هایی چون ماه مبارک رمضان تولید و از تلویزیون پخش می‌شوند، به  مهر بیان کرد: خدا به ذاکران اهل بیت (ع) توفیق داده است که ذوق و قریحه‌ای داشته باشند تا بتوانند شور و احساس را در عاشقان اهل بیت (ع) ایجاد کنند و این هنر نصیب هر کسی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منتها خود عزیزان باید قدر این جایگاه را بدانند و هر مطلبی را نگویند، حتی اگر آن مطلب سند هم داشته باشد. چون ما معتقد هستیم که در برخی از نقل‌ها و روایات، دوستان نادان و دشمنان حساب‌گر دخل و تصرف‌هایی داشته‌اند و همین مسئله ملاحظه در باب طرح عمومی آن‌ها را دوچندان می‌کند.

وی ادامه داد: اگر قرار است نکته‌ای را به اهل بیت (ع) نسبت دهیم یا مسئله‌ای را مطرح کنیم باید با اهل فن در میان بگذاریم و بعد از تأیید آن‌ها این کار صورت بگیرد. به‌خصوص که ما سازمان‌هایی مثل سازمان تبلیغات اسلامی داریم که می‌توانند سازوکاری را پدید آورند تا مداحان و سخنرانان مذهبی مطالب خود را با آن‌ها در میان بگذارند و سپس بتوانند در رسانه آن را مطرح کنند. یا حتی می‌توان دوره‌های آموزشی با حضور استادان فن برای این گروه برگزار کرد.

رجبی دوانی با ذکر مثالی توضیح داد: ما مجاز نیستیم حتی حرف و یا نکته درستی را بدون سند قطعی، به معصوم (ع) نسبت دهیم. روزی کسی خدمت امام صادق (ع) آمد ودعایی خواست تا مشکلاتش رفع شود. حضرت فرمود «یا مقلب‌القلوب و…» در ادامه عباراتی را بیان کرد. بعد از فرد مقابل خواست آن را تکرار کند. فرد گفت «یا مقلب‌القلوب و الابصار و…» و امام همانجا به او گفتند، این عبارت هم درست است ولی من کلمه «ابصار» را بیان نکرده بودم.

وی افزود: اگر سخنرانان و ذاکران بدانند که هر نکته درستی را هم نمی‌توانیم بدون سند به معصوم (ع) نسبت دهیم، آن وقت می‌فهمند هر چیزی را نباید گفت و مستند باید حرف زد.

این پژوهشگر در ادامه درباره رویکرد محتوایی برنامه‌های مناسبتی تلویزیون در ماه مبارک رمضان نسبت به سال‌های قبل اظهار کرد: به نظرم سال‌های پیش صداوسیما در این زمینه موفق‌تر عمل می‌کرد و بحث‌های کارشناسی بهتری در این دست برنامه‌ها درمی‌گرفت.

رجبی دوانی در پایان درباره حضور کارشناسان مذهبی در برنامه‌ها نیز عنوان کرد: پیش از این از مراجع عظام بهره گرفته می‌شد و بزرگان و استادان برجسته اخلاق در برنامه‌ها گفتگو می‌کردند. صداوسیما باید تلاش کند حرکتش هر سال رو به رشد و ارتقا باشد، نه اینکه به سمت پسرفت برود. من خودم بیست و چند سال است با برنامه‌های مختلفصداوسیما همکاری داشته و دارم و به نظرم پیش از این در زمینه موضوعات معارفی بهتربرنامه‌سازی می‌شد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ذاكر اهل بيت مداح اهل بیت ع رجبی دوانی برنامه ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع از مردم حق و وظیفه شوراها است

به گزارش خبرنگار مهر، عزت رضایی صبح یکشنبه در همایش روز ملی شوراها که در مجتمع فرهنگی فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که می‌دانید جایگاه شوراها جایگاهی شرعی و قانونی است و خداوند در قرآن رجوع به خرد جمعی را در کنار نماز قرار داده است و این نشان از جایگاه شور و مشورت است.

وی افزود: در قانون اساسی در خصوص وظایف شوراها به صراحت اشاره شده است و قانون اساسی فنداسیون و چهارچوب این مملکت است که در هفت اصل به موضوع شوراها پرداخته و این مهم بیانگر اهمیت جایگاه شوراها است.

رئیس شورای اسلامی شهر سنندج خاطر نشان کرد: متأسفانه در عمل آنگونه که باید جایگاه شوراها در کشور ما نمود پیدا نمی‌کند چرا شورا برآمده از بطن و متن مردم است از این رو توجه به آنها ضروری است.

وی اعلام کرد: وظایف شوراها و دفاع از موکلین آنها که مردم هستند هم حق و هم تکلیف است و اگر انجام نشود مورد بازخواست قرار خواهیم گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر سنندج با بیان اینکه دفاع از مردم حق و وظیفه شوراهاست، گفت: مایه خوشحالی است که شوراها از موکلین و حق آنها دفاع می‌کنند شاید در این مسیر مشکلاتی هم برای شوراها پیش بیاید اما نباید هرگز از انجام این رسالت مهم کوتاه بیایند.

رضایی با تاکید براینکه مشکلاتی در شهر و روستاها وجود دارد که رفع آنها نیاز به ایجاد ارتباطات بیشتر بین شوراها به عنوان نمایندگان مردم و مسولان دارد، اضافه کرد: ارتباط و تعامل تنگاتنگ بین اعضای شورا و مسؤولان نقش بسزایی در پاسخ به مطالبات مردم دارد چرا که بستر را برای رساندن مطالبات مردم به گوش مسؤولان و تصمیم‌سازی و تصمیم گیری‌های درست فراهم می‌سازد.

کد خبر 6090681

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصتی مناسب برای تببین جایگاه اهل بیت علیهم السلام
  • معلمان جایگاه مهمی در آگاهی جامعه دارند
  • فرشباف: تراکتور باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد/تماشاگران بدانند هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد
  • صعود فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی
  • عکس| اتفاق ویژه در ورزشگاه آزادی؛ جایگاه خاطره انگیز باز شد
  • (عکس) برای اولین بار این جایگاه ورزشگاه آزادی برای پرسپولیس باز شد!
  • پیروزی تیم ملی امید آقایان و تیم ملی بانوان در مسابقات خانتی مانسیسک در دور هشتم
  • دفاع از مردم حق و وظیفه شوراها است
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • تساوی سرد و بی‌حاصل یوونتوس و میلان