Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه باید زندگی با کرونا را تمرین کنیم،‌ گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه مادر، در این بحران بسیار خوب عمل کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر عباسعلی کریمی در نشست معاونان دانشگاه علوم پزشکی تهران با روسای دانشکده‌ها به تشریح مهم‌ترین مسائل حوزه آموزش و پژوهش و برنامه‌های پیش روی این دانشگاه پرداخت و گفت: جایگاه علم، دانش و دانشگاه و بخصوص دانشگاه‌های علوم پزشکی در این بحران و بحران‌های دیگر، بارز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت دانشگاه تعطیل نبود و بسیاری از دانشکده‌ها و همکاران در واحدهای مختلف مشغول به کار بودند.

وی تصریح کرد: دانشگاه با سربلندی مسئولیت تاریخی خود را در این بحران به انجام رساند. در واقع دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه مادر، در این بحران بسیار خوب عمل کرد و دوستان و همکاران در رده‌های مختلف پزشکی، پرستاری، پشتیبانی و خدماتی خوش درخشیدند و همکاران دانشکده‌ها نیز از این فعالیت‌ها به‌خوبی پشتیبانی کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: دانشگاه در کنار مأموریت‌های مهم خود دو نقش اصلی آموزشی و پژوهشی را برعهده دارد و بایستی این آمادگی را داشته باشد که بتواند به نیازها و سؤالات جامعه پاسخ دهد. در این جلسه شرایط موجود دانشگاه و اقداماتی که در حوزه آموزش مجازی و پژوهش صورت گرفته و همچنین برنامه‌های پیش روی دانشگاه در این عرصه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گفته وی، در این دوران همه باید کمک کنیم تا با کمترین آسیب، بیشترین حفاظت و خدمت‌رسانی صورت گیرد. ما در روزهای اول همه امکانات را در اختیار نداشتیم ولی یک عده از پزشکان و پرستاران و کارکنان باروحیه بسیار خوب، شجاعانه ایستادگی کردند تا بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر نقش‌آفرینی دانشکده بهداشت در عرصه بیماری‌های واگیر تأکید کرد و گفت: اکنون دوران دوستی و رفاقت با کرونا است و باید زندگی با کرونا را مانند سایر بیماری‌های واگیر دیگر مانند سرخک، آنفلوآنزا و… تمرین کنیم. باید در کنار بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، فشار خون و سرطان‌ها، بیماری‌های واگیر را همچنان موردتوجه قرار دهیم و در این زمینه دانشکده بهداشت باید نقش خود را به‌خوبی ایفا کند.

در ادامه این نشست دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گزارشی از وضعیت آموزش دانشگاه در دوران کرونا ارائه داد و افزود: شرایطی که در آن هستیم به کشور و دانشگاه تحمیل‌شده است. این بحران به‌صورت غیرمترقبه و در مدت‌زمان کوتاه دانشگاه را از شرایط عادی خارج کرد و به سمت شرایط جدید برد. در این زمینه غافلگیری‌هایی در کشورمان و کشورهای دنیا اتفاق افتاد که دانشگاه هم متأثر از آن بود.

وی تاکید کرد: از همان روزهای اول دغدغه ما ایجاد شرایط ایمن برای افراد و پیش برد مسائل آموزشی بود. به‌منظور ایجاد شرایط ایمن و به حداقل رساندن آسیب به افراد، در فاز اول و در حداقل زمان ممکن افرادی که حضورشان در عرصه بیمارستان‌ها ضروری نبود را از محیط خارج کردیم و سپس شرایط دانشگاه هم مانند کشور فوق‌العاده و به حالت تعطیل درآمد.

سهراب پور اظهار کرد: بااین‌وجود فعالیت‌های بالینی باقوت ادامه داشت و ما باید ابهامات را بررسی می‌کردیم تا برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. در مورد کارورزان نیز به‌سرعت تصمیم گرفته شد در محیط بمانند و از این فرصت برای افزایش مهارت خود استفاده کنند.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه به‌سرعت به وضعیت عادی بازخواهیم گشت، افزود: تعطیل کردن ممکن است راه ساده‌ای باشد، اما لزوماً بهترین راه نیست. لذا طبق دستورالعملی که وجود دارد دانشجویان می‌توانند این ترم خود را حذف کنند؛ اما برای دانشجویانی که مایل به تکمیل‌ترم خود هستند، دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های لازم تدوین شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سهراب پور اظهار کرد: حدود ۹۵ درصد از دروس علوم پایه پزشکی مجازی شده است، کاری که دو سال و نیم برای تحقق آن تلاش می‌کردیم، ولی به دلایلی با کندی انجام می‌شد؛ ظرف این مدت محقق شد. البته روسای دانشکده‌ها باید مرتب محتوای آموزشی تولیدشده را ازنظر کمی و کیفی رصد کنند.

وی با اشاره به تعامل خوب حوزه آموزش دانشگاه با وزارت بهداشت گفت: در این مدت دکتر حق‌دوست و تیم معاونت آموزشی وزارت بهداشت فوق‌العاده عمل کردند و تعامل خوبی بین دو مجموعه برقرار است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینکه شرایط به‌سرعت درحال تغییر است و هرآنچه درمورد آن صحبت می‌کنیم، مربوط به شرایط امروز است، افزود: درس‌های تئوری را به‌صورت مجازی ادامه می‌دهیم تا ترم تمام شود. در مورد درس‌های عملی نیز به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که دانشجویان بتوانند دوره‌های عملی خود را تا قبل از مهرماه به پایان برسانند. در این راستا معاونت بهداشت و دانشکده بهداشت کمک می‌کنند پروتکل‌های لازم برای خوابگاه‌ها و محیط‌های دانشجویی تدوین شود.

سهراب پور با تأکید بر مسئولیت اجتماعی حوزه آموزش دانشگاه علوم پزشکی تهران در شرایط فعلی تاکید کرد: تمامی این فعالیت‌ها بخشی از مسئولیت دانشگاه است. مهم‌ترین مسئولیت دانشگاه، مسئولیت اجتماعی است؛ براین اساس سامانه سماد در دانشگاه تعریف‌شده که جایگاه بین‌المللی دارد و اساتید می‌توانند دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی منجر به گواهی را طراحی کنند و آموزش‌های موردنیاز جامعه و عرصه بین‌المللی را ارائه دهند.

در ادامه دکتر محمدعلی صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر پاسخگویی به سؤالاتی که کرونا به وجود آورده است افزود: کرونا سؤالاتی را در دنیا مطرح کرد که هیچ پاسخی ندارد و کماکان با وجود اینکه بسیاری از کشورهای دنیا به این بحران دچار شده‌اند، هنوز هم سؤالات پایه‌ای و اساسی بسیاری وجود دارد که پاسخی برای آن‌ها نداریم.

وی با بیان اینکه دانشگاه بدون پژوهش فقط یک مدرسه بزرگ است، افزود: هنر دانشگاه علاوه بر آموزش، پژوهش است و دانشگاه بدون پژوهش یک مدرسه بزرگ است و باید بتواند به سؤالات پاسخ علمی بدهد. در این دوران وظیفه تک‌تک همه ما است که نگران آسیب به پژوهش باشیم.

صحرائیان افزود: مهم‌ترین دغدغه ما در دانشگاه انجام پژوهش‌های مسئله محور است و کرونا برای دانشگاه فرصتی را فراهم کرده است که بتوانیم این امر را محقق کنیم و به سؤالات جامعه پاسخ دهیم.

معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه بخشی از مسئولیت اجتماعی، علمی و حرفه‌ای خود را به پژوهش در زمان کرونا اختصاص دهیم، افزود: اگر در آینده این بحران تشدید شود و یا با بیماری دیگری مواجه شویم؛ اما سؤالات ما همان سؤالات ابتدای شیوع کرونا باشد، نشان می‌دهد که ما کم‌کاری کرده‌ایم. در واقع اگر علم را مهار نکنیم و برای آن برنامه پژوهشی نداشته باشیم؛ پس از مدتی از خاطره‌ها می‌رود. اگر افسوس می‌خوریم که چرا گذشتگانمان شرایطش را نداشتند تا برایمان اثری باقی بگذارند؛ امیدوارم ما که امروز شرایطش را داریم برای سال‌های بعد از خودمان، شواهد علمی باقی بگذاریم.

دکتر صحرائیان گفت: بخشی از بدنه دانشگاه در عرصه بالینی، پژوهش‌های خوبی را انجام داده‌اند. ۵۲ هیئت علمی جوان دانشگاه که تاکنون طرحی را ارائه نداده بودند، طرح خود را ارائه کردند. به نظر می‌رسد حیطه فناوری نیز در دوران کرونا باید فعال شود و دانشکده‌های مرتبط در این زمینه، نقش خود را ایفا کنند.

وی تاکید کرد: با شیوع کرونا گرنتی را از نیمه اسفند تا ۲۰ فرودین در نظر گرفتیم و در این یک ماه، حدود ۴۰۰ طرح به معاونت پژوهشی دانشگاه ارسال شد که از این تعداد ۳۰۰ طرح از دانشکده‌ها و ۱۰۰ طرح از مراکز تحقیقاتی بود. در این زمینه بررسی‌های لازم انجام شد و ما تلاش کردیم بدون تسامح، تسهیل‌گر باشیم و سرعت کار را افزایش دهیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر نظارت رؤسای دانشکده‌ها بر طرح‌های تحقیقاتی گفت: دانشگاه هیچ نیازی به مقاله‌ای که در مورد کووید 19 منتشر شود و بعد بازگردانده شود، ندارد. لذا حتماً روسای دانشکده‌ها بر فعالیت‌های تحقیقاتی نظارت داشته باشند.

وی بر ایجاد ترغیب گروه‌های علوم پایه، به پژوهش در دوران کرونا تأکید کرد و گفت: در این دوران مقالات خوبی در حوزه بالینی دانشگاه به ثبت رسیده است. نگرانی ما مربوط به پژوهش‌های علوم پایه است که باید رغبت و انگیزه لازم برای محققان فراهم شود.

صحرائیان بر ضرورت استفاده محققان از گرنت‌های خارج از دانشگاه تأکید کرد و گفت: فرایند بررسی طرح‌های مربوط به کووید 19 که گرنت خارج از دانشگاه دارند و یا هزینه‌ای دربر ندارند، تا ۱۰ خرداد تسریع می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده ها حوزه آموزش سهراب پور فعالیت ها علوم پایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۶۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، علی اکبر محمدی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت، در نیم سال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به چهار هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل مبلغ ۱۹۴ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال وام تحصیلی اعطاء کرد.

بیشتر بخوانید: وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات و ارائه وام تحصیلی با هدف ایجاد انگیزه در میان دانشجویان متاهل در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت و قانون حمایت ازخانواده صورت گرفت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین صندوق در راستای حمایت از دانشجویان متاهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد:یک هزار و ۲۱۶ نغر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228568 برچسب‌ها وام دانشجویی

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان ضد صهیونیستی برگ دیگری از دموکراسی دروغین آمریکا را رقم زد
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس در دست بررسی است
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • زلفی گل: افزایش ۳ برابری مبلغ قرارداد‌های استادان با صنایع/ میزان اختصاص گرنت به رساله‌های دکتری و طرح‌های تحقیقاتی اعلام شد 
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • افتتاح خوابگاه متأهلی برای ۱۲۰ دانشجوی علوم پزشکی تهران