Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید علی‌اصغر هاشمی علیا شب گذشته، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه در ویژه‌برنامه «سوره» گفت: برخی ضیافت‌ها اختصاصی هستند. گاهی اوقات خداوند میبیند بندگانش در غفلت اند و درنتیجه در رحمتش را به‌صورت ویژه باز میکند و میگوید من دوستت دارم چرا من را فراموش کردی؟ ما توجه نداریم که حتی نفسی که می‌کشیم نعمت خداوند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزه ضیافت ویژه‌ای برای قرب الهی است.

این مفسر قرآن افزود: کمال در لذت‌های دنیا نیست. بلکه این‌ها متاع‬ هایی است که برای حفظ بقای انسان لازم است. غذاهای الهی غذای روحی است. خداوند می‌خواهد روح ما ارتقا پیدا کند. «وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُری‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ». از در و دیوار عالم برکات برای انسان نازل می‌شود. این برکات برای تقوا، تزکیه نفس و تقویت روح است. نظام الهی بر این اساس قرار دارد. به همین دلیل است که ماه رمضان به‌عنوان ضیافت الهی نامیده شده است.

وی ادامه داد: قرآن کتاب عمل و هدایت است و در تمام عمر به آن نیاز داریم. در عمل به قرآن است که رحمت الهی نازل می‌شود. در روایت داریم که قرآن سفره الهی است هر چه می‌توانید از آن استفاده کنید. اهل قرآن کسانی هستند که قرآن را می‌خوانند برای آن‌که برنامه زندگی خود قرار دهند. پیامبر اکرم (ص) می‌گوید اگر می‌خواهید زندگی سعادتمندانه داشته باشید و مرگ شهدا را داشته باشید و در روز حسرت نجات پیدا کنید و روز آتش در سایه باشید و در هدایت باشید، درس قرآن بیاموزید که کلام خداست و بازدارنده از اغواهای شیطان است و همچنین میزان اعمال است.

آیت‌الله هاشمی علیا اضافه کرد: اگر کسی توانست هوی‌های نفسانی خود را کنار بزند شهید است و با شهدا محشور می‌شود. روز قیامت روز حسرت است. کافر از کفر خود حسرت دارد و مؤمن حسرت می‌خورد که چرا برای این روز با خود کم همراه آورده است. علم برای عمل است. عالم اگر به علم خود عمل نکند و گرفتار دنیا شده باشد اصلاً عالم محسوب نمی‌شود. در این ماه رمضان که ختم قرآن میکنیم سعی کنیم با توجه بخوانیم و ببینیم که آیا به این حرفها عمل میکنیم یا خیر. بعد که متوجه اشکالاتمان شدیم در شبهای قدر از خدا بخواهیم که آنها را در ما برطرف کند.

در ادامه هفدهمین قسمت از ویژه‌برنامه «سوره»، گفتگوی مسعود دیانی با حبیب‌الله بابایی و سید حسین شهرستانی درخصوص «قرآن و تمدن» پخش شد.

حبیب‌الله بابایی در این گفتگو گفت: لفظ تمدن در قرآن نیامده اما مفاهیمی در قرآن وجود دارد که وقتی آن‌ها را بررسی می‌کنیم همین منظور را می‌رساند. مفاهیمی مثل جامعیت، نظام‌مند بودن، حیات طیبه، عمران، تمکن، مُلک و …. هرکدام از این‌ها و ارتباط این واژگان با هم ما را به الگوی قرآنی در موضوع تمدن نزدیک‌تر می‌کند. واژه امت در قرآن در این بین اهمیت دارد که نه‌تنها ما را به مفهوم تمدن می‌تواند نزدیک بکند بلکه می‌تواند ما را فراتر از آن ببرد.

این پژوهش‌گر تمدن دینی افزود: قانون و اخلاق و در کنار آن معنویت، نظمی که مدنظر قرآن است را می‌سازد. علاوه بر نظم اخلاقی و نظم قانونی، می‌توان از نظم دینی هم سخن گفت. هادسن در کتاب «اعجاز اسلام» پیوستگی تمدنی اسلام از پکن تا آندلس در عین رسوم و تاریخ متنوع را به دلیل کتاب قرآن می‌داند که توانست برای همه فرهنگ‌ها، زبان مشترک و جهان‌بینی و ارزش‌های مشترک ایجاد کند. نظم معنوی نیز داریم که می‌تواند صلح و عدم تنش ایجاد کند. تجربه معنوی مشترک می‌تواند این تأثیر را داشته باشد. به‌عنوان‌مثال حب به امام حسین (ع) را شاهد هستیم که چنین اثری دارد.

وی سپس گفت: زبان قرآن به‌گونه‌ای است که غیر مؤمنین هم می‌توانند منطق آن را دریافت کنند و به‌درستی آن اذعان کنند. مفهوم تحدّی در قرآن نیز در همین راستاست. این ویژگی باعث می‌شود که قرآن در مقیاس جهانی توسعه پیدا کند. برخی آیات قرآن خطاب به مؤمنین است و برخی خطاب به اهل کتاب و حتی ناس. این به این دلیل است که هرکدام از آموزه‌های قرآنی مناسب یک مخاطب است. به نظر می‌رسد از آیاتی که خطاب به ناس است می‌توان بخش‌های جهان‌شمول قرآن را پیدا کرد.

سید حسین شهرستانی در ادامه عنوان کرد: تمدن کلان‌ترین واحد مدنیت و شهرنشینی است. قرآن «کافَّةً لِلنَّاس» نازل شده و به دنبال خلق امت واحده جهان‌شمول است که همه اقوام و فرهنگ‌های مختلف را در بربگیرد و لوازم آن را در سنت تشریعی اسلام بیان کرده است. یکی از این لوازم خدای این جهان و توحید پیرامون الله است که مهم‌ترین زمینه تأسیس تمدن جهانی است. خداوند را با وحدت در ذات و کثرت در اسماء و صفات و افعال می‌شناسیم.

این پژوهش‌گر اجتماعی افزود: طرح قرآن در ساختن امت از جهتی رویکردی وحدت‌گرایانه است. «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَه». اما این وحدت به معنی سرکوب گوناگونی‌ها و استاندارد شدن و یکدست شدن رفتارها و ندیده گرفتن تمایزات نیست. «إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی‏ وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا». امت قرآنی نه یک اجتماع ناهمگون و متعارض انسانی است و نه به معنی همسانی و هم‌شکلی است.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی در مفهوم امت، صیرورت و شدن و تحول و پویایی نیز موضوعیت دارد. به همین دلیل است که می‌بینید روح واحد اسلام در کشورهای مختلف کالبد و نمود متفاوتی پیدا کرده است. در هنر، معماری، اقتصاد، آموزش، علم و …. این قابلیت خلق صورت‌های تاریخی به پیوند ظاهر و باطن و یا خلق و امر در قرآن برمی‌گردد. در طرح قرآنی رابطه میان امر باطنی و اخروی و امر ظاهری و دنیوی برقرار می‌شود. «أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَ الْأَمْر». تمدن نیز وقتی شکل می‌گیرد که یک شکلی از معنا، جامه نظم این جهانی بپوشد و کالبدی دنیوی پیدا کند.

در این برنامه همچنین یوسفعلی میرشکاک به قصه‌خوانی قرآنی از روی بخشی از کتاب «روض الجنان و روح الجنان» پرداخت. بررسی کارنامه قرآن‌پژوهی امین الخولی نیز بخش دیگری از هفدهمین قسمت برنامه «سوره» بود.

برنامه تلویزیونی «سوره» که به موضوع قرآن اختصاص دارد، در شب‌های ماه مبارک رمضان هر شب ساعت ۲۲:۴۵ دقیقه از شبکه چهار سیما پخش می‌شود. تکرار این برنامه نیز ساعت ۱۷ می‌باشد.

کد خبر 4922876

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه تلویزیونی سوره قرآن ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ ویروس کرونا قرآن کنفرانس بین المللی شهید مطهری دعا و نیایش معرفی کتاب شبکه چهار سیما رادیو گفتگو امام حسن مجتبی ع دعای روزهای ماه رمضان تفسیر قرآن حضرت خدیجه س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۴۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقد و بررسی برنامه تلویزیونی محفل در قم

در نشست تخصصی نقد و بررسی  برنامه محفل  که به میزبانی دانشکده صدا و سیمای قم در محل سالن شهید آوینی و با حضور برخی عوامل برنامه، کارشناسان، منتقدان و برنامه سازان برگزار شد، محمدحسین هاشمی گلپایگانی،تهیه کننده برنامه محفل، ساده و صمیمی بودن این مجموعه را از جمله اهداف پیش بینی شده برای تولید آن بیان کرد.

وی افزود: نیت گروه سازنده از همان ابتدا ایجاد حال خوب برای مردم بود نه آموزش مفاهیم سنگین قرآن.

هاشمی گلپایگانی با اشاره به فرایند سخت و زمان گیر انتخاب ۱۰۰ سوژه از میان ۳ هزار سوژه برای تولید برنامه افزود: برنامه محفل حاصل تلاش ۲۵۰ نفر از متولدین دهه هفتاد است که تقدیم مردم عزیز کشورمان شد.

حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان از کارشناسان برنامه محفل هم، عملی و کاربردی نشان دادن قرآن کریم و مفاهیم آنرا از نقاط قوت این مجموعه تلویزیونی عنوان کرد.

در این نشست ضمن پاسخ عوامل برنامه محفل به سوالات مطرح شده از سوی حاضران، از آقایان محمد حسین هاشمی تهیه کننده، مهدی زاد حسینی سردبیر و حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان کارشناس برنامه محفل تجلیل شد.

برنامه تلویزیونی محفل در ایام ماه مبارک رمضان امسال از شبکه ۳ سیما به روی آنتن رفت و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد
  • نقد و بررسی برنامه تلویزیونی محفل در قم
  • رئیس‌جمهور: سرکوب اعتراضات ضدصهیونیستی رسوایی دیگری برای مدعیان آزادی بیان و تمدن غرب است/ سرکوب حامیان فلسطین چهره بی‌روتوش غرب را نمایان کرد/ گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • ببینید | ماجرای اذان عجیب در جعبه سیاه