Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@12:15:43 GMT

صداي آژيري كه هم‌اكنون مي‌شنويد...

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۳۵۴۵

هم خوزستاني‌ها و هم تهراني‌ها صداي آژير قرمزي كه هنگام حمله هوايي پخش مي‌شد تا مردم به پناهگاه‌ها بروند را خوب به خاطر دارند. حالا سال‌هاست كه جنگ تحميلي پايان يافته ولي جنگ صورت‌هاي جديدي به خود گرفته است. شايد تهران به نسبت پايتخت ‌بودن توانسته زخم‌ بمباران‌هاي هوايي جنگ تحميلي را مرهم بگذارد. تهران به سبب تمركزگرايي شديدي كه خواسته و ناخواسته بر آن مترتب شده، قطب بسياري از فعاليت‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همين دليل اين روزها ميزبان ترددهاي بسيار است و همين موقعيت تهران را در جنگ جديدي كه با آن درگير شده‌ايم و اتفاقا لشكريانش را نمي‌بينيم بسيار خطرناك كرده است.  اما خوزستان برخلاف پايتخت هنوز با زخم‌هاي باقيمانده از جنگ دست و پنجه نرم مي‌كند و علاوه بر آن در سال‌هاي پس از جنگ با وجود آنكه موقعيت و پتانسيل‌هاي بزرگي داشته و در اقتصاد كشور هم نقش‌هاي حياتي ايفا كرده اما نتوانسته براي رفاه مردم خود پيشرفتي داشته باشد. اتفاقات مختلف و متنوعي بر آزرده شدن مردم افزوده است. از ريزگردها گرفته تا مشكل آب شرب و كاهش دبي كارون به سبب انتقال از سرچشمه‌ها به ساير نقاط كشور. سوءمديريت در دهه‌هاي اخير مشكلات مختلفي را در اين خطه انباشته كه اينك در شرايط به وجود آمده از شيوع ويروس كرونا بيشتر رخ نمايانده است. نشانه اين سوءمديريت‌ها در بهمن 1395 اتفاقي عجيب را براي خوزستان رقم زد و به يك‌باره كل استان دچار بي‌برقي سپس بي‌آبي شد. ماجرايي كه اگر به ‌موقع با يك كار معمول و ساده يعني مقره‌شويي تاسيسات برق انجام شده بود، مي‌توانست رخ ندهد ولي داد. يكي از مشكلاتي كه اين روزها نگراني از شيوع ويروس كرونا و تعداد مبتلايان را بيشتر كرده است، كمبود كادر درماني و تخت بيمارستاني است. جالب است در همان خرمشهري كه تا چند روز ديگر سالگرد آزادسازي آن را پيش رو داريم، بيمارستان و تخت كافي نداريم. پيش‌تر روزنامه اعتماد در گزارشي وضعيت سلامت و درمان شهر خرمشهر را منعكس كرده بود. درست در روزهايي كه گرماي تير ماهي سال 1397 و قطع آب شرب در آبادان و خرمشهر مردم اين منطقه را آزرده بود، شهروندان اين دو شهر از نبود امكانات درماني در اين شهر گله‌مند بودند و از اينكه مراكز خصوصي بسياري براي پوشش درماني توريست‌هاي عراقي راه‌اندازي شده دلخور. «اعتماد» همان زمان موضوع كمبود امكانات درماني را منعكس كرد. با همه اين تفاسير حال خوزستان همچنان خوب نيست. در همين روزهايي كه لشكر ناپيداي كرونا شهر به شهر خوزستان را درنورديده است، ريزگردها هم دوباره سر و كله‌شان پيدا شده است. اين روزها شنيده مي‌شود، مي‌گويند ويروس كرونا از كولر هم مي‌تواند راه نفوذ بيابد و اين پرسش برجسته‌تر شده كه گرماي طاقت‌فرساي اين خطه را بدون كولر چگونه مي‌توان تاب آورد؟  از سوي ديگر همه ما خوزستاني‌ها مي‌دانيم كه فرهنگ و مراودات فاميلي در سرزمين مان زبانزد عام و خاص است و اگر خوزستاني‌ها را به خونگرم بودن مي‌شناسند ناشي از آثاري در رفتار و كردار يا عادات فرهنگي آنهاست. حالا وضعيت به گونه‌اي رقم خورده كه همين آداب و رسوم فرهنگي و همين خونگرمي ممكن است، كار را برايمان سخت و پيچيده‌تر كند.  

در همين مدت كه مراكز اجتماع نظير رستوران‌ها و سالن‌ها و حتي مساجد و حسينيه‌ها را بسته ‌نگاه داشته بودند، خانه‌هاي عيالواري خوزستاني‌ها ميزبان مراسم و آيين‌ها به ويژه در مصيبت‌هايي بود كه برايش «فاتحه‌خواني» برگزار مي‌كنيم. اين گردهمايي‌ها كار دستمان داده است و امروز خبرها چنان شده كه خطه ما در صدر شيوع و تلفات ويروس كرونا قرار گرفته است. عيد سعيد فطر كه براي خوزستاني‌ها به ويژه اعراب اهميت دارد همراه مراسم و آيين‌هايي است كه از نو پوشيدن شروع مي‌شود و ديد و بازديدهاي بسياري را رقم مي‌زند. اين وضع مي‌تواند، موقعيت شيوع بيماري كوويد19 را وخيم‌تر كند. در چنين شرايطي معضل بسيار مهم اين است كه نمي‌توان با همان نسخه‌اي كه در تهران براي كنترل و مديريت بيماري و بحران آن پيش مي‌رويم در خوزستان هم پيش برويم. سال‌هاست گوش مردم از وعده‌ها و شعارها يا حرف‌هاي مسوولان پر شده بوده و اينك به سادگي با يك حرف و يك دستور گوششان به حرف مسوولان كشوري بدهكار نيست. از سوي ديگر در بحران‌هايي كه پيش آمده از آب ‌شرب گرفته تا ناآرامي‌هاي مربوط به افزايش بهاي بنزين، پاسخ مناسبي دريافت نكرده‌اند و به نظر مي‌رسد اعتماد بين مردم و مسوولان مخدوش شده باشد و امروز به سادگي با برنامه‌هاي تعيين شده براي مهار ويروس كرونا همراهي نكنند. اين در حالي است كه همه ما مي‌دانيم بدون همراهي و همكاري مردم در پيشگيري و كنترل بيماري كوويد19 نمي‌توانيم بر اين لشكر ناپيدا فايق آييم. پس تا دير نشده بايد راه‌هاي جديد و موثر را به كار ببنديم و از اين موقعيت براي احياي سرمايه اجتماعي در خوزستان بهره بگيريم.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: ویروس کرونا خوزستانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۳۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی خوزستان به ۷۰ درصد رسید

به گزارش خبرنگار مهر، علی دهقانی در جلسه مشترک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و ستاد مستندسازی وزارت نیرو، رونمایی از اسناد مالکیت اراضی بستر رودخانه‌ها و املاک وقفی دولتی که در سالن جلسات هتل بوستان اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امنیت یک مقوله آسان و از نیازهای اساسی جامعه است. در ابعاد مختلف، امنیت واحد اهمیت است و یکی از مهم‌ترین ابعاد امنیت، امنیت اموال و دارایی‌های مردم، جامعه و بیت‌المال است.

رئیس کل دادگستری خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه اموال غیرمنقول سهم قابل توجهی در دارایی‌های جامعه و مردم دارد، تأمین امنیت مالکیت مردم و جامعه، به عبارتی صیانت از مالکیت اشخاص اعم از حقیقی، حقوقی، مردم و بیت‌المال یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت است؛ لذا به همین منظور است که سازمان ثبت اسناد و املاک از سازمان‌های وابسته به قوه قضائیه است و کار حاکمیتی برعهده دارد.

وی افزود: اعتبار دادن به معاملات غیررسمی، مالکیت اموال غیرمنقول را به خطر می‌اندازد و این یک تهدید برای مالکیت اموال غیرمنقول است. اگر این اعتبار عادی باشد به مالکیت اموال غیرمنقول تزلزل وارد می‌کند، در همین راستا در عرصه‌های مختلف تثبیت مالکیت صورت گیرد و از تزلزل مالکیت مردم، جامعه و بیت‌المال جلوگیری شود.

رئیس کل دادگستری خوزستان با بیان اینکه اعتبار معاملات غیررسمی به مالکیت اموال غیررسمی نیز آسیب وارد می‌کند، تصریح کرد: با تلاشی که در راستای ترویج معاملات رسمی جامعه در حال صورت گرفتن است، مالکیت اموال منقول تثبیت پیدا می‌کند و در نتیجه مالکیت و دارایی‌های مردم تثبیت می‌شود.

دهقانی ادامه داد: در خوزستان شاهد هستیم که با تلاش‌های صورت گرفته، اختلاف‌ها برطرف شده و امروز در فراهم کردن زمینه تثبیت مالکیت در تمام عرصه‌های، اقدامات بزرگی انجام شده است؛ امروز در خوزستان در مقوله تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی متعلق به مردم به ۷۰ درصد رسیده‌ایم که شاید این میزان به اندازه چهار استان باشد.

وی عنوان کرد: همچنین در حوزه صدور اسناد وقفی سالیان سال در خوزستان اختلافات و موانعی وجود داشت که پس از ۱۰۰ سال برای ۶۶ هزار هکتار از اراضی وقفی استان نیز سند صادر شده و تثبیت مالکیت صورت گرفت.

دهقانی با تاکید بر اینکه تالاب‌های بین‌المللی خوزستان سرمایه‌های ملی هستند، گفت: این تالاب‌ها برای اولین بار با مساحت ۳ هزار و ۸۶۰ هکتار تثبیت مالکیت و سند صادر شد؛ در برخی روستاهای استان نیز تثبیت مالکیت صورت گرفته چرا که اعمال حق مالکیت با صدور سند مالکیت است و تا زمانی که مالکیت ثابت و تثبیت نشود، شخص نمی‌تواند اعمال مالکیت نسبت به مایملک خود داشته باشد.

رئیس دادگستری خوزستان بیان کرد: تثبیت مالکیت در حوزه سرمایه گذاری و تولید است، شخصی که در خوزستان سرمایه گذاری می‌کند اگر تثبیت مالکیت داشته باشد و در عرصه‌ای که تولید انجام می‌شود، سند رسمی وجود داشته باشد، قطعاً تقویت تولید در سطح استان را به همراه خواهد داشت لذا باید تلاش کنیم تا تثبیت مالکیت در حوزه تولیدی و صنعتی را به بهترین وجه به منصه ظهور برسانیم.

کد خبر 6086689

دیگر خبرها

  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • انعکاس مشکلات شما در صدای مردم ششم اردیبهشت ماه استان قزوین
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • کمبود شیرخشک نوزادان در داروخانه‌های جنوب غرب خوزستان
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • قرارداد یک سال و نیمه فولاد با ویسی ادامه دارد
  • تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی خوزستان به ۷۰ درصد رسید