Web Analytics Made Easy - Statcounter

عربستان سعودی اعلام کرده است که به دلیل کاهش قیمت نفت و قرنطینه ناشی از شیوع کرونا "مالیات بر ارزش افزوده" را سه برابر و پرداخت کمک هزینه ماهانه دولتی به شهروندان را متوقف می‌کند. کاهش قیمت نفت و رکود ناشی از تعطیلی‌های دوران کرونا دلیل اصلی این اقدامات ریاضتی در اقتصاد عربستان سعودی است.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، سیاست‌های ریاضتی اقتصادی در کنار هزینه‌های بالای زندگی و پروژه‌های چند میلیارد دلاری دولت عربستان مانند پروژه خرید تیم "نیوکاسل" انگلستان باعث نارضایتی عمومی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسانه‌های دولتی عربستان اعلام کرده‌اند که این اقدامات باعث افزایش 100 میلیارد ریال (واحد پول عربستان) یا 26.6 میلیارد دلار به خزانه این کشور خواهد شد.

 کاهش قیمت نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث رکود و آسیب به اقتصاد عربستان سعودی شده است/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"محمد الجدعان" وزیر دارایی عربستان سعودی در بیانیه منشر شده از سوی آژانس رسمی خبری این کشور اعلام کرد: براساس تصمیم‌های جدید کمک‌ هزینه پرداختی از ماه ژوئن 2020 متوقف شده و مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای ماه جولای از ۵ درصد به ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.

"الجدعان" تاکید کرد که این اقدامات برای تکمیل منابع مالی دولت در طول "کاهش شدید" درآمدهای حاصل از نفت در طول بحران کرونا لازم است. در این دوران تقاضای جهانی برای نفت خام به شدت  کاش یافته است.

وزیر دارایی افزود: دولت همچنین در حال " لغو، تمدید یا تعویق" هزینه پروژه‌های دولتی و کاهش هزینه پروژه‌های معرفی شده در "چشم‌انداز 2030" است.

چشم‌انداز 2030، برنامه دولت  عربستان طرحی جاه‌طلبانه برای کاهش وابستگی این کشور به اقتصاد نفتی است.

 وزیر دارایی عربستان در هفته گذشته در باره اقدامات "دردناک" و "قابل ملاحظه" برای مقابله با دو شوک و ضربه بزرگ بر اقتصاد این کشور هشدار داد. شیوع ویروس کرونا و کاهش تاریخی قیمت نفت این دو شوک در اقتصاد عربستان هستند.

عربستان سعودی صادر کننده بزرگ نفت خام و صاحب بزرگترین اقتصاد در میان کشورهای عربی، سینما و رستوران‌های خود را تعطیل کرده است. پروازها در این کشور لغو و زیارت حج عمره برای مهار ویروس مرگبار کرونا تعلیق شده است.

عربستان و 5 کشور دیگر حاشیه خلیج فارس از سال 2018 مالیات 5 درصدی را بر کالا و خدمات وضع کردند تا از این طریق درآمد بیشتری را کسب کنند.

پس از سال 2018، این دولت نفت محور  میلیاردها دلار "کمک هزینه زندگی" را برای کمک به مردم و جبران افزایش هزینه‌ها در نظر گرفت.

اما بعید است پس‌انداز حاصل از این اقدامات کنونی ریاضتی، کسری بودجه عربستان سعودی را برطرف کند. کسری بودجه‌ای که به گفته شرکت سرمایه‌گذاری "جدوای" عربستانی بیش از 112 میلیارد دلار رسیده و رکوردی ویژه را به ثبت رسیده است.

رسیدگی هزینه‌ها

ریاض پس از آخرین کاهش قیمت نفت در سال 2014 هر ساله کسری بودجه خود را منتشر کرده است.

صندوق بین‌المللی پول در ماه آوریل از کاهش 2.3 درصدی اقتصاد عربستان در سال جاری خبر داد.

براساس پیش‌بینی‌های قبلی "الجدان" وزیر دارایی، ریاض باید نیمی از درآمدهای نفتی خود در دوران کرونا را از دست می‌داد. درآمدی که 70 درصد آن به عنوان کمک دولتی بین مردم تقسیم می‌شد. اما در اقدامی بی‌سابقه و برخلاف از پیش‌بینی الجدان قیمت نفت به دو سوم قیمت همیشگی رسید.

به گفته این مقام اقتصادی بزرگترین صادرکننده نفت جهان امسال نزدیک به 60 میلیارد دلار قرض خواهد گرفت تا بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند.

عربستان برای کمک به اقتصاد خود مالیات بر ارزش افزوده را 3 برابر کرد/ عکس:AFP

احتمالا اقدامات ریاضتی اقتصادی انتقاد و فشار بر دولت را برای خرج‌های چند میلیون دلاری بخش‌های تفریحی ورزشی را افرایش خواهد داد. خرج دولت عربستان بر روی اماکن تفریحی و ورزشی یکی از برنامه‌های عربستان برای جذب گردشگر و تغییر بخشی از سیاست‌های اقتصادی این کشور برای درآمدزایی و کاهش وابستگی به نفت است.

پیشنهاد 330 میلیون پوندی (327 میلیون دلاری) دولت عربستان برای تصاحب و پشتیبانی از باشگاه ورزشی نیوکاسل یونایند در این شرایط اقتصادی به شدت زیر سوال است.

"یاسمین فاروک" کارشناس خاورمیانه از موسسه "اوقاف کارنگی برای صلح بین‌الملل" مستقر در واشنگتن، می‌گوید: شهروندان سعودی به شکلی فشرده اثرات اقتصادی ویروس را حس می‌کنند.

سختی‌های کنونی خرج و مخارج دولت در جاهای دیگر مانند خرید یک تیم فوتبال یا هزینه چند صد میلیونی برای رویدادهای سرگرم کننده را زیر ذره بین قرار داده است.

اما اینک برنامه‌های بلندپروازانه "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان برای قطع وابستگی اقتصاد از نفت اقدامات ریاضتی بیشتری را شکل داده و شرایط را آسیب‌پذیرتر کرده است.

با این وجود هنوز معلوم نیست که پروژه "نئوم" عربستان سعودی در خط ساحلی دریای سرخ در استان "تبوک" عربستان تحت تاثیر شرایط بد اقتصادی قرار خواهد گرفت. این پروژه ابرشهری است که قرار است با هزینه 500 میلیارد دلار و با دنیایی از گزینه‌های تفریحی ساخته شود تا توریست‌ها از همه جای دنیا به عربستان بکشاند.

__________________________________________________

بیشتر بخوانید:

اقتصاد عربستان کوچکتر شد برنامه اقتصادی عربستان سعودی را جدی بگیریم/ سر خودمان شیره بمالیم از دنیا عقب می افتیم توسعه اقتصادی عربستان با نگاه قبیله ای ممکن نیست/ درگیری عربستان و ایران به نفع آمریکا تمام می شود

_____________________________________________________

لینک کوتاه: asriran.com/0033OR

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اقتصاد عربستان 3 برابری مالیات ارزش افزوده مالیات بر ارزش افزوده اقتصاد عربستان عربستان سعودی کاهش قیمت نفت میلیارد دلار وزیر دارایی کسری بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۲۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است

ایسنا/لرستان رئیس شورای شهر خرم‌آباد گفت: ارزش افزوده‌ای که به شهرداری‌های لرستان داده می‌شود در مقایسه با کلان‌شهرهای دیگر ناچیز است.

حجت‌الله احمدی پور هشتم اردیبهشت در همایش شهرداران و شوراهای اسلامی شهر که در استانداری لرستان برگزار شد، اظهار کرد: برای داشتن شهری زیبا همکاری و همدلی نیاز است.

وی با بیان اینکه اعضای شورای شهر بین مردم هستند و مشکلات را می‌بینند، بیان کرد: این در حالیست که دستگاه‌های خدماتی مانند آب، برق، گاز و مخابرات با شورای شهر همکاری ندارند.

احمدی‌پور گفت: ارزش افزوده‌ای که به شهرداری‌های لرستان داده می‌شود در مقایسه با کلان‌شهرهایی نظیر استان مرکزی  ناچیز است و نیاز است این قانون بازنگری شود و ارزش افزوده به سرانه جمعیت تعلق گیرد.

رئیس شورای شهر خرم‌آباد اظهار کرد: برنامه داریم برای روان‌سازی ترافیک چندین پل در شهر ایجاد شود.

وی تصریح کرد: قبلا حقوق پرسنل فضای سبز و تنظیف شهرداری خرم‌آباد با تاخیر پرداخت می‌شد و در حال حاضر پرداخت حقوق آنان به روز شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۲ هزارمیلیارد ریال عوارض ارزش افزوده در آذربایجان غربی
  • فرماندار: نارضایتی اجتماعی از هیچ دستگاه اجرایی در زهک پذیرفتنی نیست
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش‌افزوده در آذربایجان‌غربی پرداخت شد
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • هزینه ۴۳ میلیارد تومانی پروژه ایمن سازی کندرو شرقی آزادگان
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!