Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش دوبرابری قیمت خوراک دام و طیور بازار گوشت و سایر فرآورده‌های پروتئینی را تهدید می کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا از اواخر سال گذشته قیمت خوراک دام و طیور بیش از دو برابر شده است. شایعات مبتنی بر حذف ارز 4200 تومانی از واردات، افزایش قیمت جهانی، کاهش واردات به دلیل شیوع کرونا و افزایش هزینه حمل و نقل دلایلی است که به صورت جسته و گریخته برای این مشکل بیان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال دلیل هر چه که باشد ادامه این روند می تواند به تعطیلی واحدهای تولیدکننده گوشت و مرغ بینجامد. اتفاقی که همه طبقات اقتصادی را از خود متاثر خواهد کرد و تاثیرات منفی آن بر اقشار کم درآمد سنگین‌تر خواهد بود. اختلال در این صنعت تنها بر گوشت طیور و دام خلاصه نمی‌شود بلکه دامنه تاثیرات آن سایر فرآورده‌های پروتیئنی را هم دربرخواهد گرفت.

چاره‌ای جز تعطیلی نیست

محمد سلیمی مرغدار در گفت‌و‌گو با برنا در این باره توضیح داد: ذرت و سویا به عنوان مهم‌ترین اقلامی که به عنوان خوراک دام مصرف می‌شوند، به طور کامل وارداتی هستند. در چند ماه گذشته قیمت ذرت که به طور متوسط 1700 تومان در هر کیلو بود، به متوسط 3هزار تومان رسیده است. همچنین متوسط قیمت سویا از 2500 تومان تا 6هزار  تومان هم صعود کرده است.

او ادامه داد: پاسخ واسطه‌هایی که این اقلام را در اختیار مرغدار می‌گذارند تنها این است که خوراک نیست و همین هم به زور پیدا می‌شود. در حالی که  خوراک دام و طیور کالایی نیست که به ناگهان ته بکشد و در بندر امام هر روز چندین کشتی بار خوراک دام و طیور را تخلیه می کند.

سلیمی افزود: به باور من متاسفانه شایعاتی مبنی بر حذف ارز دولتی از سویا و ذرت به وجود آمده و همین شایعات به افزایش قیمت منجر شده است. حل نشدن این مشکل بی‌تردید به تعطیلی واحدهای مرغداری می‌انجامد.

او همچنین گفت: در ایران ماهانه 100 تا110 میلیون قطعه جوجه گوشتی تولید می‌شود که مصرف روزانه دارد. یک روز بازی قیمت با خوراک این جوجه‌ها می‌تواند به سودهای میلیاردی برای برخی‌ها منجر شود.

کاهش قدرت خرید مردم

مهدی کریمی‌تفرشی رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی در این باره به برنا گفت: افزایش قیمت جهانی نهاده‌های دامی، افزایش هزینه حمل‌و‌نقل و فشار روانی برآمده از افزایش نرخ ارز مهم‌ترین دلایل افزایش قیمت این نهاده های دامی است.

وی ادامه داد: ورود دولت به قیمت گذاری این محصولات و تعلل در یکسان‌سازی نرخ ارز می‌تواند سبب‌ساز فساد و رانت در این بازار شود.

کریمی‌تفرشی همچنین گفت: افزایش نرخ این محصولات بر قیمت محصولات پروتئینی مورد نیاز مردم که جزء کالاهای اساسی است تاثیر چشمگیر خواهد گذاشت و ضمن فشار مضاعف بر دامدار و مرغدار و صنایع زیرمجموعه اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر را به شدت در فشار قرار خواهد داد و قدرت خرید آنها را پایین خواهد آورد.

رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی همچنین اظهار کرد: صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان با ظرفیت اسمی 23 میلیون تن تولید سالیانه اکنون با 10 میلیون تن ظرفیت، یعنی کمتر از 50 درصد توان خود کار می کند.

 

 

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قدرت خرید خوراک دام و طیور افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۳۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پس از اینکه در سال گذشته، سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی به دفعات از شرایط انتخاب خودرو‌های وارداتی خبر داده بود، امروز مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.  

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛ جدیدترین اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی با اشاره به واردات خودرو‌های برقی تاکید دارد: "به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودرو‌ها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

در این مرحله متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه نموده اند می‌باشد.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / تومان

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به تومان
1 جهان نوین NISSAN SUNNY 1,107,140,000
2 آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV 1,543,400,000
3 بی ام کارز Hongqi EQM5EV (خودرو برقی) 1,805,460,000

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره 1، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

بنابراین برآورد می‌شود که خودروی برقی EQM۵EV  که با قیمت قطعی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی است، پس از افزوده شدن سایر هزینه‌ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری و بیمه شخص ثالث و ... به دو میلیارد تومان برسد.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودرو‌های برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: تومان / دستگاه

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش علی الحساب درمبادی ورودی به تومان
1 معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) 1,850,000,000
2 ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) 945,000,000

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودرو‌های مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودرو‌های وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قرارداد‌های مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودرو‌های ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهاد‌های ذیربط قرار می‌گیرد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • بازار رمزارز‌ها / زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد