Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ گفت: جوامع مختلف در برابر بحران ویروس کرونا، واکنش‌های مختلفی داشتند؛ اما جوامع مسلمان توانستند نوعی همبستگی و حمایت اجتماعی از یکدیگر را ایجاد کنند.

کامران باقری لنکرانی، عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ و وزیراسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره عملکرد دیگر کشورها در کنترل کرونا، گفت: جوامع مختلف در برابر این بحران واکنش‌های مختلفی داشتند؛ جوامع مسلمان به ویژه کشور ما توانست نوعی همبستگی و حمایت اجتماعی از یکدیگر داشته باشد در حالی که در مقایسه با دیگر کشورها، آنان با موجی از خودکشی و از هم گسستگی اجتماعی رو‌به‌رو شدند و برای خرید یک بسته دستمال کاغذی با یکدیگر درگیر شدند اما ما این مسائل را در کشور خود و دیگر کشورهای اسلامی نداشتیم و نشان­‌دهنده این است که ارزش دین باوری و همبستگی‌های اجتماعی در کشورهای اسلامی چه قدر بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز هیچ دارو و واکسنی برای درمان بیماری کرونا وجود ندارد

وی ادامه داد: ما با این ویروس کمتر از چهار ماه است که آشنایی داریم و هنوز ابعاد بسیاری از این بیماری آشکار نشده و نکته قابل توجه این است که هنوز هیچ دارو و واکسنی برای درمان این بیماری وجود ندارد.

باقری لنکرانی بیان کرد: ما دو دسته مراقب‌های بیمارستانی داریم که یک دسته مراقبت‌های حمایتی است؛ به عنوان مثال فردی که دچار نارسایی‌های تنفسی شده است براساس پروتکل‌های درمانی تحت درمان و اقدامات حمایتی قرار می‌گیرد؛ و دسته دیگر مراقبت‌های تجربی در قالب طرح‌های پژوهشی است که تا حدودی این طرح‌ها نگران­‌کننده است زیرا تعداد این طرح‌ها در دنیا افزایش یافته که برخی از آنان پایه و اساس منطقی نیز ندارند و در راستای تصمیم‌گیری‌های آینده کمک‌­کننده خواهند بود.

این عضو کمیته علمی هفتمین نشست استپ اظهار کرد: آنچه باعث شده ما در زمینه دارو و درمان با نظرات مختلفی روبه‌رو شویم این است که ویروس کرونا حداقل سه مرحله را در بدن انسان طی می‌کند. این ویروس به جز مرحله نهفتگی که بعدها آشکار می‌شود، مراحل دیگری نیز دارد؛ در مرحله نخست ویروس کرونا علائم خیلی شدیدی را ایجاد نمی‌کند؛ طی بررسی‌­ها در این مرحله اگر سیستم ایمنیِ طبیعی در بدن فعال باشد، ممکن است بتواند در همین مرحله ویروس را از بین برود. 

وی به مرحله دوم اشاره کرد و گفت: در این مرحله ویروس شروع به آتش ­زدن بدن می‌کند؛ بخشی به ریه و بخشی به ارگان‌های دیگر بدن مانند قلب و کلیه آسیب وارد می‌کند. در مرحله سوم، زمانی که سیستم ایمنی بدن فعال می‌شود، بدن سعی می‌کند سلول‌های آلوده به این ویروس را از بین ببرد که طوفانی برپا می‌شود؛ بر این اساس در مرحله آخر برخی از داروهایی که ایمنی را تضعیف می‌کنند، ممکن است به نفع بیمار باشد و بتواند بیماری را کنترل کند؛ به همین علت اگر داروهای تضعیف‌­کننده سیستم ایمنی را در مرحله اول که به یک ایمنی قوی نیاز داریم به بیمار بدهیم، شرایطش بدتر می‌شود.

آنتی‌بادی زمانی بوجود می‌آید که حداقل ۵ تا ۷ روز از شروع بیماری گذشته باشد

باقری لنکرانی در خصوص روش تشخیص ویروس کرونا از طریق آنتی‌بادی عنوان کرد: روش دیگری که مورد استفاده قرار گرفته است و کیت‌های این روش در دنیا موجود بوده و در کشور ما نیز شرکت‌هایی آن را تولید کرده‌اند، روش تشخیص از طریق آنتی‌بادی است؛ آنتی‌بادی زمانی به وجود می‌آید که حداقل ۵ تا ۷ روز از شروع بیماری گذشته باشد.

وی همچنین افزود: ویروس کرونا مراقبت از سایر بیماران از جمله بیماران سکته قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن مانند قند، انسدادی و تنفسی را دچار اختلال کرده است. بیمارانی که نیاز به جراحی‌های ضروری داشتند نیز، کم و بیش در حال انجام است اما درمان بیماران سرطانی که نیازمند به جراحی و شیمی درمانی است به تاخیر افتاده است.

باقری لنکرانی درخصوص دستاوردهای کرونا در نظام سلامت عنوان کرد: این بیماری تهدیدهایی را برای سلامت آحاد جامعه به وجود آورده است؛ اینکه ما چگونه این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم مهم است تا بتوانیم از این شرایط برای بهبود امور استفاده کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا بحران باقری لنکرانی ویروس کرونا آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو

علی چاله چاله رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به هشدار‌های هواشناسی جهت بارندگی‌های سنگین گفت : ضرورت دارد، کشاورزان استان جهت حفظ تولید مزارع غلات خود، مبارزه با زنگ زرد غلات را در شرایط آب و هوایی مناسب جدی بگیرند.

وی اضافه کرد: لازم است در شرایط آب و هوایی مناسب و با توجه به رطوبت مزارع ناشی از این بارندگی ها، مبارزه فوری با زنگ زرد و سایر بیماری‌های گیاهی در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدل در تمام مزارع در معرض خطر انجام شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در مناطق سردسیر مانند دالاهو، کنگاور و سنقر نیز کشاورزان باید ضمن بازدید‌های دقیق، مزارع دیم متراکم و مزارع آبی در معرض خطر را سمپاشی کنند تا خطر طغیان و خسارت زنگ و سایر بیماری‌های گیاهی در استان در مراحل رشدی حساس گندم و جو مرتفع شود.

چاله چاله با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفات مزارع غلات گفت: کشاورزان استان علاوه بر مبارزه با زنگ زرد لابد برای افزایش محصول خود ضمن بازدید دقیق مزارع و رعایت مبارزه نرم با پوره سن غلات در مناطق گرمسیر و با سن مادر در مزارع مناطق معتدل و سردسیر استان را مورد توجه کامل قرار دهند.

وی از کشاورزان استان کرمانشاه خواست مبارزه محافظتی با برق زدگی نخود را در مزارع دارای آلودگی با جدیت دنبال کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران