Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@20:52:03 GMT

پایان کرونا کی فرا می‌رسد؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۲۰۸۷

پایان کرونا کی فرا می‌رسد؟

خبرگزاری میزان- اطلاعات درباره بیماری کرونا هنوز آنقدر اندک است که نمی‌توان با قطعیت درباره پایان آن سخن گفت، اما بررسی همه گیری‌های مشابه می‌تواند کمک کننده باشد. تاریخ انتشار: 22:01 - 23 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۲۰۲۹۹ خبرگزاری میزان – گذشت حدود پنج ماه از شیوع بیماری «کرونا» و مرگ بیش از ۲۸۷ هزار نفر در سراسر جهان به موازات ابتلای بیش از ۴ میلیون و ۲۷۰ هزار نفر به این بیماری سبب شده تا بتوان به اطلاعاتی کم و بیش در مورد این بیماری دست پیدا کرد اما هنوز چگونگی پایان این اپیدمی رازی سر به مهر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اپیدمی کرونا با سرعت انتقالی که تاکنون بیش از ۴ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا ساخته، همچنان پیش می‌رود.

با وجود آغاز تلاش‌ها برای کشف و تولید واکسن این بیماری، هنوز اطلاعات در این باره اندک است.

اپیدمی‌های گذشته می‌توانند نکات مهمی را نشان دهند؛ بشر در ۱۰۰ سال گذشته شاهد بروز چندین مورد بیماری همه گیر بوده است که بررسی روند وقوع و اتمام آن‌ها می‌تواند تاحدی به فضای تاریک ناشی از کرونا را روشنی ببخشد.

ویروس‌ها مرتبا در حال جهش هستند؛ ویروس‌هایی که سبب ایجاد جدی‌ترین همه گیری‌ها می‌شوند، از این ویژگی برخوردارند که سیستم ایمنی بدن انسان، آنها را به عنوان مهاجمان خطرناک نمی‌شناسند؛ این ویروس‌ها بدن را مجبور به ایجاد سیستم دفاعی جدیدی می‌کنند که شامل آنتی بادی‌ها و سایر مولفه‌های سیستم ایمنی بدن است.

سرعت انتقال این ویروس‌ها بالاست و عوامل اجتماعی مانند ازدحام و عدم دسترسی به دارو می‌تواند این سرعت را تشدید کند؛ در اکثر موارد، آنتی بادی‌های ایجاد شده توسط سیستم ایمنی بدن می‌توانند سبب مصونیت درازمدت افراد مبتلا و محدود شدن انتقال ویروس از فرد به فرد شوند اما این روند ممکن است تا چند سال به طول بینجامد. بیشتر بخوانید:  هشدار کارشناسان در مورد موج دوم کرونا در زیر به سه مورد از این اپیدمی ها، اشاره می‌شود:
- مهم‌ترین و معروف‌ترین نمونه این بیماری‌های ویروسی، «آنفلونزای اسپانیایی» است که در سال‌های ۱۸-۱۹۱۷ شایع و منجر به ابتلای ۵۰۰ میلیون نفر معادل یک سوم جمعیت وقت جهان شد؛ این بیماری در دو سال، سه موج پیاپی از اپیدمی ایجاد کرد و مرگ ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر را رقم زد؛ این بیماری زمانی پایان یافت که عفونت ناشی از ویروس برای افراد بهبودیافته ایجاد مصونیت کرد.
این بیماری در نهایت از حالت «پاندمیک» (دنیاگیری) خارج و بیماری «آندمیک» (بومی) شد و با شدت متفاوت طی ۴۰ سال به عنوان ویروسی فصلی در گردش بود اما در سال ۱۹۵۷ در ۱۹۲ کشور همه گیر شد.
- «سارس» به عنوان یک بیماری تنفسی حاد شدید و هم خانواده «کووید ۱۹» در سال ۲۰۰۳ همه گیر شد و ۷۷۴ کشته در سراسر جهان برجای گذاشت و در مجموع ۸ هزار و ۹۸ نفر را مبتلا کرد؛ از میان هفت «کرونا ویروس» شناخته شده، چهار مورد به طور گسترده در اجتماعات انسانی در گردش بوده و سبب سرماخوردگی می‌شوند.   این همه گیری از طریق اعمال راهکار‌هایی مانند قرنطینه، کنترل‌های اجتماعی و جداسازی بیماران کنترل و محدود به مناطقی مانند «هنگ و کنگ» و «تورنتو» شد؛ این بیماری به علت داشتن علائم مشهود و ناقل نبودن افراد در هفته نخست بیماری، قابل شناسایی و در نتیجه کنترل بود؛ این بیماری از سال ۲۰۰۴ تاکنون مشاهده نشد.
- «آنفلوآنزای خوکی» با ویژگی‌های مشابه آنفلوآنزای اسپانیایی، بیماری بسیار شدیدی بود که ۶ ماه پس از شیوع، واکسنش ساخته و تولید شد؛ این واکسن اگرچه برخلاف واکسن‌های «سرخک» و «آبله مرغان» مصونیت دائمی ایجاد نمی‌کند، در طی همه گیری بسیار موثر است؛ این واکسن نقش موثری در کاهش اثر موج دوم این بیماری در فصل زمستان سال ۲۰۰۹ کرد.
اما در مورد کووید ۱۹ تاکنون می‌دانیم که باید فاصله اجتماعی را رعایت کنیم، از دارو‌های ضد ویروسی تجویز شده توسط پزشکان استفاده کنیم و منتظر واکنش درست و به هنگام دولت‌ها باشیم؛ مورد آخر با توجه به تجربه دولت‌های «کره جنوبی» و «هنگ کنگ» قابل بررسی است.
۵۰ درصد مقابله با شیوع این بیماری بسته به عوامل اجتماعی و سیاسی است و ۵۰ درصد دیگر احتمالا کاری است که علم باید انجام بدهد؛ در حال حاضر تلاش‌های زیادی برای یافتن درمان یا واکسن این بیماری در جریان است؛ واکسن این بیماری در خوش بینانه‌ترین حالت تا یک سال آینده در دسترس خواهد بود.   این امر سبب می‌شود تا بیماری بومی شده و افراد آن را به صورت فصلی تجربه کنند؛ ادامه حضور و حیات این ویروس در جوامع انسانی می‌تواند کودکان را به صورت طبیعی واکسینه کند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا حوادث بین الملل کرونا همه گیری ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن