Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@09:13:08 GMT

آغاز برداشت گل محمدی در سطح ۶۰ هکتار از اراضی کاشمر

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۸۶۶۶

آغاز برداشت گل محمدی در سطح ۶۰ هکتار از اراضی کاشمر

مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: برداشت گل محمدی در ۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.

به گزارش قدس آنلاین، مدیر جهاد کشاورزی کاشمرگفت: گل محمدی، گیاهی مقاوم به کم آبی، آفات و امراض می باشد، که علاوه بر خواص درمانی، دارای مزیت‌های اقتصادی فراوانی مانند ارزش صادراتی، جذب گردشگر و اشتغال زایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
غنچه خشک، مایع گلاب، روغن و اسانس، فرآورده‌های برگرفته از گل محمدی است که علاوه بر عرضه در بازارهای داخلی، قابلیت صادرات را دارا هستند.
محمدی افزود: این روزها کشاورزان منطقه در حال برداشت این گیاه زیبا می باشند که با توجه به نیاز بازار به دو شکل گل باز شده و غنچه برداشت می شود.
وی ادامه داد: برداشت گل محمدی از صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و در هوای خنک بامدادی شروع و بایستی تا قبل از گرم شدن هوا انجام شود. این گیاه پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و می‌ریزد و با توجه به این که برخی از کشاورزان منطقه بحث گلاب گیری را مدنظر دارند تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال‌شده می‌شود.
محمدی در پایان با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی گفت: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در جهت افزایش سطح زیر کشت ، تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است و گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی بااهمیت برای کشور است که نیازمند تجاری‌سازی است . در شهرستان کاشمر نیز با توجه به وجود مهمترین شرکت گیاهان دارویی استان که به عنوان معین اقتصادی منطقه محسوب می شود،  کار کاشت مبتنی بر قرارداد ، خرید تضمینی و پرداخت تسهیلات در انواع گیاهان دارویی در حال فعالیت است و می تواند چرخه کاشت، داشت ، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی را فراهم آورد. همچنین برگزاری اولین پویش ملی گیاهان دارویی درهمین راستا طی سال گذشته در شهرستان باعث ترغیب کشاورزان به کشت گیاهان دارویی کم آب طلب از جمله گل محمدی شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گل محمدی کاشمر جهاد کشاورزی گیاهان دارویی جهاد کشاورزی گل محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۸۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی

ایسنا/سیستان و بلوچستان اولین دوره برداشت جلبکهای دارویی توسط مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ایی منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

دکتر گل بشیرزاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: برداشت این گونه جهت بررسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد کرده و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود: باتوجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبکها برای بررسیهای خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد، همچنین  هفت نمونه جلبک قهوه ایی مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت بررسی خواص دارویی برداشت شد.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی گردید و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • آغاز برداشت گُل گاوزبان در گلستان
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • گندم‌های ذخیره شده در مراکز روباز خوزستان خسارت ندیدند
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی