Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم احمدآباد، رضویه، سرخس فریمان در مجلس گفت: شرایطی که کرونا به وجود آورده تا دو سال آینده بر اقتصاد کشورمان اثرگذار است با این وجود مجلس باید به شرایط پس از کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد توجه داشته باشد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیداحسان قاضی زاده، نماینده مردم احمدآباد، رضویه، سرخس فریمان در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری تخصصی که با حضور منتخبین مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: معتقدم یکی از اهرم‌های نظارتی نظارت‌های مستمر فعالان دانشجویی بر نمایندگان مجلس است؛ با این وجود نباید نمایندگان بعد از انتخابات رها شوند و دیگر سراغ آن‌ها نرویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مجلس دهم دارای اشکالات عدیده‌ای بوده و نقد‌های مختلفی به آن وارد است که از جمله آن‌ها دغدغه مردم را نداشتن به معنای واقعی است، افزود: البته مجلس دهم مصوبات خوبی هم داشته که نیازمند این هستیم که این مصوبات اجرا شود. به هر روی فرآیند مجلس دهم فرآیند مناسبی نبوده است.

قاضی زاده تصریح کرد: یکی از نقد‌هایی که به مجلس دهم وارد است این است که این مجلس تابع دولت بود و همین باعث شد شأن و جایگاه مجلس تنزل یابد.

وی گفت: نمایندگان حق اظهارنظر در موضوعات مختلف و همچنین تحقیق و تفحص را دارند با این وجود باید این حق که در قانون اساسی آمده در راستای تامین منافع ملت و مردم به کار گرفته شود.

قاضی زاده تصریح کرد: مجلس یازدهم تا چند روز دیگر شروع به کار می‌کند با این وجود مردم امید‌های زیادی به این مجلس بسته اند و توقعات زیادی از آن دارند. به هر روی عملکرد این مجلس در بازآفرینی اعتماد عمومی نسبت به ارکان قدرت بسیار اثرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه اولویت مجلس یازدهم باید حل مسائل مردم و مسائل اقتصادی، معیشتی و رفاه عمومی و همچنین حل قواعد و قوانین زائد استخدامی باشد، اظهار کرد: شرایطی که کرونا به وجود آورده تا دو سال آینده بر اقتصاد کشورمان اثرگذار است با این وجود مجلس باید به شرایط پس از کرونا و تاثیر آن بر اقتصاد توجه داشته باشد. به همین دلیل نیازمند یک بسته واقعی و عمل گرایانه هستیم.

نماینده مردم احمدآباد، رضویه، سرخس و فریمان با تاکید بر اینکه قوانین باید عمل گرایانه و واقع گرایانه باشند یعنی نباید دارای منفذ باشند تا دولت‌ها از این منافذ استفاده کنند، اضافه کرد: ما در ادوار مختلف مجلس قوانین شعاری داشته ایم که براساس یک شرایط خاص سیاسی وضع شده اند، ولی هیچ وقت این قوانین ولو ۱۰ یا ۲۰ درصد اجرا نشده اند. به هر روی مجلس یازدهم باید به گونه‌ای عمل کند که موجب یاس و ناامیدی مردم نشود.

قاضی زاده وظیفه نظارتی مجلس را یکی از نقاط ضعف آن دانست و خاطرنشان کرد: وظیفه نظارتی یکی از گلوگاه‌های مجل است مثلا در مجلس هیئتی با عنوان هیئت تطبیق مصوبات دولت با مجلس وجود دارد معتقدم این هیئت نیازمند کار شفاف و نظارت افکار عمومی است؛ چرا که در این هیئت بسیاری از مصوبات دولت بدون کمترین هزینه تصویب شده اند که از جمله آن‌ها می‌توان به اختصاص ارز چهار هزار تومانی و تبعات آن اشاره کرد. به هر روی هیئت تطبیق مصوبات دولت با مجلس از گلوگاه‌هایی است که کمتر به آن پرداخته شده است به همین دلیل بنده معتقدم باید افراد حقوق دان در این هیئت حضور داشته باشند تا بتوانند قوانین را به معنای واقعی تطبیق بدهند.

وی با اشاره به اینکه هیئت تطبیق مصوبات دولت با مجلس زیر نظر رئیس مجلس کار می‌کند و جزو نقاط کلیدی مجلس به حساب می‌آید، اظهار کرد: در دو دوره مجلس بیش از هفتاد درصد اختیارات به رئیس مجلس واگذار شده است و این در حالی است که در هیچ کجای دنیا رئیس مجلس نسبت به سایر نمایندگان از حقوق و جایگاه بیشتری برخوردار نیست. به هر روی رویه آئین نامه داخلی مجلس این فضا را طی دو دوره اخیر فراهم کرده و موجب شده تا رئیس مجلس از یک شرایط ممتاز برخوردار شود.

نماینده مردم احمدآباد، رضویه، سرخس و فریمان گفت: نمایندگان مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالف بودند، اما رئیس مجلس در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به افزایش قیمت بنزین نظر مثبت داد با این وجود می‌توان گفت که در حال حاضر رئیس مجلس می‌تواند به جای ۲۰۰ نماینده نظر بدهد.

وی به تبعات اقتصادی شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: شهر مشهد به دلیل شیوع این ویروس و عدم حضور زائر ۶۰۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده و ۵۰ هزار نفر در این دو ماه بیکار شدند به هر روی این وضعیت را نیز در سراسر کشور شاهد هستیم.

قاضی زاده با تاکید بر اینکه باید ابزار‌های نظارتی مجلس کارآمد شود، افزود: امیدوارم مجلس یازدهم یک مجلس تحول گرا و تراز انقلاب باشد و بتواند مبانی انقلاب را در تمام حوزه‌ها مدنظر قرار دهد. همچنین این مجلس باید قوانین اجرایی و عملیاتی وضع کند تا بتواند یک الگوی مناسب برای مردم در جهت حرکت به سمت انتخابات ۱۴۰۰ باشد.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم مجلس به عرصه سهم خواهی تبدیل نشود و همه نمایندگان خود را وقف جبهه انقلاب کنند، اظهار کرد: نمایندگان اگر در جایی فکر می‌کنند برای وحدت رجحان دارند باید از از خود ایثار و از خودگذشتگی نشان دهند. به هر روی ما باید بتوانیم انسجام خود را حفظ کنیم.

وی گفت: ما در مجلس دهم اقلیت بودیم، ولی در حال حاضر با ورود ۲۲۰ نماینده همفکر می‌توانیم هر چه را که می‌خواهیم در مجلس محقق کنیم به هر روی مردم از ما انتظار کار و تلاش صادقانه را دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: قاضی زاده نشست تخصصی مجلس یازدهم مصوبات دولت مجلس یازدهم بر اقتصاد قاضی زاده رئیس مجلس مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۲۸۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی

به گزارش «نماینده»، دکتر محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق پیش دستور خود با گرامیداشت ۹ اردیبهشت ماه روز شوراها با بیان اینکه قدردان زحمات عزیزانی هستیم که در شورای شهر و روستا مشغول فعالیت هستند، گفت: پایه و اساس شورا که مورد تاکید در آموزه های دین مبین اسلام و در قانون اساسی است استفاده از ظرفیت های نخبگان محلی برای جلب مشارکت مردم در حل مشکلات است.

وی ادامه داد: شورا در ذات خود یعنی مخالفت با تصدی گری، دوری از نگاه از بالا به پایین در جوامع محلی و پرهیز از انحصار قدرت و تصمیم گیری در یک نقطه. امیدوارم شوراها بتوانند با اصلاح مداوم خود، مشارکت مردم در حل مشکلات و پیشرفت کشور را که در شعار امسال نیز مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است تسهیل کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه مجلس یازدهم سرانجام طرح اخذ مالیات بر سوداگری و سفته بازی را به مراحل پایانی تصویب رسانده است، گفت: مجلس گام بلندی برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی برداشته است؛ آن چیزی که مجلس تصویب کرد و این روزها در حال رفع اشکالات شورای محترم نگهبان بر آن است اخذ مالیات از سوداگران و دلالان است که در بازارهای چهارگانه دست به احتکار می زنند و از عرضه آن ها به بازار خودداری می کنند تا سودهای بیشتری نصیبشان شود.

دکتر قالیباف ادامه داد: جمعیتی کوچک که منافع شخصی خود را علیرغم ضرر اکثریت ۹۹ درصدی مردم بدون هیچ هزینه و محدودیتی دنبال می کنند و هیچ قانونی تا امروز جلودار آن نبوده است؛ این قانون فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می شود و آن ها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

وی افزود: وقتی یک مجموعه بانکی ۳ هزار واحد مسکونی را ساخته و خالی نگه داشته تا با تورم گران شود یا یک سوداگر اقدام به خرید میلیون ها دلار ارز می کند و منابع کشور را به قصد سودهای شخصی کلان حبس می کند باید از طریق مالیات، هزینه سوداگری و سفته بازی خود را شخصا چه فرد حقیقی باشد و چه حقوقی، پرداخت کند. این مالیات در اصل مالیات بر سوداگری و سفته بازی بوده و برای ایجاد آرامش در بازارها و کند کردن تیغ سوداگران است.

رئیس قوه مقننه کشورمان یادآور شد: این قانون به صورت هوشمند و دقیق نوشته شده و به هیچ وجه معاملات طبیعی و نیازهای روزمره مردم را شامل نمی شود. در مجالس گذشته نیز چنین طرح و لایحه ای مطرح بود اما مجلسی شانه، زیر بار مسئولیت تصویب آن نداده بود و مجلس یازدهم با رویکرد انقلابی و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها، این قانون مهم را همانگونه که قبلا در تابستان ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ وعده داد بود تصویب کرد.

وی افزود: مجلس یازدهم این مصوبه را تا رفع ایرادات شورای محترم نگهبان و تصویب نهایی قانون دنبال خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • محمودزاده: پرونده چای دبش لاپوشانی شد، در پرونده کاظم صدیقی هم کوتاهی شد /چرا تا قبل از عذرخواهی صدیقی ورودی به پرونده زمین خواری در ازگل نشد؟
  • محمودزاده: موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است