Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، تحلیلگران و برخی از قانونگذاران آمریکایی معتقدند دولت ترامپ برای مقابله موثر با تحرکات دریایی چین و روسیه در منطقه شمالگان دست‌وپنجه نرم می‌کنند. آنها می‌گویند در صورتی که واشنگتن بخواهد در دهه آینده از مسکو و پکن در این منطقه پیشی بگیرد نسبت به آنچه که ابتدا تصور می‌شد، به اختصاص منابع بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل چین و روسیه راهبردهایی را دنبال می‌کنند که منطقه قطب شمال را به اولویت طرح‌های اقتصادی این کشورها در قرن بیست و یکم تبدیل می‌کند. برخی در کنگره بر این باورند که پنتاگون در تشخیص اهمیت راهبردی این منطقه سرعت عمل لازم را نداشته و فقط به موجب قانون عملیات و سرمایه‌گذاری در این منطقه را افزایش داده است.

کارشناسان مسائل منطقه می‌گویند، کاخ سفید فرصت‌ها را در سه سال گذشته برای آموزش افکار عمومی درباره چرایی اهمیت منطقه شمالگان در نظم جهانی، رشد اقتصادی و امنیت ملی آمریکا در بلندمدت از دست داده است.

تابستان گذشته پنتاگون اهمیت منطقه را با بیان اینکه شمالگان مسیر احتمالی برای حملات به کشور و آینده قدرت آمریکاست، تشریح کرد.
تعدادی کمی این لفاظی دولت را جدی گرفتند اما به گفته منتقدان دولت آمریکا، تاکنون اقدامات جدی برای حمایت از این لفاظی انجام نشده است.

« کِنِت برایت وایت » سفیر آمریکا در نروژ هفته گذشته به کمیته خدمات تسلیحات سنای آمریکا گفت: چینی‌ها و روس‌ها همه‌جا هستند.

در این جلسه، قانونگذاران این مقام آمریکایی را در زمینه راهبرد کشور در این منطقه تحت فشار قرار دادند و سناتورهای هر دو طیف اصلی سیاسی در آمریکا، آنچه را که فقدان دکترینی در این منطقه توصیف کردند، مورد انتقاد قرار دادند.
« آنگس کینگ جونیور » سناتور مستقل از فراکسیون حزب دموکرات گفت: شماگان هرگز محور تمرکز جدی دولت آمریکا نبوده است.

« دن سالیوان » سناتور جمهوریخواه نیز گفت: پنتاگون آخرین نهاد در شهر است که اهمیت منطقه شمالگان و نقش آن در امنیت ملی را درک می‌کند.
مقام‌های پنتاگون با بیان اینکه منطقه شمالگان اولویت امنیت ملی آمریکا نیست و بستر احتمالی برای «رقابت قدرت» با روسیه و چین محسوب نمی‌شود، به این انتقادها پاسخ داده‌اند.

به گفته برخی ازکارشناسان، رویکرد آمریکا کاملا در تضاد با مسیری است که روسیه وچین در پیش گرفته اند.
برای پکن، شمالگان یک فرصت اقتصادی کلیدی است و طرح جاده ابریشم چین شامل سرمایه‌گذاری‌های مهم در کشورهای شمالگان بوده و بخشی از دیدگاهی است که پکن جاده ابریشم قطبی توصیف کرده است.

به گفته تحلیلگران، چین به مسیر دریای شمالی به عنوان گزینه جایگزین کانال سوئز امیدوار است که انتقال کالاها به جهان را آسان‌تر، ارزان‌تر و سریع‌تر می‌کند.
برای دستیابی به این هدف، دولت چین سرمایه‌گذاری در کشتی‌های سنگین یخ‌شکن را که برای عملیات در آب‌های یخ‌زده نیاز دارد، افزایش داده است.
این کشور ایستگاه‌های تحقیقاتی در ایسلند ونروژ دارد.

روسیه نیز میلیاردها دلار را صرف بنادر، حمل‌ونقل، پل و دیگر زیرساختارها در منطقه شمالگان کرده است. مسکو همچنین سرمایه‌گذاری سنگینی در پروژه‌های انرژی این منطقه داشته و امیدوار است جایگاه خود را در بازار گاز طبیعی و نفت جهان تقویت کند.
مسکو همچنین یخ‌شکن‌های بیشتری را در حال ساخت دارد. ناوگان روسیه تاکنون ۴۰ یخ‌شکن دارد که نسبت به دو کشتی یخ‌شکن آمریکا عدد قابل توجهی است؛ ضمن آنکه یکی از یخ‌شکن‌های آمریکا به طور کامل در فاز عملیاتی قرار ندارد.

پنتاگون طرح‌هایی برای ساخت یخ‌شکن دارد اما به گفته مقام‌های این کشور، ساخت آنها دستکم چند سال طول خواهد کشید. منتقدان می‌گویند آمریکا در بخش‌های دیگری از جمله ساخت بندر دائمی در این منطقه از رقبای خود عقب است.
2023

برچسب‌ها روسیه پنتاگون دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه پنتاگون دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا سرمایه گذاری روسیه پنتاگون دولت ترامپ چین ایالات متحده آمریکا سرمایه گذاری منطقه شمالگان سرمایه گذاری یخ شکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۷۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است

امیر آشتیانی در پیامی به مناسبت روز خلیج فارس تاکید کرد: راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیرمحمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت 10 اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • ترور برای بقا
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • چین در «ایندو-پاسفیک» راهبرد «قورباغه آب‌پز» را دنبال می‌کند