Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@00:24:21 GMT

تجارت گروه‌های فعال اروپایی در عرصه جرائم سازمان‌یافته

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۱۳۸۸۳

تجارت گروه‌های فعال اروپایی در عرصه جرائم سازمان‌یافته

عرصه فعالیت گروه‌های فعال اروپایی در حوزه جرائم سازمان‌یافته بسیار گسترده و وسیع است و در سه منطقه اصلی بالکان، شمال مدیترانه (کشورهای جنوبی اروپا) و نیز منطقه شمال غرب قاره سبز متمرکز هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از کادراس، گزارش جدید ارزیابی ریسک‌های جهانی مجمع جهانی اقتصاد که در ژانویه سال ۲۰۱۹ منتشرشده است، تفاوتی قابل‌تأمل با گزارش‌های سال‌های قبل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال ریسک تجارت غیرقانونی در جایگاه جدیدترین ریسک، تعداد بحران‌های جهانی را به ۲۹ ریسک، افزایش داده است و خود در رتبه دهم جدول ۱۰ ریسک مهم سال ۲۰۱۹ قرارگرفته است. در تعریف مؤلفه‌های این بحران تازه افزوده شده، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و انواع جرائم سازمان‌یافته آمده است. یکی از دلایل قرارگیری مؤلفه تجارت غیرقانونی در کنار سایر ریسک‌ها را می‌توان بازگشت فعالیت‌های گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) در منطقه خاورمیانه و سرریزی پیامدهای آن به سایر نقاط جهان دانست. یکی از این پیامدها بی‌شک شتاب افزایش انواع تجارت غیرقانونی در خاورمیانه و منطقه هم‌جوار آن اروپاست.

اروپا قاره‌ای به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای مصرف هروئین شرق، کوکائین غرب و حشیش تولیدی منطقه اروپاست. قرارگیری بین دو منطقه اصلی تولید مخدر دنیا – آسیا و امریکای لاتین- و همچنین هم‌جواری با آفریقای سراسر شورش و فقر، اروپای قاره‌ای را به مقصد و ترانزیتی حیاتی و در دسترس برای انواع جرم سازمان‌یافته از قاچاق مواد مخدر و انسان گرفته تا پول‌شویی و جعل و فساد، تبدیل کرده است.

اروپای قاره‌ای از منظر بررسی و دسته‌بندی فعالیت گروه‌های جرائم سازمان‌یافته [۱] را می‌توان به سه منطقه اصلی بالکان، شمال مدیترانه (کشورهای جنوبی اروپا) و نیز منطقه شمال غرب، تقسیم کرد. این نوشته بر آن است که به بررسی انواع گروه‌های جرائم سازمان‌یافته با تمرکز بر قاچاق مواد مخدر در دو منطقه بالکان غربی و شمال غرب مدیترانه بپردازد. دلیل این انتخاب را می‌توان در شباهت مؤلفه‌های ترانزیت و مصرف این دو منطقه باهم دانست. چراکه بخش شمال غربی بیشتر مصرف و توزیع‌کننده مواد مخدر و کمتر ترانزیت است. تمرکز اصلی این نوشته بر شیوه‌های سرمایه‌گذاری درآمدهای ناشی از تجارت غیرقانونی مواد مخدر در این مناطق و مقایسه آن‌ها با یکدیگر است. بدین ترتیب که هرکدام از این مناطق با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک، چه نوع جرم سازمان‌یافته و چه شیوه پول‌شویی رایج‌تر است.

به این منظور، کشورهای بالکان به‌عنوان یک مجموعه در نظر گرفته‌شده و منطقه شمال غرب مدیترانه نیز دو کشور ایتالیا و اسپانیا که هرکدام در معرض فعالیت انواع گروه‌های جرائم سازمان‌یافته و ترانزیت مواد مخدر منطقه اروپا هستند، موردبررسی قرارگرفته است.

گروه‌های جرائم سازمان‌یافته

طبق تعریف کنوانسیون جرائم سازمان‌یافته فراملی [۲]، گروه جرائم سازمان‌یافته «یک گروه ساختارمند متشکل از سه نفر یا بیشتر است که برای یک دوره زمانی وجود دارد و با هماهنگی در راستای ارتکاب یک یا چند جرم جدی به‌منظور به دست آوردن منفعت مادی و مالی، اقدام می‌کنند»[۳]. این گروه‌های سازمان‌یافته نیاز به تشکیلاتی بین‌المللی دارند. کنوانسیون جرائم سازمان‌یافته فراملی بیان می‌دارد که این گروه‌ها به‌منظور پوشش فعالیت‌ها و عملکردهای مجرمانه خود، ممکن است که در دو یا چند کشور عملیات مشترک انجام دهند. همچنین جرایمی که این گروه‌ها انجام می‌دهند نه‌تنها در کشوری که انجام می‌گیرد، بلکه در کشورهای دیگر نیز تأثیرات خود را دارد. [۴]

عرصه فعالیت‌های این گروه‌ها بسیار گسترده و وسیع است. این عرصه‌ها شامل قاچاق مواد مخدر، پول‌شویی، قاچاق اسلحه، دزدی بین‌المللی اتومبیل، نزول‌خواری، قاچاق عتیقه‌جات و آثار هنری، سنگواره‌های نایاب و همچنین جرائم زیست‌محیطی همچون تجارت مواد هسته‌ای در بازار سیاه و دفع غیرقانونی زباله‌های خطرناک، قاچاق حیوانات و گونه‌های گیاهی در معرض خطر انقراض، روسپی‌گری و پورنوگرافی (اعم از پورن اینترنتی)، قاچاق مهاجرین غیرقانونی و تجارت اعضای بدن انسان، جرائم رایانه‌ای، کار اجباری و … می‌شود.

یکی از عرصه‌های کلیدی برای همه گروه‌های جرائم سازمان‌یافته، مواد مخدر است. سود سرشار حاصل از قاچاق و فروش مواد مخدر، از میزان کشفیات آن به‌طور تقریبی آن‌هم توسط مقامات گمرک تا حدی قابل تخمین است. بااین‌حال در مورد این موضوع که مواد مخدر بخش عظیمی از درآمد این گروه‌ها را تأمین می‌کند، اتفاق‌نظر وجود دارد. به‌این‌ترتیب که مواد مخدر این گروه‌ها را قادر می‌سازد که سرمایه عظیم و قدرت فرمان و مدیریت به دست آورده و بتوانند این سرمایه را با خریدن مقامات در نهادهای متفاوت دولتی و غیردولتی سرمایه‌گذاری کنند. [۵]

پی‌نوشت‌ها:

[۱] Organized Crimes Groups (OCGs)

[۲] The UN Convention on Transnational Organized Crime (UNTOC)

[۳] United Nations Convention against Transnational Organized Crime (2000، November 15). New York، entry into force 2003. Available at

http://www.unodc.org/documents/treaties/UNTOC/Publications/TOC%20Convention/TOCebook-e.pdf

[۴] Research Report، Global Initiative against Transnational Organized Crime، Organized Crime: A Cross-Cutting Threat to Sustainable Development، Geneva، 2015.

[۵] http://people.exeter.ac.uk/watupman/undergrad/Neilson/activities.html

انتهای پیام/4106/

منبع: آنا

کلیدواژه: مدیترانه بالکان جرائم سازمان یافته تجارت غیرقانونی قاچاق مواد مخدر گروه ها شمال غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۳۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان

سردار  علی اکبر جاویدان  فرمانده انتظامی استان هرمزگان گفت : با دریافت خبری توسط مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان مبنی بر اینکه قاچاقچیان مواد مخدر قصد دارند از طریق محور‌های مواصلاتی استان محموله‌ای را از بندرعباس به سمت خمیر انتقال دهند، به سرعت چندین تیم اطلاعاتی و عملیاتی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان و شهرستان خمیر به محل مورد نظر اعزام شدند.

وی از هماهنگی‌های درون و برون سازمانی برای اجرا دقیق و هدفمند عملیات خبر داد و افزود: پس از چند ساعت کار اطلاعاتی، سرانجام یک دستگاه خودروی پژو توسط مأموران شناسایی و تحت تعقیب و مراقبت قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان گفت: راننده خودرو و سرنشین با بی توجهی به دستورات پلیس از محل متواری که پس از طی مسافتی با شلیک چند تیر هوایی و لاستیک عقب، خودرور متوقف و سرنشین آن دستگیر و در بازرسی از آن ۱۴۷ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک کشف شد.

این مقام ارشد انتظامی افزود: در عملیاتی دیگر نیز مأموران انتظامی شهرستان جاسک با اشراف اطلاعاتی یک قاچاقچی مواد مخدر را که با یک دستگاه موتورسیکلت قصد حمل مواد مخدر از تنگه راگب و گذراندن از پشت ایست و بازرسی (بونجی) را داشت با استفاده از قانون به کارگیری سلاح و شلیک چندتیر هوایی دستگیر و ضمن توقیف موتورسیکلت در بازرسی از آن، مقدار ۹۸ کیلوگرم حشیش کشف کردند.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به دستگیری دو متهم و پیگیری جهت دستگیری دیگر متهم خودروی پژو، گفت: در این دو عملیات ۲۴۵ کیلو و ۷۵۰ گرم تریاک و حشیش کشف شد.

 سردار جاویدان در پایان ضمن هشدار در خصوص آثار سوء اعتیاد در جامعه، از شهروندان خواست تا ضمن تعامل با پلیس در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه مراتب را در اسرع وقت از طریق تلفن ۱۱۰ و سامانه ۱۲۸ به پلیس اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • خرده‌فروشی مواد مخدر معضلی جدی در کنارک
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • ۵۷۰ کیلوگرم تریاک با همکاری پلیس استان سمنان کشف شد
  • کشف ۲۴۵ کیلوگرم حشیش و تریاک در هرمزگان
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • فعالان حوزه خانواده در«جامعه پردازخانواده» به یکدیگرمعرفی می‌شوند
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان