Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه ترکیه گفت که به دنبال برقراری آتش‌بس در ادلب سوریه، آنکارا از وقوع یک تراژدی بزرگ انسانی در این منطقه جلوگیری کرده و بیش از صد هزار سوری به خانه‌های خود بازگشته‌اند.

به گزارش ایسنا، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در گفت‌گوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی «آکیت» ضمن بررسی تحولات اخیر در ادلب در پی برقراری آتش‌بس در تاریخ پنجم مارس، گفت: به دنبال برقراری آتش‌بس، تحولات نگران‌کننده‌ای در ادلب اتفاق افتاد اما با اراده قوی جواب مناسبی به بشار اسد و حامیان او دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از وقوع یک تراژدی بزرگ انسانی در منطقه جلوگیری کردیم. در پی امضای توافق آتش‌بس با روسیه شاهد آرامش نسبی در منطقه هستیم. عملیات گشت‌زنی مشترک نیروهای ترکیه-روسیه در جاده «ام ۴» و «ام ۵» ادلب ادامه دارد. بر این اساس، بیش از صد هزار مهاجر به خانه‌های خود بازگشته‌اند.

او ادعا کرد: قبل از توافق آتش‌بس در جریان حملات اسد در ادلب بیش یک میلیون انسان خانه‌های خود را ترک کرده و در مرز ترکیه آواره شدند.

چاووش‌اوغلو ضمن طرح ادعای «نقض آتش‌بس توسط حکومت اسد در ادلب» و اطلاع‌رسانی به کشور ضامن روسیه، اعلام کرد: سوریه تنها عبارت از ادلب نیست اما این منطقه بسیار با اهمیت است. برای برقراری آتش‌بس پایدار در ادلب باید راه حل سیاسی را در پیش گرفت. حکومت اسد به راه حل سیاسی باور ندارد و از طریق حملات علیه غیرنظامیان در پی کنترل ادلب است. بر این اساس مسأله ادلب حل نخواهد شد و تنش‌ها ادامه خواهد یافت. با وجود این همه وضعیت ادلب نسبت به گذشته بهتر است.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه سخنان خود تصریح کرد: گروه‌های تروریستی شیوع ویروس کرونا را یک فرصت دانسته و در مناطق عملیات چشمه صلح و عفرین حمله کرده‌اند. بر اثر حملات تروریست‌ها در مناطق مذکور تعداد زیاد غیرنظامیان جان خود را از دست داده‌اند. از سوی دیگر نیروهای مسلح ترکیه در این مناطق تعداد زیادی از عناصر گروه‌های تروریستی را به هلاکت رسانده‌اند. پس از این که تروریست‌ها احساس کردند که دیگر نمی‌توانند در این مناطق مقاومت کنند، به مناطق دیگر رفته و برای خود پناهگاه ایجاد کردند.

چاووش‌اوغلو ضمن اشاره به کمک‌های فرانسه به خلیفه حفتر، اعلام کرد: کشورهای امارات، مصر و فرانسه بیشترین کمک را به خلیفه حفتر می‌کنند. شرکت روسی «واگنر» نیز در لیبی فعالیت می‌کند. تمام کشورها در پی منافع خود هستند. ابوظبی و برخی کشورهای دیگر برای ایجاد آشوب و بی‌ثباتی در منطقه‌ تلاش می‌کنند. امارات در پی تجزیه یمن است. بدون تردید این کشور در منطقه هرج‌ومرج ایجاد می‌کند. این‌ها همچنین در پی تلاش برای حمله به مواضع ما نیز شدند اما پاسخ مناسب به آنها داده شد. این‌ها هم در لیبی درگیری‌ها را آغاز کردند و هم یمن را به ویرانه تبدیل کرده‌اند و مانع کمک‌های ارسالی ترکیه نیز می‌شوند.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین تصریح کرد: به حمایت خود از دولت وفاق ملی لیبی به عنوان دولت مشروع این کشور ادامه می‌دهیم. اگر در این زمینه اقدام نمی‌کردیم، دامنه جنگ تا مرکز طرابلس کشانده می‌شد و جنگ تا ۱۰ سال دیگر ادامه پیدا می‌کرد. میلیون‌ها انسان جان خود را از دست داده و برقراری صلح ناممکن می‌شد. ما طرفدار راه حل سیاسی در این کشور هستیم و عملیات نظامی نتیجه نخواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: بر این اساس جهان این را خواهد دانست که ثبات نسبی در لیبی در پی تلاش‌های ترکیه برقرار شده است.

وزیر امور خارجه ترکیه اظهار کرد: در کنار تأمین نیازهای خود در راستای مقابله با بیماری کووید-۱۹، تاکنون بخش عمده درخواست‌های لوازم بهداشتی ۷۹ کشور را تأمین کردیم. تاکنون از هیچ کشوری درخواست کمک در این زمینه نکرده و نیازی نداشتیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مولود چاووش اوغلو تركيه ادلب سوريه ليبي یمن وزیر امور خارجه ترکیه برقراری آتش بس چاووش اوغلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۲۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اعتصاب اساتیددانشگاه نیویورک تا حمایت دانشگاه‌های ترکیه از غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخاستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

این در حالی است که براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

نخست وزیر اسبق اسرائیل در اظهارات پیشین خود رژیم صهیونیستی را در برابر یک دوراهی قرار داده و تاکید کرده بود که تل‌آویو یا با آتش بس و بازگرداندن اسرا از غزه از طریق انجام تبادل موافقت می‌کند یا باید بدون اینکه اهداف خود در ریشه کن کردن حماس و بازگرداندن اسرا را محقق کند، به جنگ خود در غزه ادامه بدهد.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096066

دیگر خبرها

  • قایدی بازهم گل زد، کلبا بازهم باخت
  • «رباط صلیبی» تراژدی ۱۹ قسمتی فوتبال ایران
  • به بازیکنانم تبریک می گویم/ تصمیم گرفتیم تیم بسازیم
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • ترکیه: اگر از جنگ کنونی غزه درس نگیریم، تکرار خواهد شد
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • رهبر حزب سعادت ترکیه از سمت خود کناره گیری می‌کند
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی در پوشش تراژدی غزه
  • از اعتصاب اساتیددانشگاه نیویورک تا حمایت دانشگاه‌های ترکیه از غزه