Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@13:15:52 GMT

پشت پرده اهداف اروپا از تشکیل کانال مالی با ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۱۷۱۶

پشت پرده اهداف اروپا از تشکیل کانال مالی با ایران چیست؟

تبلیغات غرب موجب شده تا افکار عمومی جهان کانال‌های مالی اینستکس و سوئیس را حسن نیت اروپا برای نگه داشتن برجام و عقاید بشر دوستانه آمریکا تلقی کنند.

پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های ارزی علیه ایران، کشور‌های باقی مانده در توافق هسته‌ای در راستای تلاش برای حفظ این توافقنامه، نوعی کانال مالی تحت عنوان اینستکس راه اندازی کردند تا ایران بتواند نفت خود را بفروشد، سپس پول خود را در این شبکه اینستکس ذخیره کرده و در نهایت کالا‌های مورد نیاز خود را دریافت کند، اما تاکنون تراکنش چشم‌گیری در آن انجام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



از سوی دیگر مطابق قانون اساسی و قوانین تحریم آمریکا به رئیس جمهور این کشور اجازه نمی‌دهد اقلام بشر دوستانه مانند دارو، مواد غذایی، کالا‌های اساسی کشاورزی و نظایر آن را در هیچ وضعیتی تحریم کند و همچنین طبق قوانین بین‌المللی، تحریم اقلام بشردوستانه حتی در زمان جنگ هم جرم تلقی می‌شود؛ بر این اساس تحریم‌های ایران هم شامل اقلام دارویی و بشر دوستانه نمی‌شود، اما تحریم‌های ارزی موجب شده تا تهران برای واردات چنین اقلامی دچار مشکل شود.

در همین راستا سوئیس با موافقت آمریکا کانال مالی را جهت ارسال اقلام غذایی و پزشکی به ایران تاسیس کرده، ولی باز هم سودی عاید ایران نشده و مشکلات عدیده‌ای در بازار دارو ایران به وجود آمده است؛ در این میان بیشترین ضربه را بیماران خاص خورده اند که کمبود دارو جان بسیاری از آن‌ها را در این مدت گرفته و بازتاب این موضوع در رسانه‌های دنیا هم نتوانسته تلنگری به وجدان اعضای کاخ سفید وارد کند.

در همین راستا اظهارات متفاوتی درباره کانال سوئیس از سوی مقامات ایرانی و خارجی مطرح شده که به روش‌های متفاوتی به ناکارآمدی این ساز و کار مالی اشاره کرده اند.


تحریم‌های آمریکا و مشکلات دارویی ایران!
همانگونه که گفته شد تحریم‌های واشنگتن علیه تهران شامل اقلام دارویی، پزشکی و ... که تاثیر مستقیم بر سلامتی و جان انسان‌ها دارد، نیست؛ اما به نوعی راه رسیدن این اقلام به دست مردم بسته شده است.

حال در روز‌های گذشته فابیان مینفیش، سخنگوی وزارت امور اقتصادی سوئیس با اشاره به کانال مالی تجارت بشر دوستانه سوئیس طی اظهاراتی اعلام کرد که هیچ مبادله بشر دوستانه‌ای از کانال مالی سوئیس انجام نشده است و به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹، این فرایند بیشتر از آنچه فکرش را می‌کردیم زمان برده است؛ اما این سوال پیش می‌آید که آیا تنها دلیل زمانبر بودن راه اندازی کانال سوئیس شیوع بیماری کرونا بوده است؟

ابوالفضل ظهره‌وند دیپلمات اسبق کشورمان کانال مالی مذکور را آدرس غلط اروپایی‌ها دانسته و اظهار می‌کند سوئیس با هماهنگی آمریکا برای فریبکاری بحثی را تحت عنوان کانال مالی سوئیس و صرفا در حوزه دارو مطرح کرد؛ اما کل این ماجرا فریبکاری بوده و نباید به آن توجه کنیم، ضمن اینکه حجم تجارت دارویی ایران و نیازهایش، ده‌ها و صد‌ها برابر آن چیزی است که کانال مالی سوئیس می‌خواهد تامین کند.

او همچنین تاکید می‌کند علی رغم تحریم نبودن غذا و دارو، این اقلام تنها به صورت هدیه می‌تواند به دست ایران برسد و توضیح می‌دهد که بر سر راه تجارت، خرید، معامله و دریافت با ساختار تحریمی، ممنوعیت‌ها و مشکلات پرداخت مشکلات عدیده‌ای وجود دارد، بنابراین همه این موارد در چارچوب نظام تحریمی آمریکا با بن بست مواجه می‌شود؛ به همین دلیل در ظاهر برای اغوا و دادن آدرس غلط اظهار می‌کنند که غذا و دارو را تحریم نمی‌کنند، اما اگر قرار باشد خرید، بیمه اقلام و نقل و انتقال انجام شود، در چارچوب تحریم‌های کلی پولی، بیمه‌ای و حمل و نقل قرار می‌گیرد و بنابراین قابل عمل نخواهد بود.

از سوی دیگر مجید تخت روانچی نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل نیز ضمن رد ادعای مقامات آمریکایی در مستثنی دانستن مبادلات بشردوستانه و پزشکی از تحریم‌ها اظهار می‌کند که در عمل انجام این گونه تبادلات غیرممکن است.

او همچنین سازوکار موسوم به کانال انسان‌دوستانه سوئیس (SHTA) را برای تامین نیاز‌های ایران ناکافی دانسته و تاکید می‌کند شرط و شروط وزارت خزانه داری آمریکا برای صدور مجوز به شرکت‌های متقاضی برای استفاده از این کانال، چنان سخت‌گیرانه است که در عمل تجارت از این طریق دشوار است.

اکثر قریب به اتفاق کارشناسان هم عقیده دارند کانال مالی سوئیس توانایی تامین نیاز‌های دارویی و غذایی ایران را ندارد، پس با این حساب چه دلیلی پشت پرده تاسیس کانال‌های مالی اینستکی و سوئیس با ایران چیست؟


وقتی پای آبروی اروپا در میان باشد، اینستکس و SHTA متولد می‌شود!
امروزه و با توجه به شرایط حاکم موضوعی که مطرح می‌شود، این است که وقتی اروپایی‌ها تا این اندازه از مدیریت کانال‌های مالی خود با ایران ناتوان هستند، چرا اصرار به تاسیس آن دارند؟ شاید یکی از مهم‌ترین دلایل، آبروی این اتحادیه در دنیا باشد و به همین دلیل به حمایت از ایران تظاهر می‌کنند؛ اما این تنها دلیل نیست و برخی تلاش دست و پا شکسته اروپا برای حفظ برجام را هم از جمله این دلایل می‌دانند.

در همین رابطه ظهره وند تشریح می‌کند که ۱+۴ و به ویژه اروپا اظهار می‌کنند بیشترین بهره امنیتی را از برجام برده‌اند و بنابراین به هر روشی در تلاش هستند تا بتوانند برجام را بدون پرداخت هزینه حفظ کنند؛ همچنین در همین راستا امید دارند که با انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، حزب دموکرات پیروز شود، که در این صورت می‌توانند روش گذشته اوباما را طی کنند و به سمت تغییر رفتار ایران و تحمیل محدودیت‌های پنهانی در قالب برجام ۲، ۳، ۴ و... پیش بروند تا به نقطه تغییر نظام ایران برسند.

برخی دیگر هم عقیده دارند کانال‌های مالی ارتباط با ایران تنها جنبه تبلیغاتی دارد و نه هیچ چیز دیگری؛ مرتضی مکی کارشناس مسائل آمریکا و اروپا با اشاره به تراکنش‌های محدود کانال سوئیس تصریح می‌کند که این موضوع نشان می‌دهد که حتی در اقلام پزشکی و بهداشتی هم آمریکایی‌ها خلاف تبلیغات سنگین خود در عرصه جهانی، اجازه ارسال محموله از طریق ساز و کار‌های مالی به ایران را نمی‌دهند و تبعات این موضوع بسیار گسترده است.

غرب تا چه اندازه در فریب افکار عمومی موفق بوده است؟
شاید بتوان اینگونه گفت که ابتدای خروج آمریکا از برجام و آغاز مباحث تاسیس کانال مالی، غرب برنده افکار عمومی بود و عده زیادی بر این باور بودند که این کشور‌ها در حفظ برجام، انجام تعهدات خود و حل مشکلات ایران صادق و ثابت قدم هستند؛ اما در نهایت پس از گذشته چند وقت و خروجی نداشتن این طرح‌ها، اهداف واقعی غرب وحشی برای بسیاری روشن شد و اکنون می‌دانند که نباید منتظر اقدام خاصی از سوی اروپایی‌ها باشند؛ چراکه یا آن‌ها واقعا ناتوان از انجام تعهدات خود هستند و یا در راستا منافع خود تصمیمی برای اجرای آن‌ها ندارند!

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ایران کانال مالی اتحادیه اروپایی تحریم های اقتصادی برجام کانال مالی سوئیس کانال های مالی بشر دوستانه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند

به گزارش خبرآنلاین سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900114

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!