Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@07:40:23 GMT

مشکلات خواب نوزادان و ارتباط آن با بیماری اوتیسم

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۲۶۵۸۸

مشکلات خواب نوزادان و ارتباط آن با بیماری اوتیسم

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، مشکلات خواب در نوزادان ممکن است با بیماری اوتیسم مرتبط باشد.

به نقل از هلث‌دی، بررسی‌های جدید حاکی از آن است، کودکانی که اختلالات خواب دارند، همانند بسیاری از افراد مبتلا به بیماری اوتیسم، ممکن است با تاخیر در رشد مغزی مواجه شوند.

محققان اظهار کردند: مشکلات خواب در سال اول زندگی ممکن است بر رشد هیپوکامپ(مرکز یادگیری) تاثیر داشته باشد و همچنین عاملی برای پیش‌بینی زودهنگام ابتلا به بیماری اوتیسم در کودکان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بررسی بر روی 400 نوزاد 6 تا 12 ماهه انجام شد و محققان دریافتند، افراد مبتلابه اوتیسم احتمالا در خوابیدن مشکل‌دارند.

محققان اظهار کردند: " زمان خواب، مهمترین زمان برای رشد مغز است. "

کیت مک دافی، محقق ارشد این تحقیق، در مرکز اوتیسم دانشگاه واشنگتن در شهر سیاتل واشنگتن گفت:"هیپوکامپ، منطقه‌ای از مغز است که برای یادگیری و حافظه بسیار مهم است و تغییر در اندازه آن با خواب ضعیف کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد."

بر اساس نتایج یافته‌های محققان، حدود 80 درصد از کودکان مبتلا به اوتیسم با مشکلات خواب مواجه هستند.

البته برای پیش‌بینی الگوهای خواب و ابتلا به بیماری اوتیسم هنوز زود است.

الگوی خواب در سال‌های اول زندگی تغییر می‌کند و تعیین اینکه مشکلات خواب با خطر ابتلا به بیماری اوتیسم مرتبط است، نیاز به مطالعات بیشتر دارد و ممکن است مولفه بیولوژیکی برای مشکلات خواب در برخی از کودکان وجود داشته باشد.

در این آزمایش، کودکان 6، 12 و 24 ماهه ارزیابی شدند، از والدین درباره عادات خواب آنان سوالاتی پرسیده و اسکن ام ارآی(MRI) هم برای نوزدان انجام شد.

127 نوزاد در معرض خطر ابتلا به اوتیسم در میان این گروه شناسایی شدند که سابقه خانوادگی برای این اختلال نداشتند.

مشکلات خواب در بین نوزادانی که مبتلا به اوتیسم بودند، بیشتر و اندازه هیپوکامپ هم بزرگتر بود، اما دیگر قسمت‌های مغز تحت تاثیر قرار نگرفته بودند.

نتایج تحقیق دیگر نشان داد، رشد بیش‌ازاندازه ساختارهای مختلف مغزی با جنبه‌های اجتماعی، زبانی و رفتاری اوتیسم مرتبط است.

درحالی‌که این تحقیقات نشان‌دهنده ارتباط بین ساختار مغز و مشکلات خواب در کودکانی است که بعدها به اوتیسم مبتلا می‌شوند، اما این مطالعه هنوز اثبات نشده است.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی Psychiatry منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی اوتيسم بیماری اوتیسم مشکلات خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۶۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • تعرض مرد رمال به زنان به بهانه بخت گشایی
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی