Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@17:34:56 GMT

پاداش مضاعف انگیزه مهم برای آرامش بخشی و امید آفرینی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۳۴۱۰۴

پاداش مضاعف انگیزه مهم برای آرامش بخشی و امید آفرینی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سید احمد میرعمادی*: یکی از موضوعات مهم قرآن کریم مسئله کیفر و پاداش یا ثواب و عقاب است، یعنی خداوند برای اعمال نیک انسان پاداش و برای اعمال بدن انسان عقاب و کیفر در نظر گرفته است؛ نکته مهم در مسئله کیفر و پاداش، تناسب عمل با کیفر و پاداش است، بر اساس آیات قرآن، مجازات کار بد، دقیقاً معادل و به اندازه همان کار بد است اما پاداش کار خوب، با عنایت به فضل خداوند، بهتر و بیشتر از آن کار خوب است، تفضّل الهی در پاداش مضاعف دادن به اعمال، انگیزه مهم برای آرامش بخشی و امید آفرینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



باید توجه داشت میزان افزایش ثواب اعمال نیک، متفاوت است. گاهی خداوند نقص اعمال نیکوکاران و صالحان را بر طرف می‌کند و معادل بهترین عمل، به آنان پاداش می‌دهد. «مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَیرٌ مِنْهَا» (نمل آیه ۸۹) هرکس کار نیکی انجام بدهد برای او پاداشی بهتر از آن عمل است. گاهی خداوند پاداش عمل نیک را ده برابر عطا می‌کند، «مَنْ جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا» هر کس کار نیکی به جا آورد، ده برابر آن پاداش دارد سوره (انعام آیه ۱۶۰)

گاهی خداوند پاداش برخی از اعمال نیک همچون انفاق در راه خدا را تا هفتصد برابر بلکه بیشتر عطا می‌کند.

«مَثَلُ الَّذِینَ ینْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ یضَاعِفُ لِمَنْ یشَاءُ»

کسانی که اموال خود را در راه خدا انفاق می‌کنند همانند بذری است که هفت خوشه می‌رویاند که در هر خوشه یکصد دانه باشد (یعنی هفتصد برابر) خداوند برای هر کسی که بخواهد آن را چند برابر می‌کند. (سوره بقره آیه ۲۶۱)

گاهی خداوند متعال برای بعضی از اعمال همچون صبر و استقامت پاداش بدون حساب (بغیر حساب) در نظر گرفته است؛ «إِنَّمَا یوَفَّی الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیرِ حِسَابٍ» صابران پاداش خود را بی حساب دریافت می‌دارند (سوره زمر آیه ۱۰)

البته مقصود از «بغیر حساب» یعنی بیش از شمارشی که در ذهن افراد است و الّا در نزد خداوند معلوم است.

درباره بعضی از اعمال نیک همچون قرض الحسنه خداوند تعبیر به «اضعاف کثیرة» یعنی هزاران هزار بیان نموده و فرمود: «مَنْ ذَا الَّذِی یقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا کثِیرَةً»
چه کسی است به خدا قرض نیکویی بدهد تا خداوند آن را برای او، چندین برابر کند. (سوره بقره آیه ۲۴۵)

البته پاداش بر اساس تفضّل و منّت الهی، همچنین بر اساس استحقاق و شایستگی و معیارهایی همچون علم و معرفت، اخلاص و وارستگی عمل، سختی و مشقت عمل، موقعیت و جایگاه خاص فرد، عقل و درایت، سبقت در عمل و تأثیر اعمال و… است نکته مد نظر ما این است و عده پاداش چند برابر، ده برابر، هفتصد برابر، یا تعبیر «بغیر حساب» برای انسان، آرامش بخش و امید آفرین است، این وعده الهی درون انسان را ترغیب و تشویق می‌کند تا انسان بدنبال اعمال نیک برود و از فیض و لطف بی نهایت الهی بهره مند شود.

نکته دیگر این است که اگر ما در کنار پاداش مضاعف اعمال نیک، مسأله خلود و جاودانگی در بهشت و بهره‌مندی از نعمت‌های جاودانه بهشتی را اضافه کنیم، امیدواری و آرامش بخشی بیشتر می‌شود و انسان با انگیزه بیشتر بدنبال عمل صالح می‌رود و در انجام عمل صالح اخلاص خود را بیشتر می‌کند تا بیشتر ثواب ببرد.

* استاد حوزه علمیه قم

کد خبر 4924327

منبع: مهر

کلیدواژه: قم قرآن کریم استاد حوزه علمیه ویروس کرونا بوشهر شیراز قزوین شیوع کرونا شهرکرد گرگان ایلام ماه مبارك رمضان زلزله کمک به نیازمندان بیرجند مواسات ستاد مقابله با کرونا گاهی خداوند اعمال نیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۳۴۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطانی نخستین نشان ایران را قطعی کرد

  به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، رقابت‌های بوکس قهرمانی جوانان و امید آسیا از روز شنبه (هشتم اردیبهشت) آغاز شده و تا هجدهم همین ماه ادامه خواهد داشت. تیم‌های جوانان و امید ایران در مجموع با ۱۸ بوکسور راهی قزاقستان شده‌اند.   امروز دوشنبه، رقابت‌های رده‌سنی جوانان برگزار شد و دو نماینده ایران به مصاف حریفان خود رفتند.   در وزن ۵۴ کیلوگرم، مهدی (امیررضا) سلطانی که ابتدا استراحت داشت، برابر دلگون‌سایخان از مغولستان قرار گرفت و در حالیکه راند نخست را باخته بود در دو راند بعدی با کوچ مناسب کادرفنی و عملکردی جانانه، به برتری دست یافت تا با صعود به نیمه‌نهایی، نخستین مدال ایران را قطعی کند. وی در نیمه‌نهایی با آمانتور ژومایف از قرقیزستان مصاف می‌دهد.   در وزن ۴۸ کیلوگرم، مهدی شعبان برابر رابرت مالنوک از فیلیپین شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.   همچنین فردا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت رقابت‌های رده‌سنی امید پیگیری می‌شود و چهار بوکسور کشورمان به مصاف حریفان می‌روند.   در وزن ۴۸ کیلوگرم، آرشام حسنی که پیش از این مقابل لی جونگ هو از کره‌جنوبی پیروز شده بود به مصاف ویشوانا از هند می‌رود.   در وزن ۶۰ کیلوگرم، آرمان عبادی با آکاش گورکا از هند دیدار می‌کند.   در وزن ۶۷ کیلوگرم، علی گرجی پس از استراحت در دور نخست به مصاف سویونبایف از قزاقستان می‌رود.   در وزن ۷۵ کیلوگرم، محمد محشری با گورپاد از هند روبه‌رو خواهد شد. ­

دیگر خبرها

  • اوسمار انگیزه نورافکن را دو چندان کرد 
  • تراکتور - استقلال؛ دوئل جذاب هفته با انگیزه‌های متفاوت
  • اوسمار انگیزه نورافکن را دو چندان کرد
  • برابر شمس آذر تمرکز و انگیزه لازم را نداشتیم
  • صادقی: انگیزه نساجی از تیم ما بیشتر است
  • لزوم امید آفرینی در لرستان/ رسانه‌ها از روی حدس و گمان قلم نزنند
  • استوری واکنش برانگیز نورافکن با تم حیات وحش!
  • سلطانی نخستین نشان ایران را قطعی کرد
  • پیوس: تعویض‌های اشتباه، پرسپولیس را خلع سلاح کرد
  • نخستین مدال ایران قطعی شد