Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا؛ با توجه به نقش پارک‌های علم و فناوری در زمینه خنثی کردن این مشکلات و تحقق برنامه جهش تولید به نظر می رسد ضروریست که با تقویت و گسترش حمایت‌ها از این پارک ها به تدوام فعالیت این مناطق کمک کنیم و مواظب باشیم با طرح مسائلی که باعث تضعیف این حوزه می شود آسیب هایی را به دست خودمان به پارک ها وارد نکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال اخیرا در پیش نویسی که از طرف وزارت اقتصاد به هیئت دولت برای اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم ارائه شد شاهد بودیم که پیشنهاد محدودیت و کاهش شدید معافیت های مالیاتی درآمد شرکتهای فناور پارکها و لغو معافیت مالیاتی حقوق کارکنانشان ارائه شد که حتی شامل شرکتهایی که قبلا با وعده بیست سال معافیت های مذکور در پارکها جذب و مستقر شده اند نیز می شود. این در حالیست که در همین کشورهای همسایه خودمان از جمله کشور عمان معافیت مالیاتی پنجاه ساله برای جذب اینگونه شرکتها ارائه می شود و البته هیچکدام از محدودیتهای ظالمانه بین المللی نیز برای مبادلات تجاری و صادرات محصولات این شرکتها نیز در این کشورها وجود ندارد. بدیهی است که فلسفه وجود پارکها و علت حضور کارآفرینان در پارک های علم و فناوری بر پایه حمایت های ماده 9 قانون دانش بنیان استوار است و کاهش این حمایتها در واقع حیات و بقای پارکهای علم و فناوری را تهدید خواهد کرد.

مهدی کشمیری ، قائم مقام معاون پژوهش و فناوری در امور فناوری و مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور فناوری وزارت علوم در این زمینه گفت: پیش نویس لایحه را وزارت اقتصاد مطرح کرده که باید به دولت رفته و بعد از بررسی و تصویب در آنجا به مجلس ارائه شود.

وی افزود: البته برآورد ما این است که این پیش نویس در دولت رای نمی آورد چون چندین وزارتخانه هستند که خودشان پارک دارند و طبیعتا دیدگاه تیم دولت به پارکها مثبت است. 

کشمیری تاکید کرد: بعید است این موضوع در مجلس نیز رای بیاورد و به نظر می رسد، مجلس نیز با این پیش نویس مخالف باشد.

وی در عین حال یادآور شد: البته این مباحث پروسه حدود یکسال و نیم خواهد داشت و بحثی است که در قالب پیش نویس فعلا در وزارت اقتصاد مطرح شده است.

بر اساس این گزارش؛  همانگونه که غیرت و تعهد نخبگان و متخصصین کشورمان باعث شده تا اکثریت آنها راه حضور و خدمت به پیشرفت کشور را انتخاب کرده و ریسک ها و سختی ها را به جان بخرند، ضروریست که در بخش های دولتی و قانون گذاری در سیاست گذاری ها به گونه ای اقدام کنیم که نه تنها خدشه ای به اعتماد موجود فیمابین دولت و بخش خصوصی که با وعده های اعلام شده در حوزه ای اقدام به سرمایه گذاری و کارآفرینی کرده است نشود، بلکه آن را تقویت کرده و ارتقا دهیم و از طرح مسائلی که تیشه به ریشه فضای مثبت و توسعه کارآفرینی فناورانه در پارکها به عنوان یک سرمایه رو به رشد استراتژیک هستند اجتناب شود.

گفتنی است؛ در یک بررسی همه جانبه نگرانه، کوچکترین تردیدی وجود ندارد که منافع و ارزش افزوده اقتصادی و اجتماعی و سیاسی حاصل از توسعه شتابان شرکتهای فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری برای کشور در میان مدت و بلند مدت، بسیار موثرتر و ارزشمندتر خواهد بود.

 در حال حاضر به منظور حمایت از شرکتهای فناوری مستقر در پارکهای علم و فناوری، و تشویق کارآفرینان نخبه و دانشگاهی به حضور در این مناطق و تجاری سازی فعالیت های خود، حمایت های قانونی مختلفی در نظر گرفته شده است که طی ماده 9 قانون حمایت از شرکتهای و موسسات دانش بنیان در سال 1389 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و شامل معافیت مالیاتی بیست ساله درآمد شرکت و حقوق کارکنان شرکت در داخل محدوده پارک و همچنین برخورداری از مزایای گمرکی و قوانین کار مشابه مناطق آزاد می باشد. روند توسعه و پیشرفت پارک های علم و فناوری کشور در سال های اخیر نشاندهنده خروجی های ملموس و موثری بوده و در بسیار موارد شرکتهای فناور در پارکها با طراحی و تولید و عرضه محصولات یا خدماتی که در لبه تکنولوژی روز قرار داشته اند موفق به تامین بخش مهمی از نیازهای فناورانه شده و در برخی موارد به عنوان پیشران صنایع سنتی و بزرگ کشور عمل نموده اند. این تحولات در حوزه هایی از قبیل صنایع پیشرفته دارویی، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، فناوری ارتباطات و اطلاعات در سالهای اخیر محسوس بوده است و این امر را می توان تعبیر به نتیجه بخش بودن حمایت های قانونی مذکور کرد. 

همچنین پارکهای علم و فناوری تاثیر بسزایی در جلوگیری از پدیده فرار مغزها داشته و موفق به جذب تعداد کثیری از دانش آموختگان دانشگاه های برتر کشور شده اند. نخبگان و دانش آموختگانی که در گذشته برای کار تخصصی و علمی در ایران عمدتا با گزینه های محدودی از قبیل سمتهای دولتی یا عضویت هیئت علمی دانشگاه ها صرفا جهت آموزش و پژوهش مواجه بودند، با ظهور پارک های علم و فناوری با گزینه جدیدی مواجه هستند که عبارت از تاسیس شرکت فناور برای تجاری سازی دستاوردهای علمی خودو از این جهت پارکهای علم و فناوری حلقه اتصال دانشگاه و صنعت و عرضه نتایج کار علمی نخبگان به جامعه به صورت ملموس  از طریق محصولات و خدمات خود هستند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اقتصاد صنعت علم و فناوری فلسفه مشکلات پارک های علم و فناوری پارکهای علم و فناوری شرکتهای فناور پیش نویس حمایت ها پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۲۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • لزوم توجه به پیوست فرهنگی و رسانه‌ای جهت اجرای شعار سال