Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

تست کنترل هیجانات و احساسات به شما می‌گوید که چقدر درگیر عواطف و احساسات خود هستید. دانستن این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که اگر بیش از حد به آن‌ها بها دهید این مساله باعث می‌شود که انرژی‌تان را سر مسائل کم‌اهمیت تلف کنید و این مشکلی است که اکثر ما در زندگی‌مان داریم.

همیشه همه جا توصیه شده که احساسات و عواطف خود را نادیده نگیریم و به آن‌ها بها بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر در این موضوع افراط کنیم چه می‌شود؟ این بهای بیش از حدی که به احساسات‌مان خصوصا احساسات منفی می‌دهیم باعث می‌شود نتوانیم هیجانات خود را کنترل کرده و به خوبی با دشواری‌ها کنار بیاییم. آیا شما می‌توانید خشم و هیجان خود را کنترل کنید؟ چقدر به احساسات‌تان بها می‌دهید؟

زندگی دشوار با بها دادن به احساسات

از صاحب یکی از شرکت‌های نفتی بزرگ سوال شد که آیا زخم معده دارد. او جواب داد: من زخم معده نمی‌گیرم، زخم معده می‌دهم.

بعضی‌ها زندگی دشواری دارند. سالانه بیش از ۸۰ میلیون نسخه برای دارو‌های آرام‌بخش نوشته می‌شود تا به کمک آن‌ها بتوانیم عواطف خود را مهار کنیم. با این حال بعضی از ما در این کار موفق نمی‌شویم. عصبانی شدن ما هم به خودمان و هم به دیگران لطمه می‌زند.

پژوهشگران پرسشنامه‌های مفصلی تهیه کرده‌اند تا اشخاصی را که نمی‌توانند به خوبی با فشار عصبی کنار بیایند شناسایی کنند. اشخاصی که بخاطر بها دادن بیش از حد به عواطف منفی‌شان اینگونه شده‌اند. پرسشنامه‌ای که هم‌اکنون ملاحظه می‌کنید بر اساس مطالعات لئونارد دروگاتیس در دانشگاه جان هاپکینز تهیه شده است. با تکمیل این پرسشنامه متوجه می‌شوید که با موقعیت‌های دشوار چگونه برخورد می‌کنید.

تست کنترل هیجانات (سوالات تشریحی)

۱- وقتی باید در صف منتظر بمانید صبر و قرار خود را از دست می‌دهید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۲- به سختی کار می‌کنید، با حرارت بازی می‌کنید و سعی می‌کنید در کاری که می‌کنید در حد بهترین‌ها ظاهر شوید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۳- وقتی در ترافیک کسی راه را بند می‌آورد ناراحت می‌شوید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۴- پرتلاش‌تر از دوستان‌تان هستید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۵- وقتی عصبانی هستید در را بهم می‌کوبید و اجسام را می‌شکنید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۶- وقتی دیگران کارشان را جدی نمی‌گیرند ناراحت می‌شوید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۷- وقتی عصبانی می‌شوید با غریبه‌ها بدرفتاری می‌کنید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۸- وقتی در کاری که می‌کنید موفق نمی‌شوید عصبانی می‌شوید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۹- وقتی عصبانی می‌شوید سریع‌تر رانندگی می‌کنید، سریع‌تر راه می‌روید و سریع‌تر غذا می‌خورید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)
۱۰- کسی را که به شما توهین کرده به راحتی نمی‌بخشید.
الف- به ندرت (۱ امتیاز)
ب- گاهی اوقات (۲ امتیاز)
ج- اغلب (۳ امتیاز)

نتایج تست روانشناسی کنترل هیجان

امتیاز ۰ تا ۱۵ شما آدم راحتی هستید.
امتیاز ۱۶ تا ۲۳ با فراز و نشیب‌های زندگی برخورد متوسطی دارید.
امتیاز ۲۴ تا ۳۰ در دیگ زودپز زندگی می‌کنید! زمان آن رسیده که کمی آرام بگیرید و به چشم‌انداز بهتری در زندگی برسید.

نمونه‌هایی از واکنش‌های هیجانی به حوادث

موضوعاتی که در این تست مطرح شده واکنش شما را نسبت به حوادث خاص نشان می‌دهد. شخصیت سالم در وضعیت معتدل زندگی می‌کند و نسبت به حوادث زندگی واکنش مناسب نشان می‌دهد. نه خیلی زیاد و نه خیلی کم. این نمونه‌ها خلاف این موقعیت را نشان می‌دهد: خانم خانه‌داری که تا صدای زنگ در بلند می‌شود از جا می‌پرد تا در را باز کند، نوجوانی که غذایش را به سرعت قورت می‌دهد، مدیری که پیوسته بر میز مشت می‌کوبد یا در کنار در آسانسور چندین بار دکمه آسانسور را فشار می‌دهد؛ همه مواردی را نشان می‌دهد که فرد نمی‌تواند هیجانات منفی خود را کنترل کند.

خصوصیات افراد با واکنش شدید به احساسات

از نظر متخصصان روانی این‌ها رفتار‌های بی‌تناسب هستند. البته می‌توان گفت که همه در مواقعی تند برخورد می‌کنند، اما دلیل نمی‌شود که بگوییم این اشخاص نابهنجار هستند. ولی بعضی‌ها در تنش دائم به سر می‌برند. این‌ها کسانی هستند که آدرنالین پیوسته در خون‌شان در جریان است. برای این اشخاص زندگی تنها در صورتی جالب است که در حالت اضطراب قرار بگیرند.

بررسی‌های دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که افراد پرتنش به سختی می‌توانند بر زندگی خود مسلط شوند. این اشخاص پرخاشگر، اهل بحث و مشاجره، رقابت‌جو و نسبت به رفتار‌های دیگران بیش از اندازه حساس هستند. در پرسشنامه فوق سوالات ۳ و ۶ و ۱۰ نشان‌دهنده وضع این اشخاص است. آن‌ها برای جبران کمبود‌ها و نواقص تلاش بیش از اندازه می‌کنند (سوالات ۲ و ۴ و ۸) و در ضمن عادت دارند دیگران را سپر بلای خود کنند (سوالات ۱، ۵، ۷ و ۹).

منبع: ستاره

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: متخصصان روانی پژوهشگران صراط نشان می دهد گاهی اوقات ۱ امتیاز ب ۲ امتیاز ج شوید الف ۳ امتیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

مرز باریکی است میان کودکی که زودفهم است و کودکی که با استعداد است.

به گزارش روزیاتو، این تفاوت اغلب به پتانسیل کودک مربوط می شود. در مورد اول، کودک از توانایی یادگیری سریع برخوردار است، اما در مورد مورد دوم، کودک نه تنها سرعت یادگیری بالایی دارد، بلکه به اشکال منحصر به فرد و پیچیده ای نیز فکر می کند.

به عنوان پدر و مادر، تشخیص اینکه آیا فرزندتان با استعداد است یا خیر می تواند دشوار باشد. اما روانشناسان می گویند نشانه های کلیدی ای وجود دارد که ممکن است به شما در حل این معما کمک کند.

در ادامه با این نشانه ها آشنا خواهیم شد.

۱- مهارت های زبانی پیشرفته

مهارت های زبانی کودک تان می تواند نشانه ی واضحی از با استعداد بودن او باشد.

کودکان بسیار با استعداد در مقایسه با همسن و سالان خود، از سن پایین تری زبان باز می کنند. اما صرفاً زمان شروع به صحبت کودک نیست که اهمیت دار، بلکه نحوه ی صحبت کردن او هم مهم است.

اگر کودک تان نه تنها کلمات را پشت هم ردیف می کند، بلکه می تواند جملاتی بسازد که پیچیده و از نظر دستور زبانی صحیح هستند، به این موضوع بی اعتنا نباشید. یا اگر کودک تان  از کلماتی استفاده می کند که حتی خودتان هم برای دانستن معنایشان باید به فرهنگ لغات مراجعه کنید، این هم نشانه ی دیگری است.

گویی که او درکی مادرزادی از ساختار زبان و عطشی سیری ناپذیر برای کلمات دارد.

زبان برای این دست کودکان چیزی بیش از یک ابراز ارتباطی صرف است؛ در حقیقت، زبان برای آن ها حکم یک زمین بازی را دارد که دوست دارند در آن کشف و آزمایش کنند.

۲- مهارت خواندن از سن اندک

یک نشانه ی رایج دیگر کودکان با استعداد، مهارت خواندن آن ها است.

اگر کودک تان توانایی زودهنگامی برای خواندن نشان داد و همینطور علاقه ای به کتابخوانی که به قصه های پیش از خواب محدود نمی شد، این امر می تواند نشانه ی یک ذهن بسیار با استعداد باشد.

۳- کنجکاوی استثنایی

کودکان با استعداد اغلب کنجکاوی سیری ناپذیری درباره ی دنیای اطراف خود دارند. ذهن آن ها همیشه مملوء از سؤال است و پاسخ ها ساده آن ها را راضی نمی کند.

این دست کودکان دل شان می خواهد دلیل پس هر چیزی را بدانند. آن ها تنها به دانستن اینکه آسمان آبی است راضی است نمی شوند، بلکه دل شان می خواهد بدانند که دلیل آبی دیده شدن آسمان چیست.

آلبرت اینشتین، که یکی از درخشان ترین اذهان تاریخ به شمار می رود، هم به کنجکاوی شدیدش معروف بود. او یک بار گفته بود: «من هیچ استعداد ویژه ای ندارم. فقط به شدت کنجکاو هستم.» این کنجکاوی ویژگی رایجی میان افراد با استعداد است و می تواند نشانه ی این باشد که کودک شما هم از استعداد زیادی برخوردار است.

۴- مهارت های حل مسأله ی منحصر به فرد

کودکان با استعداد اغلب از زوایایی به مشکلات نگاه می کنند که ممکن است دیگران آن ها را در نظر نگیرند. آن ها اغلب متفاوت و غیر کلیشه ای فکر می کنند و می توانند راه حل هایی پیدا کنند که منحصر به فرد و در عین حال، مؤثرند.

اگر فرزندتان روش های تازه و خلاقانه ای برای انجام کارها پیدا می کند، یا اگر برخوردی ابتکاری با معماها و مشکلات دارد، به این موضوع بی اعتنا نباشید. این توانایی متفاوت فکر کردن یکی از ویژگی های کلیدی افراد بسیار با استعداد است.

نگاه منحصر به فرد این کودکان به آن ها این امکان را می دهد که چالش ها را به شیوه ای حل و فصل کنند که برای ما بزرگترها می تواند غافلگیرکننده باشد و به طور حتم یکی از نشانه های برخورداری از توانایی های شناختی پیشرفته است.

۵- حساسیت زیاد

کودکان با استعداد نسبت به همسن و سالان خود اغلب سطح بالاتری از حساسیت از خود نشان می دهند. این حساسیت می تواند به اشکال مختلفی بروز پیدا کند، مانند حساسیت احساسی، حساسیت فیزیکی یا حساسیت ذهنی.

از جهت احساسی، آن ها ممکن است هر چیزی را به شکل عمیق تر و شدیدتری تجربه کنند. از جهت فیزیکی، ممکن است به محرک های حسی مانند صدا، نور یا لمس، واکنش بیشتری داشته باشند. از جهت ذهنی هم ممکن است به میزان زیادی تحت تأثیر مسائلی مانند عدالت، اخلاقیات و برابری قرار بگیرندن.

اگر اینطور به نظر می آید که کودک تان دنیا به شکلی عمیق تر یا شدیدتر از همسن و سالان خود تجربه می کند، این امر می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد. این حساسیت زیاد یک نقص نیست، بلکه نشان می دهد قدرت پردازش شناختی و درک دنیا در آن ها به شکلی پیشرفته وجود دارد.

۶- علائق پرشور

کودکان با استعداد اغلب از علائق پرشوری در زمینه های بخصوصی برخوردارند و زمانی که مشغول انجام شان می شوند، تمرکز نفسگیری را صرف آن ها می کنند.

این دست کودکان می توواند ساعت های زیادی مشغول موضوعی باشند که آن ها را مجذوب خود ساخته است. چه نجوم و فضانوردی باشد، چه تمدن های باستانی و چه دنیای زیر آب، آن ها با سر به درون آن شیرجه می زنند و دوست دارند هر چه که می توانند را یاد بگیرند. این عطش آن ها برای کسب دانش در این زمینه ها سیری ناپذیر به نظر می رسد.

اگر کودک تان چنین علاقه ی عمیق و پرشوری به یک موضوع از خود نشان می دهد، می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد.

۷- ترجیح دادن همصحبتی با کودکان بزرگتر از خود یا بزرگترها

کودکان با استعداد اغلب با کودکان بزرگتر از خود یا حتی بزرگترها رابطه ی بهتری برقرار می کنند، تا همسن و سالان خود. توانایی های شناختی پیشرفته و علائق پخته ی این کودکان ممکن است برقراری ارتباط با کودکان همسن و سال خود را برای آن ها دشوار کند.

گرچه این امر ممکن است گاهی چالش برانگیز شود و باعث شود که کودک برای پذیرفته شدن از سوی همسن و سالانش با مشکل رو به رو شود، اما درک این موضوع که این یکی از نشانه های رایج در میان کودکان با استعداد است می تواند به والدین کمک کند که بتوانند حمایت بهتری از کودک خود داشته باشند. اگر اینطور به نظر می رسد که کودک تان با مصاحبت با افراد بزرگ تر از خود راحتی بیشتری احساس می کند، این امر ممکن است نشانه ی این باشد که او بسیار با استعداد است.

۸- تمرکز شدید

کودکان با استعداد اغلب از خود توانایی غیرمعمولی در تمرکز شدید بر روی کارهای مورد علاقه شان نشان می دهند. منظور صرف تمرکز کردن نیست، بلکه آن ها می توانند به طور کامل حذب و غرق یک کار شوند، اغلب به گونه ای که هر چیز دیگری برایشان حذف می شود.

اگر کودک تان می تواند ساعت ها وقت صرف حل پازل، ساختن اشکال با لگو یا کشیدن نقاشی کند و در عین حال، به ندرت، از کار خود دست می کشد یا اجازه می دهد چیزی کارش را متوقف کند، به این موضوع به اعتنا نباشید. چنین تمرکز شدیدی در میان افراد با استعداد رایج است و می تواند نشانه ی برخورداری از توانایی های شناختی استثنایی باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند
  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • دولت جمع‌گرا؛ مبنای اقتصاد دستوری
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • امیری: بازی هفته بعد جدال مرگ و زندگی است/ یک امتیاز فاصله چیزی نیست که کنار بکشیم+ فیلم
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • عکس/ ابراز احساسات جالب یک معلم در دیدار امروز با رهبر انقلاب
  • هشدار هواشناسی سطح زرد در خراسان شمالی صادر شد
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند