Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@07:13:03 GMT

بررسی تاثیر کرونا بر اضطراب

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۳۲۵۲

بررسی تاثیر کرونا بر اضطراب

کرونا نامی عالم‌گیر است که این روزها همه و همه با آن نه تنها آشنایی دارند بلکه با ترس و اضطراب ابتلا به آن دست و پنجه نرم می کنند. ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۲ اجتماعی آسیب های اجتماعی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ شاید در ابتدای شکل‌گیری این ویروس کمتر کسی فکر می‌کرد که این ویروس قرار است مدت‌ها با انسان‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروسی که مهمان ناخوانده بود و همه از موقتی بودن و ریشه‌کن شدن آن صحبت می‌کردند و ظاهرا قرار بود نهایتا چند ماهی مهمان ما باشد، اما ظاهرا این ویروس قصد ندارد رخت ببندد.

مسئله پیش روی ما حالا جدای از مسائل بهداشتی و مراقبت‌های خاص، بحث تغییر سبک زندگی است. سبک زندگی‌ای که به ناچار روال عادی زندگی را از انسان گرفته است و خواسته و ناخواسته ناچاریم حداقل مدت ها در شیوه زندگی خود تغییر ایجاد کنیم تا بتوانیم بر اساس تعریف هوش، (هوش یعنی توانایی سازگاری با محیط)، واقعا خود را سازگار کنیم، چرا که عدم سازگاری با محیط منجر به آسیب‌های جبران‌ناپذیری خواهد شد.

کرونا، زندگی قابل پیش‌بینی را از انسان‌ها گرفته و حالتی از بلاتکلیفی را در زندگی اکثر انسان‌ها به وجود آورده است. همین حالت پیش‌بینی‌ناپذیری زمینه بروز اضطراب، تنش، ترس و حتی خشم را برای انسان‌ها ایجاد کرده است. به طوری که حتی شاهد سه برابر شدن مشکلات خانوادگی در بین زوجین شده‌ایم. چرا که اکثر خانواده‌ها خود را آماده این سبک از زندگی نکرده بودند و آموزش‌های لازم را نیز ندیده بودند.

احساس خطر در انسانها منجر به افزایش رفتارهای محافظه کارانه می‌شود

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که هرچه انسان‌ها احساس درک خطر بالایی داشته باشند و این دیدگاه در آن‌ها شکل بگیرد که احتمال مرگشان بالاتر رفته است، وحشت و اضطراب اجتماعی آن ها بالاتر می‌رود و در نتیجه از رفتارهای محافظه ‌کارانه و پیش‌گیرانه بیشتری استفاده می‌کنند.

با توجه به شیوع گسترده کرونا و عدم کنترل‌پذیری این ویروس، انجام رفتارهای پیشگیرانه و مراقبت‌های لازم امری معقول و منطقی به نظر می‌رسد، چرا که اگر چنین مراقبت‌هایی صورت نگیرد، ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری را ایجاد کند. اما آنچه که در شرایط فعلی غیرمنطقی به نظر می‌رسد، اضطراب، ترس و وحشت بیش از حدی است که دامن‌گیر بسیاری از افراد شده است.

آنچه که در شرایط فعلی غیر منطقی به نظر می رسد، اضطراب، ترس و وحشت بیش از حدی است که دامن گیر بسیاری از افراد شده است

یک سمت قضیه با افرادی روبه‌رو می‌شویم که اصلا کرونا را جدی نگرفته‌اند و باور به بیماری ندارند و در سوی دیگر افرادی که بیش از حد به آن بها داده‌اند و روند زندگی خود را تا حد بسیار زیادی مختل کرده‌اند، بدین صورت که احساس قریب‌الوقوع مرگ می‌کنند و هر لحظه در ذهن خود در انتظار مرگ نشسته‌اند. افکاری راجع به مبتلا شدن به کرونا و مرگ که جنبه مرضی پیدا کرده و گریبان‌گیر فرد شده است. این اضطراب بیش از حد عواقب خطرناکی در جامعه ایجاد می‌کند و یک دور باطل است چرا که خود ترس آسیب‌زا است و باعث ایجاد سوانح، تصادفات و بی‌احتیاطی‌هایی در جامعه می‌شود و ایجادکننده آسیب به خود فرد و دیگران است. می‌شود گفت که در هر دو صورت( نادیده گرفتن و یا بیش از حد بها دادن به آن) می‌تواند آسیب‌زا باشد.

آنچه که نسبت به هر دو طیف ایجاد نگرانی می‌کند این است که گروه اول به دلیل نادیده گرفتن این بیماری و بی‌احتیاطی نسبت به آن، باعث ایجاد خطراتی برای خود و دیگران می‌شوند و زمینه ایجاد بیماری را برای خود و دیگران فراهم می‌کنند و گروه دوم نیز به دلیل بهای بیش از حد و رفتارهای جبرانی و تکراری، زمینه ایجاد بیماری‌های زیادی از جمله وسواس و اختلال های اضطرابی و افسردگی در خود و دیگران می شوند.

پس یک انسان نرمال در کنار آنکه جنبه‌های احتیاطی را رعایت می‌کند، اضطراب خود را نیز کنترل می‌کند و می‌داند باید به چه اندازه به این مسئله بها دهد و به دیگر زمینه‌های زندگی نیز می پردازد.

در نهایت نیز باید بگوییم که کرونا در کنار آنکه تهدیدی علیه موجودیت انسان تلقی می شود، از جنبه‌ای دیگر فرصت تجربه زندگی به گونه‌ای دیگر را به انسانها داد. فرصتی که شاید هیچ گاه دیگر تکرار نشود.

شاید قبل از آنکه کرونا وارد زندگی بشر شود، همه ما انسان‌ها از این می‌نالیدیم که درگیر کار و شغل بوده‌ایم و فرصتی را برای زندگی تمام و کمال در کنار همسر و فرزند و خانواده نداشتیم. اما این مسئله باعث شد چنین فرصتی ایجاد شود و کارهای عقب‌افتاده‌ای که مدت‌ها نتوانسته بودیم کاملشان کنیم را انجام دهیم.

این روزها فرصتی ایجاد شده است تا وقت بیشتری را کنار خانواده و عزیزانی که دوستشان داریم باشیم، با آنها صحبت کنیم و زمینه های فرزند پروری و بودن در کنار عزیزانمان را ایجاد کنیم. زمانی است که می توانیم کتابی که سال ها قصد خواندن و یا تمام شدنش را داشتیم را به اتمام برسانیم و در مجموع به علایقی که مدت ها در انتظار زمان کافی برای پرداختن به آنها بودیم بپردازیم.

یادداشت: دکتر نبی فتاحی، روان‌شناس و عضو هیئت علمی

مشاوره رایگان اضطراب کرونا در همدان ارائه می‌شودغلامی: بخشنامه‌هایی برای کاهش اضطراب و نگرانی دانشجویان تصویب شده استبرای غلبه بر اضطراب بیماری کرونا چه کنیم؟

انتهای پیام/

R1356/P/S2,18,1417,41/CT4 واژه های کاربردی مرتبط ویروس کرونا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا ویروس کرونا بیش از حد انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۳۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان

در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در دانشگاه سیستان و بلوچستان پیرامون علل مهاجرت و پیامدها و راهکارهای پیشگیری از آن بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، دومین روز از گردهمایی سه روزه مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاه‌های سراسر کشور که از پنجم اردیبهشت در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرده است، امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ برگزار شد.

علی باباپور عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز درباره علل مهاجرت و پیشگیری از آن اظهار کرد: برخی از کشورها تلاش دارند نخبگان یا دانشجویان ما را به دلایل مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی و غیره به مهاجرت وادار کنند که لازم است دانشجویان را نسبت به پیامدهای مهاجرت هوشیار کنیم.

وی همچنین به تشریح چالش‌های ترویج سبک زندگی سالم پرداخت و گفت: با پیشگیری از افراط و تفریط در زمینه‌های مختلف می‌توانیم چرخ زندگی را متعادل کنیم.

پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان پیرامون مشاوره، سلامت و سبک زندگی از دیگر برنامه‌های دومین روز همایش ملی بود.

گفتنی است، چنگیز رحیمی عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز نیز در این گردهمایی در زمینه "ساماندهی مدیریت خدمات مشاوره برای مدیران" و احسان اسکندری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه "راهکارهای حل چالش‌های روانی - اجتماعی دانشجویان، به ارائه سخنرانی پرداختند.

کد خبر 747904

دیگر خبرها

  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • انسان مدرن اولیه تک‌شاخ سیبری را دیده بود
  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • شمش خم کن چیست؟
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان