Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@03:07:01 GMT

تحرکات جدید نظامی چین در خاورمیانه و اقیانوس آرام/عکس

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۳۲۰۸

تحرکات جدید نظامی چین در خاورمیانه و اقیانوس آرام/عکس

پایگاه فوربس گزارش کرد، نیروی دریایی ارتش آزادی بخش خلق چین (PLAN) در حوزه اقیانوس هند و خاورمیانه فعالتر شده اما اهمیت زیادی برای یک پایگاه دریایی خارجی خود در جیبوتی در حوزه شاخ آفریقا در راستای گسترش نفوذش قائل است.

یک سری تصاویر ماهواره‌ای جدید نشان می دهند که چین به تقویت پایگاه پشتیبانی خود در آنجا ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصاویر حاکی از تکمیل اساسی یک اسکله و راه اندازی قریب‌القوقوع آن است. یک تحلیلگر اطلاعاتی به اصطلاح منبع باز در توئیتر یک تصویر متعلق به ماه مارس سال جاری میلادی را منتشر کرد که نشان‌دهنده فعالیت یک لودر در حال کار به روی یک تکه زمین مصنوعی ایجاد شده در ساحل است که پیامهای زیادی دارد. تحلیلها حاکی از این است که این تلاشی برای ایجاد دومین اسکله بزرگ به منظور افزایش چشمگیر ظرفیت این پایگاه است.

این پایگاه در جیبوتی اولین پایگاه نظامی خارجی چین است که در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد اما اسکله‌های آن همچنان در دست احداث هستند. این پایگاه در ظاهر چشمگیر و دارای فضای داخلی منظم و محوطه‌ای بزرگ برای هلیکوپترها است. نشانه‌ای از ایجاد تونلهای محافظ برای کشتیها در آنجا بر خلاف برخی پایگاه‌های داخل چین دیده نمی‌شود اما بی تردید در این پایگاه امکانات دفاعی تعبیه شده است. دیوار محیط پیرامونی این پایگاه همچون یک قلعه در دوران مدرن احداث شده است.

به نظر می‌رسد که عمده ساخت‌وساز مربوط به اسکله‌ای ۳۴۱ متری در پایگاه اواخر سال گذشته میلادی پایان یافته است. این اسکله به حدی درازا دارد که بتواند پذیرای ناو هواپیمابر جدید چین و دیگر کشتی های جنگی این کشور باشد.

همچنین این ناو می تواند به آسانی پذیرای چهار زیردریایی هسته‌ای چین در صورت لزوم باشد. با این حال این اسکله همچنان دارای محدودیتهای نسبی بوده و این طبیعی است که چین به دنبال افزایش اسکله‌ها باشد. فعالیتهای جدید حاکی از ساخت یک اسکله دوم در آنجا در نزدیکی اسکله اولی است.

جیبوتی یک بندر راهبردی در دهانه دریای سرخ همراه با دسترسی آسان به دریای عربی، خلیج فارس و اقیانوس هند است. بسیاری از کشتی‌هایی که ماموریت مقابله با دزدی دریایی و محافظت از تانکرها را دارند در آنجا توقف می کنند. خود چین کشوری است که در چنین عملیاتهایی دخیل بوده است.

یک مساله نگران کننده برای ارتش‌های غربی، نزدیکی پایگاه‌های چین به تاسیسات آنها است. پایگاه مذکور تنها حدود هفت مایل با یک پایگاه نیروی دریایی آمریکا موسوم به "کمپ لمونیه" فاصله دارد. این پایگاه در سال ۲۰۰۱ احداث شد و تنها پایگاه دائمی ارتش آمریکا در آفریقا محسوب می شود. همچنین پایگاه چین کمتر از پنج مایل با بندر اصلی کشور جیبوتی که مکررا از سوی کشتی‌های جنگی اروپایی و آمریکایی مورد استفاده قرار می‌گیرد فاصله دارد.

ماه مه ۲۰۱۸ وزارت دفاع آمریکا رسما به دولت چین از بابت لیزر انداختن از محل پایگاه آنها به سمت یک هواپیمای این کشور که باعث آسیب جسمی به دو تن از خدمه شد شکایت کرد.

باید منتظر ماند و دید که چین چطور از این پایگاه جدید برای پشتیبانی از نیروی دریایی خود استفاده می‌کند اما سرمایه‌گذاری‌های چشمگیری روی آن داشته است. این بعید است که چین این پایگاه را تنها برای استفاده در پاره‌ای از موقعیت‌ها و اوقات در نظر گرفته باشد. از سوی دیگر تحلیل شده که چین به کشورهای پاکستان یا میانمار به عنوان حوزه‌های مناسب برای ساخت دیگر پایگاه‌هایش چشم دارد.

312 310

کد خبر 1387030

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: چین خاورمیانه اقیانوس آرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران

یک سازمان حقوق بشری در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به غزه مدارس این باریکه را به پایگاه‌های نظامی برای خود تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز-چهارشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: اسرائیل به‌طور عامدانه مراکز غیرنظامی را نظامی می‌کند و مدارس و مراکز آموزشی را به پایگاه‌های نظامی در چارچوب حملاتش به نوار غزه برای هفتمین ماه متوالی تبدیل کرده است. ارتش اشغالگر به بمباران و ویرانی هدفمند و گسترده مدارس و کشتار و اعدام غیرقانونی غیرنظامیانی که به مدارس پناه آورده‌اند اکتفا نکرد بلکه تعدادی از مدارس را به پایگاهایی نظامی برای خود و تمرکز نیروها و تجهیزاتش و همچنین مراکز بازداشت، بازجویی و شکنجه تبدیل کرده است که این امر نقض آشکار قوانین بین‌المللی و قواعد جنگ است.

طبق گزارش روسیا الیوم، این سازمان حقوق‌بشری اعلام کرد: این جنایت‌های اسرائیل در راستای تداوم میراث استعماری است که بر پایه سلطه گری و برچیده شدن مولفه‌های اصیل و اساسی ملت‌ها به ویژه فرهنگی و آموزشی بنا نهاده شده است. ارتش اسرائیل در حمله به غزه بسیاری از مدارس این منطقه را به پایگاه‌های نظامی و مراکز بازداشت تبدیل کرده است؛ مدارسی مانند صلاح‌الدین که در ماه فوریه به بازداشتگاه و مرکز بازجویی برای صدها غیرنظامی تبدیل شد. در روز ۳۰ آوریل امیر بوخبوط خبرنگار اسرائیلی ویدیویی منتشر کرد که نشان می‌دهد ارتش این رژیم یک پایگاه نظامی عملیاتی در داخل یک مدرسه در نوار غزه ایجاد کرده است و این پایگاه وابسته به تیپ ۱۶۲ است و از داخل آن عملیات نظامی انجام می‌دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: نظامیان اسرائیلی ویدیوهای زیادی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها به مدارس هجوم می‌آورند و آوارگان را مجبور به تخلیه آن‌ها می‌کنند، همچنین آن‌ها در برخی از کلاس‌ها مستقر شده و از داخل آن‌ها تیراندازی می‌کنند. این نظامیان همچنین یک مدرسه وابسته به سازمان ملل را منفجر می‌کنند و به این کار افتخار می‌کنند. اسرائیل ۸۰ درصد مدارس غزه را به طور کامل و یا جزئی ویران کرد، این رژیم حتی مدارس وابسته به سازمان ملل که به پناهگاهی برای آوارگان تبدیل شده تخریب کردند و حملات این رژیم همچنان ادامه دارد حتی در مناطقی که خود آن‌ها گفته‌اند امن هستند. علاوه بر ده‌ها هزار شهید و مجروح در غزه، ۶۲۵ هزار دانش‌آموز از حق آموزش محروم هستند، از سوی دیگر ۶ دانشگاه در نوار غزه تخریب شده است که یکی از آن‌ها چند هفته بعد از اینکه به عنوان پایگاه‌ نظامی برای اسرائیل از آن استفاده می‌شد، توسط این رژیم منفجر شد.

دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در بخش دیگری از بیانیه خود بر لزوم محافظت از مدارس غزه تاکید کرد و از جامعه بین‌المللی خواست تا به تل‌آویو فشار بیاورد و عملیات نظامی در داخل و علیه مدارس غزه را متوقف کند.

این سازمان همچنین خواستار ورود کمیته‌های فنی متخصص به داخل غزه و انجام تحقیق درمورد جنایت‌های وحشتناک اسرائیل و نسل کشی مردم فلسطین در غزه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • آیا نفوذ روسیه در قفقاز جنوبی کاهش یافته است؟
  • شرایط نامساعد دریا اسکله های گردشگری قشم را تعطیل کرد
  • هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم
  • گزارشی حقوقی از تبدیل مدارس غزه به پایگاه‌های نظامی توسط اشغالگران
  • دستور دادستانی برای راه‌اندازی پایگاه امداد دریایی گناوه
  • «اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی