Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه سیاست-زهرا علیدادی؛ خانه تکانی و جراحی ساختاری مجلس را اولویت اصلی مجلس یازدهمی‌ها می‌داند و می‌گوید: «مجلس تا زمانی که خودش را اصلاح نکند، نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و امور دیگر را اصلاح کند.» او می‌گوید: «قدرت رئیس مجلس باید به اندازه دیگر نمایندگان باشد و نباید به نمایندگان تشر بزند و آنان را امر و نهی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

«محمود احمدی بیغش» از نمایندگانی که حرف و عملشان یکی نیست انتقاد می‌کند و می‌گوید: «برخی از نمایندگان در دیدارهای مردمی و مصاحبه‌های خود یک نظر می‌دهند و روز رأی گیری در صحن علنی مجلس نظر خود را تغییر می‌دهند و به همین دلیل تمایل ندارند که آرای آنان شفاف شود.»

وی دولت فعلی را فشل می‌داند و می‌گوید: «دولت در زمینه اقتصادی بسیار ناکارآمد است و مجلس یازدهم برای سر و سامان دادن به وضع نابسامان معیشتی مردم و اشتغال برنامه دارد.»

احمدی بیغش پیگیری دیپلماسی اقتصادی را فقط وظیفه وزارت خارجه نمی‌داند و تاکید می‌کند که نمایندگان مجلس هم باید از ظرفیت گروه‌های دوستی پارلمانی برای تسهیل روابط اقتصادی ایران استفاده کنند.

متن کامل گفتگوی ما با منتخب مردم شازند در مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:

به گفته بسیاری از منتخبان مجلس یازدهم تحول ساختاری در مجلس شورای اسلامی یکی از اولویت‌های اصلی آنان است. به نظر شما این موضوع تا چه حد ضرورت دارد؟

تحول ساختاری مجلس باید اولین گام نمایندگان دوره یازدهم باشد و بر همین اساس بنده به اتفاق چند تن از نمایندگان ادوار، فعلی و منتخبان مجلس جدید طرحی را برای تحول ساختاری مجلس تهیه کرده ایم.

هدف شما از تهیه طرح تحول ساختاری مجلس چیست؟

هدف ما جراحی ساختار مجلس است و تا این اتفاق نیفتد، مجلس نمی‌تواند جاهای دیگر را اصلاح کند و بر این اساس، مجلس شورای اسلامی نیاز به خانه تکانی اساسی دارد.

وظیفه رئیس مجلس اعمال قدرت بر نمایندگان نیست و از طریق اصلاح آئین نامه داخلی مجلس می‌خواهیم رفتار رئیس مجلس را روی ریل صحیح قرار دهیم

شما در این تحول ساختاری به دنبال چه تغییراتی در مجلس هستید؟

در چند دوره گذشته شاهد رئیس محوری در مجلس بودیم و فاصله بین رئیس مجلس و نمایندگان مجلس بسیار زیاد بود و همین مسئله باعث ناکارآمدی مجلس دهم شد. این در حالی است که وظیفه رئیس مجلس اعمال قدرت بر نمایندگان نیست بلکه رئیس مجلس باید بین نمایندگان هماهنگی ایجاد کند.

باید این تصور از بین برود که در مجلس همه نماینده هستند و یک نفر نماینده‌تر و ما نماینده‌تر نداریم و همه نمایندگان در یک جایگاه قرار دارند. ما این موضوع را در طرح تحول ساختاری مجلس لحاظ کردیم و معتقدیم که در مجلس یازدهم حتماً باید تحولاتی رخ دهد تا قدرت رئیس مجلس در صحن علنی کاملاً همسان با سایر نمایندگان باشد. در واقع ما باید از طریق اصلاح آئین نامه داخلی مجلس این موضوع را عملیاتی کنیم تا رفتار رئیس مجلس روی ریل صحیح قرار گیرد.

متأسفانه رئیس مجلس طی سال‌های اخیر نقش خود را با مدیر مدرسه اشتباه گرفته بود و فقط نمایندگان را امر و نهی می‌کرد و بعضاً اجازه نمی‌داد نمایندگان اظهارات خود را مطرح کنند و تریبون آنها را قطع می‌کرد که این رفتار دور از شأن نمایندگان مجلس است. البته قدرت رئیس مجلس باید خارج از مجلس زیاد باشد.

رئیس مجلس باید خارج از صحن علنی اقتدار لازم را داشته باشد، یعنی زمانی که در جلسات مهمی چون جلسات سران قوا و شورای عالی امنیت ملی حضور می‌یابد، دیگر صرفاً یک نماینده نیست بلکه در اصل همه نمایندگان به او وکالت داده اند که به جای آنان نظر مجلس را مطرح کند. البته او باید درباره تصمیمات مهم با نمایندگان مشورت کند و نباید بدون اطلاع آنان، تصمیمی را اتخاذ و از طرف کل مجلس اعلام کند.

چه تحولات دیگری در ساختار مجلس باید رخ دهد؟

ساختار داخلی مجلس هم باید تغییراتی کند. در واقع، قاطبه کارمندان مجلس افرادی زحمتکش و متعهد هستند اما تعداد کمی از کارمندان مجلس به ویژه کسانی که در دفتر کمیسیون‌های تخصصی و هیئت رئیسه مجلس کار می‌کنند، پا را فراتر از وظایف خود می‌گذارند و در امور نمایندگان دخالت می‌کنند که این موضوع باید در مجلس جدید ساماندهی شود.

در مجلس دهم، ابزارهای نظارتی مجلس از خاصیت افتاد و باید در مجلس آتی نظارت نمایندگان بر عملکرد دولت تقویت شود

یکی از پاشنه آشیل‌های مجلس دهم ضعف نظارتی بود آیا در طرح تحول ساختاری مجلس برنامه‌ای برای تقویت بعد نظارتی مجلس دارید؟

در این طرح موضوعات گوناگون از جمله راهکارهای تقویت نظارت نمایندگان بر دولت و دیگر بخش‌ها لحاظ شده است. البته ضعف نظارتی مجلس عوامل متعددی دارد که یکی از دلایل اصلی اش آن است که رئیس مجلس اجازه نداد نمایندگان به خوبی از ابزارهای نظارتی خود استفاده کنند و بر این اساس بسیاری از اوقات تذکر، اخطار، استیضاح، سوال و تحقیق و تفحص‌های نمایندگان، خاصیت خود را از دست داد.

با این تفاسیر شما معتقدید که رئیس محوری باعث ضعف نظارتی مجلس دهم شد. یعنی خود نمایندگان در این زمینه نقشی نداشتند؟

قطعاً خود نمایندگان هم در این ضعف نظارتی مقصر هستند چرا که آنان طبق قانون اساسی می‌توانند از ابزارهای نظارتی متعددی استفاده کنند اما صحبت بنده این است که زمانی که رئیس مجلس به نمایندگان تشر می‌زند و مسائل مختلف را خودش هدایت می‌کند، نمایندگان بی انگیزه می‌شوند که این رویه باید اصلاح شود.

حرف و عمل برخی از نمایندگان یکی نیست و بر این اساس باید آرا و نظرات آنان در صحن علنی و کمیسیون‌ها شفاف شود آیا منتخبان مجلس یازدهم برنامه‌ای برای شفافیت آرا و اموال خود دارند؟

قطعاً تمام مسئولان ارشد کشور باید همه اموال و دارایی خود و خانواده شأن را شفاف کنند و در صورتی که خلاف آن ثابت شود، باید در مراجع مربوطه پاسخگو باشند که نمایندگان هم از این قاعده مستثنی نیستند و حتی باید هزینه‌ها و منابع تبلیغاتی نمایندگان در زمان انتخابات هم برای همه روشن باشد.

شفافیت آرای نمایندگان مجلس تا چه حد ضروری است؟

به جز موارد محدودی که مربوط به بحث امنیت ملی است، تمام نظرات و رأی نمایندگان باید شفاف باشد. متأسفانه برخی از نمایندگان در دیدارهای مردمی و مصاحبه‌های خود یک نظر می‌دهند و روز رأی گیری در صحن علنی مجلس نظر خود را تغییر می‌دهند و به همین دلیل تمایل ندارند که آرای آنان شفاف باشد اما باید این شفافیت اتفاق بیفتد تا مردم بدانند که حرف و عمل نمایندگان آنان تا چه حد با هم مطابقت دارد.

برای مثال نمایندگانی هستند که در انظار عمومی می‌گویند که فلان وزیر حتماً باید استیضاح شود اما در پشت پرده لابی می‌کنند و در جلسه استیضاح به همان وزیر رأی اعتماد مجدد می‌دهند که با شفافیت آرا قطعاً این مشکل حل و فصل می‌شود.

مجلس یازدهم دنبال ایجاد تحرک در رئیس جمهور و وزرا برای حل مشکلات کشور است برای تحرک دولت به ویژه در زمینه اقتصادی چه برنامه‌ای دارید؟

با توجه به اینکه حدود یک سال از عمر دولت دوازدهم باقی مانده است، بنده هیچ امیدی به اینکه دولت تحرکی برای حل مشکلات اقتصادی انجام دهد، ندارم چرا که دولتی که هفت سال فشل باشد، در سال آخر هم قطعاً کاری انجام نمی‌دهد اما ما از ابزارهای نظارتی خود برای ایجاد تحرک در دولت استفاده می‌کنیم. البته برخلاف مطالبی که گفته می‌شود، نمایندگان مجلس یازدهم دنبال استیضاح رئیس جمهور نیستند بلکه دنبال آن هستند که رئیس جمهور و وزرا را مجاب کنند تا اقداماتی را برای حل مشکلات کشور انجام دهند. البته ما قطعاً سهل انگاری‌های دولت را به طور دقیق به مردم اعلام می‌کنیم چرا که مردم باید بدانند که این دولت تا چه حد ناکارآمد بوده و در حق رأی مردم کوتاهی کرده است.

مجلس یازدهم چه برنامه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی دارد؟

دولت به مردم وعده داده بود که مشکلات با امضای برجام حل می‌شود و سرنوشت اقتصاد، اشتغال، صنعت و همه مسائل کشور را به برجام گره زد اما با برجام نه تنها مشکلات اقتصادی حل نشد، بلکه تشدید شد. بر این اساس، مجلس باید جراحی ساختاری را در اولویت خود قرار دهد که اکثر منتخبان مجلس یازدهم در این باره مصر هستند و قطعاً این اتفاق عملیاتی می‌شود و پس از آنکه تحول ساختاری در مجلس رخ داد، هدف بعدی ما سر و سامان دادن به وضع نابسامان معیشتی مردم و اشتغال است. در این شرایط مردم از منتخبان جدید مجلس انتظار دارند که همه ظرفیت‌های خود را برای حل مشکلات کشور به کار گیرند و مجلس یازدهم باید مجلسی جهادی باشد.

برای تحقق جهش تولید تا چه حد ضرورت دارد که از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی استفاده شود؟

ارتباط ایران باید با کشورهای دوست و همسو روز به روز تقویت شود، البته باید این ارتباط دو سویه باشد و طرف‌های مقابل نیز حتماً باید حقوق ایران را رعایت کنند و اینگونه نباشد که برای ارتباط با ایران از آمریکا اجازه بگیرند چرا که برخی از کشورها بدون اجازه آمریکا آب هم نمی‌خورند.

نمایندگان مجلس باید از طریق گروه‌های دوستی پارلمانی، ارتباطات اقتصادی کشور را افزایش دهند و باعث تقویت دیپلماسی اقتصادی شوند مجلس در زمینه تقویت دیپلماسی اقتصادی چه وظایفی دارد؟

نمایندگان باید از طریق گروه‌های دوستی پارلمانی، ارتباطات اقتصادی کشور را افزایش دهند و راه تبادل اقتصادی را هموار کرده و به دولت ارائه کنند و دولت هم باید از ظرفیت مجلس برای تقویت دیپلماسی اقتصادی استفاده کند.

ترجیح شما این است که در کدام یک از کمیسیون‌های مجلس فعالیت کنید؟

بنده در مجلس هشتم عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بودم و به احتمال بسیار زیاد در این دوره هم در این کمیسیون فعالیت خواهم کرد.

کد خبر 4918738 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: مجلس یازدهم کمیسیون امنیت ملی شورای عالی امنیت ملی برجام مجلس شورای اسلامی دولت دوازدهم مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا شورای نگهبان حجت الاسلام حسن روحانی حسن روحانی هیئت دولت ایالات متحده آمریکا مجلس یازدهم سید عباس موسوی ایران برجام اسحاق جهانگیری جمهوری اسلامی ایران تحول ساختاری مجلس دیپلماسی اقتصادی ابزارهای نظارتی نمایندگان مجلس برای حل مشکلات رئیس مجلس منتخبان مجلس نظارتی مجلس مجلس یازدهم بر این اساس صحن علنی رئیس جمهور ضعف نظارتی برنامه ای مجلس دهم تا چه حد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ نکته از خلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم

رئیس‌جمهور در «دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم» در پاسخ به سوالاتی به موضوعاتی درباره عملیات وعده صادق و مذاکره پرداخت و گزارش‌هایی از عملکرد دولت در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و ... ، ارائه کرد.

به گزارش ایسنا ، خلاصه‌ای از آن‌چه سید ابراهیم رئیسی شامگاه سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای مردم مطرح کرد را می‌توانید در 50 جمله‌ای که در ادامه آمده است، بخوانید.

* جلوه‌ای از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه در عملیات وعده صادق دیده شد و نشان داد ایران قوی است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند؛ باید با قدرت پیش رفت.

* در برابر دیپلماسی التماسی می‌توان جلوه‌ای از قدرت جمهوری اسلامی را نشان داد که سایه جنگ را از کشور دور کند و سرریز همین اقتدار را می‌توان در ابعاد اقتصادی هم به کار گرفت.

* «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همه آن را تحسین کردند و می‌تواند فرصت اجماع در حل مشکلات کشور باشد.

* پیام وعده صادق این است که ما مقابل هرکسی که مقابل جمهوری اسلامی بایستد می‌ایستیم و با هرکسی بخواهد با ما روابط خوبی داشته باشد روابط خوبی خواهیم داشت.

* ما هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم، اما اروپا و آمریکا عهدشکنی کردند. ما انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم.

* اینکه فقط مذاکره بتواند همیشه پاسخگو باشد نیست، در جایی موشک می‌تواند و در جایی هم مذاکره. در واقع موشک جواب موشک است.

* تولید مسکن در کشور فعال است، اما حتماً به صورت آپارتمان نیست به شکل ویلایی هم هست.

* از وعده‌های دولت که به دنبال تحقق کامل آن است حتماً ساخت مسکن است.

* رشد نقدینگی در دولت سیزدهم  ۲۳ درصد است.

* بر وجود انظباط مالی و اضافه برداشت موسسات مالی و اعتباری تاکید شده و اگر این روند ادامه یابد حتی این موسسات منحل خواهد شد.

* از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم.

* تورم به کانال ۳۰ درصد رفته است و روز به روز کاهشی می‌شود.

* تلاش کردیم فشارها بر اقشار ضعیف، مستمری‌بگیران و مددجویان کاهش یابد.

* طرح کالابرگ برای همین بود که کالاهای اساسی با قیمت ثابت به دست مردم برسد.

* ۱۰۰ هزار نفر از چتر حمایتی کمیته امداد خارج شده‌اند و اولین‌بار است که کسی پشت نوبت کمیته امداد نیست.

* در وزارت رفاه سامانه‌ای آماده شده تا هرکسی در کشور نیازمند است به این سامانه اعلام کند تا دولت برود و آنان را تحت پوشش قرار دهد.

* تلاش شده تا در زمینه حقوق کارگران، کارمندان و بازنشستگان اقداماتی انجام شود.

* زنجیره تامین، تولید تا مصرف باید کنترل شود.

* این دولت تاکید دارد با ایجاد انظباط با سوداگری و تخلفات برخورد کند.

* امروز از ۱۰ هزار روستا که تنش آبی داشت مشکل ۵ هزار روستا در این دولت حل شده است.

* در توجه به مناطق کم برخوردار از نظر ساخت جاده، خانه بهداشت، ساخت مدرسه و امکانات دیگر با نگاه عدالت‌محور عمل کردیم.

* به همه بخش‌ها توجه عادلانه داریم.

* ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم، آن‌هم با ایجاد شفافیت در عمل نه با سخن.

* صدور مجوزها اصلاح شد. سامانه تجارت بیش از ۹۰ درصد در حال اجراست.  ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم.

 * نزدیک ۱۰۰ نفر از مسئولان بخش‌های مختلف که همگی هم مشکل نداشتند، اما احساس ناکارآمدی‌شان وجود داشت  همه جابه‌جا شدند.

* گشت ارشاد مدیران در سطح کشور در حال اجراست.

* من از گروه، حزب یا جریان خاصی نیستم.

* دولت ما مردمی است و ما با مردم ارتباط داریم.

* در  شوراهای اداری ۲۰ مدیر تشویق شدند و ۱۰ مدیر هم برکنار

* میزان کتابخوان در مناطق غیربرخوردار در این دولت افزایش یافت.

* در زمینه عدالت فرهنگی و اجتماعی برای نمایشگاه کتاب برنامه‌ریزی کردیم.

* سال گذشته ۲۵ میلیون نفر در رویدادهای فرهنگی مختلف حاضر شدند که جلوه نشاط اجتماعی است.

* مسئله حجاب هم وظیفه شرعی و هم قانونی است.

* پایبندی زنان ما به حجاب ریشه در اعتقادات دارد.

* افرادی با برنامه هنجارشکنی می‌کنند که وظیفه دستگاه‌های قانونی در این زمینه مشخص است.

* مجلس قانونگذار و ریل‌گذار است و اگر مجلس و دولت قوی باشند اجرای قوی هم به دنبال می‌آید.

* مردم با حضور در حوزه‌های انتخابیه باقیمانده کار خود در دور اول را تکمیل کنند.

 * همکاری مجلس و دولت بسیار مهم است.

* ما باید سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم و باید انجام شود. دولت پس از گذشت قریب سه سال توانسته یک میلیون شغل را ایجاد کند.

* با احیای کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل به اشتغال کمک کردیم که قریب به ۹ هزار مورد می‌شوند.

* تولید در کشور افزایش یافته است.

* آمار بیکاری کاهش یافته و در کانال هفت تا هشت درصد قرار دارد.

* به ایجاد زمینه شغلی برای تحصیلکرده‌ها حتما تاکید داریم. امروز ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان داریم که دوبرابر گذشته شده است.

* صندوق‌های حمایتی هم در این زمینه فعال هستند تا کمک کنند. امیدوارم روزی در کشور اصلا بیکار نداشته باشیم.

* تولید نه فقط در صنعت که در کشاورزی هم رشد داشته است. ۲۲ درصد رشد در حوزه تولید کالاهای اساسی داریم.

* کارهای خوبی در حوزه صنعت و معدن در حال انجام است.

* امروز آمارها از کاهش تورم و رشد اقتصادی حتی در صندوق بین‌المللی پول هم تاکید شده است.

* الان ۴ تا ۵ درصد رشد اقتصادی داریم.

* نقد و انتقاد ایراد ندارد، اما همه باید کمک کنیم تا مشکلات حل شود. 

* همه احزاب و گروه‌ها و دیدگاه‌ها بدانند که باید دست به دست هم دهند و مشکلات حل شود.

* دولت خدمتگزار همه مردم است، حتی کسانی که به من(ابراهیم رئیسی) رأی نداده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده مجلس در خصوص اصلاح سیاست‌های ارزی/ دولت و مجلس به توافق رسیدند؟
  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک میلیون شغل عمل کرده است
  • ۵۰ نکته از خلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»