Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبارت «اولین تراموای ایران در شیراز» در حالی به‌صورت پرتکرار از شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز تکرار می‌شود که «رشت» به‌عنوان اولین شهر کشور در بهمن سال گذشته این طرح را دنبال کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، هم‌زمان با ۱۵ اردیبهشت و روز شیراز، شهرداری شیراز اقدام به انعقاد پیمانی با شرکت شهر آتیه جهت احداث خط تراموا در این شهر کرد؛ عنوان فعالیتی که دو هزار میلیارد تومان برای شیراز هزینه در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ادعای شهردار شیراز، نخستین خط تراموای شیراز به طول ۱۰ کیلومتر از آرامگاه سعدی آغاز می‌شود و پس از گذر از آرامگاه حافظ، دروازه اصفهان، مجموعه زندیه (فلکه شهرداری)، حرم مطهر شاهچراغ (ع) به پایانه شاهزاده قاسم منتهی می‌شود.

فارغ از بررسی‌های فنی، مجری طرح مذکور نیز محل بحث است و اگرچه شرکت شهر آتیه از شرکت‌های اقماری بانک شهر بوده و به‌نوعی پیمان احداث خط تراموا در شیراز، از این جیب به آن جیب شدن منابع شهرداری می‌باشد، اما انعقاد قرارداد با پیمانکاری غیربومی علاوه بر خارج شدن منابع مالی از استان فارس، نقاط توأم با ابهامی را همراه دارد که ازجمله آن‌ها ترک تشریفات مناقصه و عدم واگذاری طرح جهت اجرا از مسیری با کمترین هزینه و صرفه‌جویی در منابع مالی عمومی می‌باشد.

 

ترک تشریفات مناقصه که موضوعی مهم جهت ورود مجموعه‌های نظارتی ازجمله سازمان بازرسی کشور می‌باشد، در آنجا بااهمیت بیشتری همراه می‌شود که  یکی از اعضای پیشین شورای اسلامی شهر شیراز نیز در هیئت‌مدیره شرکت شهر آتیه حضور دارد؛ شخصیتی که جهت نمای قوی داشته و به‌خوبی با تغییر دولت‌ها، تغییر جهت می‌دهد.

 

البته نگرانی‌ها در خصوص این پروژه به‌ظاهر قوت بخش صنعت گردشگری شیراز، با مشاهده فرآیند ساخت و بهره‌برداری متروی شیراز دوچندان می‌شود.

 

پروژه‌ای زمان‌بر که در سال‌های اخیر به سرانجام رسیدن آن به‌قدری حائز اهمیت بود که برای افتتاح هر یک از آخرین ایستگاه‌های خط یک مترو شیراز، شخصیت‌های کشوری ازجمله رئیس‌جمهور، رئیس مجلس، معاون اول دولت و دیگر مسئولان ارشد کشوری حاضر می‌شدند!!!! خط یکی که هنوز ایستگاه وکیل الدوله آن دست به دامان دولت بوده و هرروز، وعده روز دیگر برای افتتاح آن عرضه می‌شود.

 

جدای از فرآیند ساخت، فرآیند بهره‌برداری از مترو نیز نگرانی‌هایی را برای پروژه تبلیغاتی تراموا ایجاد می‌کند؛ نگاهی که در آن به‌جای تلقی خدمات عمومی، نوعی تلقی سوداگرانه وجود دارد و در آن، اقتصادی بودن رفت‌وآمد مترو (یعنی تحقق درآمد کافی ناشی از وجود تعداد زیادی مسافر) به‌عنوان توجیهی برای فعال بودن مترو عنوان می‌شد. موضوعی که برای نمونه سبب محدودیت ارائه خدمات مترو در روزهای تعطیل (در ایام پیش از کرونا) در شیراز شده بود.

 

از دیگر نکات مبهم پروژه تراموا، تأمین مالی این پروژه است؛ با توجه به شرایط اقتصادی کشور و کاهش در بودجه عمرانی، آغاز هرگونه پروژه عمرانی جدید در شرایط اقتصادی فعلی کشور تنها ایجاد بدهی برای نسل آینده است و با توجه به نزدیکی پایان عمر دولت و شورای فعلی شهر، بدهی عمده برای منتخبان آینده در جایگاه قوه مجریه و پارلمان شهری شیراز به ارث خواهد گذاشت.

به نظر با توجه به نحوه بهره‌برداری از سازوکارهای حمل‌ونقل عمومی در شیراز، اعم از مترو، اتوبوس و تاکسی، راه‌اندازی تراموا در شیراز، آن‌هم به‌عنوان اولین ابتکار شهری در سطح کشور، اقدامی تبلیغی برای جبران کم‌کاری‌ها و حاشیه‌ها در شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز باشد؛ کم‌کاری و کارهای ناشایسته که نمونه آن تلفات ده‌ها نفری در سیل سال گذشته شیراز و یا جدل‌های قومیتی در شورای اسلامی شهر شیراز هست.

مجموعه خبرگزاری فارس این آمادگی را دارد؛ چنانچه مجموعه «شهرداری شیراز» در این خصوص پاسخی را داشته باشد در خبرگزاری انتشار داده شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شیراز ایران پارلمان شهرداری شورای اسلامی شهر شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز گفت: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضایی پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، پژمان شفیعی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضائی پلمب شد.

وی افزود: در نیمه دوم سال گذشته، ۱۵۰ اخطار کتبی برای واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات صادر شده که از این میزان ۱۷ مورد به‌طور کامل پلمب و به سایرین جهت جمع‌آوری و انتقال به حریم شهر تذکر داده شده است.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه رعایت نکردن موارد بهداشتی به‌عنوان تهدیدی علیه بهداشت عمومی، دپوی حجم انبوهی از پسماندها و انتشار بوی نامطبوع، تجمع حشرات و آلودگی صوتی در محدوده مناطق مسکونی از دلایل تذکر و پلمب واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات بوده است، تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های مردمی و بررسی کارشناسان سازمان، موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری پیگیری و رصد می‌شود.

شفیعی با اشاره به اینکه ساماندهی مشاغل مزاحم شهری در دو بخش کوتاه‌مدت و بلندمدت پیگیری و دنبال می‌شود، اضافه کرد: در بخش اول ساماندهی و خروج از محدوده مرکزی و در بخش دوم احداث سایت‌های ساماندهی خارج از محدوده شهری در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری را از طریق سامانه ۱۳۷ شهرداری شیراز اطلاع‌رسانی و پیگیری کنند.

کد خبر 748755

دیگر خبرها

  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد، دغدغه شورای ششم است
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است