Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد خاتم‌الاوصیاء(ع) که در سال ۱۳۳۱ با نیت خیر یک واقف بنا شد در طول نزدیک به ۷ دهه فعالیت با راه‌اندازی خیریه «امدادالمومنین» و صندوق قرض‌الحسنه و تامین اجاره‌بها و حتی هزینه خرید خانه برای نیازمندان پیشتاز و مبدع کمک‌های مومنانه مسجدی‌ها بوده است.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: مساجد از صدر اسلام تا کنون محور همدلی، مشارکت اجتماعی و حل و فصل مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی بوده اند موضوی که با پیروزی انقلاب اسلامی به ویژه در دوره دفاع مقدس و امروز در ایام شیوع ویروس کرونا دوباره اهمیت خود را نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همه می دانیم که مساجد با این همه خدمات و برکات و آثار سازنده نیازمند راهبرانی صادق و خدوم و مخلص هستند که آنها را امام جماعت می نامیم. در واقع وجود برخی افراد برای یک محله نعمتی بزرگ است که اگر نباشند گویی ساکنان آنجا همچون فردی هستند که مدام به دنبال پیدا کردن گمشده ای هستند. معمولا ائمه جماعات مساجد محوری در برخی از مناطق کشورمان چنین نقشی را ایفا می کنند و حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقدس خیابانی از نمونه های چنین افرادی است.

 

 

 

 

وی در سال 1346 امامت جماعت مسجد خاتم الاوصیا(عج) را (واقع در تهران، خیابان دماوند، خیابان شهید رجبی) پذیرفت. مسجدی که کلنگ ساختش در سال 1331 در باغی در منطقه سبلان تهران به زمین خورد و خیری به نام «ناظم بکایی» واقف آن بود به سرعت به پایگاهی برای مبارزه با نظام طاغوت، ترویج نهضیت امام خمینی (ره)، مرکز تربیت طلاب مهذب، باسواد و ولایت‌مدار و کانون خدمت به نیازمندان در یکی از مناطق شرق تهران تبدیل شد.

 

میزان حضور در مسجد خاتم الاوصیاء(عج) به گونه ای است که تا به حال دو بار فضای این مسجد را توسعه بخشیدند که آخرین بار مربوط به سال 1392 است که به کمک نمازگزاران و چند خیّر سه منزل مسکونی مجاور این خانه خدا را خریداری و به فضای آن اضافه کردند که کار توسعه آن به پایان رسیده است.

 

این مسجد دارای کانون فرهنگی هنری فعالی است که زمانی در برگزاری کلاس ‌های نهضت سواد آموزی بسیار فعال بود و اکنون با آموزش احکام شرعی، برگزاری جلسات قرآنی و دوره های علمی و پژوهشی و آشنایی با ابزارهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی پاتوق حضور بچه های مسجد است.

 

یکی از کارهای مهم در این مسجد، تاسیس مجموعه خیریه به نام «واحد امدادالمؤمنین» است که در دوره شیوع ویروس کرونا حدود 250 بسته ارزاق و 400 بسته بهداشتی را میان نیازمندان توزیع کرد.

 

 

 

 

جوانان فعال در این مجموعه، جزو آن دسته از مسجدی هایی هستند که در ایام کمبود نفت ساعت ها وقت می گذاشتند تا نفتی تهیه کرده و در اختیار خانواده های نیازمند و سالخوردگانی قرار دهند که به دلیل کمبود توان جسمی نمی توانستند در صف بایستند. تهیه جهیزیه برای نوعروسانی که توان مالی لازم را ندارند نیز از اقدامات دیگر این مجموعه خیریه است.

 

تامین ودیعه و اجاره بهای منازل مسکونی برخی از خانواده های نیازمند از دیگر کارهای خیرانه مجموعه «امدادالمؤمنین» است که گاهی به لطف خدا پول لازم برای خرید خانه برای افراد بسیار نیازمند در برخی از مناطق اطراف تهران را هم جمع آوری کرده است.

 

جوانان مسجد خاتم الاوصیاء (ع) چند سالی است که هیئتی به نام «شهدا» تاسیس کرده اند که هر هفته مجلس روضه برگزار می کند و جزو نهادهای فعال این مسجد در طول سال به ویژه در ایام مناسبت های دینی و ملی است.

 

این هیئت در دوره شیوع ویروس کرونا در ضد عفونی کردن تک تک کوچه ها و امکان عمومی خیابان شهید رجبی و همچنین تهیه و توزیع بسته های ارزاق و بهداشتی میان نیازمندان مشارکت داشته است تا ضمن مقابله با این ویروس منحوس، به فرمایش مقام معظم رهبری درباره رزمایش مواسات و همدلی لبیک گفته باشند.

 

 

 

صندوق قرض الحسنه مسجد خاتم الاوصیا (ع) همچون سایر صندوق ها به وام گیرندگان اعلام کرده که اگر دست و بال تان به خاطر رکود اقتصادی ناشی از ویروس کرونا بسته است می توانید یکی دو ماهی اقساط تان را دیرتر پرداخت کنید. این صندوق، خاستگاه انقلابی دارد و در سال 1358 تاسیس شده است.

 

اتاقی که در مسجد خاتم الاوصیا (ع) محل تکثیر و توزیع اعلامیه و نوارهای سخنرانی رهبر کبیر انقلاب را در دوره مبارزه ملت ایران علیه نظام ستمشاهی بود پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی، پایگاه مقاومت بسیج شهید حدادی شد. برگزاری حلقه های صالحین این پایگاه نیز از فعالیت های شاخص آن است. مسجد خاتم الاوصیا (ع) 95 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است که تقریبا همه آنان بسیجی بودند. 

 

در سال 1381 حوزه علمیه خاتم الاوصیا (ع) به عوان یکی از زیرمجموعه های مسجد خاتم الاوصیا (ع) تاسیس شد که بنابر گزارش مرکز مدیریت حوزه علمیه استان تهران جزو برترین مدارس این استان در حوزه های اخلاقی، تهذیبی، علمی و پژوهشی است و تقریبا همه ساله تعدادی از استادان و طلاب آن جزو نفرات برتر جشنواره هایی همچون علامه حلی هستند. این حوزه هم اکنون 90 طلبه دارد و حتی از میان دانشجویان نیز طلبه می پذیرد.

 

 

 

وجود همین استادان و طلاب فعال است که موجب شده مسجد خاتم الاوصیا (ع) تعامل خوبی با نهادهای تبلیغی و فرهنگی همچون اداره کل تبلیغات اسلامی شرق تهران داشته باشد و هر چند وقت یک بار برنامه های این اداره کل از جمله آیین تجلیل از مبلغان دینی و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در این خانه خدا برگزار می شود.

 

سخن آخر اینکه مسجد خاتم الاوصیا (ع) با همدلی امام جماعت، اعضای هیئت امنا و بسیجیان و مشارکت و همراهی سایر نمازگزاران به یکی از مهم ترین مساجد در منطقه سبلان و وحیدیه تبدیل شده است.

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: رزمایش مواسات و همدلی مسجد تراز اسلامی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یوسف اینانلو افزود: امسال ۲۰۷ دیزل ژنراتور در استان شناسایی شده است و صاحبان مولد‌های خودتامین برق در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و اداری و تجاری این استان برای عبور از اوج بار مصرف مشارکت خواهند داشت.

 به گفته وی، از سال گذشته کلیه مولد‌ها به کنتور هوشمند مجهز شده اند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان یکی از اقدامات جهت عبور بدون خاموشی از دوران اوج مصرف تابستان را آماده به کاری و وارد مدار شدن مولد‌های سازمان‌ها و مراکز دولتی عنوان کرد و اظهار داشت: ادارات، نهاد‌ها و ارگان‌ها باید در روز‌های کاری هفته و در ساعات اوج مصرف برق، مولد‌های خود تامین (دیزل ژنراتور) را وارد مدار کنند و ارتباط را با شبکه عمومی توزیع برق، قطع کنند.

اینانلو تاکید کرد:دستگاه‌های اجرایی و دولتی باید در وقت اداری ۳۰ درصد و خارج از وقت اداری ۶۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند و تحقق این موضوع با جدیت و به صورت مستمر مورد بررسی و پایش قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • مدیرعامل جدید شرکت توزیع نیروی برق اهواز معارفه شد
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • تدارک ۳۰ ویژه برنامه در هفته بسیج سازندگی/ فعالیت ۶۰۰ گروه جهادی در گرگان
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می‌گیرد
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می گیرد
  • توزیع ۲۶ هزار کیلوگرم/لیتر آفت کش نباتی در مازندران
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • توزیع بیش از ۴ هزار بسته معیشتی بین نیازمندان در میامی