Web Analytics Made Easy - Statcounter

فناوری اینترنت اشیاء با راه‌کارهای هوشمندی که ارائه می‌کند باعث شده در تمام ابعاد زندگی انسان ورود کند. در این گزارش به بررسی چشم‌انداز فعلی و آینده این فناوری می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، امروزه هرچه بیشتر با فناوری‌های عصر جدید احاطه می‌شویم، آینده ما با استقرار ماجراهای ماشینی بیشتر درگیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با سرعتی که پیشرفت‌ها در حال اتفاق است، در آینده نزدیک همه شغل‌های ما با فرصت‌های شغلی جدید مختل می‌شوند.

فناوری‌های هوش مصنوعی، علوم داده، تحلیل داده‌های عظیم، روباتیک و دیگر فناوری‌ها در بازار اشتغال آینده جایگاه بزرگی ایجاد خواهند کرد. علاوه بر این، تکامل تدریجی هم‌زمان درزمینهٔ اینترنت اشیا (IOT)، کاهش مداخلات انسانی در بسیاری از بخش‌ها را رقم می‌زند. در همین حال، پیشرفت IOT نیز برای کسانی که توانایی پیشرفت با زمان و تقویت استعداد خود را دارند، می‌تواند مجموعه جدیدی از مشاغل را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: 

دبیر مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء در گفتگو با آنا: استارت‌آپ‌های قدرتمند ایرانی در حوزه اینترنت اشیاء/ دانشگاه‌ها به IOT بیشتر توجه کنند

اگرچه موج چهارم انقلاب صنعتی در بین کارشناسان باعث ایجاد نگرانی شدید در مورد ضرر شغلی شده است، اما فناوری‌هایی مانند اینترنت اشیاء بدون شک راه‌های ناگفته را برای آنها باز می‌کنند.

در ادامه چشم‌انداز فعلی بازار کار اینترنت اشیاء را بررسی می‌کنیم.

بازار کار کنونی اینترنت اشیاء با افزایش تقاضا برای مهندسین ماهر و متخصصان فناوری که می‌توانند در خدمت میلیاردها دستگاه متصل باشند، با سرعت زیادی رو به رشد است.

بااین‌حال، متأسفانه مطالعات برنامه تحقیقاتی Immersat نشان می‌دهد که حدود 47٪ سازمان‌های موردبررسی، مهارت‌های صحیح IoT را ندارند و همه‌چیز را برون‌سپاری می‌کنند.
علاوه بر این، مؤسسه گارتنر پیش‌بینی می‌کند که حدود 75 درصد از پروژه‌های IoT به دلیل کمبود استعداد در این حوزه، ممکن است دو برابر بیشتر از آنچه که باید، به طول می‌انجامد.

همچنین میانگین حقوق پایه یک متخصص حرفه‌ای اینترنت اشیاء در کشوری مانند هند سالانه 3 هزار و 965 دلار است درحالی‌که در ایالات‌متحده نیز همین میزان 72هزار و 323 دلار در سال است. برای مهندسان اینترنت اشیاء در هند، متوسط ​​حقوق از 3هزار الی 22هزار دلار در سال است اما در ایالات‌متحده متوسط ​​پرداختی برای چنین مهندسانی بین 51هزار الی 110هزار دلار در سال است.

برای به دست آوردن چنین فرصت‌های سودآوری، متخصصان باید با روند رو‌به‌رشد به‌روز بمانند و تحول پیدا کنند وگرنه با سرنوشت مشابه کارمندان برخی شرکت‌های فناوری در سال 2017، مواجه خواهند شد که با اخراج گسترده‌ای روبرو شدند. اگر آن را یک استراتژی کاهش هزینه بنامید یا خیر، اما واقعیت این بود که آن شرکت‌های فناوری قادر به کنار آمدن با روندهای نوظهور نبودند و طبق ادعای آنها، مهارت‌های آنها می‌توانست به‌راحتی با کدهای رایانه‌ای جایگزین شود.

تأثیر کرونا در مشاغل اینترنت اشیاء

شرایط به وجود آمده از بحران کرونا همچنین بدون شک جنبه‌های بازار اینترنت اشیاء را فراتر از مراقبت‌های درمانی، تحت تأثیر قرار خواهد داد. طی یک دوره طولانی‌مدت که «فاصله‌گذاری اجتماعی» به یک معیار تبدیل شود، این امر باعث می‌شود طیف وسیعی از صنایع اعتماد و اتکای بیشتری به راه‌حل‌های اتوماسیون پیدا کنند. به عنوان مثال فروشگاه‌های هوشمند می‌توانند با رونق چشمگیری روبرو شوند.

محدودیت‌های حرکتی (قرنطینه) که در بسیاری از کشورها اعمال می‌شود به این معنی است که میلیون‌ها کارمند از خانه کار می‌کنند و دفاتر کارشان تعطیل است. بازه زمانی بازگشت به حالت عادی بسیار نامشخص است. با این وجود، در برخی کشورها، هم دولت و هم شرکت‌هایی که دارای امکانات فیزیکی هستند، در حال برنامه‌ریزی برای بازگشت به حالت عادی هستند.

علاوه بر این، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که فناوری‌های مراقبت درمانی به عنوان یک اولویت بزرگ‌تری در بین ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اشیاء در دنیای پسا کرونا شناخته می‌شود. آخرین رقم ارائه شده توسط این تحقیق نشان می‌دهد که اکنون تنها 7٪ فعالیت‌هایی که ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت اشیاء در منطقه آسیا-اقیانوسیه انجام می‌دهند مربوط به مراقبت‌های درمانی هوشمند است.

چشم‌انداز آینده

بر اساس گزارش مؤسسه Fortune، بازار جهانی اینترنت اشیاء در سال 2018، 190 میلیارد دلار ارزش داشته و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2026 به 1هزار و 102 میلیارد دلار برسد. همچنین نرخ رشد مرکب سالانه آن نیز به 24.7درصد برسد.

فناوری‌های پیشرفته اصلی و افزایش دستگاه‌ها به رشد فناوری‌های اینترنت اشیاء کمک کرده‌اند. در حقیقت، پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاری در فناوری IoT تا سال 2022 با 13.6 درصد در سال رشد کند. رشد بیشتر در سال‌های آینده به لطف سنسورهای جدید، قدرت محاسبات بیشتر و اتصال قابل اعتماد موبایل امکان‌پذیر خواهد بود.

همان‌طور که توسط شرکت پژوهشی گارتنر عنوان شد، فناوری سنسور (که در دستگاه‌های IoT تعبیه شده است) ارزان‌تر، پیشرفته‌تر و در دسترس تر خواهد شد. این در دسترس و مقرون‌به‌صرفه بودن به‌نوبه خود باعث می‌شود کاربردهای جدید سنسور از جمله نظارت و تشخیص در مقیاس بزرگ، امکان‌پذیر شوند.

در همین حال، توان محاسباتی در 15 سال گذشته حدود 100 برابر افزایش یافته است. از این رو برنامه‌هایی مانند آنالیز آنی و هوش مصنوعی می‌توانند فعالیت‌ها را از دستگاه‌های محلی به سمت راه‌حل‌های رایانش ابری و رایانش لبه‌ای تغییر دهند. علاوه بر این، بهبود اتصال موبایل با ظهور فناوری 5G باعث می‌شود کاربردهای جدیدی برای تجربیاتی مانند واقعیت افزوده و واقعیت مجازی فراهم شود.

سرانجام، بازار اینترنت اشیاء رشد خواهد کرد چراکه دستگاه‌های فناوری اطلاعات (IT) موجود باید به اینترنت اشیاء متصل شوند. وجود بیش از پنج میلیارد تلفن هوشمند، دو میلیارد رایانه شخصی و یک میلیارد تبلت نشانگر بازار گسترده‌ای برای ترکیب و تکامل دستگاه‌ها است.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی فناوری رایانش ویروس کرونا فرصت های شغلی اینترنت اشیاء پسا کرونا اینترنت اشیاء فناوری ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۱۹۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد

در گفت‌وگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری با آفریقا مورد بررسی قرار گرفت و به سوالاتی پاسخ داده شد. محمدصادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت و داریوش صفرنژاد و مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا به سوالاتی پاسخ دادند.

قنادزاده گفت: مطالعه عمیقی در حیطه ظرفیت‌های مشترکی که با کشور‌های قاره آفریقا داریم، انجام دادیم. سعی کردیم در حوزه‌هایی که امکان همکاری ما با آفریقا بیشتر است، تجار شناسایی شوند. مجموعه این بررسی‌ها منجر به این شد که بیش از ۲۰۰ تاجر را از کشور‌های مختلف آفریقا، ثبت نام کنیم. نگاه ما به قاره آفریقا باید دو سویه باشد. یکی از مشکلات ما این بوده که بازار آفریقا را به عنوان بازار مصرف نگاه می‌کردیم. در حالی که بقیه کشور‌ها آفریقا را به عنوان کارخانه تولید مواد اولیه محصولات خود می‌بینند.

او افزود: سعی کردیم صادرکنندگان در حوزه‌های فنی و مهندسی، سلامت، کشاورزی، صنایع غذایی، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع فلزی را شناسایی و این افراد را دعوت کنیم.

صفرنژاد گفت: آفریقا به دلیل موقعیت اقتصادی ویژه که دارد باید مورد اهتمام قرار گیرد. آفریقا در دهه اخیر یکی از مناطقی بوده که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نگاه به آفریقا به عنوان یک مجموعه واحد، این امکان را میسر می‌کند که ما بازیگری خود را در عرصه‌های مختلف در سطح این قاره داشته باشیم. نباید نگاهی به عنوان بازار مصرف داشته باشیم و نگاه باید هم افزا باشد.

مایکل بافی قائم مقام وزیر صنعت و تجارت غنا نیز گفت: کشور‌های آفریقایی از نظر اقتصادی یکدست هستند و به یک بازار بزرگ تبدیل شده‌اند. ایران وارد منطقه‌ای شده است که می‌تواند برای هر دو طرف منافع بسیاری را به همراه داشته باشد. سوابق همکاری‌های دو کشور به صورت دوطرفه بوده است.

قنادزاده گفت: در آفریقا یکی از بهترین مدل‌ها این است که بر منابع اولیه آفریقا سرمایه گذاری انجام دادند و در ازای آن کالا‌های نهایی با ارزش افزوده بالا را به این کشور صادر کنند. به جهت رشد فناوری ایران، یکی از فرصت‌های جدی ما انتقال فناوری و تکنولوژی به آفریقا و نقش آفرینی در توسعه صنعتی کشور‌های این قاره است و در ازای آن بتوانیم تمانی منابع اولیه انجام دهیم. این اجلاس باعث شد که ظرفیت‌های فناوری خود را به طرف‌های آفریقایی معرفی کنیم و پتانسیل آن‌ها را نیز شناسایی کنیم. در حوزه تهاتر به آفریقا که محدود به تهاتر کالا نمی‌شود نیز فضای بازی وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • گنج‌یاب‌ها در ساوه به گنج نرسیدند
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • تحقق ۶۹ هزار شغل در استان اصفهان
  • ۲۰۰ تاجر آفریقایی برای توسعه تجارت شناسایی شد
  • بادامکی: باید برابر آلومینیوم باتجربه‌تر بازی می‌کردیم/ پرتاب اشیاء از سمت هواداران حریف بود
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در لردگان