Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین رمضانی رئیس مرکز مطالعات پیشرفت و تمدن وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نظر دارد شماره آتی فصلنامه کتاب نقد را به نگارش مقالات پیرامون تحلیل تمدنی جهان در میانۀ فاجعۀ کرونا و آینده‌نگاری تمدنی جهان پساکرونا اختصاص دهد.

وی افزود: بیماری همه‌گیر کرونا، در این روزها تبدیل به بحرانی عالمگیر شده است؛ و زندگی فرد فرد انسان‌ها و به تبع آن حیات اجتماعی و مدنی جوامع را از خود متأثر نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همۀ ارکان حیات فردی و اجتماعی، از درونی‌ترین حالات روحی، روانی و جسمانی افراد انسانی تا اقتصاد و معیشت، فرهنگ و آداب عمومی، نهادها و ساختارهای اجتماعی، و سیاست و حکمرانی ملی، بین‌المللی و جهانی، دچار بحران شده‌اند. چشم‌انداز حوادث نیز تاکنون نشانی از بهبود ندارد؛ چراکه علی‌رغم تلاش دولت‌ها برای عادی‌سازی یا عادی جلوه دادن وضعیت موجود، هر روز بر آمار مبتلایان در کشورهای مختلف افزوده می‌شود و از اوج‌گیری دوباره و سه‌بارۀ این همه‌گیری سخن به‌میان می‌آید؛ و البته هر روز، زوایای جدیدی از آثار فرهنگی‌اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی و… این فاجعه آشکار می‌شوند. واقعیت ملموس آن است که «نظم متداول زندگی در تمام جهان به هم ریخته است»؛ و روند متعارف زندگی در وسعت جهانی در آینده با تغییراتی همراه خواهد شد. اکنون پرسش این است، آیا تغییرات گستردۀ پدید آمده در نظم معمول زندگی در ابعاد مختلف، می‌توانند در مقیاسی تمدنی نیز منجر به تغییرات و تحولات تمدنی شوند؟ اگر آری، آن تغییرات و تحولات چیستند؟ و چگونه پدید می‌آیند؟

رمضانی همچنین تصریح داشت: با توجه به وجوه متعدد مسائلی که به سبب همه‌گیری کرونا پدید آمده‌اند، می‌توان از منظرهای مطالعاتی مختلفی، متناسب با سنخ موضوعات و مسائل، به تحلیل و آسیب‌شناسی جهان در میانۀ فاجعۀ کرونا و آینده‌نگاری تغییرات و تحولات تمدنی جهان پسا کرونا اقدام نمود؛ مهم‌ترین رویکردهای قابل اتخاذ به شرح ذیل عبارت‌اند از:
۱. الهیات و معرفت دینی
۲. فلسفه و علوم عقلی و تحلیلی
۳. انسان‌شناسی و روان‌شناسی
۴. فرااخلاق و اخلاق هنجاری
۵. فرهنگ‌جامعه‌شناسی
۶. سیاست و مناسبات سیاسی در عرصۀ ملی، منطقه‌ای، بین‌المللی و جهانی
۷. اقتصاد و روابط اقتصادسیاسی
۸. حقوق و روابط حقوقی در سطح ملی، بین‌المللی و جهانی
۹. امنیت و نظم جهانی
۱۰. مطالعات تاریخی و تمدنی (مطالعات پیشینه‌پژوهانه به‌منظور درک روندهای آتی).

فرهیختگان و اندیشمندان ارجمند می‌توانند چکیدۀ مقالات خود را حداکثر تا تاریخ اول خردادماه جاری و اصل مقالات را تا تاریخ ۲۱ خردادماه به آدرس tamaddon@iict.ac.ir ارسال و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۹۳۷۴۲۸۸۱۹۶ تماس حاصل کنند.

کد خبر 4921274

منبع: مهر

کلیدواژه: فصلنامه کتاب نقد ویروس کرونا پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ماه مبارك رمضان ویروس کرونا ماه رمضان ۹۹ کنفرانس بین المللی شهید مطهری معرفی کتاب دعا و نیایش قرآن شبکه چهار سیما امام حسن مجتبی ع رادیو گفتگو دعای روزهای ماه رمضان تفسیر قرآن حضرت خدیجه س تمدنی جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۰۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • فرهنگ پهلوانی از گود زورخانه تا گرد جهان
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • نشریه وب پژوهی فصلنامه شد
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • قرآن کریم؛ در فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های جهان
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها