Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاریخ ایران از هر نقطه زمانی که آغاز شود؛ منطقه همدان آغازگر تاریخ همان زمان است و قرن‌ها در اوج تاریخ پر نشیب و فراز روزگاران باستان قرارمی‌گیرد که این خطه، موزه زنده و گسترده تاریخ است ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷ استانها همدان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، کهن شهر الوند خاستگاه تمدن‌های بزرگی در طول تاریخ بوده و با بیش از 3 هزار سال سابقه مدنیت، آثار تاریخی فراوانی را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در «همدان دروازه تاریخ» آمده است: «تاریخ ایران از هر نقطه زمانی که آغاز گردد؛ منطقه همدان آغازگر تاریخ همان زمان است و قرن‌ها در اوج تاریخ پر نشیب و فراز روزگاران باستان قرارمی‌گیرد.

به شهادت تاریخ نام همدان باستان با نام واژه‌های(امدانه، امدانا) در سنگ‌نگاره‌های پانزده قرن پیش از میلاد و با نام واژه(احمنا) در کتاب تورات عهد عتیق و پیش‌تر از این‌ها با نام واژه(آکسایا) یعنی شهر »کاسی»ها در هزاره دوم پیش از میلاد دلیل روشنی بر کهنسالی همدان می‌توانند باشند».

این کتاب نوشته علی جهانپور علی جهانپور در 480 صفحه است که سال 1396 به وسیله انتشارات برکت کوثر منتشر شده و به معرفی دیدنی‌های شهر همدان، نهاوند، ملایر، تویسرکان، اسدآباد، کبودراهنگ، بهار، رزن و فامنین پرداخته است.

در این کتاب ضمن اشاره به شرح زندگی صاحب بنا مانند دانشمند، عارف یا شعر، تاریخ ساخت آن و بازسازی‌ها بیان شده و در مورد آثار طبیعی مانند کوه‌ها و غارها هم معرفی خوبی انجام شده است.

در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم| «همدان در عهد صفویه» از ظهور تا سقوط؛ چرا همدان دچار عقب‌ماندگی شد؟در خانه بمانیم، کتاب بخوانیم| «مشاهیر همدان» شرح حال و آثار نخبگان علم و ادب همدانهمدان| در خانه بمانیم؛ کتاب بخوانیم/ «آیینه‌تر از آب»؛ روایتی زیبا از اسطوره اخلاص و مواسات

در بخشی از کتاب «همدان دروازه تاریخ» می‌خوانیم: «استان همدان یک موزه بزرگ و گسترده و زنده در کشور است. در این موزه بزرگ نمونه‌هایی از آثار تاریخ‌ساز ایران از بدو پیدایش را در چهره استان می‌توان دید. بدون اغراق آثار پیدایش تمدن و شهرنشینی با تمام زیر و بم‌هایش از نخستین دوره شکل‌گیری جامعه، شهر و حکومت را در چهره تاریخی استان می‌توان دید و مشاهده نمود و به پژوهش و بررسی سرگرم شد.

تپه هگمتانه در شهر همدان، تپه نوشیجان در شهر ملایر و تپه گیان در شهر نهاوند، سه دروازه بزرگ تاریخی هستند که هر پژوهشگر، تاریخ‌نگار و باستان‌شناس را به سوی خود فرامی‌خوانند.

بسیار سخن‌های نهفته از لابلای خشت‌های خام خود با فریادی رسا سخن می‌گویند که تنها گوش‌های آشنا می‌شنوند و ده‌ها نقاط دیگر و سنگ نوشته‌ها هستند که با کلمات میخی، یونانی، کوفی، عربی بیانگر تاریخ گذشته این دیارند.

آثار باستانی و تاریخی از 2500 سال پیش اوراق گشوده‌ای هستند در سنگ‌نگاره‌ها و قطعه سفال‌های ازهم پاشیده که هریک به نحوی بازگوکننده بزرگی زرین از تاریخ ایران بزرگ هستند».

انتهای پیام/744/ش

R41405/P/S6,75/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانه بمانیم کتاب بخوانیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است

میرشمس‌الدین فلاح هاشمی مدیرعامل نشر صاد در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره برنامه‌ها و فعالیت‌های این نشر گفت: نشر صاد وارد چهارمین سال فعالیتش شده و با توجه به اهداف اصلی این نشر بر چند نکته مهم تمرکز خواهد داشت که بعضی از قبل بوده و بعضی هم جدید هستند.

وی افزود: تمرکز اصلی ما همچنان مثل سال‌های قبل کشف و پرورش استعداد و تربیت نویسنده است تا بتوانیم سهم مهمی درفضای فرهنگی و ادبیات داستانی کشور داشته باشیم و نویسنده‌هایی تربیت کنیم که در آینده علم ادبیات داستانی را برافراشته نگه دارند و در همین راستا ما هر سال جشنواره‌ای به نام خودنویس را برگزار می‌کنیم و با آموزه‌هایی که تعیین می‌کنیم به کشف نویسنده‌های با استعداد می‌پردازیم تا تحت مربی گری نویسنده‌های بزرگ کشور، تبدیل به یک نویسنده خوب شوند.

فلاح هاشمی اظهار داشت: مسئله بعدی بحث روایت ایرانی است که این نویسنده‌های نوقلم و حتی نویسنده‌هایی که نام آشنا هستند و آثاری که از آنها برای انتشار دریافت می‌شود، باید در فضای روایت ایرانی باشد؛ روایت ایرانی که ما الان بیش از یک سال است که در قالب فصلنامه روایت ایرانی به آن می‌پردازیم و چند کتاب ارزشمند پژوهشی هم در این راستا چاپ کردیم تا آنهایی که می‌خواهند بدانند که اصلاً روایت ایرانی چیست وکارکردش چگونه است می‌توانند با مطالعه این آثاربه این اندیشه نزدیک بشوند.

وی افزود: در واقع ما در نشر صاد داستان‌ها را هدایت می‌کنیم به سمت روایت ایرانی که بر اساس مضامین الهی و فرهنگی ایران و اسلام، شکل بگیرد و بتوانیم مثل قرون گذشته در ادبیات حرفی برای گفتن داشته باشیم و با لحن و بیان و قالب و فرم، ادبیات قابل توجهی تولید کنیم.

مدیرعامل نشر صاد درباره چالش‌های این نشر هم اظهار داشت: ما به تازگی به فضای چاپ کاغذی ورود کردیم. قبلاً بنا و تاکید نشر صاد بر انتشار آثار به صورت الکترونیک بود و چاپ کاغذی جایگاهی نداشت اما الان تمرکزمان روی چاپ کاغذی است؛ در عین حال چاپ الکترونیک هم خواهیم داشت. ضمن اینکه آثار فاخر و پرمخاطب‌تر خود را هم به صورت صوتی منتشر خواهیم کرد.

هاشمی درباره مدرسه داستانی نشر صاد هم گفت: پارسال مدرسه داستان تأسیس شد که در واقع برای خودنویسی‌هایی بود که قبلاً کتابی از آنها چاپ شده و در مرحله بالاترحرفه‌ای‌تری قرار می‌گیرند واین طرح‌ها زیر نظرمربیان و نویسندگان کارکشته‌ترتبدیل به یک رمان ارزشمند می‌شوند. این طرح از سال گذشته شروع و در مراحل پایانی‌اش هستیم و من امیدوارم که به انتشار آثار قابل اعتنایی منجر شود.

وی افزود: از چالش‌های دیگر ما بحث بودجه است که خیلی کم در نظر گرفته شده و ما باید حتماً به سودآوری مستقلی برسیم تا بتوانیم نواقصی که درقسمت مالی داریم جبران کنیم تا فضای تبلیغاتی خوبی هم داشته باشیم. با اینکه در فضای مجازی فعال هستیم ولی هنوز خیلی کار داریم تا آثار انتشارات ما به نحو احسن دیده شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • رازهای آشتی ایران و عربستان به روایت الجزیره قطر
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد