Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@10:01:00 GMT

پالس‌اکسیمتر چگونه کار می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۱۷۰۳

پالس‌اکسیمتر چگونه کار می‌کند؟

"پالس‌اکسیمتر" (Pulse Oximeter)، دستگاهی پزشکی است که از نور برای تشخیص سطح اکسیژن خون استفاده می‌کند؛ برخی پزشکان این دستگاه‌های کوچک و ارزان را برای کنترل علائم کرونا توصیه می‌کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آنجا که تلاش برای تست کروناویروس همچنان در سطح گسترده‌ای انجام می‌شود، ابزار تشخیصی "پالس‌اکسیمتر" که از نور برای تشخیص سطح اکسیژن خون استفاده می‌کند، به سرعت به ابزاری ضروری در مبارزه با کروناویروس تبدیل شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به این واقعیت که افراد مبتلا به کروناویروس غالباً با افت غیرطبیعی سطح اکسیژن به بیمارستان مراجعه می‌کنند، محبوبیت این ابزار در حال افزایش است.

استفاده از پالس‌اکسیمتر برای تشخیص وضعیت خطرناکی به نام "هیپوکسی خاموش" (افت سطح اکسیژن) توصیه می‌شود، اما سؤالات در مورد استفاده خانگی از این دستگاه همچنان داغ است. این موضوع که پالس‌اکسیمتر به شناسایی عفونت کروناویروس کمک می‌کند، یا استفاده گسترده از آن در مهار انتشار کووید ۱۹ مؤثر است، هنوز کاملاً مشخص نیست؛ بنابراین افرادی که یکی از این دستگاه‌ها را در منزل دارند یا به فکر خرید آن‌ها هستند، باید با عملکرد دقیق، نحوه خوانش نتایج و میزان صحت اطلاعات آن‌ها آشنا شوند.

علائم حیاتی در نوک انگشتان

پالس‌اکسیمتر ابزار پزشکی کوچکی است که ضربان قلب و میزان اشباع اکسیژن خون را اندازه گیری می‌کند. این دستگاه معمولاً به انگشت دست فرد متصل می‌شود، اما ممکن است به گوش، بینی، پا، یا پیشانی نیز وصل شود. بعضی از این دستگاه‌ها با باتری کار می‌کند و نتایج فوری را بر صفحه نمایش کوچک (LED) دستگاه نمایش می‌دهد. بعضی دیگر با سیم به یک مانیتور جداگانه علائم حیاتی متصل شده و با استفاده از سایر سنسورهای متصل به بدن، اطلاعات دقیق‎تری را در مورد ضربان قلب، دمای بدن و فشار خون ثبت می‌کند.

سنجش سطح اکسیژن خون توسط پالس‌اکسیمتر

پالس اکسیمتر، اشباع اکسیژن خون و ضربان قلب را با درخشش یک نور از طریق پوست، تشخیص رنگ و حرکت سلول‌های خونی، اندازه گیری می‎کند. گلبول‎های حاوی اکسیژن، قرمز روشن و سلول‎های بدون اکسیژن قرمز تیره است. پالس‌اکسیمتر برای محاسبه اشباع اکسیژن به‌صورت درصد، تعداد گلبول‌های قرمز روشن را با سلول‌های قرمز تیره مقایسه می‎کند. برای مثال، نمایش ۹۹ درصد به این معنی است که تنها ۱ درصد از سلول‌های خون موجود در جریان خون، فاقد اکسیژن است. هر بار که قلب می‌تپد، خون را با فشار سریع به بدن منتقل می‌کند؛ پالس‌اکسیمتر با استفاده از نور این حرکت را تشخیص داده و ضربان قلب را بر حسب ضربان در دقیقه یا BPM محاسبه می‌کند.

کد خبر 423155

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس اکسیژن کرونا در جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پالس اکسیمتر سطح اکسیژن اکسیژن خون ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۱۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌سوزی در لنج صیادی چابهار
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • عوارض نامشخص قلیان اکسیژن
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!