Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@00:59:08 GMT

سهم کشاورزی و صنعت در اشتغال اصفهان افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۱۰۳۹

سهم کشاورزی و صنعت در اشتغال اصفهان افزایش یافت

محمد رضا لعلی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان اصفهان در سال ۹۷ حدود ۱۰.۲ درصد بود که در سال گذشته به ۱۱ درصد افزایش یافت و سهم بخش صنعت در سال ۹۷ حدود ۴۰.۹ درصد بود که پارسال به ۴۱.۷ درصد رسید.

وی ادامه داد: اما سهم مشاغل خدماتی از ۴۸.۹ درصد در سال ۹۷ به ۴۷.۳ درصد در سال ۹۸ کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لعلی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان اصفهان بر اساس آخرین آمار کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: این شاخص از ۱۳.۸ در سال ۹۷ به ۱۰.۶ درصد در سال گذشته کاهش یافت که بدون شک افزایش اشتغال بخش کشاورزی و صنعت در آن نقش دارد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان، بخش عمده‌ای از کاهش نرخ بیکاری در استان را مربوط به بخش کشاورزی دانست و افزود: سال زراعی گذشته برای کشاورزان اصفهان با تامین آب مورد نیاز، مناسب بود و بخش زیادی از جمعیت فعال اقتصادی بویژه در شرق اصفهان، شاغل شدند.

وی درباره بخش صنعت نیز توضیح داد: با وجود همه مشکلاتی که صنایع با آن مواجهند اما با توجه به افزایش نرخ دلار، تولید برخی محصولات صادراتی و مواد اولیه برای داخل کشور، توجیه بیشتری پیدا کرد و بخش زیادی از محصولات واسطه‌ای که پیش از این وارد می‌شد توسط صنایع داخلی تولید می‌شود.

لعلی با بیان اینکه صنایع اصفهان صادرات مختلف بویژه به کشورهای افغانستان و عراق دارند، تصریح کرد: هرگاه میزان تولید افزایش یابد نیاز به نیروی کار نیز هست که همین امر اشتغال بیشتر را بهمراه دارد.

وی با اشاره به بخش خدمات، گفت: این بخش در ماه‌های پایانی سال گذشته به‌دلیل مسائل مختلفی که در کشور پیش آمد، دچار خسارت شد از جمله در بخش گردشگری، هتلداری، خرده فروشی، عمده فروشی و کسب و کارهای آنلاین.

این کارشناس به بخش دیگری از نتایج طرح آمارگیری سال گذشته اشاره و اضافه کرد: از پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت استان اصفهان، چهار میلیون و ۴۵۵ هزار نفر جمعیت فعال بالای ۱۰ سال بودند که از بین آنها، یک میلیون و ۶۵۲ هزار نفر با سهم ۳۷ درصد کل جمعیت فعال، شاغل بودند.

لعلی ادامه داد: حدود ۲ میلیون و ۶۰۷ هزار نفر با سهم ۵۸.۵ درصد جمعیت غیر فعال و حدود ۱۹۶ هزار نفر با سهم ۴.۵ درصد جمعیت بیکار (جویای کار) بودند.

وی، بار تکفل در اصفهان را ۳.۲ نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این نرخ به معنای این است که به ازای یک نفر، معیشت چند نفر تامین می‌شود و هرچه این شاخص، بالاتر باشد یعنی به خانواده‌ها فشار بیشتری وارد می‌آید.

جمعیت استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در ۲۴ شهرستان است که بیشترین جمعیت معادل ۴۳.۷۳ درصد در شهرستان اصفهان و پس از آن کاشان (۷.۱۷ درصد)، خمینی شهر (۶.۲۶ درصد) و نجف آباد (۶.۲۴ درصد) است.

حدود ۳۹.۵ درصد از جمعیت استان در کلانشهر اصفهان زندگی می‌کنند.
پایین‌ترین سهم جمعیت استان متعلق به شهرستان بویین و میاندشت با ۰.۴۶ درصد است.

برچسب‌ها نرخ بیکاری اصفهان اراضی کشاورزی نرخ اشتغال

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ بیکاری اصفهان اراضی کشاورزی نرخ اشتغال نرخ بیکاری اصفهان اراضی کشاورزی نرخ اشتغال استان اصفهان جمعیت استان سال گذشته سال ۹۷ هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرن بیست و یکم قرن گردشگری

صدای ایران/حميد سعادتی-بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری در حال تبدیل شدن به بزرگترین و پرسودترین صنعت در سطح جهان است. در حال حاضر، 11٪ به تولید ناخالص داخلی (GDP)، 10٪ در اشتغال، 5٪ به صادرات، و 5٪به سرمایه گذاری جهانی کمک می کند.

رشد سریع صنعت گردشگری بسیاری از کارشناسان را بر آن داشته است تا قرن بیست و یکم را قرن گردشگری بدانند.

از منظر اقتصادی، گردشگری بین المللی درآمد قابل توجهی برای کشورها ایجاد می کند. توسعه گردشگری نقش مهمی در تشویق سرمایه گذاری زیرساختی، تامین درآمد دولت و ایجاد فرصت های شغلی مستقیم و غیرمستقیم در سراسر جهان ایفا می کند.

کشورهای پیشرفته و توسعه یافته اکنون اهمیت اقتصادی گردشگری را درک می کنند. آنها به دلیل هزینه های اولیه ای که گردشگران برای خدمات مصرفی انجام می دهند، آن را یک منبع مالی می دانند. در نهایت این امر به رشد و توسعه اقتصادی کمک می کند.

با این حال، برای کشورهای در حال توسعه، توسعه گردشگری می تواند چالش هایی مانند نرخ بالای بیکاری، محدودیت منابع ارزی و اتکای بیش از حد به یک بخش اقتصادی را نیز به همراه داشته باشد.

اهمیت گردشگری از نظر تولید و اشتغال همواره مورد تاکید بوده است. در سطح جهانی، گردشگری 70% صادرات و30%صادرات خدمات را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، 10٪ به تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) کمک می کند.

توسعه گردشگری منجر به رشد اقتصادی و اشتغال در مناطق مقصد می شود. همانطور که گردشگران تقاضای نهایی خود را برای محصولات افزایش می دهند، هم بخش های مرتبط با گردشگری و هم بخش های غیر گردشگری تولید را گسترش می دهند. در نتیجه رشد اقتصادی رخ می دهد و تقاضا برای نیروی کار نیز افزایش می یابد. رشد اقتصادی ناشی از ایجاد اشتغال به کاهش فقر و بهبود توزیع درآمد در جوامع کمک می کند.

شایان ذکر است که از هر ده شغل در سراسر جهان، یک شغل مربوط به گردشگری است. توسعه گردشگری به طور قابل توجهی بر تنوع اقتصادی تأثیر می گذارد و به دستیابی به اهداف اقتصادی در کشورها کمک می کند.

به طور خلاصه، گردشگری یک صنعت بزرگ جهانی است که درآمد قابل توجهی را برای کشورها به ارمغان می آورد. به عنوان یک محرک اقتصادی حیاتی عمل می کند، تنوع در فعالیت های اقتصادی را تقویت می کند و بستر مناسبی را برای دستیابی به اهداف اقتصادی فراهم می کند.

دیگر خبرها

  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال