Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مردم سراسر ایران شرایط کرونایی سختی را سپری می‌کنند، چه آن‌ها که به لحاظ جسمانی مستقیما گرفتار این ویروس شده‌اند و چه آن‌ها که تهدید کرونا، زندگی اقتصادی و اجتماعی‌شان را تحت‌تأثیر قرار داده است. تئاتری‌ها هم جدا از مردم نیستند و مانند دیگر مردم این سرزمین، کرونا روال عادی زندگی‌شان را زیر و رو کرده است؛ چه آن‌ها که در تهران زیست می‌کنند و چه آن‌ها که در شهرهای مختلف کشور مقیم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همیشه تبعیضی در توجه به هنرمندان تئاتر تهران و هنرمندان مقیم شهرهای دیگر کشور وجود داشته است؛ تبعیضی که گویی در ایام کرونایی بیش از پیش هم شده است، در این میان وضعیت برای هنرمندان تئاتر خیابانی بدتر از دیگر هنرمندان تئاتر است!

اعتراض به سبک تئاتر خیابانی

سیدسوران حسینی اهل مریوان است و  از سال ۱۳۸۲ به صورت حرفه‌ای در تئاتر خیابانی فعالیت خود را شروع کرده و با اولین کاری که در همان سال ۸۲ تولید کرده به جشنواره تئاتر فجر همان سال راه پیدا کرده است. حسینی این روزها تئاتر خیابانی خود را به شکل دیگری اجرا کرده است؛ تئاتری که به عقیده‌اش نشأت گرفته از اعتراض است و تئاتر خیابانی چیزی جز اعتراض نیست.

حسینی با اثری که در جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی "دربندیخوان" عراق اجرا کرده بود، عنوان اثر برگزیده بخش بین‌الملل جشنواره را از آن خود کرد. به گفته او در آن جشنواره به جای پرداخت جایزه نقدی به برگزیدگان مدال اهدا می‌شده و مدال طلا نیز به سیدسوران حسینی رسید.

«با ذوق و شوق روی صحنه رفتم تا مدال طلا را دریافت کنم»؛ توصیف حسینی از لحظه دریافت مدال طلای جشنواره تئاتر خیابانی دربندیخوان عراق است و «با حسرت تمام مدال طلایم را فروختم» این جمله‌ای است که وی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص لحظه‌ای که مدال خود را در شرایط کرونایی فروخت به زبان می‌آورد.

به گفته حسینی طلافروش مدال او را نخریده و به سمت کارگاه تعمیرات طلا هدایتش کرده تا در مقابل چشمان پرحسرت او با انبردست قطعه طلای نصب شده روی دایره مدال، جدا شود. او در آن لحظه حس و حال هم‌صنفان دیگرش احمد و مرتضی را از فروش یک افتخار درک کرده و فهمیده که چقدر زجرآور است.

سیدسوران حسینی مدال طلای خود را نه از سر فقر که به نشانه اعتراض نسبت به شرایط هنرمندان تئاتر خیابانی در سراسر ایران فروخته است و می‌گوید: قبلا پژمان از بروجرد، احمد از تهران و مرتضی از کرمانشاه مدال‌هایشان و مختار از بچه‌های مریوان هم تندیسش را فروخته‌اند.

نگاه ابزاری به تئاتر خیابانی حتی در جشنواره فجر!

«هنرمندان تئاتر خیابانی کرونایی‌ترین شرایط را بین هنرمندان تئاتر دارند و تئاتر خیابانی در ایام کرونا سمبل تنهایی در تئاتر است»؛ حسینی از بی توجهی به تئاتر خیابانی و هنرمندان تئاتر خیابانی انتقاد دارد و معتقد است همیشه و حتی در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز به تئاتر خیابانی به عنوان یک ابزار نگاه شده است.

وی معتقد است هنرمند گدایی نمی‌کند و اگر هم قوت کمی برای مصرف داشته باشد ولی همیشه شرافت خود را حفظ می‌کند اما مدیران و مسئولان بدانند که شرایط و وضع مالی هنرمندان تئاتر خیابانی در شهرهای مختلف کشور بسیار وخیم است؛ «یکی از بچه‌های تئاتر خیابانی دهلران با من تماس گرفت و فهمیدم که وضع مالی اش بسیار وخیم است، دلم گرفت و فهمیدم که ما بچه‌های تئاتر خیابانی شهرهای مختلف ایران، پشتوانه‌ای نداریم.»

حسینی که نزدیک به ۵۰ دیپلم افتخار از جشنواره‌های تئاتر ایران از جمله تئاتر فجر و همچنین جشنواره‌های بین‌المللی تئاتر دارد معتقد است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل هنرهای نمایشی برنامه‌ریزی درستی برای هنرمندان تئاتر خیابانی نداشته و ندارد.

وی هنرمندان تئاتر خیابانی را قربانیان اصلی شرایط کرونایی تئاتر ایران می‌داند و ادامه این روند را باعث بروز آسیب‌هایی جبران ناپذیر به تئاتر خیابانی می‌داند.

خانه تئاتر، خانه تئاتر تهران است!

سورانی معتقد است خانه تئاتر هم خانه تئاتر تهران است نه خانه تئاتر ایران و در شرایطی که پراید ۹۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود، از اعضای خانه تئاتر حمایتی یک میلیون تومانی می‌شود یعنی اینکه آن‌ها نیز مظلوم هستند.

این هنرمند مریوانی که دلش از بی‌توجهی متولیان دولتی تئاتر به تئاتر خیابانی و هنرمندان شهرستانی خون است با صراحت می‌گوید که فروش مدال طلایش نشانه اعتراض به نگاه نامناسب به تئاتر خیابانی است؛ تئاتری که سمبل تنهایی در تئاتر ایران است.

کد خبر 4922684 فریبرز دارایی

منبع: مهر

کلیدواژه: تئاتر خیابانی تئاتر ایران ویروس کرونا ویروس کرونا برنامه تلویزیونی شبکه دو سیما موسیقی ایرانی تئاتر ایران شیوع کرونا فیلم کوتاه فیلم سینمایی رادیو نمایش شبکه پنج سیما ویژه برنامه تلویزیونی ماه رمضان ماه مبارك رمضان کنسرت آنلاین هنرمندان تئاتر خیابانی تئاتر خیابانی تئاتر خیابانی تئاتر ایران چه آن ها خانه تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ترویج تئاتر دینی و مذهبی، تکریم پیر غلامان، صیانت از نمایش‌های بومی و ملی، تأثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی، ترویج روحیه مقاومت، ترویج نهضت قیام حسینی، تأثیر عاشورا بر سایر ملل و ادیان، تکریم حجاب و عفاف عاشورایی از ️اهداف است.

این سوگواره در بخش‌های صحنه‌ای، میدانی و تعزیه، نقالی و پرده خوانی (کودکان و بزرگسالان) برگزار می‌شود.

سوگواره در بخش‌های نویسندگی، کارگردانی یا معین البکاء، بازیگری و تعزیه خوانی و نقالی، طراحی صحنه و فضا، لباس و موسیقی با اهدای تندیس و لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات اول و اهدای لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات دوم و سوم، تقدیر به عمل خواهد آورد.

آثار تا ۱۵ خرداد ماه جمع آوری و تا ۲۵ خرداد ماه بازبینی خواهد شد که شروع اجراهای عموم از ۱۷ تیر تا ۳ مرداد و اجراهای داوری سوگواره هفته سوم محرم خواهد بود.

هنرمندان آثار خود را به نشانی دبیرخانه این سوگواره واقع در تبریز بلوار ۲۹ بهمن، مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن، طبقه دوم، سازمان بسیج هنرمندان آذربایجانشرقی ارسال و یا با شماره ۰۴۱۳۳۳۰۵۷۹۴ تماس

و با پیام رسان ایتا به شماره ۰۹۹۰۴۸۲۴۹۱۰ ارتباط حاصل کنند.

مقررات جشنواره به شرح زیر است؛

-هرکارگردان می‌تواند در هر بخش یک اثر به دبیر خانه ارسال کند.

- اولویت پذیرش آثار توسط هیأت انتخاب جشنواره با نمایش‌هایی است که با توجه به موضوعات و اعتقادات شیعیان و نمایش‌های بومی منطقه و استان تولید شده و از هرگونه نگاه سطحی و شعاری به دور باشد.

- آثار شرکت کننده صرفاً اختصاص به نمایشنامه‌ها و طرح و ایده‌های ایرانی و نسخه‌ها و طومارهای قدیم و جدید دارد.

- طرح و ایده و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایده پرداز، مترجم یا ناشر (به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود) خواهد بود و هنرمندان می‌توانند با رعایت این مهم در جشنواره حضور داشته باشند و در غیر اینصورت دبیرخانه می‌تواند در هر مرحله اثر مربوطه را حذف کند.

- آثار انتخابی توسط هیأت بازبینی می‌بایست قبل از حضور در روزهای داوری سه نوبت اجرا به تشخیص دبیر جشنواره در سطح شهر تبریز و یا شهرستان‌های تابعه داشته باشد.

-ستاد برگزاری سوگواره هیچگونه تعهدی نسبت به تأمین دکور، لباس و ابزار صحنه نخواهد داشت.

- بخش تعزیه و آئین‌های نمایشی این سوگواره مربوط به اجرای مجالس مربوط به سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین و یاران با وفای ایشان خواهد بود.

- کلیه متقاضیان حضور در سوگواره باید سه نسخه لوح فشرده تصویری اثر را به همراه مشخصات کامل و درخواست کتبی سرپرست یا کارگردان به دبیر خانه ارسال کنند

-ارائه مدارک لازم جهت حضور در سوگواره به منزله پذیرش تمامی شرایط حضور می‌باشد.

- چنانچه در هر مرحله از انتخاب آثار، مغایرتی با بندهای ذکرشده در این فراخوان مشاهده گردد، دبیر خانه نسبت به اخذ هرگونه تصمیمی مختار خواهد بود.

- آثار ارائه شده نباید در هیچ جشنواره یا سوگواره دیگری شرکت کرده باشد.

کد خبر 6097181

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • «بیژن و منیژه» میلیاردی شد
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس