Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:36:49 GMT

حضور دوباره شهرام شاهرختاش

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۰۳۹۰

حضور دوباره شهرام شاهرختاش

شهرام شاهرختاش از سال‌هایی که در فضای شعر نبوده و چاپ مجموعه شعر جدیدش می‌گوید.

این شاعر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سال‌هایی که در فضای شعر حضور نداشته گفت و بیان کرد: من مدتی مریض بودم و بیماری اعصاب داشتم، این بود که کار را هم کم کردم. ولی اخیرا با انتشارات سیب سرخ آشنا شدم و قرار شد کتابم را چاپ کنند که با نام «شب بی‌رنگ» تا چند روز دیگر عرضه می‌شود و حالا بهترم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او با بیان این‌که این روزها وضعیت شعر خوب نیست اظهار کرد: شاعران جدیدی پیدا شده‌اند، اما هیچ‌کدام‌شان کاری نکرده‌اند که به چشم بیاید و کارهای‌شان خیلی ضعیف است. اما شاعرانی که در دهه ۴۰ پیدا شدند، کارهای قوی‌ای داشتند و شعرشان درخور توجه بود، ولی کار این‌ها  اکثرا خیلی ضعیف است.

شاهرختاش دلیل ضعف شاعران امروز را محدودیت فکری دانست و گفت: فکر می‌کنم رادیو، تلویزیون و مطبوعات طوری به شعر می‌پردازند که در آن محدودیت ایجاد کرده‌اند و شاعران دچار محدودیت فکری شده‌اند. در نهایت اخیرا کتاب شعری نخوانده‌ام که شعرهای آن ناب باشند و اکثرا سطح‌شان پایین است.

او در ادامه گفت که بیماری‌اش در شعرهایش تاثیری نداشته است و افزود: شعرهایی که در کتاب جدیدم منتشر شده‌اند، شعرهای پیش‌رویی هستند و فضای آن‌ها همان فضای جامعه است، اگر حقیقتش را بخواهید ندیده‌ام کسی به این سبک کتابی دربیاورد. اکثر کتاب‌هایی که خوانده‌ام ضعیف بوده‌اند. چون به نظر محدودیت فکری در جامعه ایجاد شده و همین باعث شده که دیگر شاعران نتوانند شعر خوب بگویند. 

این شاعر در ادامه بیان کرد: کتاب‌های شاعران خارجی خیلی کم در ایران منتشر می‌شود و شاعرانی هم که در ایران هستند اغلب تحت تاثیر غزل و قصیده‌اند و بیشتر دنبال قالب‌های کلاسیک شعر هستند تا این‌که در شعر نوآوری کنند. شعری که در آن نوآوری کرده باشند و تازه باشد خیلی کم دیده‌ام. شعر نوشان هم آن‌طور که باید باشد نیست. مابقی‌شان هم اکثرا به غزل روی آورده‌اند که آن‌ هم ضعیف است. 

شهرام شاهرختاش همچنین گفت که دلش نمی‌خواهد شعر را کنار بگذارد و ادامه داد: اما یک سال است که شعر نگفته‌ام، در واقع مطالعه کرده‌ام اما شعر تازه‌ای نگفته‌ام. دچار گرفتاری‌های مختلفی بودم که نشد شعر بگویم. دو کتاب شعرم را هم که مربوط به سال‌های اخیر بود در اسباب‌کشی گم کرده‌ام وگرنه آن‌ها را هم چاپ می‌کردم. 

این شاعر اولین کتاب شعرش را در سال ۱۳۴۶ با نام «خواب‌های فلزی» منتشر کرده است. «شهر دشوار حنجره‌ها» (۱۳۴۸)، «فصل غلیظ گیسو» (۱۳۵۰)، «از این دریای ناپیدا کرانه» و «دست بر پیشانی ایام» (۱۳۸۶) نیز دیگر کتاب‌های شعر منتشرشده او هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۰۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد

جزئیات برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تشریح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه 16اردیبهشت ماه با حضور یاسر احمدوند رئیس نمایشگاه و علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی برگزار شد.

رییس نمایشگاه کتاب تهران در این نشست و در پاسخ به پرسش تسنیم درباره اقدام وزارت ارشاد برای ممانعت از حضور ناشران کتاب ساز و پخته خوار که به انتشار کتاب‌های ناشران دیگر می پردازند،  گفت: ناشران پخته خوار  از گریزگاه‌ها و خلأهای قانونی برای انتشار کتاب استفاده می‌کنند و کتاب‌هایشان با تخفیف بالا ارائه می‌شود. امسال تلاش شده اگر روشن شد که ناشری آثار ناشران دیگر را کپی کرده یا از آنها استفاده نادرست و غیرقانونی داشته است در نمایشگاه حضور نداشته باشد البته این مهم نیاز به کار جمعی و گروهی دارد.

احمدوند ادامه داد: برنامه‌های ویژه‌ای برای غزه و فلسطین در نمایشگاه در نظر گرفته شده است. هم برنامه‌های مختلف و  هم کار حجمی و نمادسازی برای پاسداشت و یادبود مردم غزه تدارک دیده شده است. از نویسندگان و ناشران فعال در این حوزه تجلیل خواهیم کرد.

وی افزود:  حدود 60 ناشر خارجی امسال  50 هزار عنوان کتاب عرضه می‌کنند،  رویدادی با عنوان نشر ایران در روزهای  24,25,26 اردیبهشت در بخش بین الملل نمایشگاه برگزار می‌شود و نشر ایران معرفی خواهد شد. حدود 20 مهمان از کشورهای منطقه در نمایشگاه حضور دارند.

 

این خبر در حال تکمیل است...

دیگر خبرها

  • حضور غایب بزرگ پارسال در نمایشگاه کتاب امسال
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • ماجرای جالب شاعر شدن شهرام شکیبا + فیلم
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور انتشارات نگاه با ۲ هزار عنوان در نمایشگاه کتاب
  • در سرزمین ما شاعران پس از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه‌کاره هیچ‌کاره است
  • در سرزمین ما شاعران بعد از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه کاره هیچ کاره است
  • شاعران در استقبال از غزل رهبری سرودند
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است